Nieuw uit Korea: gefermenteerde skincare waarbij gistingsprocessen zorgen voor een huid in topconditie. Klinkt goed, maar is gist écht the next big... [naar artikel]
Paars-wit stelt alles in het werk om Joshua Zirkzee definitief over te nemen van Bayern München. Het zou alvast een voorlinie zijn die menig tegenstander imponeert. Een straffe stunt ook en tegelijkertijd zowel een toekomstgerichte investering als een berekend risico. Impressies over een potentiële toptransfer. [naar artikel]
Het merendeel van de mannen krijgt vroeg of laat een kalende knikker in de spiegel te zien. Ook vrouwen kampen soms met haarverlies. Aan kwakzalverij geen gebrek in de zoektocht naar oplossingen. Dermatologen te lande zijn wél unaniem enthousiast over het middel minoxidil, dat steeds vaker oraal wordt voorgeschreven. Hoe werkt het precies? Voor wie kan het een redmiddel zijn? En wat is de kostprijs voor de verschillende toepassingen? Dermatoloog dr. Thomas Maselis legt het haarfijn uit. [naar artikel]
Heb je net een tof feest, spannende date of belangrijke presentatie, duikt daar plots een rode joekel op je je neus, voorhoofd of kin op. Geen zorgen: ‘pimple patches’ beloven puisten in sneltempo te doen verdwijnen. Een hype op sociale media, maar werken de kleine stickers ook echt? Een dermatologe zorgt met haar advies dat je waar krijgt voor je geld. [naar artikel]
Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje helemaal trendy, maar daar zijn nu ook de dranken bijgekomen. Zo kun je thuis zelf bijvoorbeeld fruitsappen fermenteren met gember, maar ook zelf kombucha en waterkefir maken. De kans is niet gering dat je enkel ooit van gember hebt gehoord, maar daar zal het als het van Wouter Vandegehuchte van microbrouwerij Cult. afhangt snel verandering in komen. "Het zijn gezonde alternatieven voor de frisdranken die je tot treurens toe overal vindt", meent hij. [naar artikel]
Brouwerij Duvel Moortgat heeft een meerderheidsbelang genomen in Jarr, een bedrijf uit Londen dat kombucha, een gefermenteerde thee, brouwt. De... [naar artikel]
16:55 De brouwgroep uit Puurs wil met haar investering inspelen op de groeiende populariteit van niet-alcoholische en natuurlijke dranken. [naar artikel]
In beautyland wordt steeds gezocht naar nieuwe ingrediënten om je een stralende huid te bezorgen. Nu vallen samenstellers voor de zogezegd heilzame eigenschappen van kombucha en kefir… [naar artikel]
De oude techniek van fermenteren is weer helemaal hip. Ook in de mode: alcoholvrije aperitieven. Met waterkefir sla je twee vliegen in één klap: het gefermenteerde drankje wordt geprezen als een gezond (en volwassen) alternatief voor de mierzoete frisdranken die je als bob van dienst anders voorgeschoteld krijgt. [naar artikel]
Vroeger was het niet meer dan een bewaartechniek, tegenwoordig staan gefermenteerde groenten op de menukaart van zowat elk hip restaurant. Twee broers uit het Antwerpse zijn een webshop gestart om de mensen thuis aan het fermenteren te krijgen. “Net als de moelleux van Jeroen Meus die áltijd lukt, lukt een ferment ook altijd met onze starterculturen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.