09:58 'De politiek van de Vlaamse regering is om faillissementen te voorkomen, niet om elke euro verlies te compenseren', zei de Vlaamse minister-president in 'De ochtend' op Radio 1. [naar artikel]
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ziet niet meteen budgettaire ruimte om de horeca- en evenementensector financieel extra te... [naar artikel]
Vlaams minister-president Jan Jambon staat niet te springen voor nieuwe financiële maatregelen om de horeca te helpen. “Ik zou graag een wilde weldoener zijn, maar de begroting kleurt nu al bloedrood”, zei hij op Radio 1. [naar artikel]
De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]
De meeste winkels mogen volgens het exitplan in fases pas op 11 mei weer open, cafés en restaurants zelfs ten... The post Horeca: ‘Zonder extra steun dreigt golf aan faillissementen’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze de situatie wil herbekijken van de Antwerpse horeca-uitbaters die sinds maandag nog vroeger moeten sluiten. Ook andere beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad die een invloed hebben op ondernemingen wil ze in kaart brengen. [naar artikel]
Minister van Middenstand David Clarinval (MR) geeft de horecasector en detailhandel extra steun: dit jaar zijn ze geen bijdrage verschuldigd aan het Federaal Voedelsagentschap (FAVV). Dat schrijven Het Laatste Nieuws, De Morgen en La Dernière Heure donderdag. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen had aan de regering gevraagd om op 1 maart open te kunnen gaan, mits inachtname van strenge voorzorgsmaatregelen, maar daar is na het Overlegcomité geen sprake van. "Dit is niet de ambitieuze nieuwjaarsbrief die we gehoopt hadden te horen", zei Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in het VRT-journaal. [naar artikel]
De verplichte sluiting van de horeca op 19 oktober 2020 heeft de kaap van de honderd dagen gerond. Ondanks de steunmaatregelen zorgt dit voor een immense impact voor de sector. 41% van de horecaondernemers moet gebruikmaken van het eigen spaarboekje om het hoofd boven water te houden. Als er niets verandert, vreest liefst 46% binnen dit en twee maanden voor het einde van hun zaak. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.