Ongeveer de helft van de Antwerpse zaken die aan takeaway deden tijdens de horecalockdown, doet daar nu mee verder. Dat blijkt uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. “We weten niet wat ons nog te wachten staat, en of ik mijn eten nu op een bord leg of in een bakje meegeef, dat is hetzelfde voor mijâ€, zegt de eigenaar van het bekende restaurant De Colvenier. [naar artikel]
Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft na een ontmoeting met de Japanse premier Yoshihide Suga nog eens de pers toegesproken. De Duitser onderlijnde tijdens de Olympische Spelen geen enkel risico te willen nemen voor een nieuwe uitbraak van het coronavirus onder de Japanse bevolking. De Spelen beginnen volgende week vrijdag. [naar artikel]
De horeca is honderd dagen dicht, en volgens een enquête van Horeca Vlaanderen staat het water bij veel zaken ver boven de lippen. Liefst 46 procent laat weten dat, als er niets verandert, ze binnen dit en twee maanden de boeken moeten sluiten. Vier op de tien zaken overleven momenteel enkel nog bij gratie van het eigen spaarboekje. 37 procent put uit de bedrijfsreserves. Slechts twee op de tien redden het met de huidige steunmaatregelen. [naar artikel]
Doet ons land genoeg om de verspreiding van het coronavirus te stoppen? Sommigen vinden van niet. Jasper en zijn gezin uit Mechelen hebben zichzelf thuis vrijwillig in quarantaine geplaatst. En als ze buitenkomen, nemen ze geen enkel risico. [naar artikel]
De opnames van de tv-soaps Familie en Thuis worden stilgelegd door de coronacrisis. “We willen geen enkel risico nemen”, klinkt het bij VTM. Ook de VRT zegt risico’s te willen vermijden. De beslissing werd in samenspraak met elkaar genomen. [naar artikel]
“De heropening van de terrassen is voor veel zaken een ongelooflijke opportuniteit. Maar er is ook serieus afgezien in de sector, en dat is nog niet voorbij.” Dat zegt de Antwerpse horeca-expert Tom De Pauw. Ook de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) houdt zijn hart vast: “We gaan nu zien hoeveel zaken het overleven.” [naar artikel]
De opnames van de tv-soaps Familie en Thuis worden stilgelegd door de coronacrisis. “We willen geen enkel risico nemen”, klinkt het bij VTM. Ook de VRT zegt risico’s te willen vermijden. De beslissing werd in samenspraak met elkaar genomen. [naar artikel]
Om 14u buigt het overlegcomité zich over de resterende coronamaatregelen. Verwacht wordt dat voor de horeca de meeste beperkingen op de schop kunnen. Geen verplicht sluitingsuur meer en geen beperking op het aantal personen per tafel. Paul Snoeys, voorzitter van Horeca Provincie Antwerpen vraagt ook een afschaffing van de mondmaskerplicht. “Als ondernemer voelt het niet goed om mensen te wijzen op regels die je zelf te gek vindt.” [naar artikel]
Drie Antwerpse ondernemers dagvaarden de Belgische staat wegens de verplichte sluiting van de horeca. Samen stappen ze naar de Raad van State en de rechtbank van eerste aanleg om die beslissing te schorsen. “Het is een inbreuk op de vrijheid van ondernemen en een schending van het gelijkheidsbeginsel”, vinden ze. [naar artikel]
De FOD Volksgezondheid ziet sinds de heropening van de horeca dat meer dan de helft van gecontroleerde zaken niet in orde is met alle coronaregels. In de provincie Antwerpen is de situatie nog een stuk slechter. Met de opmars van de uiterst besmettelijke deltavariant is dat allerminst goed nieuws. [naar artikel]
De anticorruptiedienst van de federale politie heeft woensdag de Antwerpse horeca-ondernemer Wim Van der Borght, bekend van restaurants als Danieli Il Divino, Murni en Umami, gearresteerd. De arrestatie kaderde in een onderzoek naar subsidiefraude en faillissementsfraude. [naar artikel]
Ondernemer Xavier Kegels vindt een luchthaven in Antwerpen niet meer van deze tijd. Volgens de Antwerpenaar die bekende merken als Kipling en Hedgren opstartte, is het onverantwoord dat er nog steeds miljoenen aan subsidies in de verlieslatende luchthaven worden gestoken. Actiegroep Vliegerplein vecht intussen de nieuwe milieuvergunning voor de luchthaven aan. Ze wil voorkomen dat die permanent wordt. [naar artikel]
“Er zijn een tiental basisproducten in onze voeding waarbij een overheidsinstantie zoals het voedselagentschap geen enkel risico mag nemen, dat zijn melk, eieren, brood, enkele vleeswaren en vissoorten, en dergelijke.” Dat zegt prof. Willy Baeyens, chemicus aan de VU Brussel en tussen 2002 en 2016 coördinator van het Steunpunt Milieu en Gezondheid van de Vlaamse Gemeenschap. “Men mag zich bij dit soort zaken niet wegsteken achter het feit dat men 700 ‘warnings’ per jaar binnenkrijgt. Als het over pindanootjes gaat, zou ik nog zeggen oké, da’s minder belangrijk, maar bij een basisproduct als eieren, no way.” [naar artikel]
Kevin De Bruyne heeft opnieuw een “probleempje” aan de hamstrings. Dat vertelde Pep Guardiola na de zege van Man City tegen Brentford, waarin ‘KDB’ de hele wedstrijd op de bank bleef. “We wilden geen enkel risico nemen.” [naar artikel]
De bekende Gentse ondernemer Simon Hugé heeft op Facebook een openhartige en emotionele open brief - "geen noodkreet - gepost over zijn [naar artikel]
Het zijn moeilijke tijden voor de horeca, maar ijssalons doen wel gouden zaken. Gelukkig voor de Antwerpse Hilde Gos (51), want zij plande al meer dan een jaar een ijssalon. Vanaf donderdag is het zover en verkoopt ze vegan ijs aan het Theaterplein. [naar artikel]
Kevin De Bruyne heeft opnieuw een “probleempje” aan de hamstrings. Dat vertelde Pep Guardiola na de zege van Man City tegen Brentford, waarin ‘KDB’ de hele wedstrijd op de bank bleef. “We wilden geen enkel risico nemen.” [naar artikel]
Een nieuwe dreiging aan het adres van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zorgt ervoor dat hij en zijn gezin opnieuw onder verhoogd toezicht staan. Het is niet duidelijk of er een link is met eerdere dreigingen tegen de minister, maar alles wijst op een nieuwe, ernstige dreiging vanuit het zware drugsmilieu. Het federaal parket wil “geen enkel risico nemen”. [naar artikel]
Lockdown bij onze noorderburen of niet, de Nederlandse toeristen houden al máánden de Antwerpse horeca mee overeind. Dat zeggen restaurant-ondernemer Gunther Dieltjens en hotelmanager Peter Nuitten (Lindner Hotel). “90 procent van onze toeristische hotelgasten in de eindejaarsperiode zijn Nederlanders.” [naar artikel]
Roberto Martínez wil geen enkel risico nemen met Vincent Kompany, die hinder ondervindt van de lies. De bondscoach roept uiteindelijk Leander Dendoncker op als stand-in, maar niet nadat hij eerst nog een telefoontje pleegde met Nicolas Lombaerts. [naar artikel]
De Antwerpse horeca doet het uitstekend. Op de Venuez Hospitality Awards haalden Antwerpse ondernemers zes van de veertien prijzen binnen en de hoofdprijs van ondernemer van het jaar. [naar artikel]
Met driehonderdduizend waren ze, de wielerfans en gelegenheidsfans die vrijdag, zaterdag of zondag in Antwerpen naar de start van één van de wedstrijden van het WK kwamen kijken. Dat de Belgen niet goed waren voor goud, was relatief snel doorgespoeld met een pint op een terras. De horeca deed wél gouden zaken. [naar artikel]
De kuit is nog geen 100 procent. Grote afwezige op training gisteren bij Manchester City: Vincent Kompany. De dokters nemen geen enkel risico. Op [naar artikel]
Bij ruim de helft van de cafés en restaurants in de provincie Antwerpen zijn de geldreserves op. En toch ligt het aantal faillissementen in de Antwerpse horeca nog steeds fors lager dan voor corona. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.