Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Gaslighting: wat doe je als je partner je constant subtiel manipuleert? “Uitspraken als ‘jij bent gek’ of ‘jij bent overgevoelig’ zijn typisch”

06/10/2020 - 13:05
"Hij verdraait de waarheid dat je aan jezelf begint te twijfelen. Gaslighting is dé manipulatietechniek in narcistische relaties, maar zo subtiel..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Gaslighting: wat doe je als je partner je constant subtiel manipuleert? “Uitspraken als ‘jij bent gek’ of ‘jij bent overgevoelig’ zijn typisch” (06/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Hij verdraait de waarheid dat je aan jezelf begint te twijfelen. Gaslighting is dé manipulatietechniek in narcistische relaties, maar zo subtiel... [naar artikel]


2. Doet je baas of partner je steeds twijfelen aan jezelf? Misschien gaat het wel om gaslighting: “De manipulatietechniek tijdig herkennen is cruciaal” (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zette je partner, vriend(in) of leidinggevende je ooit op een voetstuk, maar voel je je nu onzeker en uitgeput in jullie relatie, zonder dat je kan verklaren waarom? Twijfel je aan je capaciteiten door de opmerkingen die je krijgt? En weet je eigenlijk niet meer zo goed wie je bent? Misschien ben je dan wel slachtoffer van gaslighting. “Dat is een tactiek van narcisten om je zelfvertrouwen te ondermijnen”, waarschuwt narcismecoach Nelly De Keye. [naar artikel]


3. Waarom de uitspraak ‘Nee, dat heb ik nooit gezegd’ niet zo onschuldig is als het lijkt: “Gaslighting is een manipulatietechniek die je aan jezelf doet twijfelen” (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zette je partner, vriend(in) of leidinggevende je ooit op een voetstuk, maar voel je je nu onzeker en uitgeput in jullie relatie, zonder dat je kan verklaren waarom? Twijfel je aan je capaciteiten door de opmerkingen die je krijgt? En weet je eigenlijk niet meer zo goed wie je bent? Misschien ben je dan wel slachtoffer van gaslighting. “Dat is een tactiek van narcisten om je zelfvertrouwen te ondermijnen”, waarschuwt narcismecoach Nelly De Keye. [naar artikel]


4. Waarom ‘Nee, dat heb ik nooit gezegd’ niet zo onschuldig is als het lijkt: “Narcisten manipuleren je met gaslighting om je zelfvertrouwen te ondermijnen” (13/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zette je partner, vriend(in) of leidinggevende je ooit op een voetstuk, maar voel je je nu onzeker en uitgeput in jullie relatie, zonder dat je kan verklaren waarom? Twijfel je aan je capaciteiten door de opmerkingen die je krijgt? En weet je eigenlijk niet meer zo goed wie je bent? Misschien ben je dan wel slachtoffer van gaslighting. “Dat is een tactiek van narcisten om je aan jezelf te doen twijfelen”, waarschuwt narcismecoach Nelly De Keye. [naar artikel]


5. Gaslighting: wat doe je als je partner je altijd kleineert en doet twijfelen aan jezelf? “De uitspraak ‘dat heb ik nooit gezegd’, is niet zo onschuldig” (30/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wanneer iemand voortdurend negatieve opmerkingen herhaalt over jou, ga je ze na een tijdje zélf geloven. Veranderde jouw partner van een lieve prins op het witte paard plots in een onbegrijpbare persoon die je naar beneden haalt? Dan ben je misschien het slachtoffer van gaslighting. “De opmerkingen zijn bedoeld om je te doen twijfelen aan jezelf", vertelt narcismecoach Nelly De Keye. Hoe herken je gaslighting? En hoe kan je aan die situatie ontsnappen? [naar artikel]


6. Zij waren slachtoffer van ‘medical gaslighting’ in ons land. “De arts zei dat ik er maar mee moest leren leven” (31/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Belgische artsen nemen hun patiënten niet altijd serieus. Zo'n 50 straffe verhalen ontving onze redactie over ‘medical gaslighting’. Van Belgen die zich tergend lang genegeerd of afgewimpeld voelden, om dan te ontdekken dat er iets ergs aan de hand was. Sandra, Marianne en Marvilha vertellen. “Ze geloofden me niet. Maar welke moeder laat haar kind vrijwíllig 30 onderzoeken ondergaan?” [naar artikel]


7. Wat is gaslighting en waarom is het zo gevaarlijk? ‘Driekwart van de slachtoffers zijn sterke en hoogopgeleide vrouwen’ (22/03/2024 - Humo)

[naar artikel]


8. ‘Het was maar een grapje’ of ‘je ziet het verkeerd’: gaslighting gebeurt subtiel, maar is heel gevaarlijk (26/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Waarom gaslighting verwoestend is, en heel gevaarlijk voor de zelfwaardering van wie het overkomt (26/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


10. ‘Anuna krijgt constant bagger, de Belgian Cats horen constant gore opmerkingen. Dan komt er een punt waarop je het niet meer pikt’ (01/10/2021 - De Morgen)

Zijn we te scherp geworden voor elkaar? Moeten we zachter worden? Is de wereld aan de sneeuwvlokjes of de dorsvlegels? Anne Provoost (57) en Alex Agnew (48) verschillen van mening. ‘Weet u wat ik mis in dit tijdperk? De humor.’ [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!