De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Sluit Iraanse ambassades in EU, het zijn terreurcentra’: spanning stijgt in aanloop Iran-proces

De Morgen

22/10/2020 - 20:46

Ja, Iran zal zich willen wreken met een nieuwe poging tot aanslag. En nee, dat mag ons niet tegenhouden. De burgerlijke partijen hebben een gespierde boodschap in de aanloop van het proces tegen de Iraniërs die een aanslag beraamden en in ons land op het nippertje werden tegengehouden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. 'Waarop wachten jullie om de Iraanse ambassades te sluiten?' (10/01/2023 - Apache)
  Apache kon met vier opposanten in Iran spreken. Ze roepen het Westen op om Iraanse ambassades te sluiten.
  [naar artikel]
 2. Iran drijft spanning ten top (12/04/2019 - De Morgen)
  Iran heeft zijn militaire oefeningen in de Perzische Golf nog opgedreven nu het gisteren ook drie langeafstandsraketten afgeschoten heeft. In een reactie op de westerse sancties dreigt Iran ermee de strategische Straat van Hormuz af te sluiten. De Iraanse rial is intussen fors teruggevallen en in het land is de spanning voelbaar.
  [naar artikel]
 3. Spanning stijgt in Catalonië: miljoenen stembrieven in beslag genomen, duizenden betogers de straat op (29/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De spanning stijgt in Catalonië in aanloop naar het onafhankelijkheidsreferendum van zondag. Bij een huiszoeking in de buurt van Barcelona heeft de...
  [naar artikel]
 4. Conflict VS-Iran escaleert: Invloedrijke Iraanse generaal gedood in Irak (03/01/2020 - Knack)
  Bij een luchtbombardement door de Verenigde Staten in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn minstens acht doden gevallen, onder wie de Iraanse generaal Qassem Soleimani, een machtige speler in het Midden-Oosten. Waarnemers voorspellen een escalatie van de spanning met Iran.
  [naar artikel]
 5. Proces van Britse vrouw in Iran op allerlaatste moment uitgesteld: “Ze wordt weer eens gebruikt als pasmunt” (13/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  In Iran is de start van een nieuw proces tegen de Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe zondag op het laatste moment uitgesteld. Dat heeft haar echtgenoot Richard Ratcliffe meegedeeld. Zijn 41-jarige vrouw zit al vier jaar in een Iraanse cel na een veroordeling wegens spionage.
  [naar artikel]
 6. Spanning stijgt voor deze Duivels: over zeven dagen sluit de transfermarkt in Engeland (02/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De spanning stijgt in de Premier League. Precies over een week sluit de transfermarkt in Engeland en insiders voorspellen een hectische laatste zeven dagen. Adnan Januzaj zou verrassend de eerste Rode Duivel kunnen zijn die de derde plaats van België in Rusland verzilvert. Leicester zou een bod hebben uitgebracht bij Real Sociedad.
  [naar artikel]
 7. Spanning VS-Iran – Iran heeft “geen informatie over vermiste drone” (19/07/2019 - Metro)
  Iran heeft geen informatie over een drone “die vandaag vermist zou zijn”. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif verklaard bij zijn aankomst op een zitting van de VN in New York. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde dat de Amerikaanse marine donderdag boven de Straat van Hormoez een Iraanse drone heeft neergehaald. Volgens Trump was het onbemande vliegtuig gevaarlijk dicht een Amerikaans oorlogsschip genaderd. Het betrof de USS Boxer die op minder dan een kilometer was gekomen. De drone vormde een “bedreiging voor de veiligheid van het schip en de bemanning van het schip”. bron: Belga Het bericht Spanning VS-Iran – Iran heeft “geen informatie over vermiste drone” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Trump beweert dat Iran aanslagen plande op vier Amerikaanse ambassades (10/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens president Donald Trump schakelden de VS de Iraanse generaal Qassem Soleimani vorige week uit omdat Iran een aanslag plande op vier...
  [naar artikel]
 9. Proces tegen Amerikaanse ‘spionnen’ van start in Iran (10/04/2019 - De Morgen)
  Het proces tegen de twee Amerikaanse toeristen die in Iran beschuldigd worden van spionage is van start gegaan. Dat meldt het Iraanse persagentschap Fars. Het tweetal riskeert de doodstraf.
  [naar artikel]
 10. Terreurkoppel riskeert opnieuw 18 jaar, maar Iraanse verzetsbeweging wil zwaardere maatregelen: “Iraanse ambassades in Europa zijn broedhaarden voor terrorisme” (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse hof van beroep beslist morgen over het lot van Amir S. en Nasimeh N., het beruchte Iraanse ‘terreurkoppel’ dat in Wilrijk woonde. In eerste aanleg kregen zij tot 18 jaar cel voor hun rol in de verhinderde aanslag op een bijeenkomst van een Iraanse verzetsbeweging in Frankrijk. Het National Council of Resistance of Iran (NCRI) kijkt alvast uit naar de uitspraak en lijkt geen angst te hebben. Nochtans zijn de strafmaten voor hen niet het belangrijkst. “De EU moet haar houding jegens Teheran drastisch omgooien.”
  [naar artikel]
 11. Spanning loopt op nu ook Iran nucleair akkoord loslaat (08/05/2019 - De Tijd)
  16:04 Het geduld van Iran is op. Als de Europese landen, China en Rusland de Iraanse olie- en bankensector niet helpen, trekt het zich terug uit het nucleair akkoord van 2015.
  [naar artikel]
 12. Olieprijs stijgt na aanval op Iraanse topgeneraal (03/01/2020 - De Tijd)
  11:57 De olieprijs stijgt vrijdag naar het hoogste peil in vier maanden, omdat het conflict tussen de VS en Iran escaleert.
  [naar artikel]
 13. Bourgeois zet druk op Iran over VUB'er (11/04/2019 - De Morgen)
  De Iraanse ambassadeur in ons land zegt dat de terdoodveroordeling van Ahmadreza Djalali, de Iraanse VUB-wetenschapper die in zijn thuisland in de gevangenis zit, nog niet definitief is. 'Hij zal een eerlijk proces krijgen.' Dat is de uitkomst van een gesprek met minister-president Geert Bourgeois.
  [naar artikel]
 14. Nucleair akkoord Iran – Swift sluit Iraanse centrale bank af van netwerk (09/11/2018 - Metro)
  Het internationale bankensysteem Swift, gevestigd in Terhulpen, schort de toegang van de Iraanse centrale bank tot zijn netwerk op. Het doet dat in een reactie op nieuwe sancties die de Amerikaanse regering eerder deze week tegen het land heeft uitgevaardigd. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin kondigde aan dat Swift de Iraanse centrale bank en andere instellingen afsluit. “Swift neemt de juiste beslissing om de integriteit van het internationale financiële systeem te beschermen”, luidt het. Eerder raakte al bekend dat enkele commerciële Iraanse banken werden afgesloten. Swift maakt het mogelijk voor bedrijven en particulieren om buitenlandse betalingen te doen. Iraanse en buitenlandse ondernemers krijgen het nu moeilijker om handel te drijven. Swift is tussen twee vuren terechtgekomen. De VS zijn uit het internationale akkoord met Iran gestapt. De Europese Unie wil het nucleaire akkoord echter overeind houden en maakte een wet die Europese bedrijven verbiedt om de Amerikaanse sancties te respecteren. bron: Belga   Het bericht Nucleair akkoord Iran – Swift sluit Iraanse centrale bank af van netwerk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Nucleair akkoord Iran – Swift sluit Iraanse centrale bank af van netwerk (10/11/2018 - Metro)
  Het internationale bankensysteem Swift, gevestigd in Terhulpen, schort de toegang van de Iraanse centrale bank tot zijn netwerk op. Het doet dat in een reactie op nieuwe sancties die de Amerikaanse regering eerder deze week tegen het land heeft uitgevaardigd. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin kondigde aan dat Swift de Iraanse centrale bank en andere instellingen afsluit. “Swift neemt de juiste beslissing om de integriteit van het internationale financiële systeem te beschermen”, luidt het. Eerder raakte al bekend dat enkele commerciële Iraanse banken werden afgesloten. Swift maakt het mogelijk voor bedrijven en particulieren om buitenlandse betalingen te doen. Iraanse en buitenlandse ondernemers krijgen het nu moeilijker om handel te drijven. Swift is tussen twee vuren terechtgekomen. De VS zijn uit het internationale akkoord met Iran gestapt. De Europese Unie wil het nucleaire akkoord echter overeind houden en maakte een wet die Europese bedrijven verbiedt om de Amerikaanse sancties te respecteren. Bron: Belga   Het bericht Nucleair akkoord Iran – Swift sluit Iraanse centrale bank af van netwerk verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. VS doden invloedrijke Iraanse generaal in Irak: 'Dit betekent oorlog' (03/01/2020 - Knack)
  Bij een luchtbombardement door de Verenigde Staten in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn minstens acht doden gevallen, onder wie de Iraanse generaal Qassem Soleimani, een machtige speler in het Midden-Oosten. Waarnemers voorspellen een escalatie van de spanning met Iran.
  [naar artikel]
 17. Iran zal uitspraak van Antwerpse rechtbank in proces verijdelde aanslag tegen Iraanse diplomaat niet erkennen (28/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iran zal de uitspraak van de Antwerpse correctionele rechtbank in de zaak tegen de Iraanse diplomaat die achter een verijdelde aanslag zou zitten, niet erkennen. Dat meldt het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 18. “Het is nooit toeval bij Iran”: Iraanse VUB-professor wordt mogelijk gebruikt als pasmunt in terreurproces (26/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele dagen voor in Antwerpen het proces start tegen vier Iraniërs kwam er een verontrustend telefoontje van Ahmadreza Djalali, de VUB-prof die in Iran wacht op de doodstraf. ‘Toeval? Het is nooit toeval bij Iran.’
  [naar artikel]
 19. ‘Het is nooit toeval bij Iran’: Iraanse VUB-professor wordt mogelijk gebruikt als pasmunt in terreurproces (25/11/2020 - De Morgen)
  Enkele dagen voor in Antwerpen het proces start tegen vier Iraniërs kwam er een verontrustend telefoontje van Ahmadreza Djalali, de VUB-prof die in Iran wacht op de doodstraf. ‘Toeval? Het is nooit toeval bij Iran.’
  [naar artikel]
 20. Advocaten denken aan juridische stappen tegen uitleveringsverdrag met Iran (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De advocaten de 25 burgerlijke partijen in het proces tegen de tot terrorisme veroordeelde Iraanse diplomaat Assadolah Assadi overwegen juridische stappen tegen het Belgisch-Iraanse uitleveringsverdrag dat de federale regering wil goedkeuren. Dat maakten ze dinsdag bekend op een persconferentie van de Nationale Raad van verzet van Iran (NCRI).
  [naar artikel]
 21. Iran sluit Frans instituut na publicatie "beledigende" karikaturen in Charlie Hebdo (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zet een punt achter de activiteiten van het Franse onderzoeksinstituut in Iran (IFRI). Aanleiding is de publicatie van “beledigende” karikaturen van de Iraanse leider Ali Khamenei in het Franse satirische weekblad ‘Charlie Hebdo’.
  [naar artikel]
 22. VS en Iran bekvechten vanop afstand na uithaal van Trump (22/05/2017 - De Redactie)
  Nadat hij gisteren Iran bestempelde als aanstichter van terrorisme, zei de Amerikaanse president vandaag dat Iran nooit kernwapens mag bezitten. De Iraanse president Rouhani herhaalt dat het Iraanse raketprogramma puur defensief bedoeld is.
  [naar artikel]
 23. VS halen Iraanse drone neer (18/07/2019 - De Tijd)
  22:29 Een spanning tussen de Verenigde Staten en Iran in de Straat van Hormuz flakkert weer op.
  [naar artikel]
 24. Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen (05/01/2020 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben 52 sites in Iran geïdentificeerd en zullen die “zeer snel en zeer hard” aanvallen als Iran Amerikanen of Amerikaanse doelen aanvalt. Daarvoor heeft president Donald Trump zaterdag gewaarschuwd. Het gaat om sites “op een heel hoog niveau, die belangrijk zijn voor Iran en de Iraanse cultuur”, verklaart Trump in een tweet. “De VS willen geen bedreigingen meer.” Met zijn aankondiging reageert de president op bedreigingen van Iran na de dodelijke aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. bron: Belga   Het bericht Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 25. Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen (05/01/2020 - Metro)
  De Verenigde Staten hebben 52 sites in Iran geïdentificeerd en zullen die “zeer snel en zeer hard” aanvallen als Iran Amerikanen of Amerikaanse doelen aanvalt. Daarvoor heeft president Donald Trump zaterdag gewaarschuwd. Het gaat om sites “op een heel hoog niveau, die belangrijk zijn voor Iran en de Iraanse cultuur”, verklaart Trump in een tweet. “De VS willen geen bedreigingen meer.” Met zijn aankondiging reageert de president op bedreigingen van Iran na de dodelijke aanval op de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Bron: Belga   Het bericht Als Iran Amerikanen aanvalt, zal VS 52 Iraanse sites aanvallen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Waarom is Iran zo belangrijk in het Midden-Oosten? (01/01/2018 - VRT NWS)
  Als het rommelt in Iran, dan stijgt de spanning elders in het Midden-Oosten. Het vroegere Perzië is dan ook op tal van vlakken een zwaargewicht, al wordt de reus al decennia lang geketend door internationale sancties en isolement.
  [naar artikel]
 27. Iran wil VS uit WK smijten nadat Amerikaanse voetbalbond Iraanse vlag zonder embleem toont (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Iraanse staatsmedia hebben opgeroepen om de VS uit het WK voetbal te schoppen nadat de Amerikaanse voetbalbond de Iraanse vlag op zijn sociale media heeft veranderd om steun te betuigen aan de demonstranten in Iran. De VS en Iran zijn al jaren gezworen vijanden. Beide landen treffen elkaar morgen in de laatste groepswedstrijd en kunnen zich alle twee nog plaatsen voor de achtste finales.
  [naar artikel]
 28. Iran laat Brits-Iraanse gevangene na zes jaar vrij (16/03/2022 - De Tijd)
  13:23 Na een jarenlange opsluiting in Iran werd de Brits-Iraanse gevangene Nazanin Zaghari-Ratcliffe woensdag vrijgelaten. Ook over het lot van de Brits-Iraanse zakenman Anoosheh Ashoori zou er goed nieuws ...
  [naar artikel]
 29. Negen doden bij anti-regeringsprotest in Iran (02/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Bij aanhoudend protest tegen de Iraanse regering zijn vannacht doorheen Iran negen mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Iraanse...
  [naar artikel]
 30. Iraanse opperste leider sluit onderhandelingen met VS door dispuut over drone-aanval (17/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op geen enkel niveau zullen onderhandelingen plaatsvinden tussen de Iran en de VS, tenzij de Verenigde Staten “berouw hebben”. Dat zei Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste leider van Iran. De Amerikaanse president Donald Trump stelt dat Iran waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de aanvallen op belangrijke Saoedische olieraffinaderijen.
  [naar artikel]
 31. Proces van opgesloten VUB-gastdocent in Iran uitgesteld (02/08/2017 - De Standaard)
  Het proces van de Iraanse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali, dat woensdag 2 augustus moest plaatsvinden, is uitgesteld naar een latere nog onbekende datum. Dat laat zijn vrouw Vida Meh weten aan Belga.
  [naar artikel]
 32. Iran sluit Frans instituut na publicatie “beledigende” karikaturen in Charlie Hebdo (05/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zet een punt achter de activiteiten van het Franse onderzoeksinstituut in Iran (IFRI). Aanleiding is de publicatie van “beledigende” karikaturen van de Iraanse leider Ali Khamenei in het Franse satirische weekblad ‘Charlie Hebdo’.
  [naar artikel]
 33. Iran stuurt zwarte dozen van neergeschoten Boeing naar Oekraïne (18/01/2020 - VRT NWS)
  Iran stuurt de zwarte dozen met vluchtgegevens van de Oekraïense Boeing 737 die door de Iraanse Revolutionaire Garde is neergehaald naar Oekraïne. Dat hebben de Iraanse luchtvaartautoriteiten bekendgemaakt. Volgens het hoofd van het Iraanse onderzoeksteam kunnen de zwarte dozen van het vliegtuig in Iran niet worden ontcijferd.
  [naar artikel]
 34. Iran ontkent dat Amerikaans marineschip Iraanse drone uit de lucht schoot in Straat van Hormuz (19/07/2019 - De Morgen)
  Iran heeft vrijdag ontkend dat een Amerikaans oorlogsschip donderdag een Iraanse drone heeft vernietigd, zoals president Donald Trump beweerde. Volgens het Iraanse leger was er geen confrontatie met Amerikaanse schepen en zijn alle drones veilig teruggekeerd naar hun bases.
  [naar artikel]
 35. Grootayatollah Khamenei sluit oorlog met VS uit (15/05/2019 - Metro)
  Er komt geen oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten. Dat heeft opperste leider van Iran, grootayatollah Ali Khamenei, gesteld. “Noch wij noch de Verenigde Staten willen oorlog, daarom zal dat ook niet gebeuren”, verklaarde Khamenei dinsdag op de Iraanse staatstelevisie. Hij zei nog dat Iran het “pad van de weerstand” heeft gekozen en vergeleek de onderhandelingen met Washington met “vergif”. Khamenei is ervan overtuigd dat Iran aan het langste eind zal trekken. “We hebben de sterkste wilskracht en het sterkste (religieuze) geloof.” De spanningen tussen Iran en Washington zijn hoog opgelopen. De Iraanse president Hassan Rohani zei vorige week dat Teheran zich zal terugtrekken uit de belangrijke aspecten van de nucleaire deal van 2015, tenzij grote machten beloven om de sancties tegen Iran op te heffen. De VS zei dat het een vliegdekschip heeft ontplooid in het Midden-Oosten, nadat Teheran ermee dreigde om de Straat van Hormuz te blokkeren. Dat is een van de belangrijkste scheepvaartroutes ter wereld. Ze verbindt de Perzische Golf en de Golf van Oman. bron: Belga Het bericht Grootayatollah Khamenei sluit oorlog met VS uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Iran slaat terug met raketaanval op Syrië (01/10/2018 - VRT NWS)
  Iran heeft een raketaanval uitgevoerd op Syrië, dat heeft Iraanse Revolutionaire Garde gemeld. De aanval gebeurde afgelopen nacht als vergelding voor de aanslag op de militaire parade in Iran vorige maand. Volgens Iraanse staatsmedia zijn er verschillende doden en gewonden gevallen, het exacte aantal is niet bekend. 
  [naar artikel]
 37. Buitenlandse diplomaten opgepakt in Iran voor spionage (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Iraanse Revolutionaire Garde, het Iraanse ideologische leger, heeft verschillende buitenlandse diplomaten opgepakt wegen beschuldigingen van spionage. Dat melden het Iraanse persagentschap Fars en de staatstelevisie. Onder de gearresteerden zou ook de Britse vice-ambassadeur voor Iran zijn.
  [naar artikel]
 38. Iraanse VN-ambassadeur: “Iran respecteert Iraakse soevereiniteit” (09/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Iran heeft “het volste respect voor de onafhankelijkheid, soevereiniteit en eenheid” van Irak. Dat schrijft Majid Takht Ravanchi, de Iraanse...
  [naar artikel]
 39. Iran trekt ook online ten oorlog tegen de VS: “Iran heeft één van de beste cyberlegers ter wereld” (07/01/2020 - VRT NWS)
  Een paar dagen na de Amerikaanse raketaanval op de Iraanse generaal-majoor Qassem Soleimani zet Iran zijn cyberleger in op Amerikaanse doelwitten. Afgelopen weekend vielen Iraanse hackers een Amerikaanse overheidswebsite aan. Volgens Tim Cools is dit maar het begin van een lange cyberoorlog tussen Iran en de VS. Cools is cybersecurity-expert en heeft jarenlang voor de Computer Crime Unit van de federale politie gewerkt.” De kans is reëel dat Iran de komende maanden een Amerikaanse elektriciteitscentrale zal aanvallen”, zegt Cools aan VRTNWS.
  [naar artikel]
 40. Iran stelt acht daders van aanval op parlement terecht (07/07/2018 - Metro)
  In Iran zijn acht personen terechtgesteld nadat ze beschuldig bevonden zijn aan het plegen van een aanslag op het parlement en het mausoleum van ayatollah Khomeini, de stichter van de huidige Iraanse staat. Dat melden verschillende Iraanse nieuwsagentschappen zaterdag. De dubbele aanslag vond plaats op 7 juni 2017 en werd opgeëist door Islamitische Staat. Minstens 18 mensen kwamen om het leven, meer dan 50 anderen raakten gewond. Het gaat om de enige aanslag van IS op Iraans grondgebied. Verschillende verdachten wachten de uitspraak van hun proces nog af. bron: Belga Het bericht Iran stelt acht daders van aanval op parlement terecht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Europese landen verwerpen ultimatum Iran (09/05/2019 - De Tijd)
  12:11 De oproep van de Iraanse president Hassan Rohani om binnen 60 dagen de Iraanse bank- en oliesector uit zijn isolement te halen valt in Europa op een koude steen. De Europese landen roepen Iran op het ...
  [naar artikel]
 42. Iraanse grootayatollah Khamenei sluit oorlog met VS uit (15/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er komt geen oorlog tussen Iran en de Verenigde Staten. Dat heeft opperste leider van Iran, grootayatollah Ali Khamenei, gesteld. "Noch wij noch de...
  [naar artikel]
 43. Lichaam Soleimani overgebracht naar Iran (05/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het lichaam van de gedode Iraanse generaal Qassem Soleimani is vandaag aangekomen in Iran. Dat meldt de Iraanse staatsomroep IRIB. Zijn lichaam is...
  [naar artikel]
 44. Trump: “Soleimani was aanslagen aan het voorbereiden op vier ambassades” (10/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag gezegd dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die gedood werd bij een Amerikaanse drone-aanval in Bagdad, plannen had om aanvallen uit te voeren op vier Amerikaanse ambassades.
  [naar artikel]
 45. ‘Ontvoerde’ kernfysicus mag terugkeren naar Iran (29/03/2019 - De Morgen)
  De Iraanse kernfysicus Shahram Amiri, die volgens Teheran door de Amerikaanse geheime diensten in Saoedi-Arabië naar de VS is ‘ontvoerd’, heeft zijn heil gezocht in het kantoor dat de Iraanse belangen behartigt in Washington en dat zich in de Pakistaanse ambassade bevindt, zo heeft de Iraanse staatstelevisie gemeld. De man heeft gevraagd ‘snel naar Iran terug te kunnen keren’.
  [naar artikel]
 46. Ter dood veroordeelde VUB-prof: België sluit omstreden ruil met Iran dan toch niet uit (05/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische regering heeft altijd ontkend dat ze de in Iran ter dood veroordeelde VUB-docent Ahmadreza Djalali (50) wil ruilen voor een Iraanse terrorist. Maar achter de schermen is er daar wel degelijk op hoog niveau over gepraat.
  [naar artikel]
 47. Ouderlijk huis van Iraanse klimster zonder hoofddoek Elnaz Rekabi ligt in puin (04/12/2022 - VRT NWS)
  Het ouderlijke huis van de Iraanse klimster Elnaz Rekabi is vernield. Dat meldt het Iraanse oppositiekanaal Iran Wire. Rekabi haalde in oktober het wereldnieuws omdat ze in de finale van een klimkampioenschap in Zuid-Korea geen hoofddoek droeg, wat verplicht is voor Iraanse atletes. Haar actie werd gezien als steun aan de demonstranten in Iran die al wekenlang protesteren tegen het religieuze regime.
  [naar artikel]
 48. Iran tekent contract voor aankoop 80 Boeing vliegtuigen (11/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De Iraanse nationale luchtvaartmaatschappij Iran Air en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben in Teheran een contract getekend voor de aankoop van 80 vliegtuigen. Dat meldt de ceo van Iran Air zondag, geciteerd door het officiële Iraanse persbureau Irna.
  [naar artikel]
 49. Iran tekent contract voor aankoop 80 Boeing vliegtuigen (11/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De Iraanse nationale luchtvaartmaatschappij Iran Air en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben in Teheran een contract getekend voor de aankoop van 80 vliegtuigen. Dat meldt de ceo van Iran Air zondag, geciteerd door het officiële Iraanse persbureau Irna.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy