Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

14 August 2020
15:42 uur

40 à 50 procent lagere omzet op eerste dag solden : ‘dramatisch’ maar ‘verwacht’

Het Belang van Limburg

01/08/2020 - 17:32

De solden zijn ‘dramatisch’ van start gegaan. Dat zegt handelsorganisatie Comeos. “Vergeleken met vorig jaar, lag de omzet 40 à 50 procent lager.” De winkeliers hadden het ‘verwacht’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Omzet solden 2 procent lager dan vorig jaar (29/03/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Solden – Eerste dag van koopjesperiode afgesloten met status quo tot lichte winst (30/06/2018 - Metro)
  De eerste dag van de koopjesperiode is zaterdag afgesloten met een voorzichtig positieve balans. De handelsfederatie Comeos spreekt van een stijging met 5 procent in vergelijking met de eerste dag van de zomersolden van vorig jaar. Mode Unie, de bij Unizo aangesloten federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, heeft het dan weer over een status quo. Mode Unie stelde vast dat de eerste soldendag zaterdagvoormiddag vlot op gang kwam. Maar vanaf de middag ging de verkoop erop achteruit, een evolutie die volgens de organisatie toe te schrijven is aan de hitte. Uiteindelijk kwamen de winkeliers uit op een omzetcijfer dat vergelijkbaar was met dat van een jaar geleden. “De consument koopt de laatste jaren, ook tijdens de solden, heel gericht”, zegt Chiel Sterckx van Mode Unie. “Vandaag werd er vooral jacht gemaakt op de typische zomerproducten door het zeer warme weer. Dit maakt dat het aantal verkochte stuks omhoog ging, maar qua omzet landden we op status quo.” Comeos zag de omzet van haar leden dan weer stijgen met gemiddeld vijf procent. Vooral in de steden en de baanwinkels was het erg druk. In de winkelcentra kwam de toeloop later op gang, zo klinkt het. bron: Belga   Het bericht Solden – Eerste dag van koopjesperiode afgesloten met status quo tot lichte winst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Solden – Eerste dag van koopjesperiode afgesloten met status quo tot lichte winst (02/07/2018 - Metro)
  De eerste dag van de koopjesperiode is zaterdag afgesloten met een voorzichtig positieve balans. De handelsfederatie Comeos spreekt van een stijging met 5 procent in vergelijking met de eerste dag van de zomersolden van vorig jaar. Mode Unie, de bij Unizo aangesloten federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, heeft het dan weer over een status quo. Mode Unie stelde vast dat de eerste soldendag zaterdagvoormiddag vlot op gang kwam. Maar vanaf de middag ging de verkoop erop achteruit, een evolutie die volgens de organisatie toe te schrijven is aan de hitte. Uiteindelijk kwamen de winkeliers uit op een omzetcijfer dat vergelijkbaar was met dat van een jaar geleden. “De consument koopt de laatste jaren, ook tijdens de solden, heel gericht”, zegt Chiel Sterckx van Mode Unie. “Vandaag werd er vooral jacht gemaakt op de typische zomerproducten door het zeer warme weer. Dit maakt dat het aantal verkochte stuks omhoog ging, maar qua omzet landden we op status quo.” Comeos zag de omzet van haar leden dan weer stijgen met gemiddeld vijf procent. Vooral in de steden en de baanwinkels was het erg druk. In de winkelcentra kwam de toeloop later op gang, zo klinkt het. Bron: Belga   Het bericht Solden – Eerste dag van koopjesperiode afgesloten met status quo tot lichte winst verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Jensen verwacht tegenvallende jaarhelft (14/05/2018 - De Tijd)
  18:31 De fabrikant van industriële wasserijsystemen ziet in het eerste kwartaal de omzet 4,2 procent stijgen tot 86 miljoen euro. Maar Jensen verwacht een omzetdaling in de eerste jaarhelft tegenover vorig ...
  [naar artikel]
 5. Melexis waarschuwt voor eerste omzetdaling in tien jaar (05/02/2019 - De Tijd)
  20:15 Melexis verwacht voor het eerst in jaren een lagere omzet. Met die sombere outlook geeft de chipfabrikant aan dat de crisis in de autosector langer dan verwacht aansleept.
  [naar artikel]
 6. Recticel ziet omzet met 8 procent dalen in eerste kwartaal (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Recticel heeft de omzet tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 8 procent zien afnemen, tot 317,6 miljoen euro. De omzet daalde in alle...
  [naar artikel]
 7. Omzet Colruyt stijgt, maar winst onder druk (20/06/2017 - De Tijd)
  17:57 Supermarktgroep Colruyt boekte vorig boekjaar meer omzet dan analisten hadden verwacht. Maar de bedrijfswinst daalde met 2,7 procent.
  [naar artikel]
 8. Solden slecht gestart door winterprik (08/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  De wintersolden kenden geen positieve start, maar daar zat het winterweer van de afgelopen dagen voor een groot stuk tussen. Gemiddeld daalde de omzet van de modedetailhandel met 2 procent ten opzichte van de eerste soldendagen van vorig jaar, meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).
  [naar artikel]
 9. Zalando verwacht lagere omzet door coronavirus (30/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kledingwebwinkel Zalando rekent op aanzienlijk mindere prestaties in het eerste kwartaal. Het Duitse bedrijf heeft te lijden onder de maatregelen...
  [naar artikel]
 10. Telenet voorspelt eerste winstdaling sinds beursgang (14/02/2019 - De Tijd)
  07:42 De internet- en entertainment groep verwacht dit jaar een lagere omzet en winst. Dat komt door het verlies van netwerkhuurder Medialaan aan én de stevige prijsconcurrentie van Orange Belgium.
  [naar artikel]
 11. Vlaamse landbouw ziet omzet dalen door droogte en lagere prijzen (04/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hebben hun gezamenlijke omzet dit jaar zien dalen met 6 procent tot 5,2 miljard euro. Dat blijkt uit een...
  [naar artikel]
 12. Solden – Handelaars hopen dat koopjesperiode minder voorjaar goedmaakt (30/06/2018 - Metro)
  Naar aloude gewoonte gaan bij het begin van de zomervakantie ook de solden van start. De koopjesperiode begint op zaterdag 30 juni en loopt tot dinsdag 31 juli. De verwachtingen van de handelaars voor de zomersolden lopen uiteen, maar allemaal spreken ze van een minder goed voorjaar. Bij Mode Unie, de bij Unizo aangesloten federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, verwachten de leden voor de komende soldenperiode een licht negatief resultaat. Ruim 30 procent verwacht een daling, terwijl 55 procent hoopt dezelfde verkoop te kunnen realiseren als vorig jaar. Een minderheid, 13 procent, verwacht een stijging. De modewinkeliers geven voorts aan dat ze dit voorjaar gemiddeld 3,8 procent minder verkocht hebben dan tijdens het vorige zomerseizoen. Ze wijten die mindere verkoop aan het weer en een veranderend aankoopgedrag van de consument. “Tot en met maart liep de lenteverkoop moeizaam door het koude weer. Pas in maart en april, bij het begin van het goede weer, werd de consument kooplustig. De goede verkoop in deze maanden maakte het voorjaarsseizoen echter duidelijk niet goed”, merkt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, op. Ook het NSZ spreekt van een slecht voorjaar, maar hoopt dat de solden veel goed kunnen maken. “Die kunnen immers alleen maar beter verlopen dan de afgelopen maanden”, klinkt het. Ongeveer 85 procent van de zelfstandige kleding- en schoenenwinkels zag de omzet dit voorjaar afnemen of status quo blijven, zegt NSZ op basis van een bevraging bij 572 handelaars. “Vooral het feit dat de consumenten de knip op de beugel houden, het vaak regenachtige weer in het voorjaar en in mindere mate ook de terreurdreiging zijn de oorzaken”, weet NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. De modehandelaars die NSZ bevroeg, zijn eerder optimistisch over de komende koopjesperiode: 59 procent verwacht meer te verkopen in vergelijking met de vorige zomersolden, 21 procent gaat uit van een status quo en 20 procent vreest voor een dalende verkop. Aangezien de solden op een zaterdag beginnen en ook zondag veel winkels open zijn, verwachten heel wat handelaars een druk eerste soldenweekend. Ook handelsfederatie Comeos hoort vooral positieve geluiden. “De handelaars hebben hoge verwachtingen. We denken dat de solden goed zullen starten, zeker aangezien veel winkels in de grootsteden zondag ook open zijn omdat het de eerste zondag van de maand is”, zegt woordvoerder Hans Cardyn. “Bovendien is er heel wat stock bij de handelaars en verwachten we meteen stevige kortingen van 30 tot 50 procent de eerste dagen.” bron: Belga   Het bericht Solden – Handelaars hopen dat koopjesperiode minder voorjaar goedmaakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Solden – Handelaars hopen dat koopjesperiode minder voorjaar goedmaakt (30/06/2018 - Metro)
  Naar aloude gewoonte gaan bij het begin van de zomervakantie ook de solden van start. De koopjesperiode begint op zaterdag 30 juni en loopt tot dinsdag 31 juli. De verwachtingen van de handelaars voor de zomersolden lopen uiteen, maar allemaal spreken ze van een minder goed voorjaar. Bij Mode Unie, de bij Unizo aangesloten federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, verwachten de leden voor de komende soldenperiode een licht negatief resultaat. Ruim 30 procent verwacht een daling, terwijl 55 procent hoopt dezelfde verkoop te kunnen realiseren als vorig jaar. Een minderheid, 13 procent, verwacht een stijging. De modewinkeliers geven voorts aan dat ze dit voorjaar gemiddeld 3,8 procent minder verkocht hebben dan tijdens het vorige zomerseizoen. Ze wijten die mindere verkoop aan het weer en een veranderend aankoopgedrag van de consument. “Tot en met maart liep de lenteverkoop moeizaam door het koude weer. Pas in maart en april, bij het begin van het goede weer, werd de consument kooplustig. De goede verkoop in deze maanden maakte het voorjaarsseizoen echter duidelijk niet goed”, merkt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie, op. Ook het NSZ spreekt van een slecht voorjaar, maar hoopt dat de solden veel goed kunnen maken. “Die kunnen immers alleen maar beter verlopen dan de afgelopen maanden”, klinkt het. Ongeveer 85 procent van de zelfstandige kleding- en schoenenwinkels zag de omzet dit voorjaar afnemen of status quo blijven, zegt NSZ op basis van een bevraging bij 572 handelaars. “Vooral het feit dat de consumenten de knip op de beugel houden, het vaak regenachtige weer in het voorjaar en in mindere mate ook de terreurdreiging zijn de oorzaken”, weet NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. De modehandelaars die NSZ bevroeg, zijn eerder optimistisch over de komende koopjesperiode: 59 procent verwacht meer te verkopen in vergelijking met de vorige zomersolden, 21 procent gaat uit van een status quo en 20 procent vreest voor een dalende verkop. Aangezien de solden op een zaterdag beginnen en ook zondag veel winkels open zijn, verwachten heel wat handelaars een druk eerste soldenweekend. Ook handelsfederatie Comeos hoort vooral positieve geluiden. “De handelaars hebben hoge verwachtingen. We denken dat de solden goed zullen starten, zeker aangezien veel winkels in de grootsteden zondag ook open zijn omdat het de eerste zondag van de maand is”, zegt woordvoerder Hans Cardyn. “Bovendien is er heel wat stock bij de handelaars en verwachten we meteen stevige kortingen van 30 tot 50 procent de eerste dagen.” Bron: Belga   Het bericht Solden – Handelaars hopen dat koopjesperiode minder voorjaar goedmaakt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Coil duikt licht in het rood (02/10/2018 - De Tijd)
  19:10 Door een lagere omzet en opstartkosten voor twee nieuwe productielijnen is Coil in het eerste halfjaar in de rode cijfers beland. De anodisatiespecialist verwacht beterschap in de tweede jaarhelft.
  [naar artikel]
 15. Koopjes starten al meteen met grote kortingen (03/01/2018 - Metro)
  Vandaag/woensdag start de koopjesperiode. Door het warme winterweer was de verkoop dit seizoen maar matig, waardoor er nog veel in de rekken ligt en kooplustigen al vanaf dag één grote kortingen kunnen scoren. De winkeliers zelf zijn minder enthousiast: zij verwachten een lagere verkoop dan tijdens de wintersolden van vorig jaar. De wintersolden beginnen middenin de kerstvakantie, goed nieuws voor de handelaars die de vele sjaals, wollen truien en jassen nog kwijt willen. Veel van hen zitten nog met een grote stock, want door het warme winterweer is er dit seizoen veel blijven liggen, klinkt het bij federatie Mode Unie, een tak van Unizo. Veel winkeliers geven daarom al van bij de start grote kortingen, vaak al van 50 procent, blijkt uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos. Goed nieuws voor kooplustigen, maar minder positief voor de handelaars zelf, zegt zelfstandigenorganisatie NSZ. “Door de vele kortingen door het jaar heen zien heel wat modedetailhandelaars zich verplicht om meteen met hogere kortingen dan normaal van wal te steken, anders vindt de consument het de moeite niet. Die evolutie is gevaarlijk, en kan ertoe leiden dat ze in moeilijkheden komen”, zegt voorzitster Christine Mattheeuws. De winkeliers zelf verwachten trouwens een matige verkoop tijdens de solden. Volgens NSZ verwacht 42 procent van de modehandelaars slechtere solden dan in 2017. Die eindigden toen met een omzetstijging van een procent. Een op de vijf verwacht het dit jaar beter te doen, 39 procent gaat uit van een statusquo. Eenzelfde beeld bij de handelaars van Mode Unie. Daar verwacht ongeveer een derde zich aan een lagere verkoop. De koopjesperiode loopt tot eind januari. bron: Belga  
  [naar artikel]
 16. Koopjes starten woensdag al meteen met grote kortingen (01/01/2018 - Metro)
  Modewinkels maken zich op voor de start van de koopjes op woensdag. Door het warme winterweer was de verkoop dit seizoen maar matig, waardoor er nog veel in de rekken ligt en kooplustigen al vanaf dag één grote kortingen kunnen scoren. De winkeliers zelf zijn minder enthousiast: zij verwachten een lagere verkoop dan tijdens de wintersolden van vorig jaar. De wintersolden beginnen middenin de kerstvakantie, goed nieuws voor de handelaars die de vele sjaals, wollen truien en jassen nog kwijt willen. Veel van hen zitten nog met een grote stock, want door het warme winterweer is er dit seizoen veel blijven liggen, klinkt het bij federatie Mode Unie, een tak van Unizo. Veel winkeliers geven daarom al van bij de start grote kortingen, vaak al van 50 procent, blijkt uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos. Goed nieuws voor kooplustigen, maar minder positief voor de handelaars zelf, zegt zelfstandigenorganisatie NSZ. “Door de vele kortingen door het jaar heen zien heel wat modedetailhandelaars zich verplicht om meteen met hogere kortingen dan normaal van wal te steken, anders vindt de consument het de moeite niet. Die evolutie is gevaarlijk, en kan ertoe leiden dat ze in moeilijkheden komen”, zegt voorzitster Christine Mattheeuws. De winkeliers zelf verwachten trouwens een matige verkoop tijdens de solden. Volgens NSZ verwacht 42 procent van de modehandelaars slechtere solden dan in 2017. Die eindigden toen met een omzetstijging van een procent. Een op de vijf verwacht het dit jaar beter te doen, 39 procent gaat uit van een statusquo. Eenzelfde beeld bij de handelaars van Mode Unie. Daar verwacht ongeveer een derde zich aan een lagere verkoop. De koopjesperiode loopt tot eind januari. bron: Belga
  [naar artikel]
 17. Koopjes starten woensdag al meteen met grote kortingen (01/01/2018 - Metro)
  Modewinkels maken zich op voor de start van de koopjes op woensdag. Door het warme winterweer was de verkoop dit seizoen maar matig, waardoor er nog veel in de rekken ligt en kooplustigen al vanaf dag één grote kortingen kunnen scoren. De winkeliers zelf zijn minder enthousiast: zij verwachten een lagere verkoop dan tijdens de wintersolden van vorig jaar. De wintersolden beginnen middenin de kerstvakantie, goed nieuws voor de handelaars die de vele sjaals, wollen truien en jassen nog kwijt willen. Veel van hen zitten nog met een grote stock, want door het warme winterweer is er dit seizoen veel blijven liggen, klinkt het bij federatie Mode Unie, een tak van Unizo. Veel winkeliers geven daarom al van bij de start grote kortingen, vaak al van 50 procent, blijkt uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos. Goed nieuws voor kooplustigen, maar minder positief voor de handelaars zelf, zegt zelfstandigenorganisatie NSZ. “Door de vele kortingen door het jaar heen zien heel wat modedetailhandelaars zich verplicht om meteen met hogere kortingen dan normaal van wal te steken, anders vindt de consument het de moeite niet. Die evolutie is gevaarlijk, en kan ertoe leiden dat ze in moeilijkheden komen”, zegt voorzitster Christine Mattheeuws. De winkeliers zelf verwachten trouwens een matige verkoop tijdens de solden. Volgens NSZ verwacht 42 procent van de modehandelaars slechtere solden dan in 2017. Die eindigden toen met een omzetstijging van een procent. Een op de vijf verwacht het dit jaar beter te doen, 39 procent gaat uit van een statusquo. Eenzelfde beeld bij de handelaars van Mode Unie. Daar verwacht ongeveer een derde zich aan een lagere verkoop. De koopjesperiode loopt tot eind januari. bron: Belga
  [naar artikel]
 18. Wintersolden starten met ruim aanbod en hoge kortingen (04/01/2019 - Metro)
  Vandaag/donderdag starten de wintersolden, de hoogdagen voor koopjesjagers bij de start van het nieuwe jaar. Door het warme najaar ligt er nog 7 procent meer in de rekken dan vorig jaar, zodat de solden zullen starten met een groot aanbod en hoge kortingen van bij het begin. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 556 uitbaters van kleding- of schoenenwinkels. Ook Comeos en Mode Unie geven aan dat er vanaf de eerste dag fikse kortingen te rapen vallen. Door het milde herfstweer zag volgens NSZ maar liefst 47 procent van de modewinkels hun omzet dalen, 21 procent van de modewinkels zag hun omzet toenemen en 32 procent had dezelfde omzet als vorig jaar. Bij Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, geeft meer dan de helft van de modewinkeliers (59 procent) aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar. “Het was eind oktober nog bijna 20 graden. Dan is het logisch dat mensen niet op zoek gaan naar een dikke winterjas of wollen trui. Sinds kort is het wel een pak kouder geworden, maar de mensen wachten om hun slag te slaan tijdens de solden”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Comeos verwijst naar de impact van de betogingen van de gele hesjes. “Vooral Brussel werd hierdoor getroffen, waar de verkoop tijdens de actiedagen met gemiddeld 25 procent daalde.” De onlineverkoop deed het wel goed. Black Friday was een topweekend voor vele ketens, maar met een keerzijde: in de periode kort voor en kort na, was het windstil. “We zien dat er dit jaar evenveel cadeaus werden gekocht voor de feestdagen, maar dat de verkochte cadeaus lager zijn in verkoopprijs dan andere jaren”, merkt Isolde Delanghe van Mode Unie op. Op 3 december ging de sperperiode in, waardoor eigenlijk geen kortingen mogen worden aangeboden. Steeds meer detailhandelaars doen echter aan koppelverkoop of aan fluistersolden, in navolging van de ketens. Vooral koppelverkoop is populair: 38 procent van de modedetailhandelaars past koppelverkoop toe, 21 procent doet aan fluistersolden. In 2013 was dat nog respectievelijk 24 en 15 procent. De detailhandelaars proberen zo een stuk van hun omzetverlies van het najaar goed te maken. De kleding- en schoenenwinkels verwachten veel van de solden. Bijna de helft (46 procent) denkt dat de solden het beter gaan doen dan vorig jaar en 26 procent verwacht zich aan een status quo, aldus NSZ. Bij Mode Unie wordt de soldenverkoop gemiddeld 3 procent lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. Bron: Belga   Het bericht Wintersolden starten met ruim aanbod en hoge kortingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Wintersolden starten met ruim aanbod en hoge kortingen (03/01/2019 - Metro)
  Vandaag/donderdag starten de wintersolden, de hoogdagen voor koopjesjagers bij de start van het nieuwe jaar. Door het warme najaar ligt er nog 7 procent meer in de rekken dan vorig jaar, zodat de solden zullen starten met een groot aanbod en hoge kortingen van bij het begin. Dat blijkt uit een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) bij 556 uitbaters van kleding- of schoenenwinkels. Ook Comeos en Mode Unie geven aan dat er vanaf de eerste dag fikse kortingen te rapen vallen. Door het milde herfstweer zag volgens NSZ maar liefst 47 procent van de modewinkels hun omzet dalen, 21 procent van de modewinkels zag hun omzet toenemen en 32 procent had dezelfde omzet als vorig jaar. Bij Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, geeft meer dan de helft van de modewinkeliers (59 procent) aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar. “Het was eind oktober nog bijna 20 graden. Dan is het logisch dat mensen niet op zoek gaan naar een dikke winterjas of wollen trui. Sinds kort is het wel een pak kouder geworden, maar de mensen wachten om hun slag te slaan tijdens de solden”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. Comeos verwijst naar de impact van de betogingen van de gele hesjes. “Vooral Brussel werd hierdoor getroffen, waar de verkoop tijdens de actiedagen met gemiddeld 25 procent daalde.” De onlineverkoop deed het wel goed. Black Friday was een topweekend voor vele ketens, maar met een keerzijde: in de periode kort voor en kort na, was het windstil. “We zien dat er dit jaar evenveel cadeaus werden gekocht voor de feestdagen, maar dat de verkochte cadeaus lager zijn in verkoopprijs dan andere jaren”, merkt Isolde Delanghe van Mode Unie op. Op 3 december ging de sperperiode in, waardoor eigenlijk geen kortingen mogen worden aangeboden. Steeds meer detailhandelaars doen echter aan koppelverkoop of aan fluistersolden, in navolging van de ketens. Vooral koppelverkoop is populair: 38 procent van de modedetailhandelaars past koppelverkoop toe, 21 procent doet aan fluistersolden. In 2013 was dat nog respectievelijk 24 en 15 procent. De detailhandelaars proberen zo een stuk van hun omzetverlies van het najaar goed te maken. De kleding- en schoenenwinkels verwachten veel van de solden. Bijna de helft (46 procent) denkt dat de solden het beter gaan doen dan vorig jaar en 26 procent verwacht zich aan een status quo, aldus NSZ. Bij Mode Unie wordt de soldenverkoop gemiddeld 3 procent lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. bron: Belga   Het bericht Wintersolden starten met ruim aanbod en hoge kortingen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Omzet Belgische autotoeleveranciers daalt fors met 15 procent in eerste jaarhelft (14/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische autotoeleveranciers hebben hun omzet tijdens de eerste helft van dit jaar met 15 procent zien teruglopen. Dat meldt...
  [naar artikel]
 21. Shurgard ziet omzet 5 procent stijgen (30/04/2019 - De Tijd)
  09:01 Opslagverhuurder Shurgard behaalde in het eerste kwartaal ruim 5 procent meer omzet en bijna 3 procent meer winst.
  [naar artikel]
 22. Wordt 2019 kanteljaar voor muziekverkoop in ons land? Nu al een stijging met 10 procent  (18/07/2019 - VRT NWS)
  Voor het eerst in lange tijd is er een opmerkelijke stijging in de muziekverkoop in België. De omzet is in de eerste helft van dit jaar gestegen met 10 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral streaming van muziek via platformen zoals Spotify, AppleMusic en Deezer, zit in de lift. 71 procent van de omzet komt nu van betalende muziekstreaming en downloads. CD's worden steeds minder verkocht, die zijn nog goed voor net geen 20 procent van de omzet.
  [naar artikel]
 23. Kledijdivisie weegt op omzet Sioen (26/04/2018 - De Tijd)
  18:50 De textielgroep Sioen zag de organische omzet in het eerste kwartaal met 0,2 procent afnemen. Boosdoener is de kledij-sectie waar de verkoop met zo'n 8 procent terugviel.
  [naar artikel]
 24. Orderboek Picanol goed gevuld (22/08/2018 - De Tijd)
  09:59 De weefgetouwenbouwer verwacht voor het hele jaar een 'iets lagere' omzet tegenover het recordjaar 2017.
  [naar artikel]
 25. Bekaert zet 2019 beter in dan verwacht (08/05/2019 - De Tijd)
  08:48 De walsdraadverwerker realiseerde in het eerste kwartaal 4 procent meer omzet dan een jaar eerder en handhaaft zijn vooruitzichten.
  [naar artikel]
 26. Vlaamse landbouw ziet omzet dalen door droogte en lagere prijzen (04/10/2018 - De Morgen)
  De Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hebben hun gezamenlijke omzet dit jaar zien dalen met 6 procent tot 5,2 miljard euro. Dat blijkt uit een raming van landbouworganisatie Boerenbond. De droogte en een nadelige prijsvorming zijn de belangrijkste oorzaken.
  [naar artikel]
 27. Vlaamse landbouw ziet omzet dalen door droogte en lagere prijzen (04/10/2018 - VRT NWS)
  De Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hebben hun gezamenlijke omzet dit jaar zien dalen met 6 procent tot 5,2 miljard euro. Dat blijkt uit een raming van landbouworganisatie Boerenbond. De droogte en een nadelige prijsvorming zijn de belangrijkste oorzaken.
  [naar artikel]
 28. Aantal kerstbezoekers in Antwerpen sterk toegenomen (12/01/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Tijdens de eindejaarsperiode en de start van de solden telde de Antwerpse binnenstad twintig procent meer passanten in vergelijking met vorig jaar. Op zaterdag 17 december werden er bijna 100.000 mensen geteld, op de eerste dag van de solden werd die kaap zelfs ruim overschreden.
  [naar artikel]
 29. Meerderheid van de Belgen wil de solden houden (01/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  De meeste consumenten (62 procent) en bijna alle (97 procent) winkeliers willen de soldenperiode niet afgeschaft zien. Dat blijkt uit een bevraging van minister van Middenstand en Zelfstandigen Willy Borsus, waarop 850 reacties kwamen. Een verschuiving van de solden kan wel op veel meeval rekenen.
  [naar artikel]
 30. Befimmo: meer van hetzelfde? (18/07/2017 - De Tijd)
  18:15 De specialist van hoogwaardige kantoren in Brussel komt morgen woensdag na beurs met halfjaarcijfers. De markt verwacht een iets lagere winst bij een hogere omzet.
  [naar artikel]
 31. Omzet MDxHealth schiet 70 procent hoger (23/02/2017 - De Tijd)
  09:11 De specialist in kankerdiagnose MDxHealth heeft vorig jaar fors meer omzet geboekt dankzij het groeiend succes van zijn prostaatkankertesten. Analisten hadden echter nog iets meer verwacht.
  [naar artikel]
 32. Twitter verwacht eerste winst in 2018 (25/04/2018 - De Tijd)
  15:05 Zowel het aantal gebruikers, de omzet en de winst scoren beter dan verwacht in het eerste kwartaal. Beleggers jubelen.
  [naar artikel]
 33. Omzet Zalando stijgt met 74 procent (05/04/2019 - De Morgen)
  De crisis heeft geen vat op Zalando. In een jaar tijd is de omzet met 74 procent gestegen. De drie broers achter het Duitse online schoenen- en mode-imperium zijn erg succesvol, maar niet onbesproken.
  [naar artikel]
 34. Omzet Belgische meubelindustrie blijft dalen (05/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De omzet van de Belgische meubelindustrie is in de eerste helft van 2018 met 2,7 procent gedaald in vergelijking met het eerste semester van 2017....
  [naar artikel]
 35. Non-fictieboeken zitten in de lift (23/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Non-fictieboeken hebben in de eerste jaarhelft van 2017 de boekenverkoop overeind gehouden. Terwijl fictieboeken, strips en kinderboeken allemaal moeten inboeten aan omzet, trekt non-fictie met een groei van 7 procent de totale omzet van de Vlaamse boekenmarkt vrijwel stabiel (+0,3 procent). Dat blijkt woensdag uit cijfers van Boek.be.
  [naar artikel]
 36. Laatste dag solden: “Vroeger vooral nog rommel, nu nog mooie dingen te vinden” (31/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op de laatste dag van de officiële solden gingen we zelf op zoek naar soldenjagers, die vonden we, en al blijken de laatste afprijzingen meer dan de moeite, niet iedereen blijkt fan van de graaibakken. De solden worden namelijk ook gebruikt om als eerste nieuwe collecties te checken.
  [naar artikel]
 37. Wint EVS keldert door zwakke Amerikaanse markt (16/11/2017 - De Tijd)
  07:21 De Luikse technologiespecialist heeft er een erg zwak kwartaal op zitten met een fors lagere omzet en winst. Het management behoudt echter de jaarprognose omdat het verwacht dat klanten hun bestelinge...
  [naar artikel]
 38. Carrefour België boekt minder omzet in eerste jaarhelft (26/07/2018 - De Tijd)
  19:01 Supermarktketen Carrefour heeft in de eerste zes maanden twee procent minder omzet gerealiseerd in ons land, tot 2,08 miljard euro. Het bedrijf verwijst naar 'operationele moeilijkheden', wellicht een...
  [naar artikel]
 39. Stripalbum van De Kiekeboes is bestverkochte boek (23/08/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Non-fictieboeken hebben in de eerste jaarhelft van 2017 de boekenverkoop overeind gehouden. Terwijl fictieboeken, strips en kinderboeken allemaal moeten inboeten aan omzet, trekt non-fictie met een groei van 7 procent de totale omzet van de Vlaamse boekenmarkt vrijwel stabiel (+0,3 procent). Dat blijkt woensdag uit cijfers van Boek.be.
  [naar artikel]
 40. Tot vijftig procent korting bij de start van de solden (29/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Morgen beginnen de solden. Als het van federaal minister van Economie Kris Peeters (CD&V) afhangt, meteen ook voor de laatste keer. De minister wil immers de sperperiode, waarin geen kortingen mogen gepromoot worden, afschaffen. Daardoor zouden winkels het hele jaar door kortingen mogen geven. Vijf weetjes over de mogelijk laatste solden.
  [naar artikel]
 41. Carrefour verliest omzet door stakingen (11/04/2018 - De Tijd)
  18:25 De omzet van de retailer Carrefour in ons land is in het eerste kwartaal met 1,6 procent gedaald op vergelijkbare basis. De stakingsacties tegen het herstructureringsplan misten hun effect niet.
  [naar artikel]
 42. Meer bezoekers en meer omzet voor Kinepolis in eerste semester (22/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische bioscoopgroep Kinepolis heeft in het eerste semester van dit jaar 7,3 procent meer omzet en 3,7 procent meer bezoekers opgetekend. Dat...
  [naar artikel]
 43. Lagere kosten redden winst Euronext (15/02/2017 - De Tijd)
  11:59 De uitbater van onder meer de beurs van Brussel kan zijn bedrijfswinst op peil houden, terwijl de omzet achteruit boert. Het dividend stijgt met bijna 15 procent.
  [naar artikel]
 44. Econocom opnieuw een tiende groter (20/04/2017 - De Tijd)
  18:31 De IT-groep Econocom zet haar groeipad verder. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 9,7 procent. Alle takken genieten van sterke trends, stelt het bedrijf. De cijfers zijn beter dan verwacht.
  [naar artikel]
 45. Wintersolden missen hun start niet (03/01/2019 - Metro)
  Tevreden geluiden bij de winkeliers: de wintersolden hebben hun start niet gemist. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) konden de meeste modewinkeliers gemiddeld zo’n 3 procent meer verkopen dan op de eerste soldendag vorig jaar. Een verklaring hiervoor ziet het NSZ in het koudere weer, de grote voorraad en het feit dat de solden starten tijdens de kerstvakantie. Ook Comeos spreekt na een rondvraag over een vlotte start. Bij Mode Unie is te horen dat de omzet van de eerste soldendag gelijk bleef of licht positief is ten opzichte van vorig jaar. “De ochtend kwam traag op gang, maar vanaf de middag werden de winkelstraten en shoppingcentra overspoeld met koopjesjagers. Schoenen, winterjassen, ‘fake fur’ en dierenprints vielen erg in de smaak. Sterk afgeprijsde artikelen gingen ook vlot over de toonbank”, zegt handelsfederatie Comeos. “Vooral de typische winterartikelen zoals dikke pulls, warme winterjassen en laarzen gingen vlot over de toonbank”, vult NSZ aan. Mode Unie noteerde eveneens een grote vraag naar “echte winteritems en dus de duurdere stukken”. Volgens het NSZ verwacht bijna 46 procent van de modedetailhandelaars om het tijdens deze soldenperiode beter te doen dan tijdens de vorige wintersolden. Toch is niet iedereen optimistisch: 28 procent van de ondervraagde modedetailhandelaars gaat uit van slechtere solden, 26 procent gokt op een status-quo. “Vooral de ‘doorbraak’ van het echte winterweer, in tegenstelling tot een zeer milde herfst, stemt de handelaars positief. Ze hebben voornamelijk hoge verwachtingen voor komend weekend”, klinkt het bij de ondernemersorganisatie. Hetzelfde geluid bij Comeos. Ook daar koesteren de handelaars hoge verwachtingen voor de wintersolden. Isolde Delanghe van Mode Unie is iets voorzichtiger. “Hoe de solden zullen lopen valt af te wachten. De eerste soldendag valt midden in de week. Pas zaterdag zullen we kunnen zeggen welke richting het uitgaat. Veel zal afhangen van het weer”, zegt ze. De solden lopen nog tot 31 januari. Ook op zondag 6 januari zijn de meeste winkels in de grote steden open. bron: Belga   Het bericht Wintersolden missen hun start niet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Modehandelaars hebben gematigde verwachting voor solden (28/12/2019 - Metro)
  De verwachtingen voor de komende solden zijn bij de modehandelaars gematigd positief. Gemiddeld wordt de soldenverkoop 2,4 procent lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO. Zowat 67 procent van de handelaars geef aan dat ze dezelfde soldenverkoop verwachten als in januari 2019, 28 procent denkt minder te zullen verkopen. Gemiddeld starten zelfstandige modedetaillisten met 30 procent korting. Minder dan de helft van de modewinkeliers (43 procent) geeft aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar, terwijl 35 procent aangeeft evenveel verkocht te hebben. En 22 procent van de modehandelaars gaf aan beter verkocht te hebben. Net zoals de vorige jaren speelt het warme najaarsweer de winterverkoop parten. Meer dan de helft van de modehandelaars geeft aan hiermee rekening gehouden te hebben door hun aankooppatroon bij te stellen. Zo starten ze de solden met minder stock. “De voortdurende kortingacties het hele jaar door maken ook dat een bepaalde groep consumenten van korting naar korting holt, wat de omzet bij moderetailers doet dalen”, zegt Isolde Delanghe van Mode Unie. “Gelukkig zien we ook dat een groeiende groep consumenten zich bewust wordt van het feit dat dergelijke negatieve prijsspiraal nefast is voor het diverse modelandschap. Zij zetten bewust in op Winkelhieren en vinden het kennen van een correcte prijs belangrijk.” bron: Belga   Het bericht Modehandelaars hebben gematigde verwachting voor solden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 47. Modehandelaars hebben gematigde verwachting voor solden (28/12/2019 - Metro)
  De verwachtingen voor de komende solden zijn bij de modehandelaars gematigd positief. Gemiddeld wordt de soldenverkoop 2,4 procent lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO. Zowat 67 procent van de handelaars geef aan dat ze dezelfde soldenverkoop verwachten als in januari 2019, 28 procent denkt minder te zullen verkopen. Gemiddeld starten zelfstandige modedetaillisten met 30 procent korting. Minder dan de helft van de modewinkeliers (43 procent) geeft aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar, terwijl 35 procent aangeeft evenveel verkocht te hebben. En 22 procent van de modehandelaars gaf aan beter verkocht te hebben. Net zoals de vorige jaren speelt het warme najaarsweer de winterverkoop parten. Meer dan de helft van de modehandelaars geeft aan hiermee rekening gehouden te hebben door hun aankooppatroon bij te stellen. Zo starten ze de solden met minder stock. “De voortdurende kortingacties het hele jaar door maken ook dat een bepaalde groep consumenten van korting naar korting holt, wat de omzet bij moderetailers doet dalen”, zegt Isolde Delanghe van Mode Unie. “Gelukkig zien we ook dat een groeiende groep consumenten zich bewust wordt van het feit dat dergelijke negatieve prijsspiraal nefast is voor het diverse modelandschap. Zij zetten bewust in op Winkelhieren en vinden het kennen van een correcte prijs belangrijk.” Bron: Belga   Het bericht Modehandelaars hebben gematigde verwachting voor solden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 48. Modehandelaars hebben gematigde verwachting voor solden (28/12/2019 - Metro)
  De verwachtingen voor de komende solden zijn bij de modehandelaars gematigd positief. Gemiddeld wordt de soldenverkoop 2,4 procent lager geschat in vergelijking met de winterkoopjes vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en UNIZO. Zowat 67 procent van de handelaars geef aan dat ze dezelfde soldenverkoop verwachten als in januari 2019, 28 procent denkt minder te zullen verkopen. Gemiddeld starten zelfstandige modedetaillisten met 30 procent korting. Minder dan de helft van de modewinkeliers (43 procent) geeft aan dat ze dit winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar, terwijl 35 procent aangeeft evenveel verkocht te hebben. En 22 procent van de modehandelaars gaf aan beter verkocht te hebben. Net zoals de vorige jaren speelt het warme najaarsweer de winterverkoop parten. Meer dan de helft van de modehandelaars geeft aan hiermee rekening gehouden te hebben door hun aankooppatroon bij te stellen. Zo starten ze de solden met minder stock. “De voortdurende kortingacties het hele jaar door maken ook dat een bepaalde groep consumenten van korting naar korting holt, wat de omzet bij moderetailers doet dalen”, zegt Isolde Delanghe van Mode Unie. “Gelukkig zien we ook dat een groeiende groep consumenten zich bewust wordt van het feit dat dergelijke negatieve prijsspiraal nefast is voor het diverse modelandschap. Zij zetten bewust in op Winkelhieren en vinden het kennen van een correcte prijs belangrijk.” bron: Belga Het bericht Modehandelaars hebben gematigde verwachting voor solden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Boekenverkoop daalde eerste halfjaar van 2016 met 6 procent (17/08/2016 - Knack)
  De omzet van de boekenverkoop in Vlaanderen is tijdens de eerste helft van 2016 met 6,2 procent gedaald. Dat zegt Boek.be. De daling was vooral fors tijdens het eerste kwartaal (-7,5 procent) en bij de categorie non-fictie vrije tijd zoals kookboeken.
  [naar artikel]
 50. Economie in Zuid-Limburg steekt voor het eerste Noord-Limburg voorbij (15/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nog net geen 'grand cru'-jaar, maar toch. In 2016 is zowel de omzet, als de tewerkstelling in de Limburgse top-500-bedrijven met ruim 4 procent gestegen. Werkgeversorganisatie VKW maakt elk jaar de ranking op en ook dit jaar prijkt Aperam op 1, qua omzet.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.