U vraagt, wij draaien. Hier leest u de verhalen die u ons zelf aanreikt. Deze keer: Waar haalt de Voedselbank haar voedsel? [naar artikel]
En dat de voedselprijzen stijgen merken ze ook bij de voedselbank. De voedselbank ontvangt vrije giften van vooral warenhuizen, en verdeelt ze onder verschillende verenigingen die de waren tot bij de mensen brengen. Alleen merken ze bij de voedselbank dat het moelijk is om het aanbod tot bij de mensen te brengen. [naar artikel]
De voedselbank in Doornik verloor een ton aan eten nadat energieleverancier Eneco de stroom afsloot. [naar artikel]
Afrikaanse steden kampen met een nieuwe, soms dodelijke pest: vervalst voedsel. [naar artikel]
Een voedselbank in Mechelen gaat ermee stoppen omdat meer en meer mensen eten weigeren of het zelfs gewoon weggooien. Veel mensen, ook mensen die [naar artikel]
Onaangeroerde zakken met brood, voorverpakt vlees en andere voedingswaren. Buurtbewoner Antoon Olaerts komt het geregeld tegen in en rond een bushokje aan de Weg naar As. Op wandelafstand van Sint-Vincentius, waar dit voedsel eerder werd uitgedeeld. Voorzitter Guido Vandebrouck geeft toe dat het eten van de voedselbank niet altijd terechtkomt op de plaats waar het hoort te zijn. Hij laat nu mensen van de lijst schrappen die betrapt worden op het verkopen of dumpen van gekregen voedsel. Ook in de 35 andere verdeelpunten van Sint-Vincentius in Limburg merken ze hetzelfde probleem. [naar artikel]
De Duitse voedselbank Essener Tafel heeft zijn beslissing om niet langer nieuwe buitenlandse klanten te aanvaarden, teruggedraaid. Nog meer buitenlanders voedsel geven zou betekenen dat de Duitsers zelf minder krijgen, redeneerde Essener Tafel, maar de voedselbank keert nu zijn kar na felle kritiek van onder meer bondskanselier Angela Merkel. [naar artikel]
De vraag naar voedselhulp is in Antwerpen dit jaar met een vierde toegenomen, meer dan in andere regio’s waar De Voedselbanken actief zijn. “We zien de vraag uitdijen van de steden naar het platteland. Zeker in de Kempen zijn er nog een paar blinde vlekken die we willen invullen”, zegt Fons Jespers, voorzitter van de provinciale Voedselbank Antwerpen, gevestigd in Mortsel. Van daaruit werden vorig jaar ruim 1.400 ton voedsel verdeeld en gemiddeld bijna 26.000 mensen per maand aan eten geholpen. [naar artikel]
"Voor het eerst heb ik het gevoel dat dit gaat blijven hangen bij mij. Als ik thuiskom, ga ik anders beginnen leven." Het bezoek aan een [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.