Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

“Een staatshervorming in ruil voor een zak geld? Dat gaan wij niet pikken”

25/07/2020 - 04:23
"De afgelopen weken probeerde Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een ‘Arizonacoalitie’ te vormen zonder de PS, maar stiekem hoopte hij hen vooral..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Een staatshervorming in ruil voor een zak geld? Dat gaan wij niet pikken” (25/07/2020 - Het Laatste Nieuws)

De afgelopen weken probeerde Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een ‘Arizonacoalitie’ te vormen zonder de PS, maar stiekem hoopte hij hen vooral... [naar artikel]


2. Egbert Lachaert (Open Vld): ‘Een staatshervorming in ruil voor een zak geld? Dat gaan wij niet pikken’ (26/07/2020 - De Morgen)

De afgelopen weken probeerde Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert een ‘Arizonacoalitie’ te vormen zonder de PS, maar stiekem hoopte hij hen vooral wakker te schudden. Nu Paul Magnette (PS) en Bart De Wever (N-VA) eindelijk serieus onderhandelen, waarschuwt hij hen wel: ze moeten de andere partijen ook niet voor het blok proberen plaatsen. [naar artikel]


3. Carl Devos. De basis van de zevende staatshervorming wordt een klassieker: meer regionale autonomie in ruil voor geld (20/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl [naar artikel]


4. BUURTREPORTAGE. Diefstallenplaag in Turnhout, fietsers kiezen voor extra slot: “Maar als ze willen pikken, zullen ze pikken” (29/04/2023 - Gazet van Antwerpen)

Fietsendieven hebben het gemunt op Turnhout. De centrumstad, waar de fiets zeer populair is, moet afrekenen met fietsendievenbendes. Afgelopen week werd er nog een twintiger betrapt die gestolen fietsen tweedehands probeerde te slijten. Het stadsbestuur wil met een campagne haar burgers sensibiliseren. De vrees van je fiets kwijt te spelen leeft er heel erg. [naar artikel]


5. Baltische landen gaan in oorlogsmodus, moeten wij volgen? ‘Poetin moet merken dat we dit niet pikken’ (23/04/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Britney Spears: ‘Mijn vrijheid in ruil voor dutjes met mijn kinderen: het was een ruil die ik bereid was te maken’ (26/10/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


7. ‘Wij laten ons niet meeslepen in die gekte’: deze ondernemers pikken Black Friday niet langer (19/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. “Belofte is een hemd der dwazen, luidt een spreekwoord. Deze regering weet er alles van. En net zoals de Europese Commissie blijven ook wij dat pikken” (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)

De Europese Commissie heeft de regering-Michel opnieuw een buis gegeven voor haar begrotingsbeleid. Volgens Europa levert ons land te weinig inspanningen om het financiële huishouden op orde te krijgen. De Commissie raamt het structurele tekort volgend jaar op 1,5 procent van het bruto binnenlands product. In verkiezingsjaar 2019 zou dat zelfs 1,7 procent zijn. Deze regering leeft dus boven haar stand en rekent zich rijk. Ze schat inkomsten systematisch te laag in en geeft te veel uit waardoor de staatsschuld onvoldoende daalt. Samen met Italië zijn we het zwarte schaap van de Europese klas. Van een mooie troost gesproken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!