Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

19 September 2020
00:56 uur

(Elektrische) fiets voorlopig grote winnaar van de coronacrisis

Metro

16/09/2020 - 09:02

Corona heeft zowat elk aspect van ons dagelijkse leven op zijn kop heeft gezet. De omschakeling naar meer thuiswerk tijdens de lockdown uitte zich op het gebied van mobiliteit voornamelijk in het zo goed als volledig verdwijnen van files. De omslag naar telewerk lijkt permanent te worden, zo blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Vias. Dat […] Het bericht (Elektrische) fiets voorlopig grote winnaar van de coronacrisis verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Op een elektrische fiets zweet je net zo hard als op een gewone fiets  (20/08/2019 - VRT NWS)
  Fietsers die met een elektrische fiets rijden, leveren een even grote fysieke inspaning als fietsers die fietsen met een gewone fiets. Dat blijkt uit een groot internationaal onderzoek, dat De Standaard kon inkijken. Volgens het onderzoek rijden mensen met een elektrische fiets vaker, en leggen ze ook grotere afstanden af. De ondersteuning van de motor wordt zo volledig gecompenseerd.
  [naar artikel]
 2. Elektrische fiets steeds populairder, ook bij jongeren (29/03/2018 - VRT NWS)
  De elektrische fiets raakt steeds meer ingeburgerd en wordt ook vaker gebruikt om ermee naar het werk te fietsen. Dat blijkt uit de fietsbarometer van VAB. Ook bij jongeren wordt de elektrische fiets populairder. Bijna 1 op de 5 de eigenaars van een elektrische fiets is jonger dan 35.
  [naar artikel]
 3. Elektrische fiets met zonnepanelen: Belgische innovatie op Route 66 (14/08/2017 - Knack)
  Deze herfst legt Belgisch ingenieur Michel Voros (53) de Amerikaanse Route 66 af met een elektrische fiets die hij zelf bouwde. De fiets put energie uit zonnepanelen en heeft geen batterij nodig: een primeur in de wereld van de elektrische fiets.
  [naar artikel]
 4. Dief met mondmasker steelt peperdure elektrische fiets van spoedverpleegster: “Ideaal voor criminelen om gezicht af te schermen" (07/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Een dief met een mondmasker heeft zondagavond de elektrische fiets van Febe D. uit Heist-op-den-Berg gestolen. De fiets werd gebruikt om bestellingen van Frithalte ’t Leopoldje aan huis te leveren, maar was ook het vervoermiddel van Febe, die spoedverpleegkundige is in het ziekenhuis van Lier. Voorlopig is de dader spoorloos.
  [naar artikel]
 5. Elektrische fiets boomt: stijging met 250 procent in 3 jaar tijd (24/02/2018 - VRT NWS)
  Het aantal mensen dat een elektrische fiets bezit, is de afgelopen jaren fors gestegen. Dat blijkt uit een bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB bij hun leden. Steeds meer mensen gebruiken zo'n elektrische fiets om naar hun werk te gaan.
  [naar artikel]
 6. Elektrische fiets versus speed pedelec: wat is nu het verschil? (16/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hebt u een elektrische fiets of wil u er een kopen? Is het een fiets die u ondersteuning biedt tot hoogstens 25 km/u? Of geeft hij u nog een extra...
  [naar artikel]
 7. Duizenden extra verkeersborden nodig voor elektrische fiets (02/11/2016 - De Tijd)
  06:49 Het gaat om een bord dat de elektrische fiets toch toelaat op fietspaden, ook al wordt de fiets gelijkgesteld aan de bromfiets klasse B.
  [naar artikel]
 8. Een op de drie eigenaars van elektrische fiets kocht die voor woon-werkverkeer (24/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De elektrische fiets wordt in Vlaanderen hoe langer hoe meer gekocht voor woon-werkverkeer. Van de Vlamingen die vandaag een elektrische fiets...
  [naar artikel]
 9. Elektrische fiets gaat niet alleen sneller, je sport ook harder (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  HasseltAls je rijdt op een elektrische fiets werk je net zo goed aan je gezondheid als op een gewone fiets, want je legt langere afstanden af. “E-bikes zijn een zegen voor ouderen en hartpatiënten”, aldus experts.
  [naar artikel]
 10. Elektrische fiets gestolen in Maaseik (21/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  In de Schillingsstraat is vrijdagmiddag een diefstal van een elektrische fiets vastgesteld. De tweewieler stond aan een huis. (mm)
  [naar artikel]
 11. Elektrische fiets gestolen (09/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dieven stalen een elektrische fiets uit een tuinhuis in de Kortestraat in Ham. De vaststellingen gebeurden maandag om 9.30 uur. (ppn)
  [naar artikel]
 12. Dit is de beste E-bike, maar waar moet je op letten bij aanschaf van je elektrische fiets? (29/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Voor de vierde keer heeft VAB de E-bike of the year verkozen. Cannondale Mavaro NEO City 3 (2.999 euro) kwam als winnaar uit de bus. Philippe Van Eekhout van Velodome in Berchem stelt de kampioen aan ons voor. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets?
  [naar artikel]
 13. De Grote Test:Welke elektrische fiets is de beste? (22/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  “Een beetje hippe senior rijdt vandaag elektrisch.” Dat zegt Roger Oeyen, alias Mister Elektrische Fiets. Voor seniorenorganisatie Okra gaf hij al aan ruim 7.000 Vlamingen een cursus rijden met zo’n batterijgedreven fiets. “Veel senioren zien door de bomen het bos niet meer en hebben geen flauw benul welk type ze nu moeten kiezen.” Dus lieten we Roger voor onze reeks zeven populaire elektrische tuffers testen. Van spotgoedkoop tot peperduur, van maximumsnelheid 25 tot 45 per uur. Nee, de duurste was niet de beste. “Maar een heel goedkope is ook altijd verdacht.”
  [naar artikel]
 14. Hoe het elektrisch fietsen op enkele jaren tijd kon exploderen in Antwerpen en wat de gevolgen daar van zijn (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De elektrische fiets is in de provincie Antwerpen aan een stevige opmars bezig. Uit de Grote Fietsenquête blijkt dat vijf jaar geleden 7% van de fietsers met een elektrische fiets reed. Dat steeg naar 26% vorig jaar. De afgelegde fietsafstand op de fietsostrades nam daardoor ook gevoelig toe.
  [naar artikel]
 15. Elektrische fiets straks fiscaal aftrekbaar? (20/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat de aankoop van elektrische fietsen en speed pedelecs of snelle elektrische fietsen, die tot 45 km per uur gaan, in de toekomst fiscaal aftrekbaar worden gemaakt. “De elektrische fiets is een ideaal alternatief voor korte en middellange afstanden”, aldus Bellot dinsdag.
  [naar artikel]
 16. Elektrische fiets snel terugverdienen? Zo doet u dat (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische fiets is een stuk duurder dan een oldskool tweewieler, maar laat u dat vooral niet tegenhouden als u er een wil aanschaffen. Er...
  [naar artikel]
 17. Elektrische fiets gestolen (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bewoners uit de Piepeleerstraat in Beringen stelden woensdagochtend vast dat dieven een raam forceerden en vervolgens een elektrische fiets uit de garage stalen.
  [naar artikel]
 18. Elektrische fiets gestolen (24/04/2019 - Het Belang van Limburg)
  Bij de politie kregen ze dinsdag een melding binnen van een diefstal in de Heidemolenstraat in Lanaken. Daar gingen de daders bij een huis met een elektrische fiets aan de haal.
  [naar artikel]
 19. Dodelijk ongeval in Antwerpen was toch niet met speedpedelec, maar met een elektrische fiets (05/04/2019 - VRT NWS)
  De man die twee weken geleden in Antwerpen stierf na een val met zijn fiets, reed niét met een speedpedelec. Volgens de politie leek het eerst te gaan om een speedpedelec, een type van elektrische fiets dat tot 45 kilometer per uur kan rijden. Maar nu blijkt het te gaan om een elektrische fiets die maar 25 kilometer per uur kon rijden. 
  [naar artikel]
 20. Werkgever betaalt uw elektrische fiets terug in twee jaar (05/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een elektrische fiets is een stuk duurder dan een oldskool tweewieler, maar laat u dat vooral niet tegenhouden als u er een wil aanschaffen. Er...
  [naar artikel]
 21. lanakense valt met elektrische fiets (16/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw (76) uit Lanaken kwam zondag om 16 uur met haar elektrische fiets ten val op de Geulerweg in Rekem. Ze raakte hierbij gewond en moest naar het ziekenhuis. (ppn)
  [naar artikel]
 22. Woon-werkverkeer belangrijke stimulans voor aankoop elektrische fiets (24/02/2018 - De Standaard)
  De elektrische fiets wordt in Vlaanderen hoe langer hoe meer gekocht voor woon-werkverkeer. Van de Vlamingen die vandaag een elektrische fiets bezitten, kocht 34 procent die aan om te gebruiken voor woon-werkverkeer. In 2015 was dat nog maar 21 procent.
  [naar artikel]
 23. Tachtiger valt met elektrische fiets (19/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Fietser M.S. (80) kwam maandag om 14.20 uur ten val met zijn elektrische fiets. Dat gebeurde op de Rijksweg ter hoogte van Den Arend in Dilsen. De man was gewond en moest naar het ziekenhuis gaan. (ppn)
  [naar artikel]
 24. Elektrische fiets boomt bij pendelaars (25/02/2018 - Metro)
  Een op de drie Vlamingen met een elektrische fiets kocht die aan voor woon-werkverkeer. Dat blijkt uit de resultaten van de Mobiliteitsbarometer van mobiliteitsvereniging VAB. Daarmee is in drie jaar tijd het aantal Vlamingen met een elektrische fiets gestegen van 6% naar 15%. In 2015 waren de 65-plussers nog de belangrijkste gebruikers van de elektrische fiets, maar de actieve beroepsbevolking haalt hen in. Alternatief voor auto Toch is er volgens VAB nog veel ongebruikt potentieel voor de elektrische fiets als alternatief voor de auto. “De uitdaging van de werkgevers is daarom om automobilisten te doen overstappen op alternatieven”, zegt VAB. “Het openbaar vervoer is voor velen geen optie. Daarom heeft de elektrische fiets het grootste potentieel om het autogebruik te doen dalen.” De fietsvergoeding is een belangrijke reden om over te schakelen naar de fiets, maar vandaag krijgt slechts 52% van de fietsgebruikers die vergoeding. Slechts 38% krijgt de maximale fietsvergoeding van 23 eurocent per kilometer. Met de maximale fietsvergoeding kan een degelijke elektrische fiets bij een dagelijkse woon-werkafstand van 10,8 kilometer enkele rit al op anderhalf jaar terugverdiend worden.
  [naar artikel]
 25. Vluchtende fietser valt met gestolen dure elektrische fiets (12/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een 20-jarige fietser probeerde zaterdagnacht van de politie te ontkomen in de Stuivenbergwijk. Hij kwam na een manoeuvre op een elektrische fiets ten val. De fiets stond bij de politie geseind als gestolen.
  [naar artikel]
 26. Bedrijfsfiets kan helft werknemers overtuigen om vaker met fiets te gaan werken (25/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Als de werkgever een fiets ter beschikking stelt, dan zou dit 48 procent van de werknemers die nu slechts een paar keer per maand of per jaar naar het werk fietsen, overtuigen om vaker met de fiets te gaan werken. De opkomst van de elektrische fiets speelt daarbij een grote rol.
  [naar artikel]
 27. DUEL. Wie is het snelst, de koersfiets of de elektrische fiets? (26/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Lynn Dhaeyere waagt zich aan de koersfiets, collega Bart Perdieus kruipt op de elektrische fiets. Van de Grote Markt in Lier naar die van Antwerpen, wie is het snelst? Volg De Race, waarin tien journalisten met even veel vervoermiddelen het traject Lier-Antwerpen afleggen, ook een hele week in Gazet van Antwerpen.
  [naar artikel]
 28. Vrouw (77) kritiek na val met elektrische fiets (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een zware val met een elektrische fiets in Leut bij Maasmechelen is gisteren een 77-jarige vrouw uit Duitsland levensgevaarlijk gewond geraakt.
  [naar artikel]
 29. Val met elektrische fiets (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een vrouw (82) kwam zaterdag om 20.45 uur met haar elektrische fiets in de Akkerstraat in Neeroeteren ten val. Ze liep daarbij een breuk op en een ambulance kwam ter plaatse. (ppn)
  [naar artikel]
 30. Elektrische fiets en auto botsen (02/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een auto en een elektrische fiets zijn donderdag rond 17 uur gebotst. Erwin L. (44) uit Dilsen-Stokkem liep lichte verwondingen op. (mm)
  [naar artikel]
 31. Man (85) overleden na zware val, parket laat elektrische fiets onderzoeken (13/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Asschout bij het Oost-Vlaamse Evergem is donderdagvoormiddag een 85-jarige man overleden na een val met zijn elektrische fiets.
  [naar artikel]
 32. Batterij van elektrische fiets vat vuur in kelder (01/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In de kelder van een appartementsgebouw in de Lodewijk Van Sullstraat in Berchem is de brandweer ter plaatse gekomen voor een brand aan een elektrische fiets.
  [naar artikel]
 33. Elektrische fiets uit garagebox gestolen (28/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Constant de Rouxstraat zijn dieven in een garagebox binnengedrongen om een elektrische fiets te stelen. De feiten werden woensdagvoormiddag vastgesteld.
  [naar artikel]
 34. Elektrische fiets tijdens winkelen gestolen (04/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De elektrische fiets van een vrouw werd zaterdagmiddag gestolen tijdens het winkelen. De diefstal gebeurde op Kloosterbempden in Maaseik. De fiets was afgesloten.
  [naar artikel]
 35. Wat is een speedpedelec en wat is het verschil met een gewone (elektrische) fiets? (27/12/2017 - VRT NWS)
  In Leuven is een spoedarts overleden na een ongeval met een speedpedelec. Maar wat is dat juist en wat is het verschil precies met een gewone elektrische fiets? Er blijken drie verschillende soorten elektrische fietsen te bestaan, elk met hun eigen regels en bijzonderheden. En speedpedelec is daar een van.
  [naar artikel]
 36. Man op elektrische fiets sterft na aanrijding met vrachtwagen (24/05/2019 - Het Nieuwsblad)
  In Herselt op de Wolfdonksesteenweg is een man op een elektrische fiets om het leven gekomen nadat hij was aangereden door een vrachtwagen.
  [naar artikel]
 37. Elektrische fiets uit garage gestolen (21/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dieven stalen uit een garage van een huis in de Cipressenstraat in Houthalen een elektrische fiets. Dat werd vrijdag vastgesteld.
  [naar artikel]
 38. Dieven stelen elektrische fiets (09/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dieven hebben donderdag rond 16.15 uur een afgesloten elektrische fiets gestolen aan de fietsenstalling van een warenhuis op het Molenweideplein.
  [naar artikel]
 39. Inwoners Pelt kunnen elektrische fietsen testen (31/08/2018 - Het Belang van Limburg)
  Pelt wil haar inwoners overtuigen om een elektrische fiets aan te schaffen en dat doen ze door enkele elektrische fietsen een jaar vrij te stellen aan inwoners die zich online kunnen inschrijven. Die krijgen dan drie weken lang een elektrische fiets die ze kunnen uittesten. De interesse is groot, want tot januari zijn de fietsen al bezet.
  [naar artikel]
 40. Elektrische fiets weg bij inbraak in Hoeselt (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een alarm heeft donderdag net na middernacht een inbraak in de Bruiloftstraat aan het licht gebracht. De dieven hadden het tuinhuis opengebroken om er de elektrische fiets uit te stelen. (mm)
  [naar artikel]
 41. Elektrische fiets gestolen in Houthalen (15/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zondagochtend is een diefstal vastgesteld in de Hofstraat in Houthalen. De dieven stalen een elektrische fiets uit een garage.
  [naar artikel]
 42. Antwerpenaar fietst steeds verder - maar wel het liefst elektrisch (23/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerpen is in opmars als fietsprovincie. Steeds meer mensen nemen de fiets naar hun werk en de afstanden die men op de fiets aflegt, worden steeds langer. Die laatste ontwikkeling is te danken aan de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Dat blijkt uit de resultaten van de Grote Fietsenquête.
  [naar artikel]
 43. Gebruiker elektrische fiets verjongt, maar heeft meer ongevallen (29/03/2018 - De Standaard)
  De elektrische fiets wordt populairder, ook bij een jonger publiek. Dat komt omdat die fiets meer en meer wordt gebruikt voor woon-werkverkeer. Ook het aantal ongevallen neemt toe. Dat blijkt uit de jongste VAB-fietsbarometer.
  [naar artikel]
 44. Gebruiker elektrische fiets verjongt, maar heeft meer ongevallen (29/03/2018 - De Standaard)
  De elektrische fiets wordt populairder, ook bij een jonger publiek. Dat komt omdat die fiets meer en meer wordt gebruikt voor woon-werkverkeer. Ook het aantal ongevallen neemt toe. Dat blijkt uit de laatste VAB-fietsbarometer.
  [naar artikel]
 45. Duizenden extra borden nodig voor elektrische fiets (02/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe regeling voor de snelle elektrische fiets leidt tot tandengeknars bij lokale gemeentebesturen en bij de Vlaamse overheid. Door de
  [naar artikel]
 46. Elektrische fiets weg bij inbraak in Neerpelt (12/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  Zaterdag tussen 16.30 en 19.30 uur is ingebroken in een huis op de Hamonterweg in Neerpelt. De inboedel van de woning werd overhoop gehaald. Op het eerste gezicht zijn een elektrische fiets en een laptop weg.
  [naar artikel]
 47. Elektrische fiets gestolen in Maaseik (23/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Pelserstraat is een elektrische fiets gestolen. De feiten werden maandagochtend bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 48. Elektrische fiets in Maaseik gestolen (17/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Bleumerstraat is een elektrische fiets gestolen. de feiten werden maandag bij de politie gemeld.
  [naar artikel]
 49. Brandweer waarschuwt voor brand door batterijen elektrische fiets: “Laad nooit ‘s nachts op” (09/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het opladen van een elektrische fiets is niet zonder gevaar. Dat zegt Tim Renders, brandpreventieadviseur bij de Leuvense brandweer vandaag in De...
  [naar artikel]
 50. Extra snelle elektrische fiets is hit in Vlaanderen (29/08/2018 - De Morgen)
  De speedpedelec, een elektrische fiets die tot 45 kilometer per uur haalt, slaat aan in Vlaanderen. Volgens gegevens van Febiac zijn er in de eerste helft van dit jaar al 3.300 nieuwe exemplaren ingeschreven in ons land. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.