Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

23 November 2020
22:44 uur

‘Bied bewoners weekendverblijven volwaardig alternatief’

Apache

18/11/2020 - 15:58

Dat mensen permanent wonen in weekendhuisjes in recreatiegebieden bezorgt de Vlaamse en lokale overheden al decennia kopzorgen. In 2000 vroeg het Vlaams Parlement om het probleem eindelijk aan te pakken. De uiteindelijke oplossing ruimde echter lang niet alle problemen van de baan. Wonen op recreatiegrond mag niet, maar gemeenten lieten het oogluikend toe. Na decennialang aanmodderen,


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP APACHE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens (CD&V): “Kilometerheffing zinloos als mensen geen volwaardig alternatief hebben” (10/04/2019 - VRT NWS)
  Na de bocht van de N-VA over de kilometerheffing herinnert regeringspartner CD&V eraan dat zijn partijn ook altijd een belangrijke voorwaarde heeft verbonden aan de invoering van kilometerheffing. “De kilometerheffing heeft geen enkele zin als er geen volwaardig alternatief is voor de auto”, zegt CD&V-mobiliteitsexpert Lode Ceyssens in “De ochtend” op Radio 1. 
  [naar artikel]
 2. Elektrische fiets voldoet voor 4 op de 10 werknemers als alternatief voor bedrijfsauto (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier op de tien werknemers in België vinden dat de elektrische fiets een volwaardig alternatief kan zijn voor de bedrijfswagen. Dat blijkt uit
  [naar artikel]
 3. Elektrische fiets voldoet voor 4 op de 10 werknemers als alternatief voor bedrijfsauto (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier op de tien werknemers in België vinden dat de elektrische fiets een volwaardig alternatief kan zijn voor de bedrijfswagen. Dat blijkt uit
  [naar artikel]
 4. Elektrische fiets voldoet voor 4 op de 10 werknemers als alternatief voor bedrijfsauto (14/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vier op de tien werknemers in België vinden dat de elektrische fiets een volwaardig alternatief kan zijn voor de bedrijfswagen. Dat blijkt uit
  [naar artikel]
 5. ‘Die komedie, de mensen worden daar ziek van' (26/11/2016 - De Tijd)
  10:00 Arnout Van den Bossche maakte een geestige onemanshow over burn-outs. Uit ervaring en met reden. ‘Ik bied een lichtvoetig alternatief voor de psychologen, apps en websites. Want met ernst alleen gerak...
  [naar artikel]
 6. Geen volwaardig alternatief voor Viktor Orbán (10/04/2018 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/sA196Gxjo7_GISYUt2RTVGI4Xuc/diocontent/121545639/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90
  [naar artikel]
 7. Peeters aan Ryanair: 'betaal vlucht terug of bied alternatief' (05/07/2018 - De Tijd)
  17:42 Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) neemt contact met het Ryanair-management om de rechten van de reizigers op de stakingsdagen van 25 en 26 juli te vrijwaren.
  [naar artikel]
 8. CD&V over kilometerheffing: ‘Draagvlak ten onder gegaan met gebiedsdekkende heffing’ (10/04/2019 - De Standaard)
  Na de bocht van N-VA, hoe denkt CD&V nu over het rekeningrijden? Vlaams Parlementslid Lode Ceyssens herhaalt in De Ochtend nogmaals dat zo’n heffing ‘pas nuttig kan zijn als mensen een volwaardig alternatief hebben’.
  [naar artikel]
 9. Bankenapp Payconiq haalt 20 miljoen euro op voor Europese expansie (25/07/2019 - De Tijd)
  07:54 Payconiq wilt buiten de Benelux uitbreiden en een volwaardig alternatief worden voor Mastercard en Visa.
  [naar artikel]
 10. Hoe maak je zelf een goed mondmasker? Professor Leroux van het UZ Gent: "Een dubbele katoenen laag blijkt nog steeds heel goed" (16/03/2020 - VRT NWS)
  Professor voor infectiepreventie Isabel Leroux van het Universitair Ziekenhuis in Gent zegt dat een masker gemaakt van dubbel katoen een goed alternatief is voor de commercieel aangekochte maskers. "Het is geen volwaardig alternatief voor het eendenbekmasker, maar wel goed genoeg voor dokters die bij patiënten moeten gaan."
  [naar artikel]
 11. 28.000 fietsers geteld in Brusselse straten: "Voor veel mensen volwaardig alternatief" (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brusselse Gewest reden in 2017 gemiddeld 28.000 fietsers rond. Dat blijkt uit de vier fietstellingen die afgelopen jaar werden...
  [naar artikel]
 12. 28.000 fietsers geteld in Brussel: "Fiets is voor veel mensen volwaardig alternatief om zich in Brussel te verplaatsen" (20/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het Brusselse Gewest reden in 2017 gemiddeld 28.000 fietsers rond. Dat blijkt uit de vier fietstellingen die afgelopen jaar werden...
  [naar artikel]
 13. Bewoners woonzorgcentra in Gent kiezen nieuwe koffie want de huidige vinden ze niet lekker (09/07/2020 - VRT NWS)
  In Gent hebben bewoners en personeelsleden van woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg nieuwe koffie mogen proeven. De vertrouwde koffie is vervangen door een duurzaam alternatief en die vinden ze niet lekker. Daarom vond vandaag een eerste koffietasting plaats op zoek naar een betere koffie. Uiteindelijk zullen de 750 bewoners van de 5 Gentse woonzorgcentra de winnende koffie voorgeschoteld krijgen.
  [naar artikel]
 14. Waarom onze terrassen meteen vol zitten, terwijl ze in Oostenrijk leeg blijven (14/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  Nauwelijks mocht de horeca weer open, of de terrassen zaten vol: de Vlaming kan niet zonder zijn café en restaurant. “Teledineren of virtueel aperitieven blijken absoluut geen volwaardig alternatief voor echt sociaal contact.”
  [naar artikel]
 15. HBO5 wordt volwaardig onderdeel hoger onderwijs (07/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering heeft een nieuw kwaliteitskader op punt gesteld dat van het Hoger Beroepsonderwijs (HBO5) een volwaardig onderdeel van het
  [naar artikel]
 16. Kraan legt dertien weekendhuisjes tegen de vlakte (26/03/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het agentschap voor natuur en bos (ANB) laat dertien weekendverblijven tussen Herentals en Lichtaart slopen. Eens alles opgeruimd is, kunnen de bomen weer opschieten.
  [naar artikel]
 17. “Huidige religieuze slachttechnieken vormen volwaardig alternatief” (05/04/2019 - Metro)
  De huidige religieuze slachttechnieken vormen een volwaardig alternatief voor technieken waarbij de dieren worden bedwelmd en zijn perfect verenigbaar met de Europese en Belgische vereisten inzake de bescherming van de volksgezondheid, de voedselveiligheid en het dierenwelzijn. Dat benadrukken het Executief van de Moslims van België (EMB) en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België (CIB) vrijdag in een persbericht. Het Grondwettelijk Hof velde donderdag nog geen finaal oordeel over het verbod op onverdoofd slachten. De procedure werd ingespannen door zowel joodse als islamitische organisaties, tegen Vlaamse en Waalse decreten die het onverdoofd slachten verbieden. Het Grondwettelijk Hof besliste donderdag om een reeks prejudiciële vragen te stellen aan het Hof van Justitie van de Europese Unie. De Moslimgemeenschap zegt vrijdag met vertrouwen uit te kijken naar het antwoord van het Hof van Justitie. “In een harmonieuze en diverse samenleving moet het mogelijk zijn om bepaalde belangrijke maatschappelijke vraagstukken op diverse manieren op te lossen, zonder alle mensen te dwingen in een keurslijf”, klinkt het. De invoering van een nieuw decreet door de Waalse decreetgever dwingt volgens de EMB en CIB de religieuze gemeenschappen bovendien om een nieuw vernietigingsberoep in te stellen, “met alle kosten voor de belastingbetaler van dien”. Bovendien creëert de beslissing van de Waalse decreetgever volgens hen “bijkomende rechtsonzekerheid”. De EMB en CIB benadrukken opnieuw dat “het Vlaamse en het Waalse verbod op ritueel slachten manifest in strijd zijn met de Godsdienstvrijheid die ingeschreven staat in de Belgische Grondwet”. “De Moslimgemeenschap kijkt er nu naar uit om zijn strijd tegen het verbod voort te zetten op het Europese niveau, en vertrouwt er op dat de rechtsstaat zal zegevieren.” bron: Belga Het bericht “Huidige religieuze slachttechnieken vormen volwaardig alternatief” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Kan wielrennen zich heruitvinden als e-sport? Renners rijden massaal op Zwift (23/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het online wielerplatform Zwift gaat de competitie gewoon door. Maar of Zwift-races echt een volwaardig alternatief kunnen zijn, is nog maar de vraag. Een virtuele Ronde van Vlaanderen lijkt voorlopig nog sciencefiction. “Het is gewoon zo hard mogelijk trappen.”
  [naar artikel]
 19. Het woord is aan de reiziger: geef je halte of station een rapport (27/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wil het openbaar vervoer een volwaardig alternatief zijn voor de auto, dan moet de reiziger niet alleen op tijd op zijn bestemming geraken, de rit ernaar toe moet ook aangenaam zijn. Hoe tram- en bushaltes en treinstations erbij liggen, speelt daarin een belangrijke rol. Aan jou om die toestand in kaart te brengen.
  [naar artikel]
 20. Abbas: 'Maak Palestina volwaardig lid van de VN' (21/02/2018 - Knack)
  De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft dinsdag in een speech voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gepleit voor volwaardig Palestijns lidmaatschap bij de internationale organisatie. Het is de eerste keer sinds 2009 dat Abbas de raad in New York toesprak.
  [naar artikel]
 21. Bewoners verbolgen over ‘verpaarding’-verwijten: “Boeren moeten onze hoeves gewoon niet meer hebben” (30/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Boerderijen veranderen steeds vaker in residentiële woningen, vaak met paardenweides en een haag errond. Volgens de Boerenbond is deze “verpaarding” van het platteland nefast voor jonge boeren die willen investeren in betaalbare landbouwgrond. Maar de nieuwe bewoners vinden die kritiek nonsens. “Wat is het alternatief voor zulke boerderijen? Leegstand.”
  [naar artikel]
 22. Actiecomité start crowdfunding om weekendhuisjes te redden (18/07/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het dossier van de weekendverblijven in Stekene blijft voor beroering zorgen. Het actiecomité Recht Op Wonen start een crowdfundingactie nadat de provincie het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) opnieuw goedkeurde.
  [naar artikel]
 23. Vooronderzoek naar Samusocial wordt volwaardig gerechtelijk onderzoek (13/06/2017 - De Redactie)
  De onderzoeksrechter heeft het vooronderzoek naar de daklozenvereniging naar zich toegetrokken, waardoor het een volwaardig gerechtelijk onderzoek is geworden.
  [naar artikel]
 24. Bied op een les van de Philippaertsen (15/04/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 25. Palestijnse president Abbas eist volwaardig lidmaatschap VN (21/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft dinsdag in een speech voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gepleit voor volwaardig Palestijns lidmaatschap bij de internationale organisatie. Het is de eerste keer sinds 2009 dat Abbas de raad in New York toesprak.
  [naar artikel]
 26. UHasselt werkt aan alternatief voor ijkingsproef (04/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  UHasselt heeft - samen met KU Leuven - een alternatief uitgewerkt voor de ijkingsproef, met een hogere voorspellende waarde. Het alternatief zou ook over alle opleidingen heen werken. Dat schrijft het Leuvense studentenblad Veto vrijdag.
  [naar artikel]
 27. Bewoners OCMW rusthuizen Gent lusten nieuwe fairtrade koffie niet: smaakpanel moet op zoek naar nieuwe soort (29/06/2020 - VRT NWS)
  In de vijf woonzorgcentra van het Gentse OCMW zijn de bewoners niet blij met de nieuwe koffie die er sinds enkele weken geschonken wordt. De vertrouwde koffie maakte er plaats voor een duurzamer alternatief. Een ‘smaakpanel’ moet nu op zoek naar een soort die wel in de smaak valt.
  [naar artikel]
 28. 7 bewoners Portugesehof overleden aan corona, 65 andere testen positief (03/11/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Het Portugesehof in Hoboken is uitzonderlijk zwaar getroffen door het coronavirus. In veertien dagen tijd zijn 7 bewoners van de serviceflats overleden aan Covid-19. 65 andere bewoners en 2 medewerkers hebben positief getest. De besmette bewoners zitten nu in quarantaine. De andere bewoners mogen wel nog bezoek ontvangen, omdat het geen woonzorgcentrum is.
  [naar artikel]
 29. Wijk in Deurne in het verzet: “We moeten de auto thuis laten. Geef dan een alternatief!” (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Bewoners van de wijk Waasdonk in Deurne zijn een petitie gestart om opnieuw openbaar vervoer naar hun wijk te krijgen. Sinds de afschaffing van bus 31 zo’n anderhalf jaar geleden is het behoorlijk ver stappen naar de dichtstbij gelegen halte. De petitie werd al getekend door meer dan 300 bewoners en het protest wordt gesteund door het districtsbestuur van Deurne. Vervoersmaatschappij De Lijn laat weten het aanbod van meerdere buslijnen binnenkort te zullen herbekijken.
  [naar artikel]
 30. Chiro uit Antwerpse rand nergens welkom: “Ons kamp houdt toch niet meer risico’s in dan andere?” (30/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Tot woensdagavond laat waren ze bij Chiro Waarloos nog op zoek naar een volwaardig alternatief. Aanvankelijk vonden ze nog een kampplaats in het West-Vlaamse Loppem (Zedelgem). Maar ook daar stuitten ze uiteindelijk op een njet. “We voldoen aan alle voorwaarden, net als de andere kampen. De leden die besmet waren, zouden sowieso thuis blijven. Dit is dan ook extra pijnlijk”, betreurt de groepsleiding.
  [naar artikel]
 31. Bewoners woonzorgcentra klagen over tijdsbesteding en omgang met personeel en medebewoners (19/12/2017 - Knack)
  Een zinvollere daginvulling en betere relaties tussen bewoners onderling en tussen bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste verbeterpunten die naar voren komen in een enquête bij meer dan 20.000 bewoners van woonzorgcentra.
  [naar artikel]
 32. “Waar kan onze dochter later terecht? Daar lagen we wakker van” (23/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het Genks koppel Raf Van Brabant en Sabina Battello start in Bocholt met een opvangtehuis voor mindervalide volwassenen. Ook hun dochter Alexa, die zowel fysiek als mentaal gehandicapt is, zal er wonen. “Alexa laten opgroeien in een instelling was geen optie. Met Cielo d’Angeli, een alternatief woonproject, willen we zeven mindervalide bewoners een warme en gezellige thuis geven”, zeggen Raf en Sabina. In augustus start hun opvangproject met plaats voor drie bewoners, later komen er daar nog vier bij.
  [naar artikel]
 33. CD&V: “N-VA moet kans krijgen volwaardig te participeren” (09/03/2020 - Gazet van Antwerpen)
  “N-VA moet de kans krijgen volwaardig te participeren aan de vorming van een federale regering.” Die boodschap stuurt CD&V-voorzitter Joachim Coens naar informateurs Patrick Dewael en Sabine Laruelle, nadat 63 procent van de leden van de partij tijdens een interne bevraging heeft gezegd dat een meerderheid aan Vlaamse zijde binnen een regering absoluut noodzakelijk is.
  [naar artikel]
 34. PVDA volwaardig lid van uiterst linkse fractie in Europees Parlement (06/06/2019 - Metro)
  De PVDA is als volwaardig lid toegetreden tot de GUE/NGL, de fractie van uiterst linkse partijen in het Europees Parlement. Dat heeft nieuw verkozen Europarlementslid Marc Botenga gemeld. “Bijzonder fier aan te kondigen dat de PVDA België officieel aanvaard is als volwaardig lid van Verenigd Links (@GUENGL) in het Europees Parlement”, zo tweette Botenga vanochtend. Als lijsttrekker in de Franstalige kieskring haalde hij bij de Europese verkiezingen van 26 mei een zetel binnen. Tot dusver was de PVDA geassocieerd lid van de GUE. Nu de partij voor het eerst een verkozene naar het Europees Parlement in Straatsburg kan afvaardigen, zet ze de stap naar het volwaardige lidmaatschap. Op Europees niveau viel het verkiezingsresultaat tegen voor uiterst links. De fractie valt voorlopig terug van 52 naar 39 zetels. Onder meer het Duitse Die Linke, het Griekse Syriza, het Spaanse Podemos en France Insoumise behoren tot de fractie. bron: Belga Het bericht PVDA volwaardig lid van uiterst linkse fractie in Europees Parlement verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Antwerpen maakt werk van fietsas parallel met te drukke Meir (15/12/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De stad en het district Antwerpen hebben met De Lijn een akkoord bereikt over de heraanleg van de verkeerslus ten noorden van en parallel met de Meir. In 2019 zullen de straten in de lus vernieuwde rioleringen, meer voetgangersruimte en groen en betere tramhaltes krijgen. De nieuwe fietsas moet bovendien een volwaardig alternatief vormen voor de Meir, waar fietsers op drukke momenten vaak in conflict raken met wandelende shoppers.
  [naar artikel]
 36. 'Bied een perspectief' (06/04/2019 - De Morgen)
  Coördinator ACLVB Jongeren
  [naar artikel]
 37. Daginvulling en persoonlijk contact in woonzorgcentra kan pakken beter, bewoners wel tevreden met privacy (19/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een zinvollere dagbesteding en betere relaties tussen bewoners onderling en bewoners en personeel. Dat zijn de belangrijkste bevindingen uit een...
  [naar artikel]
 38. Crombez: "Geef iedereen volwaardig pensioen na 42 jaar carrière" (07/01/2017 - De Redactie)
  De SP.A-voorzitter pleit voor een basispensioen voor iedereen die werkt. Hoe langer je werkt, hoe hoger het bedrag, maar een volwaardig pensioen wil Crombez al na 42 jaar werken in plaats van 45.
  [naar artikel]
 39. Bewoners Melbeekstraat vieren straatjubileum (30/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Liefst 145 bewoners en ex-bewoners van de Melbeekstraat uit Rapertingen-Hasselt zijn onlangs samengekomen voor hun straatfeest.
  [naar artikel]
 40. Helft van bewoners positief in twee Truiense woonzorgcentra (09/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle bewoners en medewerkers van woonzorgcentra Villa Rosa en ‘t Meiland zijn getest op het coronavirus. De tendens is dat de helft van de bewoners op beide locaties positief testen, terwijl bij het personeel een op de vijf medewerkers positief test. In beide woonzorgcentra worden besmette bewoners nu gescheiden van de andere bewoners. Sinds 18 maart vielen in de woonzorgcentra zestien overlijdens te betreuren.
  [naar artikel]
 41. Virtuele realiteit voor toerisme voorlopig geen bedreiging (15/06/2017 - Express)
  Toerisme hoeft niet te vrezen dat de sector met een grote concurrentie van virtuele realiteit zal worden geconfronteerd. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van het bedrijf Italy4Real bij een duizendtal consumenten. De studie toonde aan dat 81 procent van de ondervraagden van mening was dat virtuele realiteit nooit een volwaardig alternatief voor reële reizen zou kunnen worden. Anderzijds werd door 52 procent opgemerkt dat reisagenten mogelijk door artificiële intelligentie zouden kunnen worden vervangen, maar er werd aan toegevoegd dat gidsen en hotelpersoneel altijd een persoonlijk aspect zouden moeten behouden. Sfeer “Virtuele realiteit zou een grote impact kunnen hebben op de reisindustrie,” betogen de onderzoekers. “Op dit ogenblik laat de technologie de consument al virtueel kennismaken met hotelkamers en vakantieverblijven. Naarmate de mogelijkheden van virtuele realiteit verder gaan, zou ook de impact op de sector nog kunnen worden versterkt.” “Het is dan ook de vraag of de technologie ooit in staat zal zijn zich als een alternatief voor het reizen op te werpen. Wanneer men met een virtuele bril in een nieuwe omgeving kan stappen, zou het mogelijk overbodig worden om nog langer het vliegtuig, de trein of de auto te nemen. Toch blijkt die kans heel klein.” Weliswaar zou 46 procent geïnteresseerd zijn om in virtuele realiteit te investeren, maar anderzijds betoogt 90 procent dat de technologie afbreuk zou doen aan de typische genoegens van de traditionele vakantiebeleving. Bovendien gaf 92 procent aan dat virtuele realiteit nooit een volwaardig alternatief voor een fysiek bezoek aan een toeristische bestemming zou kunnen zijn. Onder meer wordt opgemerkt dat het onmogelijk zal zijn om de geuren, de geluiden en de sfeer van de vakantiebestemming met virtuele realiteit op te roepen. Ook zou het genoegen van de lokale voeding en dranken niet kunnen worden gedupliceerd. Tevens wordt gewezen op contacten met de lokale bevolking en nieuwe ontmoetingen. (mah) The post Virtuele realiteit voor toerisme voorlopig geen bedreiging appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 42. 'Mégane Grandtour: Franse hoogvlieger valt Duitse concurrenten aan' (13/09/2016 - Knack)
  In het populaire C-segment woedt sinds jaren een moordende concurrentiestrijd tussen de Duitse en Franse volumemerken. Van de kant van de Franse constructeurs wordt die in eerste instantie door Renault gevoerd, Peugeot en Citroën vervullen veeleer een figurantenrol. Met de introductie van de Mégane Grandtour biedt Renault voor het eerst een volwaardig alternatief voor de VW Golf die beschouwd wordt als best in class in het C-segment.
  [naar artikel]
 43. Tuvalu, het verloren paradijs (05/04/2019 - De Morgen)
  De kleine tropische eilandengroep Tuvalu dreigt in de oceaan te verdwijnen door de wereldwijde zeespiegelstijging, vrezen de lokale bewoners. ‘Het alternatief is dat we onszelf in vissen veranderen en onder water verder leven.’ Tekst Natalie Righton, Foto’s Ton Koene
  [naar artikel]
 44. Nog eens 21 bewoners en 9 personeelsleden testen positief op corona in Milsenhof (22/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  In woonzorgcentrum Milsenhof in het centrum van Mechelen hebben deze week nog eens 21 bewoners en 9 personeelsleden extra positief getest op het coronavirus. In totaal raakten nu 58 bewoners en 17 personeelsleden besmet. Vijf bewoners verblijven in het ziekenhuis.
  [naar artikel]
 45. Genks woonzorgcentrum verhuist bewoners als spoken in gietende regen (12/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de plensbuien zijn woensdagvoormiddag 64 bewoners van het Woonzorgcentrum Mandana overgebracht naar hun nieuwe woonst aan de Stalenstraat in Genk. Allemaal werden ze afgedekt met een regendoek voor de rit tussen de ambulance en één van de huisjes waar ze zullen verblijven. 32 bewoners waren al eerder gehuisvest in de nieuwbouw. Nu gaat het om de verhuis van nog eens 64 bewoners. Chris NELIS
  [naar artikel]
 46. ‘SP.A heeft geen alternatief verhaal’ (16/12/2017 - De Standaard)
  Oud-voorzitter van SP.A Bruno Tobback vindt dat de partij moet wakkergeschud worden. ‘We missen een alternatief’, zegt hij in De Morgen.
  [naar artikel]
 47. Werkgevers leggen alternatief voor mysterycalls op tafel (04/07/2017 - De Tijd)
  17:14 De werkgeversorganisaties maken minister van Werk Kris Peeters (CD&V) een alternatief over om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken.
  [naar artikel]
 48. Woonboten moeten weg uit Willemdok (27/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Permanente bewoners van kleinere jachtschepen in het Willemdok aan het MAS in Antwerpen weten niet goed of ze er nog mogen wonen. In een brief vanuit de stad klinkt het dat het verboden is. Er wordt hen verteld dat ze in het - nog relatief lege - Houtdok terechtkunnen, al is dat geen echt alternatief, klinkt het.
  [naar artikel]
 49. In dit woonzorgcentrum laten ze senioren met dementie opnieuw genieten van eten (22/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een dertigtal bewoners van woon-zorgcentrum Hof ter Veldeken die kampen met dementie, genieten eenmaal per maand van fingerfood. Ze krijgen dan groenten, vlees en aardappelen voorgeschoteld in handige hapjesvorm. “We zochten een menswaardig alternatief.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.