Van appels en aardbeien tot komkommer en broccoli: de voedingsmiddelen bevatten zeer weinig calorieën. Zo weinig zelfs, dat je er meer verbrandt tijdens het kauwen en dus eigenlijk niet kan aankomen. Klinkt perfect, maar volgens Tanja Callewaert van Het Dieethuis in Duffel is het een grote fabel. [naar artikel]
Broccoli krijgt vaak het label van de gezondste groente opgeplakt. Maar is dat echt zo? Welke vitaminen en mineralen bevat de koolbloem? En zijn die dan zoveel gezonder als die in andere groenten? Diëtiste Hella Van Laer legt uit én deelt tips om meer variatie in jouw recepten met broccoli te brengen. [naar artikel]
Soms is er niets zo snel als een pizza in de oven. Als je hem even pimpt met verse veggie-ingrediënten wordt hij nog lekkerder: broccoli, [naar artikel]
Berouw komt na de zonde en dus zullen ook dezer dagen weer veel mensen beteuterd naar de weegschaal hebben staan turen. Maar tussen willen vermageren en gewicht verliezen staan veel praktische bezwaren. Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen onderzochten of een alternatief voedingslabel kan helpen om de energiewaarde van voeding beter in te schatten. Het PACE-label zou dan kunnen helpen, zegt marketingprofessor Nathalie Dens (UA) in "De wereld vandaag" op Radio 1. [naar artikel]
Van groenten en fruit als selder, komkommer en pompelmoes wordt wel eens gezegd dat ze meer calorieën verbruiken dan dat ze bevatten wanneer je [naar artikel]
Pesto van basilicum hebben we al vaak genoeg gegeten, maar van broccoli? Dat is een heel andere verhaal. Door de zachtheid van de broccoli krijg [naar artikel]
Broccoli promoten zoals snoepketens hun dikmakers pushen bij consumenten, het Nederlandse burgerinitiatief Big Bang Broccoli doet het, en mét succes. 'Marketing voor ongezonde voeding werkt ook voor groenten.' [naar artikel]
Broccoli bevordert de werking van de darmen. Dat suggereert een nieuw onderzoek aan de Amerikaanse Penn State-universiteit, verschenen in het vakblad Journal of Functional Foods. Daarmee wordt wetenschappelijk onderbouwd dat de groente een gezonde keuze is. [naar artikel]
Komkommer een beetje saai van smaak? Wel, er bestaat een mogelijkheid om de groente wat meer karakter te geven en die techniek daarvoor komt uit het Verre Oosten. In China en andere delen van Azië is het namelijk de gewoonte om de schijfjes komkommer een beetje te prakken. Zo slorpen ze meer smaak op. [naar artikel]
De eigenaar van de ring die vorige week gevonden is tussen de broccoli in een Genkse winkel, heeft zich gemeld. Ze kon dinsdag haar ring ophalen. “Het is wel grappig dat die tussen de broccoli lag, ik ben daar namelijk verzot op.” [naar artikel]
Het eten van broccoli, boerenkool en groene kool kan de ontwikkeling van darmkanker mogelijk helpen voorkomen. Dat heeft een studie van het Francis Crick Institute in London uitgewezen. Bepaalde chemicaliën in deze groenten kunnen ontstekingen in het darmkanaal en de darmen verminderen, waardoor ook het risico op darmkanker op latere leeftijd verlaagt. [naar artikel]
Bij zomerse temperaturen heb je niet meteen zin in een dampende kom soep. Gelukkig is deze koude variant met komkommer, selder, geitenkaas en [naar artikel]
SOS Reptiel uit Ichtegem heeft een Italiaanse muurhagedis binnengekregen die uit een broccoli was gekropen. Een vrouw uit Wetteren had in een supermarkt een broccoli gekocht, die in een folie was verpakt. Toen ze die wilde klaarmaken, sprong de hagedis eruit, een reptiel van zo'n 10 centimeter groot. [naar artikel]
Hoe meer de lente in het land is, hoe meer zin je krijgt om door het leven te huppelen. En dan geldt ook: hoe lichter de lunch, hoe liever. Een soepje is altijd een gezonde optie, maak ze met komkommer en prei voor een écht fris brouwsel en werk af met reepjes gerookte zalm voor een verrassingetje hier en daar. [naar artikel]
De meesten zouden zonder pardon de diertjes wellicht vakkundig weggewerkt hebben via de spoelbak, maar daar dacht de Britse radiopresentator Sam Darlaston anders over toen hij op 11 juni bij het reinigen van zijn broccoli plots een rups opmerkte. Omdat hij door de quarantainemaatregelen tijd over had, besloot hij het diertje als "huisdier" te houden. Met het geld dat hij van winkelketen Tesco voor zijn eerste broccoli terugkreeg, kocht hij een nieuwe broccoli en trof er tussen de roosjes zelfs 5 rupsen aan. Een 7de rups werd dan nog gevonden in de broccoli van een kamergenoot. En Darlaston liet ze allemaal uitgroeien tot vlinder, met een wereldwijde waardering op sociale media tot gevolg. [naar artikel]
Heel fijn gesneden komkommer met staafjes appel, plakjes radijs en blokjes avocado: zulke frisse, lichte ingrediënten zijn precies wat je nodig [naar artikel]
Mama had gelijk: broccoli is gezond. Volgens een nieuwe studie, die gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Science, bevat deze... [naar artikel]
Een gezichtsmasker en schijfjes komkommer op de ogen? Laat dat maskertje maar achterwege, want voor het ultieme skincareproduct hoef je enkel en alleen langs de groenteafdeling te passeren. Voeg daar nog ijskoude temperaturen aan toe en je hebt een wondermiddel beet. TikTokkers schreeuwen het van de daken: bevroren komkommer laat acne, rode vlekjes en wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon. [naar artikel]
Rumsteak is een van de malste en magerste stukken van het rund. De salsa van koriander, peterselie en limoen druppel je over het vlees. Verrassende extra: gegrilde komkommer. Moet je eens proberen! [naar artikel]
Good things come in small packages, heel toepasselijk voor ons cocktailrecept deze week. Een minidrankje met maxicharme. De komkommer geeft het een fris laagje, maar het kan ook zonder of met iets zoets als een maraschinokers. [naar artikel]
Geniet van la dolce vita en kies als lunch voor een warm, gezond Italiaans broodje met mozzarella en broccoli. Vergeet de olijfolie niet! Wat heb [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.