Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

De nieuwe app voor hobbykoks waar het voedselagentschap en Horeca Vlaanderen niet gerust in zijn

30/11/2020 - 03:05
"De gloednieuwe Eat To Eat-app, waar hobbykoks hun huisgemaakte bereidingen kunnen verkopen, kan een gevaar betekenen voor de voedselveiligheid én kan oneerlijke concurrentie zijn voor de horeca. Het voedselagentschap wil samenzitten met de makers en roept de gebruikers op zich in orde te stellen. Ook Horeca Vlaanderen stelt zich vragen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Voedselagentschap waarschuwt hobbykoks die maaltijden verkopen: "Registratie is verplicht" (01/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het federaal voedselagentschap FAVV waarschuwt hobbykoks die gerechten verkopen via het internet: het mag, maar een inschrijving bij het FAVV is verplicht, en een aantal regels rond hygiëne en allergieën moeten wel gerespecteerd worden. Dat zegt het voedselagentschap in een persbericht. [naar artikel]


2. Horeca Vlaanderen-topman Matthias De Caluwe scherp voor wie coronaregels overtreedt: “Wie zich niet aan de regels houdt, zorgt er mee voor dat horeca dicht blijft” (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]


3. Horeca Vlaanderen-topman Matthias De Caluwe scherp voor wie coronaregels overtreedt: “Pak die enkelingen strenger aan” (09/12/2020 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen is niet verrast door de resultaten van het brononderzoek van de nieuwe besmettingen, waaruit blijkt dat het overgrote merendeel van de mensen besmet raakt in de privésfeer. Volgens Matthias De Caluwe, topman van Horeca Vlaanderen, moeten dergelijke gegevens de basis vormen voor gerichte maatregelen, die ingrijpen “waar het nodig is". Hij pleit dan ook voor een strengere aanpak van wie de coronamaatregelen overtreedt. [naar artikel]


4. Baas Horeca Vlaanderen: “Hoop dat coronapas in horeca bij ons niet nodig zal zijn” (25/07/2021 - Het Nieuwsblad)

CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]


5. Horeca Vlaanderen vindt dat andere versoepelingen niet mogen als horeca niet open mag (10/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, vindt dat er geen nieuwe versoepelingen mogen zijn als de horeca niet open mag in mei. Dat zei hij zaterdag aan VTM Nieuws. [naar artikel]


6. Horeca: 'Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg' (26/05/2020 - De Tijd)

16:38 Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. [naar artikel]


7. Werkgevers en horeca niet tevreden met nieuwe ‘symboolmaatregelen’: ‘Dit is de facto een economische sluiting’ (17/11/2021 - De Morgen)

Vanuit werkgeverszijde en de federatie Horeca Vlaanderen wordt overwegend negatief gereageerd op de nieuwe coronamaatregelen. Zeker Matthias Decaluwé van Horeca Vlaanderen is snoeihard voor de ‘symboolmaatregelen’ in horeca. Hij heeft het over ‘een de facto economische sluiting’. Zorgnet-Icuro vreest dan weer dat de maatregelen net onvoldoende zullen zijn om een kentering teweeg te brengen. [naar artikel]


8. Horeca Vlaanderen: coronapas is kleine inspanning voor geslaagd najaar in de horeca (27/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Net zoals deze restaurantuitbater is Horeca Vlaanderen teleurgesteld met de mondmaskerplicht voor het personeel. Maar ze voegen er wel aan toe dat het positieve gevoel overheerst. Want klanten kunnen met een positief, veilig gevoel op café en restaurant blijven gaan. En dat is essentieel na al de moeilijkheden die de horeca tijdens de coronapandemie al te verduren kreeg zei Kaatje Goyens van Horeca Vlaanderen vanmiddag in onze studio. [naar artikel]


9. Regering schrapt horeca-bijdrage voor Federaal Voedselagentschap (12/11/2020 - Express)

De federale regering geeft de horecasector en detailhandel een kleine vorm van extra steun. Ze moeten dit jaar geen bijdrage... The post Regering schrapt horeca-bijdrage voor Federaal Voedselagentschap appeared first on Business AM. [naar artikel]


10. Voorzitter Horeca Vlaanderen: “Het is tijd voor nieuwe namen aan de top” (18/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

“We zijn aan vernieuwing toe aan de top”. Dat zegt Filip Vanheusden, de voorzitter van Horeca Vlaanderen, in een reactie op de vaststelling dat er... [naar artikel]


11. Horeca Vlaanderen dringt aan op duidelijkheid: "Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000... [naar artikel]


12. Horeca Vlaanderen: “Als horeca niet open mag, dan ook geen andere versoepelingen” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca op 1 mei niet open mag gaan. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]


13. Horeca Vlaanderen: “Als horeca niet open mag, dan ook geen andere versoepelingen tot 26 april” (10/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]


14. Horeca Vlaanderen: ‘Als horeca niet open mag, dan ook geen andere versoepelingen tot 26 april’ (10/04/2021 - De Morgen)

Topman van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe vindt dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. [naar artikel]


15. Horeca Vlaanderen: “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg” (24/05/2020 - Het Nieuwsblad)

Nu de Nederlandse horeca op 1 juni weer opent, stijgt ook de druk in Vlaanderen. Horeca Vlaanderen dringt voor de meer dan 60.000 horeca-ondernemers aan op duidelijkheid. “Het moet écht deze week”, zegt CEO Matthias De Caluwe in De Zondag. “Doen we niets, dan zijn meer dan 20.000 jobs weg.” [naar artikel]


16. Horeca Vlaanderen: 'Nood aan extra zuurstof in horeca' (25/04/2020 - Knack)

De horeca zal pas ten vroegste na 8 juni als een van de laatste sectoren weer aan de slag mogen gaan. Om die periode te kunnen overbruggen, is wel een bijkomend steunmaatregelenpakket nodig, zo benadrukte de CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, zondagavond in VTM Nieuws na afloop van de Nationale Veiligheidsraad. [naar artikel]


17. N-VA wil FAVV regionaliseren: "Moest Vlaanderen verantwoordelijk zijn voor het voedselagentschap, zou het beter zijn" (18/03/2018 - VRT NWS)

N-VA wil dat het federaal voedselagentschap een Vlaamse bevoegdheid wordt. "De bevoegdheden zijn nu versnipperd, omdat Dierenwelzijn al een Vlaamse bevoegdheid is", zegt N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp. "We zien dat er in Vlaanderen ook een zeer actief dierenwelzijnsbeleid voert. Dat zou ook zo zijn als het voedselagentschap een Vlaamse bevoegdheid zo zijn." [naar artikel]


18. Horeca Vlaanderen vraagt om duidelijke tijdlijn na 1 maart (05/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Horeca Vlaanderen wil, net als de kappers, een duidelijke tijdslijn krijgen. Ze verwacht die ten laatste tegen het volgende Overlegcomité. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


19. Horeca Vlaanderen: "We krijgen een hoge bierprijs bijna niet meer verkocht" (05/12/2017 - VRT NWS)

De horeca-uitbaters zijn teleurgesteld nu brouwer AB inbev de prijs van zijn bieren met drie procent gaat verhogen. Volgens AB Inbev moet dat na investeringen om duurzamer te brouwen. Horeca Vlaanderen vreest dat de horeca-uitbater niet anders kunnen dan de hoge bierprijs door te rekenen aan de consument. [naar artikel]


20. Obers met mondmaskers, niet aan de toog hangen: zo wil de horeca heropstarten (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)

Tegen de volgende Veiligheidsraad wil de horecasector een plan klaar hebben voor de heropstart van cafés en restaurants. De volgende fase van de versoepeling van de maatregelen is ten vroegste voor 8 juni. Het is nog niet zeker of horeca dan zal mogen heropstarten, maar het is alleszins wel waarvoor Horeca Vlaanderen pleit. “We willen vooral duidelijkheid en wat perspectief”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


21. Horeca Vlaanderen komt met ongezien hervormingsplan: witte kassa overal, in ruil voor 6% btw op niet-alcoholische drank (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De steunmaatregelen van de overheid hebben de horeca tijdens corona gered. Maar naast een eerste zomer zonder beperkingen komt er met de inflatie ook een nieuwe storm op de sector af. Horeca Vlaanderen lanceert daarom een opvallend hervormingsplan dat de branche rendabeler moet maken: “Een witte kassa voor élke horeca-activiteit, in ruil voor blijvende btw-verlaging van 6% op niet-alcoholische drank”. [naar artikel]


22. Horeca Vlaanderen vreest verlies van 1,7 miljard euro omzet (28/03/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met de verlenging van de maatregelen tegen het coronavirus tot na de paasvakantie, schat Horeca Vlaanderen dat de Belgische horeca in de hele... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!