Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Zoon van chocolatier Dominique Persoone ontwikkelt pralines voor keelkankerpatiënten: "Combinatie van aardbei, munt... en speeksel"

17/11/2020 - 14:02
"Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Hoeseltse chocolatier ontwikkelt nieuwe Limburgse praline (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)

De Hoeseltse chocolatier Ovidias bestaat veertig jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd samen met Wijnkasteel Genoels-Elderen een praline ontwikkeld. [naar artikel]


2. Zoon van chocolatier Dominique Persoone ontwikkelt pralines voor keelkankerpatiënten: "Combinatie van aardbei, munt... en speeksel" (17/11/2020 - VRT NWS)

Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]


3. Chocolatier pakt uit haute couture in etalage (23/07/2016 - Het Nieuwsblad)

Bij chocolatier Neuhaus in Knokke-Heist valt er tot 15 augustus nog een heel speciale jurk te bewonderen: eentje die afgewerkt is met chocolade. Het ontwerp van de jurk komt van couturier Edouard Vermeulen van het modehuis Natan. [naar artikel]


4. Lommelse chocolatier Koen Ulenaers viert 10 jaar Bosland met exclusieve praline (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)

De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers – eveneens de bedenker van de Lommelpraline, geïnspireerd door het GlazenHuis – werkte maandenlang om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen. [naar artikel]


5. Sint mag recht voor de deur parkeren bij chocolatier (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Alle gezinnen met kinderen - met een al dan niet Zwarte Piet in het kielzog - bezoeken de komende weken: het is heel wat werk voor Sinterklaas. [naar artikel]


6. Daarom houdt Chocolatier Darcis ermee op (08/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Chocolatier Darcis in de Kapelstraat in Hasselt sluit op 25 februari definitief de deuren. Filip Biesmans (35), bekend van zijn deelname aan het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’, betreurt de sluiting. “Maar de Vlaamse cultuur is toch nog licht verschillend van de Waalse als het gaat om macarons en fijne eclairs.” [naar artikel]


7. Filmpje van bij chocolatier doet miljoenen mensen smelten (12/03/2017 - Gazet van Antwerpen)

Hoe gaat het er eigenlijk echt aan toe in een chocoladefabriek? De Franse reisgids Sharon werkt in Parijs en op haar Instagrampagina ‘Paris chez Sharon’, deelt ze foto’s van bij de beste patisserieën en chocolatiers in de stad. Een recent filmpje gaat over een bedrijfsbezoek bij La Maison Du Chocolat, dat in 2017 al veertig jaar bestaat. [naar artikel]


8. Topmodeontwerper doet beroep op Hasseltse chocolatier voor immens project (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Het Hasseltse chocoladehuis Boon heeft een bijzondere opdracht gekregen van de Britse topmodeontwerper Paul Smith. De last-minute bestelling betreft drie handgemaakte dino-eieren van liefst 40 kg en 107 cm hoog. Paul Smith heeft dit jaar een speelse dinosaurus als thema in zijn collectie. De modeontwerper kent Boon van toen hij in het Hasseltse modehuis tentoonstelde. [naar artikel]


9. VIDEO. Topontwerper bestelt dino-eieren bij Hasseltse chocolatier (03/04/2017 - Het Nieuwsblad)

Het Hasseltse chocoladehuis Boon heeft een bijzondere opdracht gekregen van de Britse top-modeontwerper Paul Smith. De last-minute bestelling betreft drie handgemaakte dino-eieren van liefst 40 kilo en 107 centimeter hoog. [naar artikel]


10. Alex Agnew maakt heavy metal-paasei bij Hasseltse chocolatier (10/04/2017 - Het Belang van Limburg)

Alex Agnew knalt op paasmaandag zes uur lang de zwaarste gitaarplaten door je luidsprekers tijdens de ‘Zwaarste lijst’ op Studio Brussel. Ter voorbereiding kwam Agnew met zwaar materiaal langs bij de Hasseltse chocolatier Boon om daar het ‘Zwaarste Paasei’ te helpen maken. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!