Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
00:59 uur

Leraar geschiedenis onthoofd in Parijs na les over Mohammed-cartoons: dader is 18-jarige Tsjetjeen

Knack

17/10/2020 - 14:10

In de regio Parijs is vrijdag op straat een man onthoofd. Het slachtoffer is een geschiedenisleraar, die recent in een les over vrije meningsuiting de controversiële Mohammedcartoons zou hebben getoond. Volgens president Macron betreft het een terreuraanslag.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Leraar onthoofd na les over geloof nabij Parijs: dader uitgeschakeld (16/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In Yvelines, ten westen van Parijs, is een leraar onthoofd teruggevonden op straat. De politie zette vrijdagavond de achtervolging in op de dader, die een wraakactie zou uitgevoerd hebben na een omstreden les. De politie kon de dader uitschakelen.
  [naar artikel]
 2. Leraar onthoofd die in klas in voorstad van Parijs Mohammed-karikaturen toonde (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een man onthoofd. De dader zou “Allah Akbar” hebben geroepen, meldt Le Parisien. Het zou volgens de krant om een achttienjarige Tsjetsjeen gaan. Het slachtoffer, Samuel P., was een geschiedenisleraar die onlangs in de klas karikaturen zou hebben laten zien van de profeet Mohammed. De Franse justitie ziet de zaak als een moord met terreurachtergrond. De dader zelf is neergeschoten door de politie.
  [naar artikel]
 3. Leraar onthoofd die in klas nabij Parijs Mohammed-karikaturen toonde, dader doodgeschoten en familieleden opgepakt (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een man onthoofd. De dader zou “Allah Akbar” hebben geroepen, meldt Le Parisien. Het gaat volgens de krant om een achttienjarige Tsjetsjeen. Het slachtoffer, Samuel P., was een geschiedenisleraar die onlangs in de klas karikaturen liet zien van de profeet Mohammed. De dader is doodgeschoten door de politie. Vier familieleden van de Tsjetsjeen - waaronder een minderjarige - zijn opgepakt. President Emmanuel Macron noemt de leerkracht het slachtoffer van “een duidelijke islamistisch geïnspireerde terreuraanslag”.
  [naar artikel]
 4. Leraar onthoofd die in klas in regio Parijs Mohammed-karikaturen toonde (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen. De dader zou de vader van een van de leerlingen van het slachtoffer geweest zijn en zou “Allah Akbar” hebben geroepen, meldt Le Parisien. De Franse justitie ziet de zaak als een moord met terreurachtergrond.
  [naar artikel]
 5. Franse leraar op straat onthoofd, politie vermoedt verband met tonen spotprent Mohammed (17/10/2020 - De Morgen)
  In een voorstad van Parijs heeft de politie vrijdagmiddag een man doodgeschoten die een geschiedenisleraar op klaarlichte dag op straat heeft onthoofd met een keukenmes. De Franse politiek is diep geschokt over de aanslag. ‘Een burger is vandaag vermoord omdat hij een leraar was, en les gaf over de vrijheid van meningsuiting, aldus de Franse president Emmanuel Macron.
  [naar artikel]
 6. Man onthoofd nabij Parijs, dader uitgeschakeld (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Yvelines, ten westen van Parijs, is een man onthoofd teruggevonden op straat. De politie zette vrijdagavond de achtervolging in op de dader, en kon hem uitschakelen. Het drama gebeurde in de buurt van een schoolgebouw.
  [naar artikel]
 7. Man onthoofd nabij Parijs, dader uitgeschakeld (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Yvelines, ten westen van Parijs, is een man onthoofd teruggevonden op straat. De politie zette vrijdagavond de achtervolging in op de dader, en kon hem uitschakelen. Het drama gebeurde in de buurt van een schoolgebouw.
  [naar artikel]
 8. Dader van onthoofding van leraar in Parijs is 18-jarige Tsjetsjeen uit Moskou, nog eens vijf mensen opgepakt (17/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De dader van de onthoofding van een Franse leraar vrijdag in de buurt van Parijs, was een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine die in de Russische hoofdstad Moskou woonde. Dat heeft een bron bij het Franse gerecht bevestigd. Inmiddels zijn al negen mensen opgepakt in verband met de terreuraanslag. Het slachtoffer is de 47-jarige leraar Samuel Paty.
  [naar artikel]
 9. Verdachte van mesaanval in Parijs verwijst in bekentenis naar Mohammed-cartoons (26/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De hoofdverdachte van de steekpartij vrijdag in Parijs heeft bekentenissen afgelegd. De 18-jarige Pakistaan vermeldde daarbij ook de karikaturen...
  [naar artikel]
 10. Man onthoofd nabij Parijs: mogelijke terreuraanslag (16/10/2020 - De Tijd)
  19:33 In de buurt van Parijs is een man vrijdag onthoofd op straat. Dat melden verschillende Franse media. De vermoedelijke dader zou zijn doodgeschoten door de politie.
  [naar artikel]
 11. Franse leraar onthoofd, politie schiet verdachte dood (16/10/2020 - De Morgen)
  In een voorstad van Parijs heeft de politie vanmiddag een man doodgeschoten die een leraar op klaarlichte dag op straat de keel heeft doorgesneden. Volgens onbevestigde informatie van de politie is het slachtoffer onthoofd. De openbare aanklager voor terrorismezaken heeft een onderzoek ingesteld.
  [naar artikel]
 12. Man onthoofd in regio Parijs, vermoedelijke dader doodgeschoten (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio Parijs, in het bijzonder in Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen.
  [naar artikel]
 13. Man onthoofd in regio Parijs, vermoedelijke dader dood (16/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de regio Parijs, in het bijzonder in Conflans Saint-Honorine (Yvelines), is vrijdag op straat een man onthoofd, zo is uit een bron dichtbij het onderzoek vernomen.
  [naar artikel]
 14. Proces aanslag ‘Charlie Hebdo’ van start, weekblad publiceert Mohammed-cartoons opnieuw (02/09/2020 - De Morgen)
  Vandaag start in Parijs het proces over de aanslag op de redactie van ‘Charlie Hebdo’, in 2015. De daders zijn doodgeschoten, maar veertien anderen staan terecht voor hand- en spandiensten. Het satirische magazine besloot om de bewuste Mohammed-cartoons deze week opnieuw te publiceren.
  [naar artikel]
 15. Dader onthoofding nabij Parijs is 18-jarige Tsjetsjeen: al 9 mensen opgepakt (17/10/2020 - De Morgen)
  De dader van de onthoofding van een Franse leraar gisteren in de buurt van Parijs, was een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine die in de Russische hoofdstad Moskou woonde. Dat heeft een juridische bron bevestigd. Inmiddels raakte ook bekend dat nu al negen mensen werden opgepakt na de terreuraanslag.
  [naar artikel]
 16. Charlie Hebdo brengt beruchte Mohamed-cartoons opnieuw uit (01/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Charlie Hebdo gaat de cartoons over de profeet Mohammed herpubliceren die vijf jaar geleden aanleiding waren voor jihadisten om de redactie van het blad in Parijs binnen te vallen en twaalf mensen te doden.
  [naar artikel]
 17. Charlie Hebdo brengt Mohammed-cartoons dag voor proces opnieuw uit (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Charlie Hebdo gaat de cartoons over de profeet Mohammed herpubliceren. De spotprenten waren vijf jaar geleden de aanleiding voor twee...
  [naar artikel]
 18. Fransen massaal de straat op na brute moord op docent in Parijs (18/10/2020 - De Morgen)
  In Parijs en tal van andere steden zijn burgers zondag de straat op gegaan om te demonstreren voor de vrijheid van meningsuiting en als eerbetoon aan de leraar Samuel Paty die vrijdag door een 18-jarige moslimextremist op klaarlichte dag met een keukenmes werd onthoofd.
  [naar artikel]
 19. Franse magazine "Charlie Hebdo" pakt opnieuw uit met Mohammed-cartoons (01/09/2020 - VRT NWS)
  Het Franse satirische magazine "Charlie Hebdo" gaat morgen opnieuw een aantal cartoons van de profeet Mohammed publiceren. Dat gebeurt naar aanleiding van de start van het proces tegen verdachten van de terreuraanslag van vijf jaar geleden. Toen werden 17 mensen vermoord door islamitische terroristen, onder andere in de lokalen van Charlie Hebdo in Parijs.
  [naar artikel]
 20. Moraalfilosoof Loobuyck: "Ik wil functioneel tonen van Mohammed-cartoons kunnen voortzetten" (19/10/2020 - VRT NWS)
  Moraalfilosoof Patrick Loobuyck toont in zijn lessen over de vrijheid van meningsuiting de Mohammed-cartoons en wil dat in de toekomst ook blijven doen. Dat zegt hij in "De afspraak".
  [naar artikel]
 21. Dader onthoofding nabij Parijs is 18-jarige Tsjetsjeen, inwoner filmde dodelijke confrontatie met politie (17/10/2020 - De Morgen)
  De dader van de onthoofding van een Franse leraar vrijdag in de buurt van Parijs, was een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine die in de Russische hoofdstad Moskou werd geboren. Dat heeft een juridische bron bevestigd. De man bedreigde na zijn afschuwelijke moord de politie, die hem in Eragny doodschoot. Een bewoner filmde die confrontatie vanuit zijn huis.
  [naar artikel]
 22. Dader onthoofding nabij Parijs is 18-jarige Tsjetsjeen, inwoner filmde dodelijke confrontatie met politie (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De dader van de onthoofding van een Franse leraar vrijdag in de buurt van Parijs, was een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine die in de Russische hoofdstad Moskou werd geboren. Dat heeft een juridische bron bevestigd. De man bedreigde na zijn afschuwelijke moord de politie, die hem in Eragny doodschoot. Een bewoner filmde die confrontatie vanuit zijn huis.
  [naar artikel]
 23. Duizenden Pakistanen protesteren omdat ‘Charlie Hebdo’ opnieuw Mohammed-cartoons publiceerde (04/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In Pakistan zijn duizenden mensen op straat gekomen uit woede omdat het Franse satirische magazine ‘Charlie Hebdo’ opnieuw Mohammed-cartoons...
  [naar artikel]
 24. Franse neonazi’s verspreiden foto van afgehakt hoofd vermoorde leraar, justitie opent onderzoek (20/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een website van Franse neonazi’s heeft een foto verspreid van het afgehakte hoofd van de vermoorde leraar Samuel Paty (47). Hij werd vorige week in een voorstad van Parijs onthoofd door een 18-jarige Russische vluchteling afkomstig uit Tjsetsjenië. Het gerecht in de Franse hoofdstad is een onderzoek begonnen.
  [naar artikel]
 25. Al elf arrestaties na onthoofding Franse leraar door 18-jarige: scholieren moesten hem aanwijzen (19/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De 18-jarige die vrijdag in Frankrijk een leraar van 47 op straat onthoofdde, had de aanslag voorbereid. Speurders vonden in zijn gsm een opeisingsbericht dat hij vijf uur voor de moord al had opgesteld. De dader vroeg kinderen aan de schoolpoort of zij de leraar die hij zocht konden aanwijzen.
  [naar artikel]
 26. Al Qaeda bedreigt Charlie Hebdo opnieuw voor heruitgave Mohammed-cartoons (11/09/2020 - De Morgen)
  Terreurgroep Al Qaeda bedreigt Charlie Hebdo opnieuw omdat het Franse satirische magazine de cartoons over de profeet Mohammed opnieuw heeft gepubliceerd. Dat meldt SITE, een Amerikaans centrum dat extremistische websites observeert.
  [naar artikel]
 27. Cartoonist: "Geen enkele Deense krant zou Mohammed-cartoons nu nog publiceren" (17/10/2017 - VRT NWS)
  "Ik denk dat geen enkele Deense krant vandaag de Mohammed-cartoons nog zou publiceren." Dat heeft cartoonist Kurt Westergaard gezegd in "Allah in Europa". Westergaard is 82 intussen en hij is de man die de cartoon tekende van Mohammed met een bom in zijn tulband.  
  [naar artikel]
 28. Al Qaeda bedreigt Charlie Hebdo opnieuw voor heruitgave Mohammed-cartoons (11/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Terreurgroep Al Qaeda bedreigt Charlie Hebdo opnieuw omdat het Franse satirische magazine de cartoons over de profeet Mohammed opnieuw heeft...
  [naar artikel]
 29. Duizenden Fransen houden eerbetoon aan onthoofde leraar in Parijs (18/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op de Place de la République in de Franse hoofdstad Parijs zijn zondag duizenden mensen samengekomen voor een eerbetoon aan Samuel Paty, de geschiedenisleerkracht die vrijdag werd onthoofd in Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines).
  [naar artikel]
 30. Onthoofding nabij Parijs: “Vader van leerling en moordenaar van leerkracht wisselden berichten uit” (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De vader van de leerling die op de sociale media tegen leraar Samuel Paty had gestookt, heeft de dagen voor de moord op de leraar berichten uitgewisseld met de dader, zo is dinsdag van een bron dicht bij het dossier vernomen. Paty werd vrijdag in de regio van Parijs om het leven gebracht.
  [naar artikel]
 31. Onthoofding nabij Parijs: president Macron begeeft zich ter plaatse (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Franse president Emmanuel Macron zal zich vrijdagavond naar Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines) in de regio Parijs begeven, waar een leraar is onthoofd, zo heeft het Elysée bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 32. Ex-leraar geschiedenis Mazurschrijft nu zelf geschiedenis (26/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Hij begon pas op zijn vijftiende met competitievoetbal, maar lag wel mee aan de basis van de grootste hervorming uit ons jeugdvoetbal. En hij begon ooit als leraar geschiedenis, maar bepaalt nu als secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen wel mee het (sport)beleid rond de grootste gezondheidscrisis uit de… geschiedenis. Hij, dat is Benny Mazur (63).
  [naar artikel]
 33. Samuel Paty, de docent die iedereen wilde hebben, is nu een martelaar voor het vrije woord (20/10/2020 - De Morgen)
  Aardig, geduldig, humoristisch, betrokken. Leerlingen en ouders komen superlatieven tekort voor Samuel Paty, de 47-jarige leraar geschiedenis en aardrijkskunde die vrijdagmiddag een paar honderd meter van zijn school in het rustige Parijse voorstadje Conflans-Sainte-Honorine werd onthoofd door een 18-jarige islamitische terrorist.
  [naar artikel]
 34. Marokkanse koning Mohammed VI met succes geopereerd in Parijs (26/02/2018 - Metro)
  De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft maandag in een ziekenhuis in Parijs met succes een hartoperatie ondergaan. Dat is officieel in een communiqué meegedeeld. De 54-jarige koning ondervond hinder van hartritmestoornissen. Mohammed VI mag zijn normale activiteiten hervatten na een door zijn behandelende artsen voorgeschreven rustperiode. De koning, die regelmatig verblijft in Frankrijk waar hij een kasteel bezit, onderging in september vorig jaar in een Parijs ziekenhuis een chirurgische ingreep aan een goedaardige laesie aan het oog. Mohammed VI bestuurt Marokko sinds juli 1999, toen hij zijn vader Hassan II opvolgde. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 35. Onthoofd lichaam van vrouw aangetroffen in Parijs, zoon met psychiatrische problemen wordt gezocht (17/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In een appartement in de Franse hoofdstad Parijs is zondag een onthoofd vrouwenlichaam aangetroffen. Dat meldt de politie.
  [naar artikel]
 36. Charlie Hebdo brengt Mohamed-cartoons dag voor proces opnieuw uit (01/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Charlie Hebdo gaat de cartoons over de profeet Mohammed herpubliceren die vijf jaar geleden aanleiding waren voor jihadisten om de redactie van het...
  [naar artikel]
 37. Charlie Hebdo brengt Mohammed-cartoons opnieuw uit (01/09/2020 - Metro)
  Charlie Hebdo gaat de cartoons over de profeet Mohammed herpubliceren die vijf jaar geleden aanleiding waren voor jihadisten om de redactie van het blad in Parijs binnen te vallen en twaalf mensen te doden. Morgen begint het proces tegen de vermoedelijke helpers bij de terroristische aanval en de aanslagen in de nasleep daarvan in 2015. In totaal stierven daarbij zeventien slachtoffers. Ook de drie islamistische daders werden doodgeschoten. “Er is ons vaak gevraagd om nieuwe Mohammed-cartoons te publiceren, maar we hebben dat altijd geweigerd. Niet omdat het verboden is, maar omdat we een goede reden nodig hadden, een reden die iets bijbrengt aan het debat”, zo schrijft de redactie in het jongste nummer. “De start van het proces lijkt ons dan ook een goede reden.” Numéro spécial : Tout ça pour ça. Retrouvez : Un florilège des charognards du 7 janvier 2015 Procès : la parole aux familles Sondage exclusif @IfopOpinion : la liberté d’expression c’est important, mais… Disponible dès demain ! pic.twitter.com/NyiTmva6Kr — Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_) September 1, 2020 Aanslag In 2006 was het blad een van de tijdschriften in Europa die de Mohammed-cartoons van de Deense krant Jyllands-Posten opnieuw publiceerden. In 2011 bracht Charlie Hebdo eenmalig de editie Charia Hebdo, verwijzend naar de sharia, uit, zogenaamd met de profeet Mohammed als gastredacteur. Toen al werd een molotovcocktail tegen de gevel gegooid. In januari 2015 kwamen 12 personeelsleden, onder wie veel cartoonisten, om het leven toen gewapende terroristen de redactie binnendrongen. “We zullen nooit slapen, we zullen nooit opgeven”, zo laat de directeur van het magazine, Riss, weten. Lees ook : Charlie Hebdo viert op eigen manier arrestatie van Peter Cherif Het bericht Charlie Hebdo brengt Mohammed-cartoons opnieuw uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Vader van leerlinge (13) opgepakt na onthoofding van Franse geschiedenisleraar (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tienduizenden Fransen zijn zondag op straat gekomen om een laatste eer te betuigen aan Samuel Paty (47), de leerkracht die vrijdagavond op straat onthoofd werd door de Tjsetsjeense vluchteling Abdoulakh Anzorov (18). De politie onderzoekt niet alleen wat de dader bezielde, maar ook wat de rol is van een vader van een 13-jarige leerlinge en van een gekende moslimactivist. Die laatste twee hadden op internet opgeroepen om tegen de leraar op te treden.
  [naar artikel]
 39. Onthoofd vrouwenlichaam aangetroffen in Parijs, zoon wordt verdacht (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een appartement in de Franse hoofdstad Parijs is vandaag een onthoofd vrouwenlichaam aangetroffen. Dat meldt de Franse politie.
  [naar artikel]
 40. Frankrijk opnieuw getroffen door moslimterrorisme: man onthoofd op straat (16/10/2020 - De Standaard)
  Een Franse leraar werd vrijdag op straat onthoofd nadat hij in zijn les de Mohammedcartoons van Charlie Hebdo getoond zou hebben. Frankrijk - voor de zoveelste keer getroffen - reageert geschokt.
  [naar artikel]
 41. Filip Dewinter organiseert expo met Mohammed-cartoons (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 42. Charlie Hebdo publiceert Mohammed-cartoons opnieuw (01/09/2020 - De Tijd)
  17:14 'We zullen nooit opgeven, we zullen nooit slapen.' Zo verantwoordt Charlie Hebdo-directeur Riss de keuze om de gewraakte cartoons opnieuw te publiceren.
  [naar artikel]
 43. Onthoofd vrouwenlichaam aangetroffen in Parijs (17/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In een appartement in de Franse hoofdstad Parijs is vandaag een onthoofd vrouwenlichaam aangetroffen. Dat meldt de Franse politie.
  [naar artikel]
 44. Wat weten we al over de dader van de aanslag in Parijs? Vrijgelaten om opnieuw toe te slaan (21/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  “De identiteit van de dader is bekend.” Dat verklaarde procureur François Molins donderdagavond na de dodelijke schietpartij in Parijs. Volgens Franse media gaat het om Karim C., een 39-jarige Fransman die al in de gevangenis had gezeten voor gelijkaardige feiten maar vorig jaar vervroegd werd vrijgelaten. Er zouden vrijdagochtend al drie lieden uit de omgeving van de dader opgepakt zijn.
  [naar artikel]
 45. Wat weten we al over de dader van de aanslag in Parijs? Vrijgelaten om opnieuw toe te slaan (21/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  “De identiteit van de dader is bekend.” Dat verklaarde procureur François Molins donderdagavond na de dodelijke schietpartij in Parijs. Volgens Franse media gaat het om Karim C., een 39-jarige Fransman die al in de gevangenis had gezeten voor gelijkaardige feiten maar vorig jaar vervroegd werd vrijgelaten. Er zouden vrijdagochtend al drie lieden uit de omgeving van de dader opgepakt zijn.
  [naar artikel]
 46. Vier doden bij mesaanval op politiekantoor in Parijs, ook dader overleden (03/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In Parijs zijn vijf mensen overleden na een mesaanval op het hoofdcommissariaat in Parijs. Dat melden Franse media. De dader drong het kantoor binnen en stortte zich op de verschillende aanwezigen. De dader zelf werd doodgeschoten door een andere agent.
  [naar artikel]
 47. Geert Wilders beëindigt wedstrijd met Mohammed-cartoons wegens “mission accomplished” (29/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders heeft de omstreden cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed die hij zaterdagavond nieuw leven had ingeblazen, zondagochtend alweer beëindigd door de winnaar aan te duiden. “Mission accomplished”, klonk het bij de PVV-leider.
  [naar artikel]
 48. ‘Er is duidelijk fatwa uitgesproken’: politieoperaties tegen ‘tientallen personen’ na onthoofding Parijs (19/10/2020 - De Morgen)
  De Franse politie is vanochtend gestart met verschillende operaties tegen ‘tientallen personen’ uit het islamistische milieu, en dat in verband met de Franse leerkracht die vorige week werd onthoofd nabij Parijs. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin is er “duidelijk een fatwa” uitgesproken tegen de leerkracht voor het tonen van karikaturen van Mohammed in de klas.
  [naar artikel]
 49. Mesaanval Parijs – Dader is jonge twintiger geboren in Tsjetsjenië (13/05/2018 - Metro)
  De man die zaterdagavond een voorbijganger doodde in het centrum van Parijs, voor hijzelf werd neergeschoten, is in 1997 geboren in Tsjetsjenië. Dat is vernomen uit gerechtelijke bron. De ouders van de dader zijn opgepakt. Bij de terreuraanslag kwam een 29-jarige voorbijganger om het leven en raakten 4 anderen gewond. Volgens getuigen riep de dader “Allah akbar” en werd hij vervolgens neergeschoten door de politie. De aanslag is opgeëist door IS. bron: Belga Het bericht Mesaanval Parijs – Dader is jonge twintiger geboren in Tsjetsjenië verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.