Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
11:22 uur

Titelverdediger Bernal geeft op in Tour de France

De Morgen

16/09/2020 - 08:46

Egan Bernal start vandaag niet meer in de zeventiende rit in de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn team Ineos laten weten.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Bernal wint de Tour de France; Ewan is snelste in massasprint in Parijs (28/07/2019 - De Morgen)
  Egan Bernal (Team Ineos) heeft het eindklassement van de Tour de France gewonnen, hij is daarmee de eerste Colombiaan die daarin slaagt. De massasprint van de slotetappe werd gewonnen door Caleb Ewan (Lotto-Soudal).
  [naar artikel]
 2. Extreme weersomstandigheden neutraliseren Tour de France (26/07/2019 - De Morgen)
  Negentiende etappe van Tour de France is geneutraliseerd na zware hagelbui, ritzege en gele trui voor Bernal. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 3. Bernal: “Het wordt een atypische Tour” - Alaphilippe: “Suspens vanaf het begin” (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Titelverdediger Egan Bernal denkt dat het een atypische Tour wordt in 2020. “Er is geen ploegentijdrit, die vroeger al snel voor wat...
  [naar artikel]
 4. Egan Bernal laat de Giro schieten met het oog op de Tour de France (27/12/2019 - Metro)
  Egan Bernal zal de Giro volgend jaar overslaan om zich beter te kunnen concentreren op de Tour de France. Dat vertelde de Colombiaanse Tourwinnaar vandaag op een persconferentie waar hij zijn programma voor 2020 uit de doeken deed. De 22-jarige Ineos-renner verklaarde in de marge van een criterium in zijn thuisland Colombia dat het merendeel van zijn seizoen zal draaien rond de voorbereiding op de Tour de France. Bernal wijzigt niet veel ten opzichte van zijn programma van dit jaar en zal van 11 tot 16 februari deelnemen aan de Ronde van Colombia, na eerst op 2 februari aan de start te verschijnen van zijn nationaal kampioenschap. Van 8 tot 15 maart zal hij Parijs-Nice rijden. Vervolgens zet hij zijn seizoen voort in de Ronde van Catalonië (23-29 maart), de Ronde van het Baskenland (6-11 april) en de Ronde van Zwitserland (7-14 juni), vooraleer hij twee weken later op de afspraak wil zijn voor de Tour de France van 27 juni tot 19 juli. Bernal zal dus niet aan de start komen van de Giro, die op 9 mei in Boedapest aanvat en eindigt op de 31e in Milaan. Wel staan de Olympische Spelen van Tokio eind juli tot begin augustus nog op het programma van de Colombiaan. bron: Belga Het bericht Egan Bernal laat de Giro schieten met het oog op de Tour de France verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. KOERS KORT. Talent Poga?ar langer bij Team Emirates - Kelderman rijdt de Tour - Thomas en Bernal kennen hun knechten (28/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Ook Team INEOS heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. Zoals verwacht zijn titelverdediger Geraint Thomas en man-in-vorm Egan...
  [naar artikel]
 6. Thomas en Bernal gaan zij aan zij laatste Tour-week in: “Goed communiceren” (22/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Team Ineos heeft nog twee ijzers in het vuur voor de eindzege in de Tour de France: Geraint Thomas en Egan Bernal. “Het belangrijkste is om goed te...
  [naar artikel]
 7. Bernal draagt zege op aan Colombia: “Triomf van een heel land” (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Niet Rigoberto Uran of Nairo Quintana kroonde zich tot de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour de France, die eer viel Egan Bernal te beurt....
  [naar artikel]
 8. Tour de France – Bernal op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden (27/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal wordt zondag op de Champs-Elysées in de hoofdstad Parijs de op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden. Bernal is momenteel 22 jaar en zes maanden. Om een jongere Tourwinnaar te vinden, moeten we 110 jaar teruggaan in de tijd. In 1909 was de Luxemburger François Faber eveneens 22 jaar en zes maanden toen hij de Tour won, maar wel negen dagen jonger dan Bernal. Vijf jaar eerder was de Fransman Henri Cornet als Tourwinnaar bijna twintig jaar oud, een record dat nog steeds standhoudt. Cornet was als vijfde geëindigd in die Tour en werd pas als winnaar uitgeroepen toen de top vier gedeklasseerd werd. Bernal is de dus de jongste Tourwinnaar ooit in de naoorlogse periode. De Italiaan Felice Gimondi was in 1965 22 jaar en tien maanden toen hij de Ronde van Frankrijk won bij zijn eerste deelname. Nadien zou hij de grootste wielerwedstrijd ter wereld nooit meer winnen. In 1972 eindigde hij wel nog eens op de tweede plaats. Toen moest hij de eindzege aan Eddy Merckx laten. bron: Belga Het bericht Tour de France – Bernal op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Egan Bernal, voorbestemde kampioen (27/07/2019 - Knack)
  Zonder ongelukken op de Champs-Élysées wordt Egan Bernal zondag de eerste Colombiaanse winnaar van de Tour de France. Het 22-jarige wonderkind in anekdotes, feiten en weetjes.
  [naar artikel]
 10. Colombiaan Bernal in geel naar Parijs (27/07/2019 - De Tijd)
  16:54 De jonge Colombiaan Egan Bernal wint zonder ongelukken zondag de Tour de France. In de laatste bergetappe zaterdag kwam hij niet meer in de problemen.
  [naar artikel]
 11. Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar (28/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal heeft zich zondag op de Champs-Elysées in Parijs gekroond tot de op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden, de jongste in 110 jaar. Hij is ook de eerste Zuid-Amerikaanse winnaar. Bernal is momenteel 22 jaar en zes maanden. Om een jongere Tourwinnaar te vinden, moeten we 110 jaar teruggaan in de tijd. In 1909 was de Luxemburger François Faber eveneens 22 jaar en zes maanden toen hij de Tour won, maar wel negen dagen jonger dan Bernal. Vijf jaar eerder was de Fransman Henri Cornet als Tourwinnaar bijna twintig jaar oud, een record dat nog steeds standhoudt en waarschijnlijk voor de eeuwigheid is. Cornet was als vijfde geëindigd in die Tour en werd veel later pas als winnaar uitgeroepen toen de top vier gedeklasseerd werd. Bernal is de dus de jongste Tourwinnaar ooit in de naoorlogse periode. De Italiaan Felice Gimondi was in 1965 22 jaar en tien maanden toen hij de Ronde van Frankrijk won bij zijn eerste deelname. Nadien zou hij de grootste wielerwedstrijd ter wereld nooit meer winnen. In 1972 eindigde hij wel nog eens op de tweede plaats. Toen moest hij de eindzege aan Eddy Merckx laten. bron: Belga Het bericht Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar (29/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal heeft zich zondag op de Champs-Elysées in Parijs gekroond tot de op twee na jongste Tourwinnaar aller tijden, de jongste in 110 jaar. Hij is ook de eerste Zuid-Amerikaanse winnaar. Bernal is momenteel 22 jaar en zes maanden. Om een jongere Tourwinnaar te vinden, moeten we 110 jaar teruggaan in de tijd. In 1909 was de Luxemburger François Faber eveneens 22 jaar en zes maanden toen hij de Tour won, maar wel negen dagen jonger dan Bernal. Vijf jaar eerder was de Fransman Henri Cornet als Tourwinnaar bijna twintig jaar oud, een record dat nog steeds standhoudt en waarschijnlijk voor de eeuwigheid is. Cornet was als vijfde geëindigd in die Tour en werd veel later pas als winnaar uitgeroepen toen de top vier gedeklasseerd werd. Bernal is de dus de jongste Tourwinnaar ooit in de naoorlogse periode. De Italiaan Felice Gimondi was in 1965 22 jaar en tien maanden toen hij de Ronde van Frankrijk won bij zijn eerste deelname. Nadien zou hij de grootste wielerwedstrijd ter wereld nooit meer winnen. In 1972 eindigde hij wel nog eens op de tweede plaats. Toen moest hij de eindzege aan Eddy Merckx laten. Bron: Belga   Het bericht Tour de France – Egan Bernal is de jongste naoorlogse Tourwinnaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Egan Bernal bedenkt zich: “Ik hoop dat we de Tour toch kunnen rijden” (10/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het is in de wielerwereld de grote vraag die nog open staat: gaat de Tour de France komende zomer door? “Ik probeer er niet te veel over na te denken”, zegt Egan Bernal, de winnaar van vorig jaar, in de Italiaanse krant La Repubblica. “Ik hoop natuurlijk dat we de Tour kunnen rijden: voor mezelf, voor mijn team, voor de sport en voor alle fans.”
  [naar artikel]
 14. Tourrit vroegtijdig stilgelegd door slecht weer: gele trui voor Bernal (26/07/2019 - De Morgen)
  De negentiende etappe van de Tour de France is geneutraliseerd na een zware hagelbui. De gele trui gaat nu naar de Colombiaan Egan Bernal.
  [naar artikel]
 15. In thuishaven Bernal barst groot feest los na eerste Colombiaanse Tour-triomf (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Colombia dat voor het eerst de Tour de France wint. Uiteraard levert dat taferelen van uitzinnige vreugde op. Vandaag kwamen heel wat Colombianen...
  [naar artikel]
 16. Egan Bernal apprecieert “zeer mooi Tour-parcours” (15/10/2019 - Metro)
  Titelverdediger Egan Bernal wond er geen doekjes om na de Tourpresentatie. “Ik ga er niet om liegen”, zei de Colombiaan. “Ik ben een klimmer en er moet heel veel geklommen worden in deze Tour. Dus ja, ik vind dit een heel mooi parcours.” Egan Bernal was de verrassende winnaar van de jongste Tour de France. Nu de Tour in 2020 nog meer klimwerk in petto heeft, kon hij zijn glimlach niet verbergen in het Palais des Congrès in Parijs. “Er is geen ploegentijdrit, er is geen tijdrit op het vlakke. Er is enkel de tijdrit naar La Planche des Belles Filles”, zei hij. “Dat kan ik alleen maar goed vinden. En vooral: er zijn heel veel bergritten, al van bij de start. Ik ben een klimmer, dus dat heb ik graag. Bovendien is er sprake van enkele cols met heel steile percentages, dus daar kijk ik naar uit. Het zal een speciale Tour worden omdat er al zo vroeg, op de tweede dag, geklommen wordt. Maar ik kijk er zeker naar uit. Het is een parcours dat ook veel kansen biedt voor aanvallers. Het is echt een bijzondere Tour, niet alleen de slotweek zal belangrijk zijn. Integendeel, zoals zo vaak in de Tour moet je overal alert zijn en opletten dat je geen tijd verliest. Het gaat om drie weken door Frankrijk, niet alleen die slotweek.” Bernal mag dan wel titelverdediger zijn, bij Team Ineos zijn er ook nog Geraint Thomas, Chris Froome en Giro-winnaar Richard Carapaz, die de rangen komt versterken. “Inderdaad”, gaf hij toe. “We moeten nog de planning voor 2020 bekijken. Ik kom graag terug naar de Tour, dat spreekt voor zich. Maar we zullen met ‘Froomie’, met ‘G’ en met Richard moeten praten en dan een beslissing nemen. Ik zou graag de Tour voor een tweede keer winnen, dat zou ongelooflijk zijn. Maar de Tour is nog ver weg. Er kan ook nog vanalles gebeuren voor juli.” bron: Belga Het bericht Egan Bernal apprecieert “zeer mooi Tour-parcours” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” (29/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal kroonde zich zondag tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties. “Dit is ongelooflijk”, begon hij. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb de Tour gewonnen. Ik ga enkele dagen nodig hebben om dat werkelijk te kunnen bevatten. Ik heb mijn familie al gezien en wil ze zo snel mogelijk omhelzen. Ik voel een vreugde, die ik niet kan beschrijven. Dit is de eerste eindzege voor Colombia. Veel landgenoten hebben het al eerder geprobeerd. Deze sport heeft een enorme traditie in ons land. We hebben al een Giro en een Vuelta gewonnen en enkel een Tour ontbrak nog in het rijtje. Colombia verdient dit. Ik ben blij mijn land dit te kunnen schenken.” Bron: Belga   Het bericht Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” (28/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal kroonde zich zondag tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties. “Dit is ongelooflijk”, begon hij. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb de Tour gewonnen. Ik ga enkele dagen nodig hebben om dat werkelijk te kunnen bevatten. Ik heb mijn familie al gezien en wil ze zo snel mogelijk omhelzen. Ik voel een vreugde, die ik niet kan beschrijven. Dit is de eerste eindzege voor Colombia. Veel landgenoten hebben het al eerder geprobeerd. Deze sport heeft een enorme traditie in ons land. We hebben al een Giro en een Vuelta gewonnen en enkel een Tour ontbrak nog in het rijtje. Colombia verdient dit. Ik ben blij mijn land dit te kunnen schenken.” bron: Belga Het bericht Tour de France – Egan Bernal is dolgelukkig na eindzege: “Een vreugde die ik niet kan beschrijven” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Tim Wellens geeft op in de Tour de France na aanhoudende gezondheidsproblemen (16/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het werd stilaan een verwachting maar Tim Wellens heeft er al vroeg tijdens de 15e rit de brui aan gegeven in de Tour de France. De Lotto-Soudal-renner kampte al een hele Tour met gezondheidsproblemen en loste ook nu weer snel uit het peloton.
  [naar artikel]
 20. Tim Wellens geeft op in de Tour de France na aanhoudende gezondheidsproblemen (16/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het werd stilaan een verwachting maar Tim Wellens heeft er al vroeg tijdens de 15e rit de brui aan gegeven in de Tour de France. De Lotto-Soudal-renner kampte al een hele Tour met gezondheidsproblemen en loste ook nu weer snel uit het peloton.
  [naar artikel]
 21. Computer voorspelt Tour de France live (29/06/2017 - De Tijd)
  12:47 Dimension Data, de officiële technologiepartner van de Tour de France, zal dit jaar tijdens de Tour de France machine learning inschakelen om voorspellingen te doen over de race.
  [naar artikel]
 22. Colombiaanse commentator lyrisch, in thuishaven Bernal barst groot feest los na eerste Tour-triomf (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Colombia dat voor het eerst de Tour de France wint. Uiteraard levert dat taferelen van uitzinnige vreugde op. Vandaag kwamen heel wat Colombianen...
  [naar artikel]
 23. Van Aert, Bernal en Broeckx bezoeken To Walk Again: “Toen de chirurg zei dat ik in Frankrijk niet op de juiste manier was geopereerd, was ik toch angstig” (02/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Wout van Aert is nog maar net zelf ontslagen uit het ziekenhuis van Herentals of hij is alweer druk in de weer. De 24-jarige renner zit nog in een rolstoel na zijn zware valpartij in de Tour de France, maar hij bracht samen met eregast Stig Broeckx en Tour-winnaar Egan Bernal donderdag een bezoekje aan het postrevalidatiecentrum To Walk Again REVAluation in het AZ Sint-Elisabeth in Herentals.
  [naar artikel]
 24. Serge Pauwels geeft op met elleboogbreuk: "Zuur om zo de Tour te verlaten" (22/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Tour de France zit erop voor Serge Pauwels. In de vijftiende etappe van de Tour de France werd de renner van Dimension Data - die in de...
  [naar artikel]
 25. Tour de France – Egan Bernal rijdt in geel naar Parijs (28/07/2019 - Metro)
  Egan Bernal (Ineos) wint zondag, zonder ongelukken, zijn eerste Ronde van Frankrijk. De Colombiaan begint aan de 21e en laatste rit tussen Rambouillet en de Champs-Elysées in Parijs met een voorsprong van 1:11 op zijn Britse teamgenoot Geraint Thomas, de Tourwinnaar van 2018. De Nederlander Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) is derde op 1:31. Dat wordt in principe ook het podium van de 106e Tour aangezien de slotetappe doorgaans eindigt op een massasprint. De 22-jarige Bernal startte als een van de topfavorieten aan de Tour maar moest tot vrijdag, en de geneutraliseerde etappe naar Tignes, wachten om het geel te veroveren. Hij pakte het begeerde kleinood toen over van de Fransman Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick.Step). Die brak in de Alpen en zakte weg naar plaats vijf. Voor Bernal wordt het zijn eerste eindzege in een Grote Ronde. Vorig jaar werd hij bij zijn Tourdebuut vijftiende. Eerder dit seizoen zegevierde Bernal ook al in de Ronde van Zwitserland en Parijs-Nice. Hij wordt overigens de eerste Colombiaan op de erelijst van La Grande Boucle. De slotrit naar de Franse hoofdstad is 128 km lang. De renners beginnen eraan om 18u10. Ruim drie uur later worden ze aan de finish verwacht. De Slovaak Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) draagt het groen, de Fransman Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) de bolletjestrui. bron: Belga Het bericht Tour de France – Egan Bernal rijdt in geel naar Parijs verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. TRAILER. Zo beleefde Wout van Aert de Tour de France (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Telefacts geeft een exclusieve kijk achter de Tour de France van wielrenner Wout van Aert. Daar verbaasde hij de hele wielerwereld. Hij hielp zijn...
  [naar artikel]
 27. Tourwinnaar Egan Bernal voor het eerst naar het WK (03/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Colombiaanse wielrenner Egan Bernal doet eind deze maand voor het eerst mee aan het WK. De 22-jarige renner van Team Ineos, deze zomer winnaar van de Tour de France, behoort tot de selectie van zijn land voor de zware wegwedstrijd over 285 kilometer door de Engelse regio Yorkshire.
  [naar artikel]
 28. Nog voor de start van de voorlaatste etappe moet Bernal enkele seconden inleveren (27/07/2019 - De Morgen)
  Jumbo-Visma legde zich niet neer bij de tijdsmetingen na de rit van gisteren in de Tour de France. Sportief directeur Merijn Zeeman vertelde aan VTM NIEUWS dat ze klacht gingen neerleggen en met succes. In het nieuwe klassement kruipt Kruiswijk vijf seconden dichter bij Bernal. Ook Alaphilippe komt drie seconden dichter.
  [naar artikel]
 29. Alaphilippe, Thomas of toch Bernal? Op zoek naar de topfavoriet in de Tour (22/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een open Tour zouden we krijgen. Zonder die ene uitgesproken topfavoriet. Maar nu drijven ze het wel erg ver. De Pyreneeën zijn al achter de rug en nog altijd krijg je de kanshebbers op de eindzege nauwelijks geteld op de vingers van één hand. Van Alaphilippe tot Bernal, van het geel tot de nummer vijf: de Tour is bloedstollend spannend.
  [naar artikel]
 30. REACTIES. Aanstaand Tourwinnaar Egan Bernal dolgelukkig: “Hier droom je als kind van”, Laurens De Plus looft Steven Kruijswijk (27/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Tour de France zit er zo goed als op. Enkel nog de parade-etappe naar de Champs Elysees alvorens de eindstanden definitief kunnen worden gemaakt. De aanstaande Colombiaanse Tourwinnaar Egan Bernal is door het dolle heen: “Dit is niet alleen een persoonlijke overwinning, maar van een heel land.”
  [naar artikel]
 31. Froome over parcours Tour de France: “Een zeer zware editie” (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  De 104e editie van de Tour de France werd in Parijs voorgesteld. Ondermeer door het pas gereden WK waren slechts een handvol toprenners naar de voorstelling afgezakt. Titelverdediger Chris Froome kon uiteraard niet ontbreken: “Een zeer zware editie”, was zijn oordeel over het atypische parcours.
  [naar artikel]
 32. Tour-favorieten Bernal en Thomas trainen met tijdritfiets op rustdag (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De troepen van Team Ineos vertrokken op de rustdag van de Tour voor een trainingstochtje. Ietwat opvallend: kopmannen Geraint Thomas en Egan Bernal...
  [naar artikel]
 33. Exclusief: ga mee achter de schermen bij de Tour de France met de HLN Tour Podcast (07/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag start de HLN Tour Podcast. Yorick Dupon (23) zal drie weken lang de Tour de France volgen vanuit de opnamestudio en bespreekt met...
  [naar artikel]
 34. Zieke George Bennett geeft op in Tour de France (18/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  George Bennett (LottoNL-Jumbo) heeft dinsdag tijdens de zestiende etappe van de Tour de France de strijd gestaakt. De 27-jarige Nieuw-Zeelander, twaalfde in de algemene stand, voelde zich wat ziekjes en gaf er na 65 kilometer de brui aan.
  [naar artikel]
 35. Tour de France – Sebastian Langeveld is rode lantaarn van 106e editie (28/07/2019 - Metro)
  De Nederlander Sebastian Langeveld sluit de 106e Ronde van Frankrijk af als 155e en laatste in het klassement. De renner van EF Education First beëindigde de Tour op 4u34:23 van de Colombiaanse winnaar Egan Bernal (Ineos). De 34-jarige Langeveld, ex-winnaar van Omloop Het Nieuwsblad, nam de rode lantaarn zaterdag over van de Fransman Yoann Offredo (Wanty-Gobert). Die eindigt als 154e, net achter Jens Debusschere (Katusha). bron: Belga Het bericht Tour de France – Sebastian Langeveld is rode lantaarn van 106e editie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Tour de France – Sebastian Langeveld is rode lantaarn van 106e editie (29/07/2019 - Metro)
  De Nederlander Sebastian Langeveld sluit de 106e Ronde van Frankrijk af als 155e en laatste in het klassement. De renner van EF Education First beëindigde de Tour op 4u34:23 van de Colombiaanse winnaar Egan Bernal (Ineos). De 34-jarige Langeveld, ex-winnaar van Omloop Het Nieuwsblad, nam de rode lantaarn zaterdag over van de Fransman Yoann Offredo (Wanty-Gobert). Die eindigt als 154e, net achter Jens Debusschere (Katusha). Bron: Belga   Het bericht Tour de France – Sebastian Langeveld is rode lantaarn van 106e editie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Jumbo-Visma haalt slag thuis: Kruijswijk en Alaphilippe naderen op Bernal (27/07/2019 - De Morgen)
  Jumbo-Visma legde zich niet neer bij de tijdsmetingen na de rit van gisteren in de Tour de France. Sportief directeur Merijn Zeeman vertelde aan VTM NIEUWS dat ze klacht gingen neerleggen en met succes. In het nieuwe klassement kruipt Kruiswijk vijf seconden dichter bij Bernal. Ook Alaphilippe komt drie seconden dichter.
  [naar artikel]
 38. Stadsgenoten Egan Bernal vieren eerste Colombiaanse winnaar Tour de France: "Hij is onze held" (28/07/2019 - VRT NWS)
  Zonder ongelukken wint de 22-jarige Egan Bernal de Ronde van Frankrijk. Hij zal dan de eerste Colombiaanse winnaar zijn van de Franse rittenkoers. In zijn geboorteplaats Zipaquirá, zo'n 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Bogotà is hij nu al een held, voor jong en oud.
  [naar artikel]
 39. Het kan dus nog zwaarder: zeven vragen over Tour 2020 (16/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vorig jaar klommen de renners dan wel hoger, maar verkijk u daar niet op. De Tour van 2020 wordt er pas eentje voor de pure klimmers. Het lijkt wel alsof er een speeltuin voor thuisrijder Thibaut Pinot is uitgetekend, al is dit evenzeer terrein voor – alweer – Julian Alaphilippe en titelverdediger Egan Bernal.
  [naar artikel]
 40. Toekomstig Tourwinnaar Egan Bernal komt naar Roeselare en Aalst voor na-Tourcriteria (28/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Tour de France er zo goed als opzit, komen ook de na-Tourcriteria zeer dichtbij. De na-Tourcriteria van Aalst en Roeselare kunnen alvast uitpakken met de man die straks in Parijs - behoudens grote ongelukken - gehuldigd wordt als eindwinnaar. Beide steden maakten zondag bekend dat Egan Bernal naar hun criterium komt.
  [naar artikel]
 41. Bernal vindt leeftijd geen probleem: “Ben omringd door een sterk team” (05/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Egan Bernal (22) deelt het kopmanschap met Geraint Thomas in de Tour de France. Vorig jaar toonde de jonge Colombiaan zijn klasse bij zijn debuut en fungeerde hij als meesterknecht voor Froome en Thomas, nu moet hij zelf aan de bak. “Ja ik ben nog jong”, gaf de kopman van INEOS toe. “Maar ik word omringd door een sterk team met veel ervaring.”
  [naar artikel]
 42. Bonificatieseconden blijven in Tour, maar UCI moet nog goedkeuring geven (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2018 pakte de Tour de France voor het eerst uit met bonificatieseconden in de finale van de eerste negen ritten van de Tour de France. In de...
  [naar artikel]
 43. Drama voor Wout Van Aert: renner stapt uit Tour de France op na zware valpartij (19/07/2019 - De Morgen)
  Wout van Aert (Jumbo-Visma) verlaat de Tour de France nadat hij zwaar ten val is gekomen in de tijdrit van Tour de France. Bij de tussenpunten had hij nog de tweede tijd. Hij was een van de favorieten voor deze tijdrit.
  [naar artikel]
 44. Drama voor Wout Van Aert: renner stapt uit Tour de France na zware valpartij (19/07/2019 - De Morgen)
  Wout van Aert (Jumbo-Visma) verlaat de Tour de France nadat hij zwaar ten val is gekomen in de tijdrit van Tour de France. Bij de tussenpunten had hij nog de tweede tijd. Hij was een van de favorieten voor deze tijdrit.
  [naar artikel]
 45. Tim Wellens gooit als eerste Belg de handdoek in de Tour-ring (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tim Wellens en de Tour de France, het blijft een moeilijk verhaal. In zijn tweede Tour de France haalde de Limburger de finish niet en stapte hij
  [naar artikel]
 46. Wellens gooit als eerste Tour-Belg de handdoek in de ring (16/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tim Wellens en de Tour de France, het blijft een moeilijk verhaal. In zijn tweede Tour de France haalde de Limburger de finish niet en stapte hij
  [naar artikel]
 47. Colombianen heersen in de Alpen: Quintana pakt de ritzege, Bernal lanceert coup maar Alaphilippe kraakt niet (25/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Dag op dag een jaar na zijn ritzege in Saint-Lary-Soulan pikte Nairo Quintana opnieuw een prestigieuze etappe mee in de Tour de France. Een klassementsrenner is hij misschien niet meer, een rittenkaper nog wel. In de groep van de favorieten zette vooral Egan Bernal de positie van Julian Alaphilippe onder druk. De Fransman van Deceuninck - Quick Step plooide maar brak niet.
  [naar artikel]
 48. De Alpen liegen niet: onbegrijpelijk Ineos, te kwetsbare Alaphilippe (26/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Eén slag in de Alpen achter de rug en de Tour de France blijft de Tour de Suspense. Nog altijd zit Alaphilippe in het geel, nog altijd staan de favorieten akelig dicht bij mekaar. Maar ook een status quo kan veel verraden. Zoals: dat Bernal de beste is, dat Thomas de domste is en dat Alaphilippe de meest kwetsbare is.
  [naar artikel]
 49. Opvallend: Tour de France integraal op tv en La Course in de bergen (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Opvallend: alle ritten van de Tour de France 2017, die dinsdag in Parijs is voorgesteld, zullen integraal van start tot finish worden uitgezonden op France 2 of 3.
  [naar artikel]
 50. Viviani boekt sprintzege in de Tour (09/07/2019 - De Morgen)
  De Italiaan Elia Viviani heeft vandaag de vierde etappe van de Tour de France gewonnen. Hij hield Alexander Kristoff en Caleb Ewan achter zich. Het was zijn eerste ritzege in de Tour de France.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.