De Antwerpse Ellen Van Gool (29) verzamelt lekkere, makkelijke en gezonde recepten op haar blog en haar Instagramaccount @kokerellen. Haar passie voor koken ontdekte ze eerder toevallig in haar studententijd. In tien jaar tijd maakte ze van haar hobby haar deeltijds beroep en vanaf januari gaat ze zelfs voltijds als Kokerellen aan de slag. “Ik wil mijn lezers eraan herinneren dat koken en eten vooral ook om gezelligheid draait.” [naar artikel]
'We willen geen museum en geen kunsthal zijn', zegt Anton Herbert. Volgende week opent de Herbert Foundation in een gerenoveerd fabriekspand in Gent. De voorbije decennia hebben Anton en Annick Herbert een hoogstpersoonlijke collectie aangelegd, een voor ons land uniek overzicht van internationale hedendaagse kunst. [naar artikel]
'Ik ondervind al jaren dat mensen door minder koolhydraten te eten en meer gezonde vetten zeer goede bloedwaarden vertonen en zich mentaal en fysiek beter voelen. Jammer dat nog zo weinig artsen hun nek durven uitsteken', schrijft diëtiste en licentiaat Hella Van Laer in reactie op het interview in Knack met voedingsdeskundige Patrick Mullie. [naar artikel]
De 33-jarige Nikola Green is een single mama van een tweeling en dan kan het al eens een sleur worden om elke dag opnieuw te kiezen wat de pot schaft en te koken. Ze besloot zich daarom op 'meal prepping' te gooien waarbij maaltijden worden voorbereid en in bakjes worden ingevroren om zo de week door te komen. Stukken handiger en tijdbesparend, en bovendien verloor ze zo ook al ettelijke kilo's. [naar artikel]
Het ondernemen zit Camy Verdegem uit Sleidinge in het bloed. Wat ze precies wou verkopen, wist ze echter lange tijd niet. Experimenteren met gezonde voeding gaf bij de 23-jarige marketeer een klik. Sinds kort brengt ze onder het merk Nola zeer gezonde granola's en binnenkort ook energy balls op de markt. [naar artikel]
Het is geen sinecure om als moeder je kind alles te doen eten. Maar daar weet de Vietnamese Que Phuong Tran wel raad mee. Ze tovert haar gezonde maaltijden om in kunstwerkjes en zet ze nadien op Instagram. Zoontje Liam heeft er dus geen enkele moeite mee om zijn bordje leeg te eten. Mommy and […] Het bericht IN BEELD. Mama maakt prachtige en gezonde maaltijden voor haar zoontje verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Vijf Kempense en Antwerpse chefs koken de volgende dagen of weken in de keuken van Hendrickx Feesten in Tielen (Kasterlee) . Ze bereiden er gezonde maaltijden voor de zorgverstrekkers in de ziekenhuizen met giften van leveranciers. “We kunnen drie keer per week zo’n vijfhonderd maaltijden maken.” [naar artikel]
Een gezonde maaltijd voor slechts 9,50 euro bij u thuis geleverd door een student, het is een initiatief waarmee het Antwerpse restaurant Le Steak ’17 van start is gegaan. Het werkt hiervoor samen met Recruit a Student. [naar artikel]
De Stad Antwerpen maakt de komende vier jaar 40 miljoen euro vrij voor gezonde maaltijden in het basisonderwijs. "We gaan niet terug naar de verplichte warme kost in de refter. Elke school kan zelf een keuze maken: denk aan een ontbijt, een tussendoortje of verse soep met brood ", zegt schepen Jinnih Beels (SP.A) op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
De stad Antwerpen start na de herfstvakantie met haar aangekondigde proefproject rond het aanbieden van voedzame maaltijden op school. In een eerste fase gaat het om negen basisscholen, verspreid over de stad en de onderwijsnetten. De scholen ontvangen een subsidie per kind en kunnen daarmee een pakket voedzame maaltijden samenstellen met een partner naar keuze. Het kan gaan om soep (‘s middags), ontbijt of tussendoortjes. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.