Het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant gaat op zoek naar alternatieve teelten die goed tegen de droogte kunnen, zoals quinoa. Door de droogte van de laatste jaren hebben landbouwers het steeds moeilijker om gewassen zoals aardappelen en bieten te kweken. Op een proefveld in Herent worden daarom experimenten gedaan met quinoa, een graansoort uit Zuid-Amerika. [naar artikel]
We mogen best wat trotser zijn op de voedingsproducten van bij ons en meer belang hechten aan de producten die rechtstreeks van bij onze boeren komen. Dat is de boodschap van Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) op deze Wereldvoedseldag. Crevits bouwt daarom aan een "Vlaamse voedselstrategie" die de hele voedselketen in Vlaanderen de komende jaren duurzamer en innovatiever moet maken. [naar artikel]
De Colruyt Group roept de quinoa van Boni Selection Bio terug uit al haar winkels van Colruyt, OKay, Spar en Bio-Planet. Bij een interne controle [naar artikel]
Wat koken jullie vanavond? Ons NINA-kooktteam trok naar de supermarkt en vroeg naar jullie eetgewoontes en kooktips. Vandaag: Jana (26) [naar artikel]
Wetenschappers zijn erin geslaagd om het genoom van het Zuid-Amerikaanse graan te decoderen. Die wetenschap zou de kweek van quinoa kunnen verbeteren, waardoor de hoge prijzen op termijn moeten dalen. [naar artikel]
Sta jij aan de startmeet van de 20 kilometer van Brussel vandaag? Dan heeft Claudia Van Avermaet de perfecte ontbijttip. In haar nieuwe boek [naar artikel]
Mijn leven is een eeuwige strijd tussen mijn liefde voor eten en mijn angst voor de weegschaal. Het liefst knabbel en smikkel ik de hele dag [naar artikel]
Als Pascale Naessens de blauwe bes aanprijst, stijgt de verkoop in ons land met 500 procent . Supermarkten verkopen volop speltbrood en speltpasta omdat gluten in het verdomhoekje zitten, maar spelt bevat net zoveel gluten als tarwe. We willen graag gezond eten, maar verdwalen tussen de hypes en de feiten. Dat merkte de Nederlandse journaliste Loethe Olthuis, die zich al dertig jaar verdiept in voeding en duurzaamheid. Gewapend met die feitenkennis schreef ze het boek ‘Zin en onzin in de supermarkt’, een leidraad voor iedereen die graag wil weten wat er op zijn bord ligt. [naar artikel]
De populaire ‘Dagelijkse Kost’-kok Jeroen Meus heeft het niet zo met trends. “Plots eten we massaal quinoa, bessen en superzaden. Komaan. Het stoort me dat mensen die hele gezondheidshype zo slaafs volgen”, zo zegt hij tegen Dag Allemaal. “Kuddegedrag.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.