Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 September 2020
22:36 uur

Honderd bekende Belgen vragen onderhandelaars om burgerdienst te promoten

De Standaard

15/09/2020 - 21:34

Honderd bekende Belgen vragen de onderhandelaars van de nieuwe federale regering om op grote schaal een burgerdienst in te voeren. De bestaande vrijwillige ‘samenlevingsdienst’ heeft volgens hen meer budget en een wettelijk kader nodig.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Peter Van Rompuy (CD&V) wil elke jongere uitnodigen voor burgerdienst (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaams Parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) wil elke jongere tussen 18 en 25 jaar een gegarandeerd aanbod doen tot een vrijwillige burgerdienst
  [naar artikel]
 2. Gatz timmert aan vrijwillige burgerdienst voor jongeren (01/03/2017 - De Tijd)
  01:03 Open VLD en CD&V pleiten voor een vrijwillige burgerdienst in ruil voor een kleine vergoeding. Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz timmert al aan proefprojecten. Maar de N-VA is sceptisch.
  [naar artikel]
 3. Al meer dan 21.000 jongeren kandidaat voor Europese burgerdienst (27/01/2017 - De Redactie)
  In minder dan twee maanden tijd hebben meer dan 21.000 jongeren zich ingeschreven voor het Europees Solidariteitskorps, een vorm van burgerdienst. Met dit project wil de Europese commissie meer jongeren stimuleren om naar het buitenland te trekken.
  [naar artikel]
 4. Van Rompuy wil gegarandeerd aanbod van vrijwillige burgerdienst (23/11/2016 - Knack)
  Vlaams Parlementslid Peter Van Rompuy (CD&V) wil elke jongere tussen 18 en 25 jaar een gegarandeerd aanbod doen tot een vrijwillige burgerdienst van 1 jaar. 'Onze maatschappij heeft nood aan plekken waar alle lagen van de bevolking elkaar ontmoeten', vindt hij.
  [naar artikel]
 5. Belgen vragen amper om opslag. Zo kan het beter (12/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Belgen vragen niet zo vaak om opslag: slechts een kwart van de voltijdse werknemers heeft vorig jaar om loonsverhoging durven vragen in ons land....
  [naar artikel]
 6. Van Roemenië tot de Faeröer: bekende en minder bekende Belgen in het buitenland leven in onzekerheid (14/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  We zijn zo fel bezig met het gekibbel in de (Jupiler) Pro League dat we bijna de Belgen in het buitenland vergeten. Tientallen bekende en minder bekende landgenoten zijn in andere – vaak kleinere – Europese competities aan de slag en leven evenzeer in onzekerheid. Ze liggen stil, maar hoe trainen ze? Worden ze nog betaald? Mogen ze terug naar België of moeten ze daar blijven? En worden ze nog niet krankzinnig van deze coronacrisis?
  [naar artikel]
 7. Honderd geradicaliseerden in cel niet opgevolgd (12/04/2019 - De Morgen)
  Van de 180 geradicaliseerde moslims in de Belgische gevangenis zitten er honderd zonder specifieke maatregelen vast. Dat blijkt uit het antwoord van justitieminister Koen Geens (CD&V) op parlementaire vragen.
  [naar artikel]
 8. Dit zijn de meest gestelde vragen van de Belgen op Google (01/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Welke vragen hielden de Belgen het meest bezig tijdens de zomermaanden? Google ging het na en natuurlijk kon 'Despacito' van Luis Fonsi, Daddy
  [naar artikel]
 9. Belgen gaan massaal te rade op Google: dit zijn de meest gestelde vragen over corona (25/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Bij vragen of twijfels gaan veel Belgen te rade bij Google en dat is in Covid-19 tijden niet anders. De virtuele zoekmachine lijstte de 15 meest gestelde vragen over het coronavirus in de afgelopen week in ons land op.
  [naar artikel]
 10. Bekende Bezorgde ouders vragen conflictvrije kruispunten (27/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Enkele bekende Vlaamse ouders hebben maandag een petitie overhandigd aan Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis. Ze vragen dat het Antwerps stadsbestuur werk maakt van conflictvrije kruispunten.
  [naar artikel]
 11. Dit bizarre geheimpje had bekende zangeres liever niet bekend zien worden (maar Jimmy Fallon besloot daar anders over) (19/06/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Lorde, de Nieuw-Zeelandse zangeres die bij ons vooral bekend is door de wereldhit ‘Royals’, was afgelopen vrijdag te gast in het Amerikaanse talkshowprogramma ‘The Tonight Show’. Om haar nieuwe album Melodrama te promoten, dacht ze. Tot presentator Jimmy Fallon haar enkele vreemde vragen begon te stellen.
  [naar artikel]
 12. Honderdtal Belgen verstopten fortuin (10/04/2019 - De Morgen)
  Ook zo'n honderd Belgen blijken niet vies te zijn van een rekening op een ver eiland. Vooral Antwerpse diamantairs lijken connecties te hebben, net als een aantal bankdirecteuren en een enkeling uit Zottegem.
  [naar artikel]
 13. Zoveel vragen de Kardashian-zusjes voor een gesponsord kiekje op social media (13/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Realityster Kim Kardashian en haar beroemde (half-)zussen vragen minimaal één miljoen dollar om een product te promoten op sociale media. De...
  [naar artikel]
 14. Zo ontwijk je vervelende vragen op het kerstfeest (24/12/2017 - Metro)
  Zie je er al tegenop om een spervuur aan vragen te krijgen van nieuwsgierige familieleden tijdens de feestdis op Kerstmis? De 17-jarige Arianna Simon heeft er ene geniale oplossing voor gevonden. Zij is niet van plan dezelfde vragen honderd keer te beantwoorden, dus ze maakte een folder waarop alle informatie staat over haar leven. Standaard vragen Het gaat over allerlei standaard vragen waar niemand eigenlijk een antwoord op wil geven. Misschien niet echt bijzonder gezellig en sociaal,  maar wel hilarisch.
  [naar artikel]
 15. Stoofvlees met nostalgiesaus (11/04/2019 - De Morgen)
  Vraag aan honderd Belgen hoe je goed stoofvlees maakt, en je zult honderd andere antwoorden krijgen. Het boek De mijne is de beste - Hét stoofvleesboek probeert een handleiding te bieden aan de hand van twintig recepten, waaronder dat van Silke Gorremans. Comfortfood voor op koude dagen.
  [naar artikel]
 16. Vijf bekende Vlaamse standbeelden brengen deze week een ode aan onze Belgische trots: frietjes (25/11/2019 - VRT NWS)
  Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten.
  [naar artikel]
 17. VIDEO. Honderd naakte fietsers palmen voor vijftiende keer centrum Brussel in (15/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat honderd naaktfietsers hebben zaterdagmiddag een tochtje door de Europese wijk in Brussel gemaakt. Daarmee vragen ze aandacht voor de zachte...
  [naar artikel]
 18. Zes vragen voor regering-Jambon (28/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Als het even lukt, landen de Vlaamse onderhandelaars dit weekend met een regeerakkoord. Zes manieren om het resultaat te beoordelen.
  [naar artikel]
 19. Vlaamse landing blijft uit: onderhandelaars uiteen zonder akkoord (27/09/2019 - De Morgen)
  Een week later dan gepland hebben de Vlaamse onderhandelaars van N-VA, CD&V en Open Vld de eindmeet in zicht. De onderhandelaars zijn deze nacht zonder akkoord uit elkaar gegaan, maar de laatste knopen zijn bijna doorgehakt. Vanmiddag hervatten de gesprekken en ondernemen de toponderhandelaars een nieuwe landingspoging.
  [naar artikel]
 20. IN BEELD. Bekende Belgen wagen zich aan gloednieuw reuzenrad in Brussel (09/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond mochten enkele bekende Vlamingen en Brusselaars een ritje maken in het gloednieuwe reuzenrad The View dat nog tot half november op het...
  [naar artikel]
 21. "Honderd jaar eenzaamheid" (bekende boek van Márquez) wordt Netflix-reeks: "Fantastische uitdaging, maar niet simpel" (06/03/2019 - VRT NWS)
  Streamingdienst Netflix gaat een Spaanse serie maken over "Honderd jaar eenzaamheid", de bekende roman van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Het is de eerste keer dat de rechten van het boek zijn verkocht voor een verfilming. "Een fantastische uitdaging, maar zeker niet simpel", analyseert regisseur Stijn Coninx.
  [naar artikel]
 22. 'Nederlands is zo onlogisch!' (05/04/2019 - De Morgen)
  Vandaag begint de Week van het Nederlands; een nieuw initiatief van de Taalunie om aandacht te vragen voor de meerwaarde van het Nederlands. Maar wat voor moedertaalsprekers een evidentie is, is dat niet voor inwijkelingen. Wij vroegen bekende nieuwe Belgen naar hun kennismaking met de Nederlandse taal.
  [naar artikel]
 23. ‘Diner en blanc’ loopt in het honderd (07/06/2019 - De Standaard)
  De 31ste editie van het bekende ‘Diner en blanc’ in Parijs is niet verlopen zoals gepland. Het evenement vond donderdagavond plaats in de bekende Jardin des Tuileries, maar die ging om 21 uur onherroepelijk dicht, waardoor voor heel wat gasten een noodoplossing gezocht moest worden.
  [naar artikel]
 24. Honderd rijkste Belgen parkeren 48 miljard in Luxemburg (27/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.
  [naar artikel]
 25. Honderd rijkste Belgen parkeren 48 miljard in Luxemburg (27/03/2018 - Knack)
  De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.
  [naar artikel]
 26. Honderd rijkste Belgen parkeren 48 miljard in Luxemburg (27/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.
  [naar artikel]
 27. Honderd rijkste Belgen parkeren 48 miljard in Luxemburg (27/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  De honderd rijkste families van ons land hebben samen ruim 48 miljard euro geparkeerd bij meer dan 160 postbusvennootschappen in het Groothertogdom Luxemburg. Dat blijkt uit een onderzoek van De Tijd en Le Soir, die bijna 1,5 miljoen documenten uit het Luxemburgse bedrijvenregister onderzochten.
  [naar artikel]
 28. Schuldbemiddeling voor 1 op de 100 volwassen Belgen (22/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  BRUSSELEén op de honderd meerderjarige Belgen zit momenteel met een lopende collectieve schuldenregeling. Wel is er een afname merkbaar van 93.565 personen in 2017 tot 90.947 dit jaar. Dat meldt het Observatorium voor Krediet en Schuldenlast op basis van voorlopige cijfers van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 29. Opslag vragen: zo pak je het slim aan (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een salarisverhoging vragen? Heel wat mensen zijn bang om dat gesprek aan te gaan. Zo blijkt uit onderzoek van Indeed dat 53% van de Belgen bij een...
  [naar artikel]
 30. Vragensessie voor slachtoffers Zaventem (26/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan honderd slachtoffers en nabestaanden hebben hun vragen kunnen stellen over de aanslagen op Zaventem. Ze stelden vragen aan aan de
  [naar artikel]
 31. Honderd hete vragen (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. Vier Belgen in top honderd beste spelers (07/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 33. Gekke vragen op de rode loper van de MIA’s: Wat kan jij dat niemand anders kan? “Ah dat moet toch iets met uw penis zijn!” (02/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Onze reporter schotelde de Bekende Vlamingen op de rode loper van de MIA’s de meest willekeurige vragen voor. Vragen waar ze zich duidelijk niet op voorbereid hadden en waar verrassende antwoorden op kwamen...
  [naar artikel]
 34. Gekke vragen op de rode loper van de MIA’s: Wat kan jij dat niemand anders kan? “Ah dat moet toch iets met uw penis zijn!” (02/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Onze reporter schotelde de Bekende Vlamingen op de rode loper van de MIA’s de meest willekeurige vragen voor. Vragen waar ze zich duidelijk niet op voorbereid hadden en waar verrassende antwoorden op kwamen...
  [naar artikel]
 35. Meer dan honderd Ryanairvluchten geschrapt door staking (10/08/2018 - De Morgen)
  Piloten bij lagekostenmaatschappij Ryanair leggen vandaag in verschillende Europese landen, waaronder België, het werk neer. Ze vragen betere arbeidsvoorwaarden en de toepassing van het lokale arbeidsrecht. In ons land worden door de actie meer dan honderd vluchten geschrapt.
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Tweeduizend toeschouwers voor sprookjestocht in Molenvijverpark (17/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n tweeduizend mensen hebben zich ingeschreven voor de sprookjestocht in het Molenvijverpark dit weekend. De eerste bezoekers werden zaterdagavond door zo’n honderd acteurs, verspreid over het park, meegenomen doorheen bekende en minder bekende sprookjes, veelal in een feeëriek kader.
  [naar artikel]
 37. Europese onderhandelaars scherpen regels voor CO2-uitstoot aan (17/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten hebben vanavond een akkoord bereikt over de aanscherping van de uitstootnormen voor...
  [naar artikel]
 38. Bekende Vlamingen schakelen hun kinderen in om reclame te maken op Instagram: “Spelen met de grens van kinderarbeid” (05/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is een nieuwe trend in BV-land: ouders die foto’s van hun kinderen posten op sociale media en terwijl producten of merken promoten. Tanja Dexters, Siska Schoeters, Tiany Kiriloff en Erika Van Tielen doen het allemaal, maar ze willen er niet op reageren als we er naar vragen. “Er moet een duidelijkere wetgeving komen rond arbeid op internetplatforms, want nu zijn de regels veel te vaag. Sommige van deze foto’s kunnen gekwalificeerd worden als kinderarbeid”, klinkt het bij professor arbeidsrecht Frank Hendrickx.
  [naar artikel]
 39. Miljoenenberg Dimitri Vegas & Like Mike slinkt, maar ze verdienen nog steeds een pak meer dan deze bekende Belgen (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Willebroekse dj-broers Dimitri ­Vegas & Like Mike vallen voor het tweede jaar op rij buiten de top tien van de best verdienende dj’s ter wereld. In 2016 verdienden ze nog 13,2 miljoen euro. Nu is dat ‘slechts’ 10,5 miljoen dollar, of net geen 9 miljoen euro. Toch halen ze daarmee nog een pak meer geld binnen dan andere bekende Belgen, enkel de best betaalde Rode Duivels krijgen meer betaald.
  [naar artikel]
 40. Vier Belgen bij honderd beste voetballers ter wereld (12/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. Brusselse onderhandelaars starten met zware dossier mobiliteit (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De onderhandelaars van PS, Ecolo, Groen, DéFI, Open Vld en one.brussels-sp.a hebben deze voormiddag in het Brussels Parlement de inhoudelijke...
  [naar artikel]
 42. Wanneer “landen” we? Onderhandelaars voor Jambon I schuiven weer aan tafel (29/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  De onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering komen zondagochtend opnieuw bij elkaar. Het doel: onderhandelen tot de finish.
  [naar artikel]
 43. Live: Bart Eeckhout beantwoordt uw vragen over de Vlaamse formatie (12/08/2019 - De Morgen)
  Wat gebeurt er als de onderhandelaars voor de Vlaamse regering niet tot een regeerakkoord kunnen komen? En waarom wordt het cordon sanitair niet opgeschort? Hoofdredacteur Bart Eeckhout beantwoordt in deze DM Chat uw vragen over de Vlaamse formatie.
  [naar artikel]
 44. Landing begroting weer op lange(re) baan (28/03/2019 - De Morgen)
  Een doorbraak over de begroting is nog niet voor vandaag. De onderhandelaars willen eerst de resterende inhoudelijke vragen beantwoorden.
  [naar artikel]
 45. ‘Het is uitkijken hoe de PS nu reageert’: Bart Eeckhout beantwoordt uw vragen over de Vlaamse formatie (12/08/2019 - De Morgen)
  Wat gebeurt er als de onderhandelaars voor de Vlaamse regering niet tot een regeerakkoord kunnen komen? En waarom wordt het cordon sanitair niet opgeschort? Hoofdredacteur Bart Eeckhout beantwoordt in deze DM Chat uw vragen over de Vlaamse formatie.
  [naar artikel]
 46. Zestien Belgen vragen evacuatie (10/09/2017 - De Tijd)
  18:37 Zestien Belgen hebben Buitenlandse Zaken gevraagd hen te evacueren uit de gebieden die door orkaan Irma zijn getroffen.
  [naar artikel]
 47. Orkaan Irma: zestien Belgen vragen om geëvacueerd te worden (10/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Zestien Belgen hebben aan Buitenlandse Zaken gevraagd om hen te evacueren uit de gebieden die door orkaan Irma zijn getroffen. Dat is zondagavond te horen. Voorlopig zijn er geen indicaties dat er ook Belgen gewond raakten.
  [naar artikel]
 48. Orkaan Irma: zestien Belgen vragen om geëvacueerd te worden (10/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zestien Belgen hebben aan Buitenlandse Zaken gevraagd om hen te evacueren uit de gebieden die door orkaan Irma zijn getroffen. Dat is zondagavond te horen. Voorlopig zijn er geen indicaties dat er ook Belgen gewond raakten.
  [naar artikel]
 49. Onderhandelaars Brusselse formatie werken verder aan akkoord tegen einde van de week (09/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De onderhandelaars voor de vorming van een nieuwe Brusselse regering zitten sinds 14 uur opnieuw bijeen in het Brussels Parlement na een lange dag...
  [naar artikel]
 50. Federale formatie – Onderhandelaars aangekomen op het Egmontpleis (28/07/2019 - Metro)
  De onderhandelaars die werden uitgenodigd door de twee federale informateurs zijn zondag om 18 uur aangekomen op het Egmontpaleis in Brussel. Groen is erbij, Ecolo niet. De federale informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders houden zondagavond een rondetafelgesprek. Lang Vlaamse kant nemen N-VA, CD&V, Open Vld, sp.a en Groen deel. Aan Franstalige kant is dat MR en PS. Vande Lanotte en Reynders willen de deelnemende partijen wellicht een nota voorleggen die een preformatie moet opstarten. De deelnemers hadden de instructie gekregen om met de wagen of de taxi te komen, om lastige vragen te vermijden. Enkel Theo Francken (N-VA) had die nota schijnbaar niet gekregen, maar ook hij liet zich niet tot forse uitspraken verleiden. bron: Belga Het bericht Federale formatie – Onderhandelaars aangekomen op het Egmontpleis verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.