Gazet van Antwerpen

29/10/2020 - 21:36
"De Europese rentree van vorige week bij het Bulgaarse Ludogorets (1-2) was al een voltreffer, maar want dan gezegd van de prestigieuze thuiszege tegen Tottenham Hotspur. “Voor dit momentum konden we geen mooiere tegenstander kloppen”, besefte doelpuntenmaker Lior Refaelov. "

1. REACTIES. Matchwinnaar Refaelov: “Geen mooiere tegenstander om te kloppen dan Tottenham” (29/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

De Europese rentree van vorige week bij het Bulgaarse Ludogorets (1-2) was al een voltreffer, maar want dan gezegd van de prestigieuze thuiszege tegen Tottenham Hotspur. “Voor dit momentum konden we geen mooiere tegenstander kloppen”, besefte doelpuntenmaker Lior Refaelov. [naar artikel]

2. REACTIES. Matchwinnaar Refaelov: “De redder van Antwerp? Da’s te veel eer” (15/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Pas diep in de tweede helft brak Lior Refaelov met een magistrale vrijschop de ban voor RAFC. “Ik de redder van Antwerp? Da’s te veel eer”, relativeerde de Israëliër zijn prestatie. [naar artikel]

3. REACTIES. Philippe Clement maakte zich boos tijdens de rust, matchwinnaar Refaelov geeft toe: “We speelden wat anti-voetbal” (02/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Antwerp mag zich voor de derde keer in zijn geschiedenis bekerwinnaar noemen. Uiteraard waren de aanwezigen in het rode kamp euforisch met die overwinning, maar bij landskampioen Club Brugge was de teleurstelling groot. Verschillende spelers trokken meteen na affluiten de kleedkamer in. Coach Philippe Clement verscheen wel nog even voor de camera’s. [naar artikel]

4. Refaelov: "Leko had gezegd dat ik matchwinnaar zou zijn in Play-off I" (03/04/2018 - Sporza)

Dat Lior Refaelov gisteren de winnende penalty scoorde voor Club Brugge, stond eigenlijk in de sterren geschreven. "Vormer en Vanaken gaven me hun zegen om te trappen." [naar artikel]

5. ONS OORDEEL. Refaelov matchwinnaar, sterke Bolat en De Laet (07/03/2020 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp heeft in extremis de wedstrijd in Kortrijk toch naar haar hand kunnen zetten. Invaller Refaelov besliste de partij met een wondermooie vrije trap in de 85ste minuut. Verder speelden Bolat en De Laet een sterke match. Hier zijn onze spelersbeoordelingen: [naar artikel]

6. Matchwinnaar Refaelov: “Het plannetje klopte helemaal” (01/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met de enige goal van de avond kroonde Lior Refaelov zich tot Man van de Match. Nota bene tegen zijn gewezen werkgever. “Spelen tegen Club Brugge... [naar artikel]

7. Matchwinnaar Refaelov: “Heel België mag trots zijn op ons” (29/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

“Met veel voldoening en trots", zo kijkt matchwinnaar Lior Refaelov terug op de historische Antwerpse stunt. “Ons wedstrijdplan werkte. Het beste bewijs daarvan: we hadden zowel voor als na de rust kansen op meer goals. Onze pressing zat goed, met hoge druk over het hele veld, we gingen zonder schrik in de duels, vonden de ruimte tussen de linies. (lacht) Ik ga niet al onze tactische geheimen prijsgeven, maar we hebben ze duidelijk in de problemen gebracht. Iedereen speelde als een echte ‘warrior’. Elf krijgers. De coach mag blij zijn, Antwerp mag trots zijn. Zoals het hele land. Want op dit platform vertegenwoordig je niet alleen de stad Antwerpen, maar toch ook heel België.” [naar artikel]

8. MULTILIVE GROEP B. Rood voor Yannick Carrasco na slag aan tegenstander! Ook Porto met tien verder, Origi voorlopig matchwinnaar voor Liverpool (07/12/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Slotspeeldag Champions League • Aftrap: 21u • AC Milan-Liverpool en FC Porto-Atlético Madrid [naar artikel]

9. Crystal Palace knikkert knoeiend Tottenham uit FA Cup, Denayer matchwinnaar voor Lyon (27/01/2019 - Het Belang van Limburg)

De vierde ronde van de FA Cup had zondagmiddag een derby tussen Crystal Palace en Tottenham in petto. De Spurs startten met Jan Vertonghen in de basis, Christian Benteke mocht twintig minuten voor tijd invallen voor Crystal. Tottenham vertikte om de vele open kansen af te werken, en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van: met 2-0 stuurden de Eagles Vertonghen en co weer over de Theems huiswaarts. In Frankrijk scoorde Jason Denayer de winnende treffer voor Lyon op het veld van Amiens. [naar artikel]