Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat grotere belletjes meer aromatische bestanddelen uit de drank losmaken, wat de reuk en de smaak ten goede komt. [naar artikel]
Onlangs ging ik met ons ma een smoske eten in een broodjeszaak. En toen we aan het eten waren zeiden we bijna synchroon: “Zo ne goeie kan je toch thuis niet maken.” Maar hoe komt dat, want puur op zich moet dat toch kunnen? Zijn het bepaalde verhoudingen? Of zit het gewoon allemaal tussen onze oren? [naar artikel]
Waarom zou je deze feestdagen champagne ontkurken als je een gelijkwaardig alternatief in eigen streek kan vinden? Wees gerust, de mousserende wijnen die in Limburg worden gemaakt, moeten in niets onderdoen voor dat zogenaamde godendrankje uit de Franse champagnestreek. [naar artikel]
Voor een fancy aperitief heb je twee dingen nodig: een lekker glaasje champagne en een bijhorend hapje. Volgens foodpairingexperten is zalm het... [naar artikel]
In Antwerpen zal je een vaste bubbel van 10 mensen per gezin moeten kiezen voor de volgende 4 weken. Dat valt voor veel mensen mentaal heel zwaar. Psychiater Dirk De Wachter vindt dat een vaste bubbel ook een stukje zekerheid geeft. [naar artikel]
De Hamse handelszaken willen het lokaal winkelen promoten. Tijdens het weekend van 25, 26 en 27 september presenteren de fashion- en lifestylezaken in de gemeente de nieuwe najaarscollectie. [naar artikel]
Goed nieuws voor wie al eens een glaasje bubbels lust: een schuimwijn van Lidl heeft een zilveren award gewonnen op de 'International Wine & Spirits Competition', een Britse wijncompetitie. [naar artikel]
Champagne, cava, prosecco: de producenten beweren met grote stelligheid dat er op de markt plaats is voor alle drie. Dat is ook logisch: de kwaliteit van deze drie mousserende wijnen verschilt grondig. Uiteindelijk zijn je budget en de gelegenheid doorslaggevend. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.