Op de Visésteenweg in Zichen is vrijdagavond een ongeval gebeurd aan frituur ’t Smullertje toen een auto er wilde inslaan. Een vrachtwagen zag dit te laat en reed in op de auto. Een vrouw raakte hierbij gewond. [naar artikel]
In de Mennestraat in Zichen-Zussen-Bolder zijn vrijdagnamiddag een auto en een motorfiets bij een ongeval betrokken geraakt. Een man uit Tongeren (67) raakte lichtgewond aan de benen. [naar artikel]
Op de Visésteenweg in Zichen is zaterdagavond een auto tegen een reclamepaneel en stenen bloembakken gereden. De bestuurster kwam van een parking af. De vrouw raakte gewond. De brandweer moest een ruit verbrijzelen om bij haar te geraken. Na de eerste hulp werd ze naar het ziekenhuis gebracht. [naar artikel]
Zaterdagnamiddag rond 16.30 uur is een zwaar verkeersongeval gebeurd op de Visésteenweg in Zichen. Een motorrijder kon niet meer stoppen voor een bestelwagen rechtsomkeer maakte. De motorrijder is gewond naar het ziekenhuis gebracht. [naar artikel]
Frituur Frietboetiek in Meeuwen is, net zoals in 2014, verkozen tot ‘Frituur van het Jaar’. Uitbaters Ronny en Peggy ontvingen hun prijs dinsdagmiddag uit de handen van televisiepresentator Peter Van Asbroeck. [naar artikel]
Filip De Neve en Davy de Neve zijn voor elkaar gemaakt. Ze delen dezelfde achternaam en de passie voor frieten bracht hen bij elkaar. “Hopelijk blijft het zo, want volgend jaar zal de strijd om de titel van beste frituur van Aalter hevig worden.” [naar artikel]
Er zit een hoop nostalgie in het project, maar Pierre Engels is niet minder trots. In Pattaya, zowat de mondiale hoofdstad van het sekstoerisme, opende de Brusselaar een authentieke Belgische frituur. “Vijfhonderd kilometer door Thailand moeten reizen, maar toch gevonden: ossevet.” [naar artikel]
Wel dertig nachten heeft hij doorgewerkt aan de inrichting van zijn frituur De Zoutkorrel, afgelopen jaar. Joeri Cornelis (43) moet zowat de meest gepassioneerde friturist van Vlaanderen zijn. [naar artikel]
Frituur Royerssluis aan het Noordkasteel moet weg omdat de sluis met dezelfde naam breder gemaakt wordt. Nu de frituur daardoor definitief verdwijnt, dan blijft er in Antwerpen nog maar een echte barak over: Frituur LO. In de gemeenten rondom zijn er wel nog wat, maar ook daar steeds minder. “Jammer dat deze traditie verloren gaat.” [naar artikel]
Heel wat Vlamingen zijn gehecht aan hun vaste frituur. Vaak dankzij de zelfgemaakte tartaar of lekkere stoofvleessaus, maar even vaak ook omdat de uitbaters maar al te graag een babbeltje slaan of een luisterende oor bieden. En om dat te vieren willen we van jou weten: wat maakt jouw favoriete frituur nu zo bijzonder? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.