Groot nieuws in de Mechelse horeca. Het pand op de Vismarkt in Mechelen waar jarenlang café Den Akker gevestigd was, wordt na 25 jaar de nieuwe thuisbasis van het bekende Turkse restaurant Merad. [naar artikel]
Het was donderdag nog een drukkere dag dan gewoonlijk in restaurant Merad in hartje Mechelen. De van origine Turkse familie die de zaak uitbaat, schenkt de volledige dagopbrengst aan de hulpdiensten in Turkije. “We hebben ook heel wat donaties gekregen. In totaal kunnen we 11.373,20 euro overmaken”, zegt Dilara Demir. [naar artikel]
De slachtoffer van de verwoestende aardbevingen in Turkije steunen door iets te gaan eten of drinken bij Merad. Dat kan donderdag. De horecazaak op de Vismarkt in Mechelen schenkt die dag de volledige omzet aan de hulpdiensten. “Het is een van de weinige dingen die we van hieruit kunnen doen”, klinkt het. [naar artikel]
Het Deense tweesterrenrestaurant Noma, dat tot vier keer toe als beste restaurant ter wereld werd geklasseerd, beperkt zijn aanbod voorlopig... The post Beste restaurant ter wereld heropent met enkel hamburgers appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het was donderdag nog een drukkere dag dan gewoonlijk in restaurant Merad in hartje Mechelen. De van origine Turkse familie die de zaak uitbaat, schenkt de volledige dagopbrengst aan de hulpdiensten in Turkije. “We hebben ook heel wat donaties gekregen. In totaal kunnen we 11.373,20 euro overmaken”, zegt Dilara Demir. [naar artikel]
The Gilded, het restaurant in het hotel van Mousa Dembélé, opent volgende maand opnieuw de deuren. In juni vertrok chek-kok Nick De Backer er, en het restaurant sloot enkele maanden de deuren. Maar nu heeft de familie Dembélé een nieuw team klaar om het restaurant in hotel De Gulde Schoen te runnen. En je hoeft maar 1 ding te doen in dat restaurant: je eten delen. [naar artikel]
Bijzonder culinair nieuws: Noma, ooit het beste restaurant ter wereld, heropent de deuren maar zal de komende weken hamburgers serveren in plaats van topgastronomie. Chef René Redzepi maakte dat nieuws bekend via Instagram. [naar artikel]
Het restaurant Humphrey in Brussel heeft zaterdagavond met verschillende optredens de werkzaamheden hervat. Een friteusebrand verwoestte vorige week vrijdag nog de keuken en een gedeelte van de zaal. [naar artikel]
Een West-Vlaams restaurant denkt het ei van Columbus gevonden te hebben: ouders krijgen er een iPad waarmee ze hun kinderen in de speelhoek in de [naar artikel]
Een West-Vlaams restaurant denkt het ei van Columbus gevonden te hebben: ouders krijgen er een iPad waarmee ze hun kinderen in de speelhoek in de [naar artikel]
20:41 Twee maanden nadat hij zijn restaurant 'om medische redenen' sloot, gaat topchef Willem Hiele terug aan de slag. Zijn restaurant tussen Oudenburg en Oostende heropent op 13 januari. [naar artikel]
Met een gloednieuwe kwartsiet tafel uit Brazilië, eigen gemaakte borden van chef Arne Beirinckx en een tiengangenmenu voor wie wil, heropent het Hasseltse restaurant Kwizien donderdagavond. “Corona heeft ons aan het denken en aan het werk gezet”, zegt een tevreden uitbater Marielle Clercx. [naar artikel]
Bij een gewapende aanval op een sjiek Turks restaurant in Ouagadougou zijn volgens de Burkinese overheid gisteravond zeker zeventien mensen om [naar artikel]
In Straatsburg is de Vaclav Havel Mensenrechtenprijs toegekend aan de 23-jonge Iraakse vrouw Nadia Murad. Zij getuigde eerder in de VN-Veiligheidsraad over haar periode als seksslavin van de terreurgroep IS in Irak. Murad is een symbool van de genocide van IS tegen de jezidi-minderheid in het Nabije Oosten. [naar artikel]
Café Kiebooms op het De Coninckplein gooit de deuren na zo’n twee jaar opnieuw open. Deze week heropent het café als betaalbare bistro, uitgebaat door de sociale onderneming Het Rekreatief. [naar artikel]
Bij een gewapende aanval op een sjiek Turks restaurant in Ouagadougou zijn volgens de Burkinese overheid gisteravond zeker zeventien mensen om [naar artikel]
De ware geest van Kerstmis vind je niet in winkelstraten maar in een Turks restaurant in Londen. Restaurant Shish biedt op kerstdag gratis [naar artikel]
De uitbaters van de E10 Hoeve in Brecht hebben van de vakantie gebruikgemaakt om het restaurant in het horecacomplex een opknapbeurt te geven. De feestzalen worden de komende maanden aangepakt. “We realiseren de aangekondigde investeringen”, zegt zaakvoerder Joris Goossens. [naar artikel]
Een opvallend en gedurfd horecaproject in Mechelen. Daar heropent brouwerij Het Anker na jarenlange leegstand in oktober de bekende brasserie De Thien Gheboden op de Wollemarkt als restaurant. De rekening is er niets om je zorgen over te maken, want klanten mogen er betalen wat ze financieel aankunnen. “Iedereen moet op restaurant kunnen, ook als je het minder breed hebt”, zegt brouwer Charles Leclef (56). [naar artikel]
Een halfjaar na de noodgedwongen sluiting van zijn restaurant op de Kerkplaats in Wommelgem, staat uitbater Yvan Dechièvre (52) er terug, weliswaar op één been. Het andere verloor hij aan de gevolgen van een schijnbaar onschuldige blaar aan zijn voet. [naar artikel]
De leegstaande Predikherenkerk in Mechelen is even het decor voor het VTM-programma ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Hobbykoks Ayse Korkmaz (30) en Lorenzo Blom (30) uit Moerbeke-Waas baten er vanaf zondag 9 augustus een Turks restaurant uit. Tafeltjes zijn alleen te winnen via vtm.be. [naar artikel]
Tycho zit volgens zijn ouders te vaak op zijn gsm. Daarom wilden ze hem met de hulp van het VTM-programma ‘Hoe Zal ik Het Zeggen’ een lesje leren. Heeft het gezaag van het personeel van een Antwerps restaurant meer effect dan het gezaag van zijn ouders? [naar artikel]
Het voormalige Hotel Continental op het De Brouckèreplein heropent deze week als broedplaats voor Brusselse ondernemers. Je vindt er onder meer een bar, restaurant, verschillende verdiepingen met winkels, tatoeageartiesten, een kapper en de kantoren van ondernemers uit het nachtleven. [naar artikel]
Restaurant Giuliano in Maasmechelen heropent vandaag de deuren. Afgelopen donderdag viel de politie binnen in zeven Limburgse restaurants in het kader van een onderzoek naar fraude met de witte kassa. [naar artikel]
Spaghetti bolognese, frikandel met frietjes of een koninginnenhapje met kroketjes. Heel gevarieerd is de kinderkaart op restaurant doorgaans niet. En dat leidt bij heel wat ouders tot frustratie, blijkt op Twitter. ‘Het kan ook anders’, stelt kinderdiëtist Rolinde Demeyer. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.