Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
09:31 uur

Matthieu Bonne zwemt als eerste hele Belgische kustlijn af

De Standaard

15/09/2020 - 16:57

Matthieu Bonne (26) uit Bredene heeft als eerste de volledige Belgische kustlijn afgezwommen. De kanaalzwemmer, bekend van het Eén-programma Kamp Waes, was uiteindelijk ongeveer 23 uur onderweg voor zijn tocht van 67 kilometer.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Matthieu liep de Marathon des Sables en zwom het Kanaal over, maar... “Ik ben nog nooit zo diep gegaan als in ‘Kamp Waes’” (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Matthieu Bonne (25) kickt op waanzinnige uitdagingen. En ook in ‘Kamp Waes’ gaat hij tot het uiterste. “Ik ben verslaafd aan fysieke pijn”, zegt de...
  [naar artikel]
 2. Bredenaar zwemt Kanaal over (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Mathieu Bonne heeft maandag het Britse Kanaal overgezwommen.
  [naar artikel]
 3. Vrijwilligers halen bijna vierduizend afval op langs hele kustlijn: “We moeten onze verantwoordelijkheid nemen” (23/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Duizenden vrijwilligers trokken afgelopen zaterdag over heel het land de straat op om zwerfvuil te rapen. Ook op onze stranden ging World Cleanup Day niet onopgemerkt voorbij. Langs de hele kustlijn verzamelden zo’n 180 vrijwilligers in totaal 3.765 liter afval. “Het milieu is ieders verantwoordelijkheid.”
  [naar artikel]
 4. Vlaming wil als eerste ooit onze kustlijn afzwemmen (17/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Tien jaar geleden streed Maarten Veys (33) uit Bredene nog tegen teelbalkanker, volgende maand wil hij als eerste ooit onze kustlijn afzwemmen. “Van De Panne tot Knokke, goed voor 67 kilometer en in het slechtste geval meer dan 20 uur zwemmen. Niemand die daar ooit in slaagde.”
  [naar artikel]
 5. Belgische schrijft eerste Instagram-reisgids voor New York. "Sociale media beïnvloeden onze manier van reizen," verklaren reisexperts (28/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische fotografe Silvie Bonne (41) schreef met "NYC Guide for Instagrammers" de eerste reisgids voor sociale media-adepten, waarin reistips...
  [naar artikel]
 6. Kaarsvet overspoelt kustlijn (01/07/2018 - Metro)
  Er zijn de voorbije week grote stukken paraffine aangespoeld aan de Vlaamse kust. Dat bevestigt brandweerzone Westhoek zone. Het brandweerkorps werkt samen met brandweerzone Zone 1 voor de opruiming. Al bijna de hele week spoelen stukken kaarsvet aan aan de Vlaamse kust, onder meer in Middelkerke en Blankenberge. Gisteren kwamen er ook meldingen uit Nieuwpoort en Oostduinkerke. De brandweer ontving verschillende oproepen en ruimt waar nodig. Er zijn al honderden kilo’s paraffine geruimd over de volledige kustlijn. Het is vooralsnog onduidelijk van waar het kaarsvet komt. Wellicht van een schip. bron: Belga Het bericht Kaarsvet overspoelt kustlijn verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Kunstmatige eilanden langs kustlijn? Deze 5 ideeën werden al eerder geopperd (30/11/2016 - De Redactie)
  Het idee om kunstmatige eilanden te bouwen langs onze kustlijn mag dan wel opmerkelijk zijn, het is zeker niet het eerste idee in zijn soort. We zetten er vijf op een rijtje.
  [naar artikel]
 8. Opnieuw hoge zandkliffen: blijven inzetten op bulldozers is niet de oplossing, een natuurlijke, bewegende kustlijn wel (04/01/2018 - VRT NWS)
  De storm die dinsdag op woensdag over ons land trok heeft opnieuw geleid tot hoge zandkliffen aan onze kust. Voor Natuurpunt is het duidelijk: de huidige aanpak om de kustlijn te beschermen tegen de zee, begint te falen. De vereniging pleit voor een dynamische kustlijn dat ons beter zal beschermen tegen stormen én dat ook ruimte zal geven aan zeehonden en broedende sternen.
  [naar artikel]
 9. West-Vlaamse gouverneur vraagt weg te blijven van de kustlijn (12/01/2017 - De Redactie)
  Vooral aan de kust worden voorbereidselen getroffen op het aangekondigde stormtij. Gouverneur Carl Decaluwé roept op weg te blijven van de kustlijn.
  [naar artikel]
 10. Brit zwemt hele Kanaal-lengte af om aandacht op vervuiling te vestigen (29/08/2018 - Metro)
  De 48-jarige Brit Lewis Pugh heeft de hele lengte van het Kanaal afgezwommen om de aandacht op de milieuvervuiling en overbevissing te vestigen. Hij kwam na ongeveer 560 kilometer aan in Dover. Op 12 juli was hij begonnen in het uiterste westen van Cornwall. Naar schatting heeft hij 500.000 tot 750.000 zwemslagen gemaakt. “Ik heb enkele dolfijnen, wat vogels, veel kwallen, maar niets anders gezien. De oceanen rond het Verenigd Koninkrijk zijn erg overbevist”, aldus de zwemmer aan de Britse omroep BBC. Pugh is naar eigen zeggen de eerste mens om langs het hele Kanaal te hebben gezwommen. Met “The Long Swim” wil hij de Britse overheid wijzen op de overbevissing en de vervuiling met plastic. Gewoonlijk leggen zwemmers de breedte van het Kanaal af. De afstand is het kleinst tussen Dover en het Franse Calais, zowat 32 kilometer. Bron: Belga   Het bericht Brit zwemt hele Kanaal-lengte af om aandacht op vervuiling te vestigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Lochte zwemt opnieuw na 10 maanden schorsing (14/07/2017 - Sporza)
  Ryan Lochte zwem vandaag zijn eerste wedstrijd sinds zijn schorsing voor wangedrag op de Olympische Spelen in Rio. Het WK volgende week zwemt Lochte niet.
  [naar artikel]
 12. Nieuwe kustlijn Hawaï doemt op tussen de lavadampen, maar wie is eigenaar van die nieuwe grond? (08/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op Hawaï hebben de lavastromen van vulkaan Kilauea meer dan een kilometer nieuwe kustlijn gevormd in Kapoho Bay. Het Amerikaanse geologisch...
  [naar artikel]
 13. Bij ‘Temptation’-verleider Matthieu klikte het met één van de vrouwen op het eiland écht niet... (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond komt verleider Matthieu langs in Goedele on Top en die klapt uit de biecht over één van de vrouwen waar hij totaal geen band mee had…
  [naar artikel]
 14. “Van één Pukkelpopper op de drie konden we de locatie volgen” (06/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bram Bonné van het Expertisecentrum voor Digitale Media van de UHasselt heeft een zes jaar durend doctoraatsonderzoek afgerond over de gevaren voor de privacy van smartphonegebruikers. Op Pukkelpop deed hij een opvallend experiment met kleine trackers. “Zo wisten we de route van 29 procent van de festivalbezoekers in kaart te brengen”, vertelt Bonné, die binnenkort aan de slag gaat bij Google om de privacy van de gebruikers te verbeteren.
  [naar artikel]
 15. Opmerkelijk natuurfenomeen: orkaan Irma zuigt alle water weg aan kustlijn (10/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Van de anders zo mooie, blauwe zee aan de kustlijn van Long Island op de Bahama’s schiet er na de passage van Irma niet veel meer over. Het water is er namelijk volledig weggezogen, waardoor er enkel nog een zandvlakte overblijft.
  [naar artikel]
 16. Opmerkelijk natuurfenomeen: orkaan Irma zuigt alle water weg aan kustlijn (10/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Van de anders zo mooie, blauwe zee aan de kustlijn van Long Island op de Bahama’s schiet er na de passage van Irma niet veel meer over. Het water is er namelijk volledig weggezogen, waardoor er enkel nog een zandvlakte overblijft.
  [naar artikel]
 17. Matthieu van der Poel degradeert de Belgen en wint het WK veldrijden (02/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf heeft een muis gebaard. En een verwachte wereldkampioen. Topfavoriet Mathieu van der Poel dook als eerste het veld in en reed al in de eerste ronde weg van het Belgische blok. De Nederlander kwam met ruime voorsprong solo over de finish, goed voor zijn derde wereldtitel bij de elite. De Belgen moesten tevreden zijn met… brons.
  [naar artikel]
 18. 'Levende' robot zwemt met echte spieren (09/04/2019 - De Morgen)
  Onderzoekers van de Harvard-universiteit presenteren vandaag in Science een opmerkelijke nieuwe zwemmachine: de robotrog. Het machientje zwemt op lichtflitsjes en slaat een brug tussen levend en dood materiaal.
  [naar artikel]
 19. Sea King voert donderdag allerlaatste operationele vlucht uit (19/03/2019 - VRT NWS)
  Op donderdag vindt de allerlaatste operationele vlucht van de gekende Sea King-helikopter van de Belgische luchtcomponent plaats. De helikopter met het nummer 'RS-05' zal die dag de hele kustlijn van Knokke tot De Panne overvliegen, bij wijze van afscheid. Met de vlucht komt er een definitief einde aan 43 jaar dienst van de Sea King-helikopters.
  [naar artikel]
 20. Hoe zwemt de zaadcel: een kwestie van wiskunde (20/03/2017 - De Redactie)
  Hoe zwemt een zaadcel? Het is niet alleen onderzoeksvoer voor biologen en artsen. Wiskundigen stelden vast dat de bewegingen van spermacellen sterk lijken op de bewegingspatronen in magnetische velden.
  [naar artikel]
 21. Topman ArcelorMittal België gaat vervuilde Ilva opkuisen (15/09/2017 - De Tijd)
  13:37 De topman van ArcelorMittal Gent-Luik Matthieu Jehl gaat de zwaar vervuilde staalfabriek Ilva in Italië leiden. De Luxemburgse staalgigant kocht de fabriek in juli. Matthieu Jehl wordt opgevolgd door...
  [naar artikel]
 22. De klimaatopwarming ontwikkelt zich sneller dan overheden kunnen bijbenen (21/08/2019 - Knack)
  Volgens klimaatwetenschappers moeten regeringen het idee laten varen dat ze hun hele kustlijn kunnen beschermen tegen de steiging van de zeespiegel.
  [naar artikel]
 23. Voor de eerste keer op sollicitatiegesprek? Laat je niet vangen aan deze beginnersfouten (27/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je je eerste uitnodiging voor een sollicitatiegesprek beet? Spannend! Matthieu Vandenbussche, teamleader en senior consultant van...
  [naar artikel]
 24. 'Een land zonder leger? Bonne chance' (03/12/2016 - De Tijd)
  08:00 David Van Reybrouck schreef een toneelstuk over de Belgische missie in Somalië, voor altijd verbrand door de martelpraktijken door enkele para's. 23 jaar later blikt ook kolonel Onraet terug op zijn t...
  [naar artikel]
 25. Wereldrecord! Deze Brit zwemt al 74 (!) dagen op zee (15/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Brit Ross Edgley zit nu al 74 dagen op zee. Hij sprong erin op 1 juni en zwemt nu nog altijd rond: een wereldrecord. Meer dan twee maanden...
  [naar artikel]
 26. Twee kunstwerken Anne Bonné postuum geschonken aan stad (22/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Aan de toegang van de leeszaal op de verdieping van de bibliotheek van Herk-de-Stad kan je vanaf nu twee schilderwerken bekijken van kunstenares Anne Bonné (1936-2007) uit Schakkebroek (Herk-de-Stad). De werken zijn postuum door haar echtgenoot André Lousbergh (84) geschonken aan het stadsbestuur van Herk-de-Stad. “Het was haar wens dat twee werken samen zouden blijven”, beklemtoont André Lousbergh.
  [naar artikel]
 27. Chinese Liu Xiang zwemt wereldrecord op 50m rugslag (21/08/2018 - Metro)
  De Chinese zwemster Liu Xiang heeft op de Aziatische Spelen in het Indonesische Jakarta het wereldrecord op de 50 meter rugslag verbeterd. Ze tikte in 26.98 aan en werd zo de eerste vrouw ooit onder de 27 seconden. De 21-jarige Xiang verbeterde de mondiale besttijd van haar landgenote Zhao Jing. Zij scherpte negen jaar geleden op het WK in Rome het wereldrecord aan tot 27.06. bron: Belga Het bericht Chinese Liu Xiang zwemt wereldrecord op 50m rugslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. De langste wandelroute ter wereld opent dit jaar in Engeland (15/03/2020 - Metro)
  Uitwaaien is de perfecte manier om te ontsnappen aan de stress van ons dagelijks bestaan. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om tijdens het weekend even een wandeling aan de Belgische kust te maken, maar als je toe bent aan een uitdaging, kan je vanaf later dit jaar in Engeland terecht. Daar opent namelijk de grootste wandelroute én het langste kustpad ter wereld.  De Engelse kust is erg gevarieerd en is dan ook al langer een graag geziene bestemming voor wandelaars. Maar het kan altijd nog beter en daarom werkten Natural England en lokale wandelclubs samen om binnenkort de England Coastal Path National Trail te openen. Die omvat zowat de volledige Engelse kustlijn en is maar liefst 4.500 kilometer lang. Safety first Het idee ontstond in 2010 en sindsdien werd er druk gewerkt aan het langste kustpad ter wereld. Er werden niet alleen nieuwe wandelpaden geopend om ervoor te zorgen dat de hele kustlijn toegankelijk werd, maar de oude paden werden ook aangepast zodat de hele wandelervaring veiliger is dan voordien. Op die manier hopen de initiatiefnemers dat meer mensen de stap zullen wagen en een trektocht in Engeland zullen maken. Uiteraard is het niet verplicht om de hele route te volgen – kies gewoon een stuk uit, of je nu één dag of enkele weken wil wandelen. 2021 wordt trouwens het Jaar van de Engelse Kust, dus de kans is groot dat je tijdens je tocht nog andere wandelaars tegenkomt. Lees ook : Bivakkeren in België: het avontuur tegemoet of goedkope camping? Het bericht De langste wandelroute ter wereld opent dit jaar in Engeland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Dubai heeft beste kustlijn van de hele wereld (28/10/2016 - Express)
  Het emiraat Dubai heeft de beste kustlijn van de hele wereld. Dat blijkt uit een rapport, opgesteld in opdracht van de cruiserederij Royal Caribbean. De stranden werden geëvalueerd volgens onder meer de helderheid van de horizon, de kleur van het zeewater, de zandkwaliteit, zuiverheid, boeiende elementen, luchtzuiverheid en de weersomstandigheden. Dubai laat in de eindrangschikking de Britse badstad Blackpool en de Golf van Mexico achter zich. De top tien bestaat verder uit Cape Cod (Verenigde Staten), Inchydoney (Ierland), Twelve Apostles (Australië), Kaapstad (Zuid-Afrika), Cavelossim (India), Krabi (Thailand) en Whitehaven Beach (Australië). Psycholoog David Holmes stelde een algoritme samen om de totale kwaliteit te kunnen berekenen van de stranden op tweehonderdvijftig locaties die door Royal Caribbean worden aangeboden. Weersomstandigheden Dubai haalde in de categorie weersomstandigheden het maximum van de punten. Bij Blackpool werd vooral gewezen op de aanwezigheid van een kustlijn van 11,2 kilometer met zilveren stranden en de toegang tot een bijzondere attractie zoals de Blackpool Tower. Maar door zijn typische Engelse weer was het voor Blackpool onmogelijk Dubai naar de kroon te stoten. David Holmes benadrukt dat elk land over schitterende kustgebieden beschikt, maar zegt dat op bepaalde locaties unieke karakteristieken kunnen worden ervaren. Woordvoerders van Royal Caribbean merken daarbij op dat veel reizigers hun cruises boeken op basis van de kusten die ze zullen kunnen bezoeken. Het onderzoek moet de klant volgens de rederij dan ook helpen bij de keuze van zijn favoriete bestemmingen. Benadrukt wordt dat de individuele selectie van de reiziger op veel subjectieve elementen zijn gebaseerd, maar er wordt aan toegevoegd dat in het algemeen een grote voorkeur kan worden opgemerkt voor stranden met een dikke bodem wit fijn zand dat zacht aanvoelt. (mah) The post Dubai heeft beste kustlijn van de hele wereld appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 30. Bultrug zwemt in marinehaven Den Helder (27/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de marinehaven van Den Helder in Nederland zwemt vandaag een bultrug. "Het dier toont normaal gedrag dus met rust laten is nu het advies",
  [naar artikel]
 31. 'Levende' robot zwemt met echte spieren (08/07/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider4.demorgen-cdn.be/photo/-levende-robot-zwemt-met-echte-spieren/mruw6lzwhazdinrtgm4c6rsxf43dimq/1a1d7104888ea8fc0f7c38a0455cb5660432fbb0a8b0f840f89a34d868e067d5/fitwidth_642x0_68246338.jpg?v=pQiEdhC
  [naar artikel]
 32. Levende reuzenhaai aangespoeld in De Panne (29/10/2016 - Het Nieuwsblad)
  Een reuzenhaai is zaterdagmiddag aangespoeld op de kust in De Panne. “Hij zwemt nu op zowat vijftig meter voor het strand rondjes in ondiep water. We hopen dat hij opnieuw richting volle zee zwemt”, zegt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
  [naar artikel]
 33. Reuzenhaai aangespoeld in De Panne (29/10/2016 - De Standaard)
  Een levende reuzenhaai is zaterdagmiddag aangespoeld op de kust in De Panne. ‘Hij zwemt nu op zowat vijftig meter voor het strand rondjes in ondiep water. We hopen dat hij opnieuw richting volle zee zwemt’, zegt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
  [naar artikel]
 34. Knokke-Heist heeft de gevaarlijkste dijk van België (05/08/2019 - De Standaard)
  Op de dijk van Knokke-Heist gebeuren de meeste ongevallen. Dat blijkt uit cijfers van veiligheidsinstituut Vias. Over de hele kustlijn gebeurden in 2018 in totaal zo’n 24 ongevallen, waarbij 27 gewonden vielen.
  [naar artikel]
 35. De Belgische resultaten-lawine in één oogopslag (09/05/2018 - De Tijd)
  09:00 Zo vlak voor Hemelvaartsdag schudden een hele serie grote Belgische beursgenoteerde bedrijven de update over de eerste drie maanden van dit jaar uit hun mouw.
  [naar artikel]
 36. Opvallende vuilnisbakken in de strijd tegen zwerfvuil aan de kust (23/10/2017 - VRT NWS)
  Heel wat Vlaamse kustgemeenten gaan samen de strijd tegen zwerfvuil aan. Met dezelfde, uniforme aanpak willen ze de plaag bestrijden, niet alleen tijdens de zomer, maar ook in het laagseizoen. Er komen langs de hele kustlijn 32 van die exemplaren.
  [naar artikel]
 37. Bikinitrend gespot: deze zomer kleurt perzik (25/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Wie nog een tripje naar de Belgische zee of een meer exotische kustlijn op de planning heeft staan, let maar beter goed op. Deze zomer hult het
  [naar artikel]
 38. [VIDEO] - Zeldzame maanvis gespot nabij de Belgische kust (18/10/2016 - De Redactie)
  Op deze beelden van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) is te zien hoe een zeldzame maanvis zwemt in Franse wateren niet ver van de Belgische grens. De maanvis is de zwaarste beenvis ter wereld. Volwassen exemplaren wegen al snel 250 tot 1.000 kg bij een grootte van 1,8 m.
  [naar artikel]
 39. Zwemt er weer zalm in onze Maas? (19/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zwemt er weer zalm in het stuk Maas dat door onze provincie stroomt? Die vraag houdt het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek bezig na de vangst van vier visjes dinsdag in Lanaken. Er is verwarring met de beekforel mogelijk, maar ook dat zou goed nieuws zijn.
  [naar artikel]
 40. Man zwemt als eerste rondom Groot-Brittannië (04/11/2018 - VRT NWS)
  De 33-jarige Ross Edgley is er als eerste in geslaagd om volledig rond Groot-Brittannië te zwemmen. De avonturier uit Grantham deed er 157 dagen over.
  [naar artikel]
 41. Nederlandse expert noemt Belgische kust om te janken: 'Onze frieten zijn lekkerder' (13/02/2018 - De Standaard)
  De Britse krant The Guardian bericht over een 'rel' tussen België en Nederland over onze kustlijn. Volgens een medewerker van de Nederlandse dienst Natuurmonumenten is die vooral een voorbeeld van hoe het niet moet. 'Onze kust is een Belgische parel', reageert staatssecretaris voor de Noordzee en fervent kustganger Philippe De Backer (Open VLD).
  [naar artikel]
 42. Matthieu Ronsse (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 43. Standard mist Dossevi een maand door de Afrika Cup (04/01/2017 - Sporza)
  Togo heeft zijn selectie onthuld voor de Afrika Cup. Op de lijst prijken 2 spelers uit de Belgische competitie: Matthieu Dossevi (Standard) en Djene (STVV).
  [naar artikel]
 44. Historisch: Belgische zonnewagen pakt goud in Chili (25/10/2018 - De Morgen)
  Het Belgisch Solar Team van de KU Leuven pakt goud op de Carrera Solar Atacama in Chili, de meest extreme zonnewagenrace ter wereld. Ondanks kort na de start even stil te hebben gestaan, is het studententeam erin geslaagd om de concurrentie achter zich te laten. Ze komen als eerste over de eindstreep na 36 uur racen, verdeeld over vijf dagen. In totaal legden ze 2.577 km af door het Andesgebergte en langs de kustlijn van Chili.
  [naar artikel]
 45. Kunst over de volledige kustlijn (10/04/2019 - De Morgen)
  Beaufort04, het driejaarlijkse evenement voor hedendaagse kunst aan de Belgische kust, opent zaterdag voor het publiek. 'Beaufort is een vorm van collectieve intimiteit', zegt curator Phillip Van den Bossche.
  [naar artikel]
 46. [VIDEO] - Eerste mossellijnen aan windmolenpark op zee zijn uitgegooid (22/05/2017 - De Redactie)
  Mosselen kweken op zee via hydrocultuur is niet nieuw maar het gebeurde nog nooit zo ver van de kustlijn. Door de grote kracht op de mossellijnen is de kans op beschadiging groot. Een proefproject gooide de eerste lijnen vanmorgen uit aan het windmolenpark voor onze kust om te testen of de kweek in open zee mogelijk is.
  [naar artikel]
 47. Ardens gebroed (11/04/2019 - De Morgen)
  Vergeet Callboys, Eigen kweek, zelfs Bevergem. De beste Belgische fictiereeks in jaren komt uit Wallonië en heet La trêve. De ontknoping is morgen op Canvas te zien. Maker Matthieu Donck: 'Het werd tijd dat de boel eens grondig opgeschud werd.'
  [naar artikel]
 48. 'Vogue' is gek op Matthieu Blazy (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 49. Eerste editie Belgian Coast Walk is groot succes (12/05/2019 - VRT NWS)
  Golazo sports heeft zaterdag de eerste editie van de Belgian Coast Walk georganiseerd. Daarbij konden mensen de volledige kustlijn afwandelen en verschillende wandeltrajecten langs de kust volgen. De eerste editie was alvast een groot succes met 2.600 deelnemers.
  [naar artikel]
 50. Levende reuzenhaai aangespoeld in De Panne (29/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Zaterdagnamiddag is in De Panne een reuzenhaai van ruim drie meter aangespoeld op de kust. “Hij zwemt nu op zowat vijftig meter voor het strand rondjes in ondiep water. We hopen dat hij opnieuw richting volle zee zwemt”, zegt Jan Haelters van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen omstreeks 15 uur.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.