De Hoeseltse chocolatier Ovidias bestaat veertig jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd samen met Wijnkasteel Genoels-Elderen een praline ontwikkeld. [naar artikel]
Julius Persoone heeft in het chocoladebedrijf van zijn vader een nieuwe praline ontworpen die speciaal bedoeld is voor keelkankerpatiënten. Sommige van die patiënten moeten hun strottenhoofd operatief laten verwijderen, waardoor ze blijvend minder goed kunnen ruiken en proeven. Om deze mensen toch weer de volledige smaak van chocolade te kunnen laten proeven, werd een praline ontwikkeld met aardbei, munt én kunstmatig speeksel erin. [naar artikel]
Bij chocolatier Neuhaus in Knokke-Heist valt er tot 15 augustus nog een heel speciale jurk te bewonderen: eentje die afgewerkt is met chocolade. Het ontwerp van de jurk komt van couturier Edouard Vermeulen van het modehuis Natan. [naar artikel]
De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers – eveneens de bedenker van de Lommelpraline, geïnspireerd door het GlazenHuis – werkte maandenlang om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen. [naar artikel]
Alle gezinnen met kinderen - met een al dan niet Zwarte Piet in het kielzog - bezoeken de komende weken: het is heel wat werk voor Sinterklaas. [naar artikel]
Chocolatier Darcis in de Kapelstraat in Hasselt sluit op 25 februari definitief de deuren. Filip Biesmans (35), bekend van zijn deelname aan het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’, betreurt de sluiting. “Maar de Vlaamse cultuur is toch nog licht verschillend van de Waalse als het gaat om macarons en fijne eclairs.” [naar artikel]
Hoe gaat het er eigenlijk echt aan toe in een chocoladefabriek? De Franse reisgids Sharon werkt in Parijs en op haar Instagrampagina ‘Paris chez Sharon’, deelt ze foto’s van bij de beste patisserieën en chocolatiers in de stad. Een recent filmpje gaat over een bedrijfsbezoek bij La Maison Du Chocolat, dat in 2017 al veertig jaar bestaat. [naar artikel]
Het Hasseltse chocoladehuis Boon heeft een bijzondere opdracht gekregen van de Britse topmodeontwerper Paul Smith. De last-minute bestelling betreft drie handgemaakte dino-eieren van liefst 40 kg en 107 cm hoog. Paul Smith heeft dit jaar een speelse dinosaurus als thema in zijn collectie. De modeontwerper kent Boon van toen hij in het Hasseltse modehuis tentoonstelde. [naar artikel]
Het Hasseltse chocoladehuis Boon heeft een bijzondere opdracht gekregen van de Britse top-modeontwerper Paul Smith. De last-minute bestelling betreft drie handgemaakte dino-eieren van liefst 40 kilo en 107 centimeter hoog. [naar artikel]
Alex Agnew knalt op paasmaandag zes uur lang de zwaarste gitaarplaten door je luidsprekers tijdens de ‘Zwaarste lijst’ op Studio Brussel. Ter voorbereiding kwam Agnew met zwaar materiaal langs bij de Hasseltse chocolatier Boon om daar het ‘Zwaarste Paasei’ te helpen maken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.