Wat een match: Shakhtar stunt tegen Real na flitsende eerste helft, late gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel

21/10/2020 - 20:48
"Een verrassing van formaat. Real Madrid verloor zijn openingsmatch in de Champions League met 2-3 van Shakhtar Donetsk. Halfweg had Thibaut Courtois zich al driemaal mogen omdraaien. Modric en Vinícius brachten hoop, maar verder kwam Real niet: de gelijkmaker van Valverde werd in de slotminuten afgekeurd wegens buitenspel."

1. Wat een match: flitsend Shakhtar stunt tegen Real en Courtois, late 3-3-gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een verrassing van formaat. Real Madrid verloor zijn openingsmatch in de Champions League met 2-3 van Shakhtar Donetsk. Halfweg had Thibaut Courtois zich al driemaal mogen omdraaien. Modric en Vinícius brachten na rust hoop, maar de gelijkmaker van Valverde werd in de slotminuten afgekeurd. Real met of zonder Ramos: een wereld van verschil. [naar artikel]

2. Shakhtar Donetsk stunt tegen Real Madrid in Champions League: 2-3 (21/10/2020 - De Morgen)

en verrassing van formaat. Real Madrid verloor zijn openingsmatch in de Champions League met 2-3 van Shakhtar Donetsk. Halfweg had Thibaut Courtois zich al driemaal mogen omdraaien. Modric en Vinícius brachten hoop, maar verder kwam Real niet: de gelijkmaker van Valverde werd in de slotminuten afgekeurd wegens buitenspel. [naar artikel]

3. Hazard kan niet overtuigen en wordt nog voor het uur gewisseld bij Real, dat zich plaatst na late gelijkmaker bij Shakhtar (11/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Carlo Ancelotti hangt Eden Hazard weer aan de haak. Real kon bij Shakhtar een eerste nederlaag van het seizoen maar net afwenden en verzekerde zich zo van een plek in de volgende ronde. Een Duivel overtuigde niet. [naar artikel]

4. Club Brugge verspeelt stuntzege tegen Real Madrid na rode kaart Vormer (01/10/2019 - De Morgen)

Club Brugge heeft net geen stunt van formaat gerealiseerd in de Champions League. De ploeg van Philippe Clement ging met 2-2 gelijkspelen bij Real Madrid. Dennis scoorde twee keer in de eerste helft, Real maakte de late gelijkmaker na dom rood voor Vormer. [naar artikel]

5. Net niet! Club Brugge verspeelt stuntzege in Bernabéu na rode kaart Vormer (01/10/2019 - De Morgen)

6. VAR laat opnieuw van zich spreken na discutabele fases tijdens Oostende-Anderlecht (26/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Het zat niet mee voor Anderlecht vanavond in de match in en tegen Oostende. Eerst werd de gelijkmaker van Refaelov afgekeurd wegens buitenspel en in het begin van de tweede helft kreeg spits Kouamé een wel strenge rode kaart. [naar artikel]

7. Antwerp geeft stuntzege in blessuretijd uit handen (25/11/2021 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft in de blessuretijd van een doldwaze match een stunt uit handen gegeven in Frankfurt. Het werd 2-2. Samatta had The Great Old met een knappe treffer in de slotminuten op 2-1 gezet, maar in de 94ste minuut scoorde Paciencia nog tegen. Eerder had Nainggolan de gelijkmaker gescoord en zag De Laet een doelpunt afgekeurd door de VAR, die nipt buitenspel had gezien. [naar artikel]

8. Sterk Ajax toch nog de boot in tegen Real Madrid, Courtois komt goed weg na VAR-ingreep (13/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League heeft Real Madrid met 1-2 gewonnen bij Ajax. De match zal de geschiedenis ingaan als de eerste Champions Leaguewedstrijd waarin een doelpunt op aangeven van de VAR werd afgekeurd. Ajax speelde een sterke wedstrijd tegen een mak Real, dat pas in de tweede helft beter in de match kwam. Real kwam wel als eerste op voorsprong na een doelpunt van Benzema. Ziyech kon nog gelijkmaken, maar uiteindelijk zorgde Asensio voor de doodsteek. [naar artikel]

9. Stond Vormer buitenspel bij late gelijkmaker? "Dit is toch kolder!" (23/01/2018 - Sporza)

Club Brugge ging op de valreep nog met een punt lopen op Antwerp, maar er was heel wat commotie over de late gelijkmaker van Ruud Vormer. Buitenspel of niet? Volgens Extra Time niet. [naar artikel]

10. Ajax kan sterke match niet verzilveren. Real wint met 1-2 (13/02/2019 - Het Belang van Limburg)

In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Champions League heeft Real Madrid met 1-2 gewonnen. De match zal de geschiedenis ingaan als de eerste Champions Leaguewedstrijd waarin een doelpunt op aangeven van de VAR werd afgekeurd. Ajax speelde een sterke wedstrijd tegen een mak Real, dat pas in de tweede helft beter in de match kwam. Real kwam wel als eerste op voorsprong na een doelpunt van Benzema. Ziyech kon nog gelijkmaken, maar uiteindelijk zorgde Asensio voor de doodsteek. In de slotminuten pakte Ramos nog een gele kaart, waardoor de verdediger de terugwedstrijd in Madrid op 5 maart mist. [naar artikel]

11. VIDEO. Jong Genk-doelman ligt met kopbal aan basis van late gelijkmaker, maar die wordt (terecht?) afgekeurd (29/03/2024 - Het Belang van Limburg)

Sensatie in de slotseconden van Beerschot-Jong Genk. Met een kopbal lag de mee opgerukte doelman Mike Penders aan de basis van de Genkse gelijkmaker, maar de goal van Akpan werd afgekeurd voor buitenspel. Jong Genk verloor zo met 1-0 van de leider, maar kan zaterdag zeker zijn van het behoud als Seraing niet wint van Oostende. [naar artikel]

12. Real blijft op draw steken tegen Sevilla na gekke tweede helft, late gelijkmaker via hiel Hazard (?) in doel (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Status-quo aan de top in Spanje. Atlético Madrid heeft de beste kansen. Zij hebben hun lot in eigen handen. Real niet, na het gelijkspel tegen Sevilla (2-2). Hazard viel slechts tien minuten voor tijd in, maar (zonder het te weten) devieerde hij wél de gelijkmaker in doel. [naar artikel]

13. Real blijft op draw steken tegen Sevilla na gekke tweede helft, Hazard ziet late gelijkmaker via hiel in doel belanden (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Real Madrid heeft niet kunnen profiteren van het gelijkspel tussen koploper Atlético en Barcelona gisteren. De Koninklijke kwam na een vreemde wedstrijd tegen Sevilla niet verder dan 2-2. De gelijkmaker viel pas in de toegevoegde tijd: een schot van Kroos week af op de hak van Hazard. [naar artikel]

14. LIVE. Konaté brengt Liverpool op voorsprong, gelijkmaker afgekeurd voor buitenspel (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Stunt Jan Vertonghen in de Champions League? Benfica moet op het veld van Liverpool een 1-3-nederlaag zien op te halen. De 34-jarige verdediger miste in de Champions League nog geen minuut dit seizoen en moet samen met die andere ervaren rot, Nicolás Otamendi, de boel gesloten houden vanavond. Tegen Sadio Mané en co geen evidentie. Volg de match LIVE op HLN.be! [naar artikel]

15. POLL. Was het hands of niet? Anderlecht ontstemd om afgekeurde gelijkmaker tegen Club (25/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een ongelukkige eerste helft voor Anderlecht in de topper op het veld van Club Brugge. Paars-wit zag niet één, maar wel twee goals afgekeurd worden. De eerste was terecht voor buitenspel, maar over de tweede was veel discussie. [naar artikel]

16. Zwalpend Real onderuit tegen Shakhtar (02/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Een 1 op 9 in eigen land, en nu loopt het ook in de Champions League fout. Real Madrid werkte zich in de problemen door een 2-0-nederlaag tegen Shakhtar Donetsk. Een eerste uitschakeling ooit in de groepsfase dreigt. [naar artikel]

17. Tweeklapper Benzema levert Real Madrid zuinige zege op tegen Shakhtar, Eden Hazard blijft aan bank gekluisterd (03/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Real Madrid heeft zonder veel overschot gewonnen van Shakhtar Donetsk. De ‘Koninklijke’ kwam vroeg op voorsprong via Karim Benzema, maar slikte op slag van rust de gelijkmaker. Shakhtar was goed, Real kon niet overtuigen. Dankzij een tweede goal van de onvermijdelijke Benzema én een ultieme redding van Courtois trok het uiteindelijk toch een 2-1-overwinning over de streep. En Eden Hazard? Aan zijn lijdensweg komt geen eind. [naar artikel]

18. OHL ziet geldig doelpunt afgekeurd door afwezigheid VAR (19/09/2020 - Het Belang van Limburg)

Oud-Heverlee Leuven kwam in de uitwedstrijd tegen Oostende in de eerste helft op voorsprong via Thomas Henry, maar zag de goal afgekeurd voor buitenspel. Onterecht, zo bleek na het zien van de beelden. Henry vertrok vanop de eigen speelhelft wanneer Hubert een bal tussendoor speelde. De aanvaller van OHL kon zo alleen op doel afstormen, maar werd afgefloten voor buitenspel. Henry legde de bal hierna nog wel in doel. Omdat er geen communicatie was tussen scheidsrechter Christof Dierick en de VAR, zag Leuven zijn doelpunt onterecht afgekeurd. [naar artikel]

19. Belgen in het buitenland – Denayer en Lyon overwinteren in kampioenenbal na gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk (13/12/2018 - Metro)

Op de zesde en laatste speeldag in de groepsfase van de UEFA Champions League moest Lyon, met Jason Denayer aan de aftrap, minstens een punt pakken tegen Shakhtar Donetsk om door te stoten naar de achtste finales. De uiterst efficiënte Oekraïners scoorden in de eerste helft, maar door de gelijkmaker van Nabil Fekir na de […] Het bericht Belgen in het buitenland – Denayer en Lyon overwinteren in kampioenenbal na gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

20. LIVE. Lukaku treft de lat na staalharde vrijschop, Shakhtar overleeft eerste helft tegen Inter (27/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

• NSK Olimpiyskiy, Kiev (18u55) • Ref: Georgi Kabakov (BUL) • Inter speelde eerder gelijk tegen Gladbach, Shakhtar klopte Real • Scoort Romelu Lukaku in zijn tiende Europese wedstrijd op rij? [naar artikel]

21. Opnieuw lukt het niet tegen Wales: Rode Duivels komen bijna goed weg, maar slikken alsnog late gelijkmaker (11/06/2022 - Het Belang van Limburg)

België is bij de immer lastige verplaatsing naar Wales op een 1-1 blijven steken. De Rode Duivels kwamen goed weg toen het snelle openingsdoelpunt van Ethan Ampadu werd afgekeurd voor buitenspel, leken uiteindelijk dankzij een doelpunt van Youri Tielemans in het begin van de tweede helft met het kleinste verschil te gaan winnen in Cardiff, tot Johnson na een VAR-check alsnog gelijkmaakte voor de Welshmen. [naar artikel]

22. Misnoegde Wullaert richt zich tot UEFA na late gelijkmaker vanuit buitenspel: “Tijd om mannen- en vrouwenvoetbal gelijk te behandelen” (27/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dan toch geen perfecte start voor de Red Flames in de groep des doods van de Nations League. De Belgische voetbalvrouwen slikten in Schotland een late 1-1 vanuit buitenspel. Bij afwezigheid van videoref een domper van formaat. Tessa Wullaert schreef na de match haar frustratie van zich af op Instagram: “Hoog tijd dat het voetbal bij de mannen en vrouwen wordt gelijkgesteld.” [naar artikel]

23. Onze huisref legt uit waarom één goal van Mbokani onterecht werd afgekeurd: “VAR mocht beslissing op het veld niet overrulen” (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

Zelf twee goals door de VAR afgekeurd zien na voorafgaand buitenspel, om dan 28 seconden ná de 5 minuten blessuretijd nog de gelijkmaker te incasseren: de 2-2 eindstand viel Antwerp zaterdagavond bijzonder zwaar op de maag. Zeker omdat het zover niet had hoeven/mogen komen, blijkt na navraag bij onze huisref, Tim Pots. Met name het doelpunt waarbij Miyoshi buitenspel zou staan, had niet afgekeurd mogen worden. [naar artikel]