In de opvolger van zijn bestseller 'Gezond eten, gezond ouder worden' gaat Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, in op allerlei hele en halve waarheden over voeding. In deze voorpublicatie: is biovoeding gezonder dan conventioneel gekweekte producten? [naar artikel]
Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van eenzelfde product — één met en één zonder biolabel — onder de loep. “Een biokoekje is net zo ongezond als een gewone koek.” [naar artikel]
Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]
Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]
Jada Pinkett Smith (47) is al sinds 1997 getrouwd met Will Smith (50), maar hun huwelijk is verre van conventioneel, vertelt de actrice in een... [naar artikel]
13:23 De 'biotenoren' van de Bel20, Argenx en UCB, helpen de schade voor de Brusselse beursbarometer te beperken. [naar artikel]
Wat voeding betreft, kiest de Vlaming steeds vaker voor bio-alternatieven. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door GfK In opdracht van de VLAM. Maar om hoeveel geld gaat het hier precies per persoon? En welke etenswaren zijn dan precies zo geliefd in die biorayon? Onze journalist zocht het uit. [naar artikel]
Nog tot en met morgen wisselen wetenschappers kennis uit tijdens het tweede internationale congres over kweekvlees in Maastricht. Hamburgers uit petrischaaltjes en kunstmatig gekweekt kippenvlees, dat wordt de toekomst. “De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat we wereldwijd steeds meer vlees zullen eten. En de traditionele veeteelt volstaat niet”, zegt professor Mark Post. [naar artikel]
Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]
Italiaanse wetenschappers hebben een medisch wonder verricht. Ze hebben een Syrisch jongetje met een ongeneeslijke huidziekte een geheel nieuwe huid gegeven, gekweekt in het laboratorium. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.