1.500 restaurateurs, journalisten en partners waren aanwezig op de jaarlijkse hoogmis van de Gault&Millau awards. Oost-Vlaanderen viel dit jaar ook weer uitgebreid in de prijzen met opnieuw het beste restaurant van België, de jonge chef van het jaar en de gastheer van het jaar. [naar artikel]
Elke werkdag verdwijnt er één café in Vlaanderen stelt onderzoeksbureau Locatus. Eén op de drie cafés hield het de afgelopen tien jaar voor bekeken, ook zo in Antwerpen. Maakten de cafés in 2013 nog 30% van de horecazaken in Antwerpen uit, dan is dat vandaag nog 20%. “Er zijn wel meer restaurants dan vroeger”, zegt Davy Brocatus van Horeca Provincie Antwerpen. [naar artikel]
Steeds meer cafés en restaurants vrezen dat in de kille wintermaanden de gasfactuur niet meer zullen kunnen betalen en sluiten daarom tijdelijk de deuren. “Als ik mijn zaak wil verwarmen, dan moet het hier vol zitten of ik scheur er mijn broek aan”, zegt Tom Vandenbroucke van podiumcafé De Pomp in Hove. De eigenaars van een brasserie in Torhout en een wijnbar in Mechelen kiezen eveneens eieren voor hun geld en willen pas volgend jaar de activiteiten hervatten. [naar artikel]
Pim van der Laan is zondag overleden. Ze werd 84. Liefst 48 jaar lang was ze de waardin van café De Beiaard op de Grote Markt in Turnhout. Schrijver Walter Van den Broeck koestert mooie herinneringen aan zijn favoriete cafébazin. [naar artikel]
Café Sport was tot een jaar geleden een begrip in het Borsbeekse uitgaansleven. Cafébazin Wiske Van den Keybus zorgde er voor dat meerdere generaties Borsbekenaren elkaar in haar café leerden kennen. [naar artikel]
Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen. [naar artikel]
De uitbater van café De Sok in het Nederlandse Schijndel heeft een handige oplossing bedacht om het vervroegde sluitingsuur in zijn land te omzeilen. Op de bovenverdieping van café De Zwarte Ruiter in Turnhout organiseert hij een privé-feest waar enkel zijn gevaccineerde klanten zijn toegelaten. Die worden met bussen naar Turnhout en weer naar huis gebracht. [naar artikel]
Maxim Willems van de Hasseltse muziekkroeg Café Café blijft niet bij de pakken neerzitten en gaat zelf een testprocedure voorzien. Vanaf zaterdag moet in het nachtleven een Covid Safe Ticket gecombineerd worden met mondmaskers of sneltesten alvorens binnen te gaan. “Klanten wachten hun testresultaat af bij een drankje, voor ze het clubgedeelte mogen betreden”, legt de café-uitbater uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.