Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

11 July 2020
13:32 uur

Corona-updates: Software contactonderzoek kan maar 10 contacten aan

Knack

30/06/2020 - 05:16

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. "Automerken bedriegen klanten met software-updates" (29/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Door zonder toestemming software-updates uit te voeren, maken automerken zich schuldig aan oneerlijke handelspraktijken. Dat stelt de Economische
  [naar artikel]
 2. "Plotse software-updates op Beneluxtrein leiden tot frustratie en vertragingen" (14/03/2019 - VRT NWS)
  Machinisten die op de Beneluxtrein van Brussel naar Amsterdam rijden, moeten constant nieuwe software-updates uitvoeren. Extra handelingen leiden tot veel frustratie onder machinisten en uiteindelijk ook tot meer vertraging. Dat zegt Joachim Permentier, algemeen secretaris van OVS, de vakbond voor spoorwegpersoneel. "De Beneluxtrein noem ik dan ook wel de koning van de plotse updates."
  [naar artikel]
 3. Gedragscode voor terugroepacties en software-updates van auto’s (13/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) heeft vrijdag samen met sectorfederaties Febiac en Traxio een gedragscode ondertekend die regels bevat voor de manier waarop invoerders en garagisten hun klanten moeten informeren in geval van terugroepacties en software-updates. “Dit zal het vertrouwen in de automarkt versterken en de rechten van de consument beter beschermen”, aldus Peeters tijdens de persdag van het autosalon in Brussels Expo.
  [naar artikel]
 4. Belgische slimme software laat mensen vlotter netwerken (27/09/2016 - De Tijd)
  18:27 U bezoekt soms een congres, maar u bent geen netwerker? Twee Belgische start-ups passen daar een mouw aan met slimme software die u met relevante contacten moet ‘matchen’.
  [naar artikel]
 5. Sportkampen paasvakantie - geannuleerd (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De sportkampen van de gemeentelijke sportdienst tijdens de komende paasvakantie zijn geannuleerd omwille van het Corona-virus. Alle info en updates hierover kan je nalezen op www.ham.be/corona.
  [naar artikel]
 6. Waarom een iPhone 'maar' zes jaar oud kan worden (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een nieuwe iPhone koopt, heeft meteen de garantie dat je ook jarenlang van software-updates kan genieten. Hoelang kan je iPhone in de praktijk...
  [naar artikel]
 7. Chirurg Reginald Moreels over corona in Afrika: “Social distancing zal je er moeilijk in krijgen” (24/03/2020 - VRT NWS)
  In heel Afrika zijn 1.650 bevestigde gevallen van corona gemeld. Er is sprake van nauwelijks enkele overlijdens. Dat lijkt bizar, gezien de grootte van het continent, het sociale leven en de intense contacten met China. Ontsnapt Afrika of blijft corona daar onder de radar? In “De afspraak” ging humanitair chirurg Reginald Moreels op die vragen in.
  [naar artikel]
 8. Apple in huis? Spectre en Meltdown maakten alle Mac- en iOS-apparaten kwetsbaar (05/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Apple heeft in een mededeling bevestigd dat alle computers die draaien op iOS kwetsbaar zijn voor het Spectre- en Meltdown-lek. Het bedrijf heeft ondertussen aanpassingen gedaan in zijn software om iPhones, iPads, Mac-computers en Apple TV’s te beschermen. Die zaten in de laatste software-updates van zijn besturingssystemen.
  [naar artikel]
 9. Hoelang gaat jouw iPhone nog mee? (03/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een nieuwe iPhone koopt, heeft meteen de garantie dat je ook jarenlang van software-updates kan genieten. Hoe lang kan je iPhone in de praktijk...
  [naar artikel]
 10. Waarom je jouw iPad en iPhone maar beter snel updatet (24/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  Gewoonlijk kan je best wel even wachten met de nieuwe software-updates van Apple, maar dit keer wacht je voor alle zekerheid best niet te lang. In de nieuwe update lost Apple enkele belangrijke beveiligingsproblemen op, onder andere om bepaalde applicaties te verhinderen de controle op je telefoon over te nemen.
  [naar artikel]
 11. Waarom je jouw iPad en iPhone maar beter snel updatet (24/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Gewoonlijk kan je best wel even wachten met de nieuwe software-updates van Apple, maar dit keer wacht je voor alle zekerheid best niet te lang. In de nieuwe update lost Apple enkele belangrijke beveiligingsproblemen op, onder andere om bepaalde applicaties te verhinderen de controle op je telefoon over te nemen.
  [naar artikel]
 12. [VIDEO] - Onderzoek bevestigt gesjoemel met autosoftware (29/09/2016 - De Redactie)
  Auto-constructeurs bedriegen hun klanten met software-updates. Dat is de conclusie van minister van Economische Zaken Kris Peeters na een uitgebreid onderzoek bij een dertigtal automerken.
  [naar artikel]
 13. De belangrijkste info over corona maken we voor iedereen beschikbaar (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  HLN vindt het essentieel dat u elke dag de laatste updates krijgt over het coronavirus. Daarvoor zetten we nagenoeg al onze journalisten in. Van...
  [naar artikel]
 14. Peeters en autosector ondertekenen gedragscode terugroepacties en software-updates (13/01/2017 - De Redactie)
  "Deze maatregel zal het vertrouwen in de automarkt versterken en de rechten van de consument beter beschermen", verklaarde Peeters.
  [naar artikel]
 15. Leuvense software spoort longziektes op (10/09/2019 - De Tijd)
  13:53 De start-up Artiq ontwikkelde software om data uit longtesten bliksemsnel te analyseren en een diagnose te stellen. 'De software doet dat dubbel zo nauwkeurig als artsen zelf', klinkt het.
  [naar artikel]
 16. Musk: ‘Eind 2017 rijdt Tesla helemaal zelf' (20/10/2016 - De Tijd)
  15:41 Wie vandaag een Tesla koopt, heeft alle hardware aan boord voor een volledig zelfrijdende wagen. Met software-updates moet de auto binnen ruim een jaar autonoom naar eender waar kunnen rijden.
  [naar artikel]
 17. Wekelijkse afvalophaling gaat door (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wekelijkse afvalophaling gaat voorlopig gewoon door zoals gepland, maar de recyclageparken van limburg.net zijn gesloten tot nader order. Volg www.limburg.net/corona voor meer updates.
  [naar artikel]
 18. Pukkelpop-app staat klaar om je door het festival te gidsen (01/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Nadat de festivalorganisatie vorige week de tijdlijn van optredens en podia bekendmaakte, is nu ook de Pukkelpop-app gelanceerd. Die geeft je niet alleen een handig overzicht van alle optredende artiesten, maar brengt je ook praktische updates over de belevingssites en de laatste updates.
  [naar artikel]
 19. Dertiger die naar politie wil spuwen blijft in de cel: “Corona, corona” (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een dertigjarige man uit Lier met een maand verlengd. De man wilde afgelopen vrijdag naar een politiepatrouille spuwen en riep ‘corona, corona’.
  [naar artikel]
 20. Dertiger die naar politie wil spuwen blijft in de cel: “Corona, corona” (07/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van een dertigjarige man uit Lier met een maand verlengd. De man wilde afgelopen vrijdag naar een politiepatrouille spuwen en riep ‘corona, corona’.
  [naar artikel]
 21. LIVE UPDATES. Dit is de stand van zaken van het coronavirus (26/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus COVID-19 verspreidt zich razendsnel. Maar wat is de actuele stand van zaken? De collega’s van zusterkrant de Limburger leggen het u uit met live updates.
  [naar artikel]
 22. Consumentenbond: Koop geen Samsung Galaxy S7 meer (12/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wie nu nog een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge koopt, loopt kans vanaf maart komend jaar al geen software-updates meer te krijgen. De Nederlandse Consumentenbond, die onderzoek deed, waarschuwt: ‘Koop geen Galaxy S7 of S7 Edge meer’. Maar kopers moeten ook met andere toestellen uit 2016 oppassen.
  [naar artikel]
 23. VS stellen strenge restricties Huawei uit tot half augustus (21/05/2019 - De Morgen)
  Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft de restricties tegen producten van het Chinese telecombedrijf Huawei met 90 dagen uitgesteld. Volgens het ministerie is het uitstel nodig om contractuele verplichtingen na te komen. Daarnaast geeft het Huawei de tijd om software-updates door te voeren bij bestaande toestellen.
  [naar artikel]
 24. ‘Helden van Hier: Corona’ geeft unieke inkijk op de zorgsector ten tijde van corona (23/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie zijn de Helden die het land draaiende houden terwijl het getroffen wordt door de corona-pandemie? Met ‘Helden van Hier: Corona’ wil VTM NIEUWS...
  [naar artikel]
 25. Samen kunnen we de strijd tegen corona aan: stuur ons jouw tips en boodschappen via #samentegencorona (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen Tegen Corona! Corona verandert ons dagelijks leven nu echt. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Wil je...
  [naar artikel]
 26. iPhone X: hebben we al die innovatieve software wel nodig? (18/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De iPhone X is een mooi ding, maar hebben we hem nodig? Volgens John Harris leveren we ons over aan de genade van systemen die we nauwelijks begrijpen. “Apple blijft maar met software-innovaties uitpakken, maar kan daarmee steeds minder gebruikers echt boeien.”
  [naar artikel]
 27. Ruim 23.000 contacten met kinderen en jongeren voor Awel (19/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Awel, de voormalige Kinder- en Jongerentelefoon, heeft vorig jaar 23.239 contacten met kinderen en jongeren geregistreerd, blijkt woensdag uit het jaarverslag. De meeste contacten verlopen nog steeds via de telefoon, al blijft het aantal afnemen.
  [naar artikel]
 28. Digi-assistent bibliotheek over software (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor computervragen over hardware en software ben je morgen, donderdag 1 februari, van 10 tot 11 uur welkom in de bibliotheek. Dan houdt de digi-assistent spreekuur. Vanaf nu gebeurt dat wel themagericht. Morgen ligt de focus op de keuze van software.
  [naar artikel]
 29. Corona van meer dan honderd jaar oud (27/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dezer dagen is het alles ‘corona’ wat de klok slaat, maar Corona bestond al meer dan honderd jaar. De schrijfmachine welteverstaan, schrijver-dichter Boudewijn Knevels (74) uit Mettekoven heeft er eentje in zijn collectie.
  [naar artikel]
 30. In onze dierentuinen dragen ook verzorgers van apen en tijgers corona-mondmaskers (06/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  We zien het niet omdat we niet binnen mogen. Maar in de dierentuinen dragen ook de verzorgers van mensapen en tijgers een mondmasker. Zo vermijden ze dat ze de dieren met corona besmetten. Dat die vrees terecht is, bewijst recent onderzoek uit Wuhan waar tien procent van de katten corona-besmet blijkt. En in de zoo van New York is een tijger met corona besmet.
  [naar artikel]
 31. Ondernemingen verbijsterend nonchalant met cyberbeveiliging (16/11/2016 - Express)
  Bedrijven erkennen dat cyberbeveiliging een probleem vormt, maar een meerderheid van de ondernemingen is ervan overtuigd beschermd te zijn tegen online aanvallen. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Manta bij een groep kleine en middelgrote ondernemingen. Vastgesteld werd dat 97 procent van de ondervraagde bedrijfsleiders ervan overtuigd is dat zijn onderneming niet aan het risico op een cyberaanval wordt blootgesteld. Daarnaast bleek dat 88 procent van de bedrijven nog niet met een datalek werd geconfronteerd. Ook kon worden opgetekend dat bijna 66 procent van de ondervraagden informatica gebruikt om zijn activiteiten te beveiligen. “Het onderzoek toont aan dat kleine bedrijven dringend moeten overgaan tot de introductie van veiligheidscontroles en een bescherming opbouwen tegen schadelijke cyberaanvallen,” benadrukt John Swanciger, chief executive van Manta. Verbijsterend “Het is verbijsterend te moeten vaststellen dat 30 procent van de kleine ondernemingen geen veiligheidsbeleid of antivirus-software hebben geïmplementeerd. Nochtans geeft 10 procent van de bedrijven toe met een veiligheidslek geconfronteerd te zijn.” “Er moet dan ook aangeraden worden om onmiddellijk antivirus-software te plaatsen – waardoor de blootstelling aan malware en ransomware – twee bedreigingen voor kleine ondernemingen, gevoelig kan worden verminderd.” “Eens een antivirus-programma is geïnstalleerd, mogen echter regelmatige updates niet over het hoofd worden gezien,” zegt John Swanciger nog. “Verouderde software is gevoelig voor crashes en veiligheidslekken. Het is dan ook noodzakelijk om geregeld updates te controleren en installeren, ook al moet tijd en moeite in cyberbeveiliging worden geïnvesteerd.” Uit het onderzoek blijkt nog dat 92 procent van de bedrijven op informatica-opleiding bij medewerkers steunt om zijn activiteiten te beschermen. Ook gaf 67 procent aan bij de beveiliging gebruik te maken van software tegen virussen of malware. Tevens merkt 64 procent op dat medewerkers geen persoonlijke apparatuur op de werkvloer gebruiken. Wel wordt door 80 procent toegegeven geen beleid te hebben voorzien voor het gebruik van persoonlijke apparatuur. (mah) The post Ondernemingen verbijsterend nonchalant met cyberbeveiliging appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 32. Moeilijkheden met Velo’s door software-update (28/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van vrijdag op zaterdag voerde A-vélo een software-update uit die het systeem beter moet doen draaien. Maar verschillende klanten melden problemen met de service.
  [naar artikel]
 33. 7 doden en 309 gevallen van corona erbij (19/03/2020 - Express)
  De dagelijkse corona-update toont dat er in ons land nog steeds veel nieuwe gevallen van corona bijkomen. 309 mensen met... The post 7 doden en 309 gevallen van corona erbij appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 34. Corona kost AB InBev 170 miljoen dollar winst (27/02/2020 - De Tijd)
  07:36 De brouwer AB InBev verkocht vorig jaar meer bier dan verwacht, maar moest er winstgroei voor opgeven. In 2020 kostte het corona-virus de Corona-brouwer al 170 miljoen dollar.
  [naar artikel]
 35. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (17/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (16/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Nieuwe digitale bouwaanvraag kan niet verwerkt worden, want er is geen software (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23 februari moet in Vlaanderen de digitale bouwaanvraag (omgevingsvergunning) van start gaan, maar er bestaat geen software die de gemeenten
  [naar artikel]
 38. Hernieuwde kennismaking met de Tesla Model X: hard- en software vernieuwd (20/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla heeft zijn grote SUV, de Model X, grondig vernieuwd. Deze keer moest niet alleen de software, maar ook de hardware eraan geloven.
  [naar artikel]
 39. Nieuwe software laat leerlingen betalen met hun handpalm (04/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Perfect ID, een Kempense start-up, ontwikkelde voor de Sint-Bavoschool in Gent de software die het mogelijk maakt een broodje of een frisdrank via een handpalmscan te betalen. “Het is maar een van de vele mogelijkheden die deze biometrische technologie biedt”, zegt medezaakvoerder Gust Dierckx.
  [naar artikel]
 40. De Block helpt oudere artsen met software voor voorschriften (23/07/2017 - De Redactie)
  Vanaf 2018 worden alle artsen verplicht om medicatie elektronisch voor te schrijven. Maar de bestaande software is voor sommige dokters te complex. Daarom komt er nu een nieuw computerprogramma.
  [naar artikel]
 41. Ook Belgische dierentuinen nemen voorzorgsmaatregelen tegen corona (09/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  We zien het niet omdat we niet binnen mogen, maar ook in de dierentuinen dragen de verzorgers van mensapen en tijgers een mondmasker. Zo vermijden ze dat ze de dieren met corona besmetten. Dat die vrees terecht is, bewijst onderzoek uit Wuhan, waar tien procent van de katten besmet blijkt. En in de zoo van New York heeft het corona­virus toegeslagen bij een tijger.
  [naar artikel]
 42. Lieve Blancquaert maakte foto’s op de corona-afdeling van UZ Gent: “Ik weiger na corona het kussen en knuffelen te laten” (06/04/2020 - VRT NWS)
  Fotografe Lieve Blancquaert kreeg toestemming om een week lang foto’s te nemen in de corona-afdeling van het Gentse universitair ziekenhuis. Ze portretteerde er de bijzondere sfeer en was onder de indruk van de inzet van het team, maar ook van het leed van de patiënten.
  [naar artikel]
 43. Zo doorspartelen onze BV’s de corona-quarantaine: kopzorgen om lening, boos over schamele uitkering, maar ook... nageltjes lakken (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Sociale isolatie, meester of juf spelen voor de kinderen, financiële beslommeringen... Ook BV’s beleven onzekere tijden door corona. Maar net als...
  [naar artikel]
 44. Tessenderlo test software uit tegen inbraken (09/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Tessenderlo gaat voor het eerst in Limburg de software be-alert worden ingezet in een buurtinformatienetwerk. Met be-alert kan op een snelle manier een grote groep mensen verwittigd worden. In Baalberg, een buurt in Tessenderlo, willen ze met de software inwoners zo snel mogelijk waarschuwen bij bijvoorbeeld een inbraak. Later moet de technologie ook werken als er iets misgaat in een bedrijf in de buurt.
  [naar artikel]
 45. Boeing presenteert updates voor omstreden 737 MAX na vliegtuigcrashes (27/03/2019 - Knack)
  De nieuwe updates voor MCAS, het systeem van de Boeing 737 MAX-vliegtuigen dat waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de crashes van Lion Air en Ethiopian Air, is klaar. De belangrijkste veranderingen: input van twee in plaats van slechts een sensor, en meer training voor piloten.
  [naar artikel]
 46. LIVE ANTWERPEN. Volg hier alle updates over het coronavirus (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Om verdere verspreiding van het coronavirus in ons land tegen te gaan, worden steeds meer maatregelen genomen. Volg hier de meest recente updates uit de provincie Antwerpen.
  [naar artikel]
 47. LIVE LIMBURG. Volg hier alle updates over het coronavirus (12/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Om verdere verspreiding van het coronavirus in ons land tegen te gaan, worden steeds meer maatregelen genomen. Volg hier de meest recente updates uit de provincie Limburg.
  [naar artikel]
 48. Beveiliging smartphones laat te wensen over: "Fabrikanten moeten langer updates voorzien" (17/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Veel smartphones zijn kwetsbaar voor cybercriminelen omdat de fabrikanten niet genoeg updates voorzien. Daarover klaagt de Nederlandse
  [naar artikel]
 49. Liveblog: reacties en duiding de ochtend na de verkiezingen, volg hier de laatste updates  (15/10/2018 - VRT NWS)
  BIjna alle resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen zijn intussen bekend. Er worden nu volop coalities gevormd en bekendgemaakt. Volg hier de laatste reacties en updates.
  [naar artikel]
 50. Opzijgeschoven directeur BBI verhoord over contacten met politici en pers (25/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  BBI-directeur Karel Anthonissen is aan de tand gevoeld voor zijn contacten met politici en journalisten, niet als getuige, maar als verdachte. Daarvoor werd in Anthonissens mails en andere privéberichten gesnuffeld, schrijft De Tijd dinsdag.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.