Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]
In een nieuw Gents restaurant dat eind deze maand opent, bepaalt niet alleen je goesting maar ook je lichaam en bezigheid wat je eet. Zo kun je bij ‘Kwiek’ eerst je lengte, geslacht, gewicht, leeftijd en dagactiviteit geven, om daarna de ‘perfect op maat gemaakte portie’ voorgeschoteld te krijgen. ‘We willen mensen bewuster maken van wat een gezond bord is. En soms is dat meer dan velen denken.’ [naar artikel]
Een gezond gewicht behoud je onder meer door een oogje te houden op je calorie-inname. Alleen: hoeveel calorieën je lijf nodig heeft, verandert doorheen de jaren. Diëtist Pieter Brughmans legt uit hoe je leeftijd bepaalt wat en hoeveel je daarvan kan eten? Wat doe je best om op gewicht te blijven? En rond welke leeftijden ervaar je de grootste veranderingen? “In deze fase daalt je calorieverbranding enorm.” [naar artikel]
Een gezond gewicht behoud je onder meer door een oogje te houden op je calorie-inname. Alleen: hoeveel calorieën je lijf nodig heeft, verandert doorheen de jaren. Diëtist Pieter Brughmans legt uit hoe je leeftijd bepaalt wat je kan eten. Wat doe je best om op gewicht te blijven? En rond welke leeftijden ervaar je de grootste veranderingen? “In deze fase daalt je calorieverbranding enorm.” [naar artikel]
Restaurant Epiphany's Kitchen in Gent uitgeroepen tot beste plek om te dineren door de Belgische Veganismevereniging, die prijzen uitdeelt aan ondernemers die plantaardige voeding promoten. In Gent en Antwerpen vind je de meeste zaken waar je veganistisch kan eten. Bij Epiphany's Kitchen is alles plantaardig. Wie vlees of kaas wil, betaalt een supplement. [naar artikel]
Ze waren al de koning van de pop-ups en wagen zich nu ook aan een vast café-restaurant. De mannen van KERK openden zaterdagavond Amigo op het Stapelplein aan de Oude Dokken. Eten en drinken doe je er op het gelijkvloers, dansen in de kelder. [naar artikel]
Ze wilden reclame maken voor hun nieuwe restaurant. Maar één interview en een forse krantenkop later kwamen Robbe Vandenhoucke en Laura De Meyer midden in een digitale storm terecht. ‘Mensen hebben er geen idee van hoe hard dit binnenkomt.’ [naar artikel]
Een afscheid om u tegen te zeggen. Kenny De Ketele (36) heeft zijn laatste Zesdaagse van Gent gewonnen. De Oost-Vlaming haalde het samen met Robbe Ghys (24) voor Jasper De Buyst en Roger Kluge. De afsluitende ploegkoers werd ontsierd door een zware val van Mark Cavendish, die afgevoerd werd naar het ziekenhuis. [naar artikel]
96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.” [naar artikel]
Zonder twijfel liggen er met de feestdagen wat airfryers onder de kerstboom. Maar welke bakt nu het best? Sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent én tweevoudig beste friturist van Vlaanderen Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, deden de test. “Geef deze frieten in een bakje met wat zout en mayonaise op en niemand zal zeggen airfryer. Dit toestel is top.” [naar artikel]
Laura Vermeire (27) is van nature sportief en slank, en heeft altijd een voorkeur gehad voor groenten en fruit. Maar van een gewicht dat rond de 50 kilogram schommelde, zakte ze naar een dieptepunt van 35,8 kilogram. Hoe ze langzaam weer uit het dal van een eetstoornis kon klimmen, kan je op 15 november bekijken in de Canvas-documentaire ‘Gekooid’, of lezen in het gelijknamige boek. Hier licht Laura al een tipje van de sluier op. [naar artikel]
Over het geven van een fooi en hoeveel die dan wel moet bedragen, lopen de meningen uiteen. In België geldt de fooi als een erkenning van de vlotte... [naar artikel]
Zonder twijfel liggen er met de feestdagen wat airfryers onder de kerstboom. Maar welke bakt nu het best? Sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent én tweevoudig beste friturist van Vlaanderen Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, deden de test. “Geef deze frieten in een bakje met wat zout en mayonaise op en niemand zal zeggen airfryer. Dit toestel is top.” [naar artikel]
Gent krijgt er binnenkort een hotel bij. In de Hoogstraat openen Nehme Darwiche en zijn vrouw Caroline Delbecque, bekend van het Libanese restaurant Beiruti in de Voldersstraat, The Mansion. Opvallend: het hotel heeft geen receptie en geen restaurant. [naar artikel]
Laura Tesoro zal zich haar passage in ‘Hoe zal ik het zeggen’ waarschijnlijk nog lang herinneren. Haar vriendin Ellen vindt immers dat Laura te snel rijdt en toen de politie Laura daarop wees, ging het heel snel bergaf. [naar artikel]
Ze wilden reclame maken voor hun nieuwe restaurant. Maar één interview en een forse krantenkop later kwamen Robbe Vandenhoucke en Laura De Meyer midden in een digitale storm terecht. ‘Mensen hebben er geen idee van hoe hard dit binnenkomt.’ [naar artikel]
Na een succesvolle pop-up tijdens de feestdagen is het volgende week voor echt. De internationaal gerenommeerde chocolatier en Belgisch kampioen Marijn Coertjens (34) koos Gent uit om er zijn eigen winkel te openen. “Het blijft ongelooflijk hoeveel smaak je in zeven gram kan stoppen.” [naar artikel]
Gepassioneerd door de Italiaanse keuken openen Claudia en haar vader Pino Guarraci pal in de cité van Waterschei op 22 januari hun eigen restaurant. Het succesvolle duo mag dan wel net de finale van het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant gemist hebben, culinaire topkwaliteit blijft hun hoogste goed. [naar artikel]
Wetenschappers denken een betere methode te hebben gevonden om te bepalen of mensen een gezond gewicht hebben: de Body Volume Indicator. Die kijkt niet alleen naar lengte en gewicht, maar ook naar onder meer vetpercentage, leeftijd en lichaamsbeweging. [naar artikel]
Laura Tesoro zal zich haar passage in ‘Hoe zal ik het zeggen’ waarschijnlijk nog lang herinneren. Haar vriendin Ellen vindt namelijk dat Laura eigenlijk te snel rijdt en toen de politie Laura daarop wees, ging het heel snel bergaf. [naar artikel]
Een restaurant op het Canarische eiland Lanzarote is door de politie verzegeld nadat vijf personen die er gingen eten in het ziekenhuis belandden.... [naar artikel]
Een restaurant op het Canarische eiland Lanzarote is door de politie verzegeld nadat vijf personen die er gingen eten in het ziekenhuis belandden.... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.