Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

05 July 2020
15:46 uur

De ongenadige wraak van het drugsgeld

Apache

22/06/2020 - 08:13

De fortuinen die Kristof Waegeman en Musa T. verdienden met hun gezamenlijke cocaïnehandel vanuit de haven van Antwerpen keerden zich ongeveer gelijktijdig tegen hen beiden. Aan de als zakenman vermomde Waegeman kostten ze het leven in Athene. Voor T. resulteerde het drugsgeld in een 42 dagen durende lijdensweg door de ontvoering van zijn 13-jarig neefje


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Dealer verbrandt drugsgeld per ongeluk in barbecue (07/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bruggeling Hans V.G. (29) staat terecht voor het dealen van vier kilo cannabis. Het drugsgeld verborg hij onder meer in zijn barbecue.
  [naar artikel]
 2. Drugsgeld witgewassen via Antwerpse diamantairs (18/01/2020 - De Tijd)
  01:02 Het Antwerps parket vervolgt 46 beklaagden in een internationaal witwascircuit van drugsgeld dat liep via Antwerpse diamantairs en juweliers. Het proces wordt dinsdag ingeleid.
  [naar artikel]
 3. Geens sluit akkoord over drugsgeld in Marokko (03/04/2018 - Metro)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) tekent vandaag in Marokko een akkoord met zijn Marokkaanse collega om beter samen te werken bij inbeslagnames van drugsgeld. Dat melden Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. Tot nog toe was er weinig bereidheid van het Marokkaanse gerecht om mee te werken. Sinds 2013 heeft België al meer dan honderd keer hulp gevraagd in drugs- en witwasdossiers, maar aan geen enkele vraag werd gevolg gegeven. Vaak om economische redenen, omdat het drugsgeld in de Marokkaanse economie werd gepompt. Het akkoord moet daarin verandering brengen, klinkt het. bron: Belga Het bericht Geens sluit akkoord over drugsgeld in Marokko verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Geens sluit akkoord over drugsgeld in Marokko (03/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) tekent vandaag/dinsdag in Marokko een akkoord met zijn Marokkaanse collega om beter samen te werken bij inbeslagnames van drugsgeld.
  [naar artikel]
 5. Witwasnetwerk van 50 miljoen euro drugsgeld opgerold in Frankrijk, België en Nederland (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk, België en Nederland zijn maandagavond 36 personen opgepakt bij de ontmanteling van een witwasnetwerk van drugsgeld. Dat is vandaag
  [naar artikel]
 6. Witwasnetwerk van 50 miljoen euro drugsgeld opgerold in Frankrijk, België en Nederland (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In Frankrijk, België en Nederland zijn maandagavond 36 personen opgepakt bij de ontmanteling van een witwasnetwerk van drugsgeld. Dat is vandaag
  [naar artikel]
 7. Cannabisdealer verbrandt drugsgeld per ongeluk in barbecue (06/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Een 29-jarige Bruggeling heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het dealen van 4 kilogram cannabis. Een deel van zijn drugsgeld raakte verbrand nadat hij het geld in de barbecue had verstopt. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel en bijna 50.000 euro verbeurdverklaring.
  [naar artikel]
 8. 20.000 euro aan drugsgeld en 2,4 kg cannabis onderschept (05/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De politie en douane uit Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België hebben van donderdag 1 februari tot zondag 4 februari 2018 gezamenlijk een internationale actie gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. In ons land nam de politie na een achtervolging op de E19 voor 20.000 euro aan drugsgeld en meer dan 2,4 kilogram cocaïne in beslag. Dat meldt de federale politie maandag.
  [naar artikel]
 9. Antwerpse goudhandelaar krijgt drie jaar cel voor witwassen van drugsgeld (17/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De correctionele rechtbank heeft goudhandelaar Gheorghe B. (63) uit Antwerpen veroordeeld tot drie jaar cel en 15.000 euro boete als leider van een criminele organisatie die Frans drugsgeld had witgewassen. Zijn firma kreeg een boete van 90.000 euro. De rechtbank verklaarde ook een bedrag van 12,3 miljoen euro verbeurd.
  [naar artikel]
 10. ‘Goeroe’ van burgemeester Bart De Wever: “Drugsgeld brengt geweld in de samenleving op een schaal die je niet wil” (20/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakt zich grote zorgen over de toenemende invloed van het drugsmilieu op de economie van zijn stad. Hij wil dat burgemeesters meer wettelijke middelen krijgen om de insijpeling van drugsgeld in de samenleving terug te dringen. De Wever haalde de mosterd bij een Nederlandse sociaaldemocraat, de Tilburgse professor bestuurskunde Pieter Tops.
  [naar artikel]
 11. Geens wil drugsgeld in Marokko in beslag nemen  (03/04/2018 - VRT NWS)
  Ons land zal binnenkort beter samenwerken met Marokko om drugsgeld in beslag te nemen. Daarover tekent minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vandaag een akkoord met zijn Marokkaanse collega. Dat zegt Het Nieuwsblad. België vroeg de voorbije vijf jaar al zo'n honderd keer hulp aan Marokko in drugs- en witwasdossiers, maar daar wou het land nooit op ingaan.  
  [naar artikel]
 12. Iran hijst rode ‘oorlogsvlag’ en zweert wraak te nemen voor Soleimani (05/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Iran zint op wraak die boodschap zetten ze kracht bij door de rode vlag uit te hangen. De officiële vlag werd weggenomen en een rode vlag is in de plaats gekomen. Een teken dat de beloofde wraak wel komt.
  [naar artikel]
 13. Broers uit Maasmechelen riskeren 1 jaar cel voor witwassen drugsgeld via Irak (23/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De procureur eist celstraffen van een jaar en geldboetes van 3.000 euro voor twee broers uit Maasmechelen en het Nederlandse Geleen voor het witwassen van drugsgeld. De twee mannen zouden betrokken zijn bij cannabisplantages. Het openbaar ministerie gelooft dat de mannen via Irakese bankrekeningen en hun twee firma’s in Limburg de drugsgelden wit probeerden te wassen. In totaal zou het gaan om een bedrag van zo’n 207.000 euro.
  [naar artikel]
 14. Irakese broers krijgen 1 jaar cel met gedeeltelijk uitstel voor witwassen van drugsgeld (20/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een 33-jarige man uit Maasmechelen en zijn broer uit het Nederlandse Geleen kregen dinsdag voor de correctionele rechtbank in Tongeren celstraffen van een jaar met de helft uitstel en geldboetes van 3.000 euro voor het witwassen van drugsgeld. De namen van de twee Irakese mannen doken op in een lopend onderzoek naar cannabisplantages. Volgens het openbaar ministerie was het duidelijk dat zij via Irakese bankrekeningen en hun twee firma’s in Limburg de drugsgelden probeerden wit te wassen.
  [naar artikel]
 15. Parket vraagt verbeurdverklaring 1,3 miljoen euro drugsgeld in Hasselt (02/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  In de Hasseltse correctionele rechtbank is vrijdag een groot cannabisproces met 24 beklaagden hervat. De voorbije twee vrijdagen zakten de verdachten ook al af naar Hasselt, maar achteraf bleek het een maat voor niets. Aanleiding was de objectiviteit van een rechter die mogelijk in het gevaar zou komen door familiale banden met een onderzoeksrechter. Na zijn vervanging vorderde het parket vrijdag 8 jaar cel voor het Genkse kopstuk (47) en de totale verbeurdverklaring van ruim 1,3 miljoen euro drugsgeld.
  [naar artikel]
 16. De wraak van de ex (04/04/2019 - De Morgen)
  Zes jaar geleden werd hij op straat gezet bij VTM. Deze week snoepte Peter Quaghebeur, inmiddels CEO bij VIER, de voetbalrechten van zijn vroegere werkgever af. Wraak of gewoon een slimme zet van een ervaren mediaman?
  [naar artikel]
 17. Vrouw neemt wraak met vriends kredietkaart: 5.000 dollar fooi voor dienster (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse heeft uit wraak haar vriendje opgezadeld met een gigantische, onvoorziene kost. Geruzie op hun vakantie in Florida leidde ertoe dat...
  [naar artikel]
 18. Bedrogen bruidegom neemt tijdens trouwfeest wraak met video van overspel bruid (07/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gasten op een huwelijk in Singapore kregen plots compromitterende videobeelden te zien van de bruid met een andere man. Het ging om wraak van de...
  [naar artikel]
 19. Iran zint op wraak na Amerikaanse aanslag op topgeneraal (03/01/2020 - De Tijd)
  14:29 Op verschillende plaatsen in het Midden-Oosten wordt opgeroepen tot wraak tegen de VS nadat het land vrijdagochtend een aanslag gepleegd heeft op de Iraanse generaal Soleimani.
  [naar artikel]
 20. Kleindochter neemt wraak: 186 Picasso's te koop (29/03/2019 - De Morgen)
  Een bom op de kunstmarkt. In één klap dumpt Marina Picasso, kleindochter van, 186 werken van haar grootvader via veilinghuis Sotheby's. Wraak met de smaak van terpentine.
  [naar artikel]
 21. Baas ontslaat zijn maîtresse, maar zij neemt op gemene wijze wraak (11/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Eerst een affaire met je getrouwde baas hebben en dan door hem ontslagen worden: daar kon Kaylea Reid niet bepaald mee lachen. Uit wraak zette de
  [naar artikel]
 22. Wat nekte Thomas Cook? (23/09/2019 - De Tijd)
  10:27 Een giftige cocktail van slecht zomerweer, verkeerd gelopen overnames, brexit, AirBnB-concurrentie, een onwillige Britse regering en ongenadige hedge funds betekende het einde voor Thomas Cook.
  [naar artikel]
 23. Trump dreigt met 52 aanvallen als Iran wraak neemt (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran op Twitter om geen wraak te nemen voor het doden van de Iraanse generaal Qassem Soleimani....
  [naar artikel]
 24. Man zint twee uur op wraak in auto op parking Carré (08/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De 22-jarige metser A.A. werd na een incident met klanten uit discotheek Carré gezet. A. wachtte een van de koppels op de parking op om wraak te nemen. Hij riskeert daarvoor negen maanden cel.
  [naar artikel]
 25. Vrouwen nemen wraak op man die vier relaties tegelijkertijd had (28/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Twee vrouwen uit Deinze verschenen maandag voor de rechter omdat ze wraak hebben genomen op een man die een relatie had met vier vrouwen tegelijk.
  [naar artikel]
 26. Uitbater wokrestaurant krijgt geen extra celstraf voor witwassen drugsgeld (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 35-jarige Bocholtenaar van Iraanse afkomst die zijn wokrestaurant in Bree als dekmantel gebruikte voor een grootschalige drugshandel krijgt geen extra gevangenisstraf voor het witwassen van het drugsgeld via de bankrekeningen van zijn zaak. Volgens de Tongerse rechter is de celstraf van vijf jaar die hij uitzit voor de drugshandel voldoende. Wel legde de rechtbank hem een bijkomend beroepsverbod van vijf jaar op waardoor hij geen handelsbedrijf meer mag opstarten. De winst die de dertiger maakte tikte aan tot 39.887 euro. Dat bedrag wordt verbeurd verklaard.
  [naar artikel]
 27. Zo nemen vuilnismannen wraak op foutparkeerder (15/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Nederlandse vuilophalers namen maandagvoormiddag in Enschede wraak op een foutparkeerder die hun werk hinderde. De eigenaar van de wagen had zijn voertuig op het voetpad geparkeerd, waardoor de vuilnismannen de containers vol afval al lopend één per één moesten ophalen.
  [naar artikel]
 28. Zo nemen vuilnismannen wraak op foutparkeerder (15/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nederlandse vuilophalers namen maandagvoormiddag in Enschede wraak op een foutparkeerder die hun werk hinderde. De eigenaar van de wagen had zijn voertuig op het voetpad geparkeerd, waardoor de vuilnismannen de containers vol afval al lopend één per één moesten ophalen.
  [naar artikel]
 29. Man wil wraak nemen op ex-vrouw na vechtscheiding. Hij neemt zoontje mee naar Disneyland en zet gruwelijk plan in werking (17/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een vader heeft op een gruwelijke manier wraak genomen op zijn ex-vrouw, nadat de twee in een vreselijke vechtscheiding verwikkeld waren geraakt.
  [naar artikel]
 30. Tuinman neemt wraak, na zijn dood: Duitse politie waarschuwt voor explosieven (06/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat een inmiddels overleden Duitser een groots plannetje heeft uitgedokterd om na zijn dood wraak te nemen op zijn vijanden. Hij zou...
  [naar artikel]
 31. VIDEO. Altijd al wraak willen nemen op Luc Haekens? Dit is je kans (12/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Wie ooit het slachtoffer werd van vliegende reporter Luc Haekens van de Ideale Wereld, rept zich best naar de Grote Markt van Aalst. Nog tot 14 uur kan je wraak nemen. Voor eieren, tomaten en slachtroomtaarten is gezorgd.
  [naar artikel]
 32. Aanvaller Hedebouw handelde uit wraak (02/05/2017 - De Standaard)
  De zestiger die maandag tijdens de 1 meiviering PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw met een mes aanviel, blijft aangehouden. De dader zegt uit wraak te hebben gehandeld, omdat hij zich in de steek gelaten voelde door gerecht en politiek. De man zal psychologisch onderzocht worden.
  [naar artikel]
 33. Slechts één motief: wraak (29/03/2019 - De Morgen)
  Vrederechter Isabella Brandon (61) en griffier André Bellemans (59) waren geen toevallige slachtoffers. De 47-jarige Abdollazim Fathi Valmi heeft toegegeven dat hij ze donderdag in volle zitting doodschoot. ‘Omdat die mensen me in 2007 uit mijn appartement lieten zetten. Ik zinde op wraak’, verklaarde hij.
  [naar artikel]
 34. Bedrogen meisjes nemen wraak: ze lokken hun vriend en zenden gênante confrontatie live uit op Facebook (20/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wat te doen als je ontdekt dat je bedrogen wordt door je partner? Deze meisjes sloegen de handen in elkaar en besloten samen wraak te nemen. Het
  [naar artikel]
 35. Vrouw (59) steelt jarenlang post van bejaarde buren ‘uit wraak’ (07/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Pas na twaalf jaar is het mysterie van de lege brievenbussen in een appartementsgebouw op de Antwerpse Steenweg opgelost. Buurvrouw Yvette S. bleek de post van haar bejaarde medebewoners elke dag ‘uit wraak’ gestolen te hebben. Ze riskeert achttien maanden cel.
  [naar artikel]
 36. Vrouw doet 9 maanden lang alsof ze zwanger is om wraak te nemen op ex (08/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Angela Smith, een vrouw uit het Amerikaanse North Carolina, ging wel erg ver om wraak te nemen op haar ex. De vrouw hield 9 maanden vol dat ze
  [naar artikel]
 37. Vrees voor wraak door Kamikaze Riders (07/04/2019 - De Morgen)
  Het gerecht heeft de motorbende Kamikaze Riders en hun vrienden van Sharia4Belgium zwaar onderschat. Nu twee Brusselse kopstukken in de cel zitten op verdenking van het beramen van aanslagen tijdens de eindejaarsfeesten, vrezen de veiligheidsdiensten dat hun kompanen wraak zouden kunnen nemen.
  [naar artikel]
 38. Uitbater wokrestaurant in Bree riskeert nog eens 15 maanden cel voor witwassen drugsgeld (22/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 35-jarige Bocholtenaar van Iraanse afkomst die zijn wokrestaurant in Bree als dekmantel gebruikte voor een grootschalige drugshandel en hiervoor een celstraf van vijf jaar uitzit, moest dinsdag opnieuw voor de Tongerse rechter verschijnen. Dit keer moest hij zich verantwoorden voor het witwassen van het vermoedelijke drugsgeld via de bankrekeningen van zijn zaak. Hij riskeert hiervoor nog eens een celstraf van vijftien maanden en een geldboete van 3.000 euro. Zijn advocaat stelt dat het om dezelfde feiten gaat en dat de rechter zijn cliënt hiervoor onmogelijk twee keer kan veroordelen.
  [naar artikel]
 39. Zoon bin Laden zweert wraak voor moord op Osama (10/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Hamza bin Laden, een zoon van wijlen al-Qaidaleider Osama, zweert wraak te zullen nemen op de Verenigde Staten, die zijn vader hebben gedood. Het
  [naar artikel]
 40. “Na Berlijn haat en wraak niet in ons hart binnenlaten” (25/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Kardinaal Jozef De Kesel heeft zaterdagavond tijdens de middernachtmis in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal opgeroepen om ook na de aanslag in Berlijn 'haat en wraak niet in ons hart binnen te laten'.
  [naar artikel]
 41. “Na Berlijn haat en wraak niet in ons hart binnenlaten” (25/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Kardinaal Jozef De Kesel heeft zaterdagavond tijdens de middernachtmis in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal opgeroepen om ook na de aanslag in Berlijn 'haat en wraak niet in ons hart binnen te laten'.
  [naar artikel]
 42. ‘Na Berlijn haat en wraak niet in ons hart binnenlaten’ (25/12/2016 - De Standaard)
  Kardinaal Jozef De Kesel heeft zaterdagavond tijdens de middernachtmis in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal opgeroepen om ook na de aanslag in Berlijn 'haat en wraak niet in ons hart binnen te laten'.
  [naar artikel]
 43. De zoete wraak van Rutte (10/04/2019 - De Morgen)
  De zware uithaal van de Nederlandse premier Mark Rutte aan het adres van ons land leek het voorbije weekend uit het niets te komen. Maar zijn aanval over de dividendtaks was eigenlijk niets meer dan zoete wraak voor al die keren dat onze regeringsleiders hém geschoffeerd hadden.
  [naar artikel]
 44. De zoete wraak van Rutte (13/11/2017 - De Morgen)
  De zware uithaal van de Nederlandse premier Mark Rutte aan het adres van ons land leek het voorbije weekend uit het niets te komen. Maar zijn aanval over de dividendtaks was eigenlijk niets meer dan zoete wraak voor al die keren dat onze regeringsleiders hém geschoffeerd hadden.
  [naar artikel]
 45. [VIDEO] - Gevangen python neemt wraak op Indiër die selfie wil nemen (24/09/2016 - De Redactie)
  Nadat de python gevangen werd genomen in een school, beslisten de heren om dat moment te vereeuwigen met een unieke selfie. Net op het moment dat de foto zou gemaakt worden, nam het reptiel wraak.
  [naar artikel]
 46. Ex-CEO Fagron: 'Dit heeft niets met wraak te maken' (04/02/2020 - De Tijd)
  12:39 Hans Stols loodste het beursgenoteerde Fagron door een crisis, werd aan de kant gezet en gaat nu aan de slag bij de grootste concurrent in Nederland. ‘Dit heeft niets met wraak te maken. Zeker niet.’
  [naar artikel]
 47. Trump neemt wraak: ‘Aanstichter’ van impeachment ontslagen (04/04/2020 - De Morgen)
  Donald Trump heeft opnieuw wraak genomen op iemand die een rol speelde bij zijn impeachment. Hij ontslaat Michael Atkinson, de inspecteur-generaal van de inlichtingendiensten, die de doofpot opende waarin het Witte Huis een klokkenluidersklacht wilde laten verdwijnen over mogelijk machtsmisbruik van de president.
  [naar artikel]
 48. Poets wederom poets: Leen Dendievel neemt wraak op James Cooke (02/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens het vorige seizoen van ‘Dancing with the Stars’ hebben James en Kat Kerkhofs een grap uitgehaald met Leen Dendievel. Tijd voor wraak, vindt...
  [naar artikel]
 49. Iran beoordeelt dertien scenario's om wraak te nemen: “Zelfs het zwakste idee betekent nachtmerrie voor VS” (07/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het regime in Iran beoordeelt momenteel 13 scenario's als wraak voor de dood van de machtige generaal Qassem Soleimani. “Het aftellen naar het...
  [naar artikel]
 50. Man riskeert doodstraf nadat hij wraak nam op ex door haar familie uit te moorden. Nichtje getuigt hoe ze overleefde door te doen of ze dood was (27/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Amerikaanse man riskeert volgende week de doodstraf nadat hij op een gruwelijke manier wraak nam op zijn ex-vrouw. Ronald Lee Haskell (39) trok...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.