Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

15 August 2020
21:28 uur

Lokale frustraties in strijd tegen corona

Apache

27/07/2020 - 08:06

De Vlaamse burgemeesters zitten met de handen in het haar in de opflakkerende strijd tegen het coronavirus. De Nationale Veiligheidsraad is tegemoetgekomen aan hun vraag om zelf extra maatregelen te mogen nemen. Zeker een kwart van de lokale besturen heeft dat meteen gedaan. Maar het neemt de frustratie niet weg. “Die zit heel diep.” De


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Samen kunnen we de strijd tegen corona aan: stuur ons jouw tips en boodschappen via #samentegencorona (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen Tegen Corona! Corona verandert ons dagelijks leven nu echt. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen voor. Wil je...
  [naar artikel]
 2. Hoe Tongeren tegen Corona strijdt (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat doen de Tongenaren in de strijd tegen corona? Wij sommen het voor u op.
  [naar artikel]
 3. Hoe Pelt tegen corona strijdt (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat doen de Peltenaren in de strijd tegen corona? Wij sommen het voor u op.
  [naar artikel]
 4. METRO VIDEO. Hoe was je je handen in de strijd tegen corona? (20/03/2020 - Metro)
  Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, moet je vaak je handen wassen. Maar hoe doe je dat nu grondig? Wij leggen het uit in 10 stappen. Lees ook : Zo besteed je je tijd nuttig in tijden van het coronavirus Het bericht METRO VIDEO. Hoe was je je handen in de strijd tegen corona? verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Oudsbergen tegen corona: kinderen versieren oprit met spreuk van Phil Bosmans (30/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook de gemeente Oudsbergen organiseert initiatieven in het kader van de strijd tegen corona. Inwoners kunnen meedoen vanuit hun kot, tuin of balkon. #oudsbergentegencorona
  [naar artikel]
 6. Hoe Zutendaal tegen corona strijdt (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat doet Zutendaal in de strijd tegen corona? Wij sommen het voor u op.
  [naar artikel]
 7. Samen kunnen we de strijd tegen corona aan: stuur ons jouw initiatief via #samentegencorona (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen Tegen Corona! Het coronavirus verandert ons dagelijks leven nu echt. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen...
  [naar artikel]
 8. Samen kunnen we de strijd tegen corona aan: stuur ons jouw boodschappen via #samentegencorona (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Samen Tegen Corona! Het coronavirus verandert ons dagelijks leven nu echt. We moeten meer afstand nemen, maar gelukkig staan we er niet alleen...
  [naar artikel]
 9. Lokale politie krijgt oorlogswapens in strijd tegen terreur (04/11/2017 - Het Nieuwsblad)
  In de strijd tegen terreur en zware criminaliteit krijgen lokale en federale politieagenten oorlogs­wapens mee op patrouille. Het gaat om geweren die kunnen concurreren met een AK-47 kalasjnikov.
  [naar artikel]
 10. Oude Spaanse schlager maakt furore als lijflied tegen corona (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De meer dan dertig jaar oude schlager ‘Resistire' ('Standhouden') is in Spanje het lijflied geworden in de strijd tegen de corona-pandemie.
  [naar artikel]
 11. Lokale handelaars ondersteunen? Gault&Millau somt op bij welke restaurants je eten kunt afhalen (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de strijd tegen corona zijn alle restaurants verplicht om de deuren te sluiten. Veel ondernemers en chef-koks gaan dan ook op zoek naar...
  [naar artikel]
 12. Bedrijven solidair in strijd tegen corona (24/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat bedrijven trachten op hun manier een steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. Sommigen gooien hun productie voor een deel om, anderen komen met goed gevonden initiatieven.
  [naar artikel]
 13. Een app tegen corona, een app tegen privacy? (11/04/2020 - Express)
  In steeds meer landen wordt er gefluisterd of geroepen over het invoeren van een app die corona kan tracken. En... The post Een app tegen corona, een app tegen privacy? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Corona zet alles op de helling: een maand lang geen voetbal en koers in Italië? (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Italië schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen corona. Een ministeriële werkgroep stelt aan premier Conte voor om alle (sport-)...
  [naar artikel]
 15. 1 miljard euro in noodbegroting voor maatregelen in de strijd tegen corona (16/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De wet op de voorlopige twaalfden zal een provisie van 1 miljard euro voorzien in de strijd tegen de coronacrisis. Dat melden minister van...
  [naar artikel]
 16. Democraten schieten herstelplan voor corona af: “Zelfs nu enkel politiek geruzie” (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Democraten hebben het herstelplan van 1 biljoen dollar van de Republikeinen in de strijd tegen corona afgeschoten. Het is te veel gericht op grote bedrijven, klinkt het, terwijl het volgens hen de ziekenhuizen en kleine bedrijfjes zijn die steun nodig hebben. “Zelfs in tijden van corona blijft partijpolitiek de bovenhand halen”, zegt Amerikakenner Herman Matthijs (VUB).
  [naar artikel]
 17. Ook Fellaini doneert me: Mogi Bayat brengt grote namen uit voetbalwereld samen in strijd tegen corona (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onder leiding van spelersmakelaar Mogi Bayat bundelen een vijftigtal (Belgische) voetballers de krachten om geld in te zamelen in de strijd tegen...
  [naar artikel]
 18. Lokale politie van West- en Oost-Vlaanderen willen speciale teams in strijd tegen mensensmokkel (26/01/2018 - VRT NWS)
  De lokale politie moet 's nachts langs de E40 het gewone politiewerk combineren met de strijd tegen de mensensmokkel. Bij een normale bezetting zijn daar een 65-tal ploegen voor tijdens de week en 80-tal tijdens het weekend. Dat is te weinig vinden de politiemensen.
  [naar artikel]
 19. Zittingen in Limburgse rechtbanken gaan door, ondanks corona (15/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Alle zittingen van de rechtbank van eerste aanleg Limburg gaan voorlopig door. Wel worden in de gebouwen de nodige voorzorgsmaatregelen genomen in de strijd tegen corona.
  [naar artikel]
 20. Zelfs Fellaini doet mee: Mogi Bayat brengt resem voetballers bij elkaar in strijd tegen corona (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onder leiding van spelersmakelaar Mogi Bayat bundelen een vijftigtal (Belgische) voetballers de krachten om geld in te zamelen in de strijd tegen...
  [naar artikel]
 21. Zo beleven de wereldburgers de corona-uitbraak (21/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De corona-uitbraak is een pandemie die zich uitstrekt over de volledige aardbol. In het oosten lijkt het ergste voorbij, in Europa naderen we hopelijk de piek en in de VS is er vooral nog veel onduidelijkheid. Enkele Limburgse wereldburgers getuigen over hoe ze de strijd tegen covid-19 in hun nieuwe thuisland aangaan.
  [naar artikel]
 22. Vlaams parlement vraagt dat regering alles doet in strijd tegen corona, Jambon plant “démarche” tegen verdeling Europese middelen (18/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Alle partijen in het Vlaams parlement vragen aan de Vlaamse regering alles op alles te zetten in de strijd tegen het coronavirus. Dat was de...
  [naar artikel]
 23. Limburgs-Marokkaanse gemeenschap zamelt 38.300 euro in voor strijd tegen corona (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vereniging van Marokkaanse moskeeën in Limburg (Umivel) heeft bij de leden 38.300 euro ingezameld in de strijd tegen Covid-19. Tegelijk stelt Umivel dat de gebedshuizen, die vandaag leegstaan, indien nodig ter beschikking komen.
  [naar artikel]
 24. In Lievegem is er zondag een BBQ tegen corona (03/04/2020 - VRT NWS)
  In Lievegem wordt deze zondag een eBBQ gehouden. Drie lokale ondernemers roepen alle inwoners op om zondag een BBQ te houden en hun inkopen daarvoor bij lokale handelaaars te doen. Daarmee wordt de lokale economie ondersteund en voelt iedereen zich weer wat met elkaar verbonden.
  [naar artikel]
 25. MAC doneert 10 miljoen dollar aan organisaties die helpen in de strijd tegen corona (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Beautygigant MAC doneert 10 miljoen dollar aan verschillende organisaties in de strijd tegen het coronavirus. Dat doen ze via hun Viva Glam-progamma.
  [naar artikel]
 26. Strijd tegen corona wordt oorlog. Volledige lockdown lijkt ook in België enkel kwestie van tijd (17/03/2020 - De Morgen)
  Na Italië en Spanje kondigt nu ook Frankrijk de volledige lockdown af in de strijd tegen Covid-19? Volgt België vandaag? De druk van experts neemt toe, vooral omdat burgers de huidige maatregelen niet te nauw nemen.
  [naar artikel]
 27. Deze beelden leverde de Ronde tegen corona op (06/04/2020 - De Morgen)
  HLN en VTM organiseerden vandaag samen De Ronde tegen Corona. Op de dag dat Vlaanderens mooiste omwille van de coronacrisis niet gereden kon worden, bracht hun helikopter in beeld hoe heel Vlaanderen samen vecht tegen corona. Een overzicht van enkele mooie beelden.
  [naar artikel]
 28. Eerste genezen coronapatiënt mag lintje doorknippen in ziekenhuis: “Ik heb echt de tunnel van de dood gezien” (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Zelfs in het hart van de strijd tegen corona vallen soms vrolijke momenten te beleven. Het Algemeen Ziekenhuis Herentals liet de eerste patiënt die is genezen van corona een lint doorknippen als was het een notabele.
  [naar artikel]
 29. Iran laat 54.000 gevangenen vrij in strijd tegen corona (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iran laat 54.000 gevangenen vrij in de strijd tegen het coronavirus. Het risico op verspreiding in de volle gevangenissen is te groot, vinden de...
  [naar artikel]
 30. Deze indrukwekkende beelden leverde de Ronde tegen corona op (05/04/2020 - De Morgen)
  HLN en VTM organiseerden vandaag samen De Ronde tegen Corona. Op de dag dat Vlaanderens mooiste omwille van de coronacrisis niet gereden kon worden, bracht hun helikopter in beeld hoe heel Vlaanderen samen vecht tegen corona. Een overzicht van enkele mooie beelden.
  [naar artikel]
 31. PVDA roept alle parlementsleden op helft van loon te schenken aan strijd tegen corona (11/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het uiterst linkse PVDA doet een oproep aan alle parlementsleden om de helft van hun loon van april af te staan in de strijd tegen het nieuwe...
  [naar artikel]
 32. Hoe hulp bieden aan mensen in armoede tijdens de corona-crisis (17/03/2020 - VRT NWS)
  Mensen in armoede dreigen in deze corona-crisis totaal geïsoleerd te geraken en essentiële hulp mis te lopen. Dat is de waarschuwing van de organisaties Netwerk tegen Armoede, Samenlevingsopbouw, Welzijnsschakels, Welzijnszorg en ATD Vierde Wereld. Daarom geven ze concrete aanbevelingen aan lokale besturen, dienstverleners en scholen.
  [naar artikel]
 33. Viroloog Johan Neyts: "Komende decennia zullen nog virussen verschijnen, we moeten ons bewapenen in vredestijd" (30/01/2020 - VRT NWS)
  Aan de KU Leuven wordt tegen de klok gezocht naar een vaccin tegen het corona-virus. Viroloog Johan Neyts van het Rega-instituut baseert zich daarbij op een vaccin tegen gele koorts dat hij nu probeert aan te passen zodat het ook immuun maakt tegen het corona-virus. Hij is niet alleen, ook in de VS en Duitsland heeft men zich in de strijd geworpen. "Terzake" kreeg een blik achter de schermen van het lab in Leuven. Bekijk hierboven de reportage.
  [naar artikel]
 34. N-VA onthoudt zich bij stemming voor Europees geld tegen corona: “37 miljoen voor België, maar 25 miljoen gaat naar Wallonië” (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor: 683 europarlementairen. Tegen: eentje. Onthoudingen: vier, waaronder drie N-VA’ers. Dat is het resultaat van de stemming voor het uittrekken van 37 miljard euro aan steunmaatregelen in de strijd tegen corona. De reden waarom N-VA niet voor stemt? Uit protest dat Vlaanderen uit die pot maar 6 miljoen euro krijgt en Wallonië 25 miljoen euro opstrijkt. “We worden ongelooflijk achtergesteld”, zegt Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA).
  [naar artikel]
 35. N-VA onthoudt zich bij stemming voor Europees geld tegen corona: “37 miljoen voor België, maar 25 miljoen gaat naar Wallonië” (28/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Voor: 683 europarlementairen. Tegen: eentje. Onthoudingen: vier, waaronder drie N-VA’ers. Dat is het resultaat van de stemming voor het uittrekken van 37 miljard euro aan steunmaatregelen in de strijd tegen corona. De reden waarom N-VA niet voor stemt? Uit protest dat Vlaanderen uit die pot maar 6 miljoen euro krijgt en Wallonië 25 miljoen euro opstrijkt. “We worden ongelooflijk achtergesteld”, zegt Europarlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA).
  [naar artikel]
 36. As tegen corona, stap mee in de strijd (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in As Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in As gebeurt.
  [naar artikel]
 37. N-VA roeit Europees tegen coronastroom in (29/03/2020 - De Standaard)
  De N-VA keurde een Europees steunpakket voor de strijd tegen corona van 37 miljard niet goed, omdat daarvan te weinig naar Vlaanderen gaat.
  [naar artikel]
 38. Antwerps bioresponsteam voor ‘corona-incidenten’ moet dagelijks uitrukken (30/03/2020 - De Standaard)
  De Antwerpse lokale politie richtte een bioresponsteam (BRT) op, dat politiewerk moet uitvoeren ‘waar een hoge kans op besmetting met corona is’.
  [naar artikel]
 39. Bocholt tegen Corona, stap mee in de strijd (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in As Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in AS gebeurt.
  [naar artikel]
 40. Coronavirus: Tegen woensdag duidelijkheid over situatie in woonzorgcentra, VS land met meeste corona (12/04/2020 - Knack)
  Volg hier de laatste ontwikkelingen en alles wat u moet weten over de strijd tegen het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2.
  [naar artikel]
 41. Jeanne van Susteren (68) zoveelste slachtoffer van Corona (28/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Jeanne van Susteren is het zoveelste slachtoffer dat de strijd tegen corona verliest. De vrouw was samen met haar zussen Anita en Palmyre jarenlang een begrip in de wereld van de foorkramers. Vijftig jaar had de familie een frietkraam en stonden ze op alle kermissen in Noord-Limburg. Eind 2017 verkochten ze hun kraam en gingen de drie zussen op pensioen.
  [naar artikel]
 42. Patrizio zamelt geld in om Italiaanse legermakkers te steunen in strijd tegen corona (26/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Patrizio De Luca uit Lippelo (Sint-Amands-Puurs) zet een actie op het getouw om de door corona getroffen Italiaanse regio’s Bergamo en Brescia te helpen. Hij doet dat door geld in te zamelen voor zijn oude legermakkers, de Alpini van Rovato, die zich nu inzetten voor de bevolking.
  [naar artikel]
 43. Hasselaren helpen elkaar (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Wat doen de Hasselaren in de strijd tegen corona? Wij sommen het voor u op.
  [naar artikel]
 44. De frustraties lopen hoog op bij de Callboys (12/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zit vanalles scheef tussen de Callboys. De boel ontploft wanneer Randy, J. en Devon gaan samenzitten en hun frustraties op een hoopje gooien.
  [naar artikel]
 45. Zonhoven tegen corona, stap mee in de strijd (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Zonhoven. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HBVL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Zonhoven gebeurt.
  [naar artikel]
 46. Maaseik tegen corona, stap mee in de strijd (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Maaseik. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HBVL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Maaseik gebeurt.
  [naar artikel]
 47. Alken tegen Corona, stap mee in de strijd (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Alken. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Alken gebeurt.
  [naar artikel]
 48. Borgloon tegen corona, stap mee in de strijd (18/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Borgloon. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Borgloon gebeurt.
  [naar artikel]
 49. Bree tegen Corona, stap mee in de strijd (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Bree. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Bree gebeurt.
  [naar artikel]
 50. Bocholt tegen Corona, stap mee in de strijd (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Bocholt Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Bocholt gebeurt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.