Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Is biovoeding gezonder dan conventioneel gekweekte producten?

20/05/2020 - 11:59
" In de opvolger van zijn bestseller 'Gezond eten, gezond ouder worden' gaat Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, in op allerlei hele en halve waarheden over voeding. In deze voorpublicatie: is biovoeding gezonder dan conventioneel gekweekte producten?"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Is biovoeding gezonder dan conventioneel gekweekte producten? (20/05/2020 - Knack)

In de opvolger van zijn bestseller 'Gezond eten, gezond ouder worden' gaat Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, in op allerlei hele en halve waarheden over voeding. In deze voorpublicatie: is biovoeding gezonder dan conventioneel gekweekte producten? [naar artikel]


2. Biovoeding versus gewoon: wat is het gezondst? Diëtiste Sanne Mouha doorprikt feiten en fabels over biovoeding en vergelijkt 11 voedingsmiddelen (03/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van eenzelfde product — één met en één zonder biolabel — onder de loep. “Een biokoekje is net zo ongezond als een gewone koek.” [naar artikel]


3. Biovoeding vs. ‘gewone’ voeding: diëtiste vergelijkt 11 producten binnen die 2 categorieën. Welke variant is nu écht het gezondst? (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]


4. Biovoeding vs. ‘gewone’ voeding: diëtiste vergelijkt 11 producten binnen die 2 categorieën. Wat is nu écht het gezondst? (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Denk je bij ‘biologisch’ automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. “Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet.” [naar artikel]


5. Jada Pinkett Smith: “Ik ben niet gemaakt voor een conventioneel huwelijk” (19/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Jada Pinkett Smith (47) is al sinds 1997 getrouwd met Will Smith (50), maar hun huwelijk is verre van conventioneel, vertelt de actrice in een... [naar artikel]


6. Biovoeding laat Bel20-shorter op zijn honger zitten (12/04/2022 - De Tijd)

13:23 De 'biotenoren' van de Bel20, Argenx en UCB, helpen de schade voor de Brusselse beursbarometer te beperken. [naar artikel]


7. 9 op de 10 Vlaamse gezinnen kochten vorig jaar biovoeding: wat betekent dit voor onze portemonnee? (20/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wat voeding betreft, kiest de Vlaming steeds vaker voor bio-alternatieven. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd door GfK In opdracht van de VLAM. Maar om hoeveel geld gaat het hier precies per persoon? En welke etenswaren zijn dan precies zo geliefd in die biorayon? Onze journalist zocht het uit. [naar artikel]


8. “Over 15 jaar liggen gekweekte hamburgers in de supermarkt” (10/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Nog tot en met morgen wisselen wetenschappers kennis uit tijdens het tweede internationale congres over kweekvlees in Maastricht. Hamburgers uit petrischaaltjes en kunstmatig gekweekt kippenvlees, dat wordt de toekomst. “De Wereldgezondheidsorganisatie heeft berekend dat we wereldwijd steeds meer vlees zullen eten. En de traditionele veeteelt volstaat niet”, zegt professor Mark Post. [naar artikel]


9. Industrieel gekweekte zalm leg je maar beter niet te vaak op je bord (29/09/2017 - Knack)

Wilde zalm wordt steeds zeldzamer. Wat we in de winkel kopen, is zo goed als steeds gekweekt. Maar vooral de industrieel gekweekte exemplaren bevatten heel wat pcb's en dioxines. [naar artikel]


10. Gekweekte huid geeft Syrisch jongetje een nieuw leven (09/11/2017 - VRT NWS)

Italiaanse wetenschappers hebben een medisch wonder verricht. Ze hebben een Syrisch jongetje met een ongeneeslijke huidziekte een geheel nieuwe huid gegeven, gekweekt in het laboratorium.   [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!