In Zwijndrecht opent volgende week het eerste smaakcentrum van ons land. Mensen met smaakverlies, door chemotherapie of Covid-19, kunnen er terecht om opnieuw te genieten van hun eten. "Door hen verschillende smaken in flesjes te laten proeven, leren we de patiënten weer lekker eten", zegt chef gastro-engineering Lobke Van den Wijngaert bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
In Zwijndrecht gaat volgende week het eerste smaakcentrum van ons land open. Mensen met smaakverlies door chemotherapie of door Covid-19 kunnen er bij Lobke Van den Wijngaert (31) terecht om te leren wat ze wel nog kunnen proeven en hoe ze dat kunnen gebruiken om weer lékker te eten. Lobke is chef gastro-engineering, een jonge discipline die we steeds vaker gaan zien opduiken. [naar artikel]
In Melle is het tweede smaakcentrum van ons land geopend. Patiënten die lijden aan smaak- of reukstoornissen kunnen er terecht voor begeleiding. "Door bepaalde kruiden en smaken toe te voegen, kunnen mensen weer wat proeven", zegt Peter Boeren, chef gastro-engineering en initiatiefnemer van S² Smaken smaken. [naar artikel]
Niets zo lekker om je aan te verwarmen als een macaroni met kaas, stoofvlees of een dampend bord hutsepot. Helaas bevat winterkost dikwijls een... [naar artikel]
Uit een nieuwe Nederlandse studie blijkt dat smaak- en reukverlies de allereerste en meest opvallende symptomen van Covid-19 zijn, nog voor er... [naar artikel]
Tien procent van alle Covid-19-zieken ervaren een half jaar na hun besmetting nog steeds aanhoudend geur- en smaakverlies. Een remedie hiertegen is er niet, artsen proberen met geurtraining getroffenen toch enige houvast te bieden. De vermindering van geur en smaak treft vaker vrouwen dan mannen. [naar artikel]
Twee derde van de coronapatiënten krijgt te maken met reukverlies, waardoor ze ook minder proeven. Bij sommigen lost het probleem zich na een paar dagen vanzelf op, anderen hebben er maanden na hun besmetting nog steeds last van. “Mijn koffie smaakte naar lauw water en mijn havermout was net karton”, zegt Lotte (25), die na acht maanden nog steeds niet ruikt en proeft zoals voor haar Covid-besmetting. Hoe komt dat corona onze geur en smaak beïnvloedt? Waarom wordt de ene wel door dit gezondheidsprobleem getroffen en de andere niet? En vooral: hoe raak je ervan af ? Neus-, keel- en oorarts Bob Lerut legt uit. [naar artikel]
Steeds grotere aantallen mensen worden door SARS-CoV-2 van hun geur- en smaakzin beroofd. ‘Je raakt een essentiële band met de werkelijkheid kwijt’, getuigen patiënten. ‘Smaaksturing’ helpt om de tristesse van ‘eten dat naar plamuursel smaakt’ te verlichten. [naar artikel]
Dat één van de symptomen bij het coronavirus smaakverlies is, is bekend. Maar bij heel wat mensen duurt het bijzonder lang voor die smaak terugkomt. Zij kunnen terecht bij Lobke Van den Wijngaert, een chef gastro-engineering. Ze coacht mensen om te zien van welke smaken ze toch nog kunnen genieten, om zo het plezier in hun eten terug te vinden. [naar artikel]
Nuria Gilizintinova (33), bekend van ‘Blind Getrouwd’, zit in quarantaine. De echtgenote van Stijn Van Poucke (42), die als verpleegkundige werkt in het AZ Delta in Roeselare, is besmet met het coronavirus. “Dit verklaart dus m'n oververmoeidheid”, schrijft ze op Instagram. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.