Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Robbe en Laura openen uniek restaurant in Gent: “Geef ons je lengte en gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten”

03/01/2021 - 16:17
"Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Robbe en Laura openen nieuw, uniek restaurant in Gent: “Je geeft je lengte en je gewicht door, wij zeggen hoeveel en wat je mag eten” (03/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]


2. Nieuw Gents restaurant bepaalt op basis van je leeftijd, lengte, gewicht en activiteit hoeveel je op je bord krijgt (05/01/2021 - De Standaard)

In een nieuw Gents restaurant dat eind deze maand opent, bepaalt niet alleen je goesting maar ook je lichaam en bezigheid wat je eet. Zo kun je bij ‘Kwiek’ eerst je lengte, geslacht, gewicht, leeftijd en dagactiviteit geven, om daarna de ‘perfect op maat gemaakte portie’ voorgeschoteld te krijgen. ‘We willen mensen bewuster maken van wat een gezond bord is. En soms is dat meer dan velen denken.’ [naar artikel]


3. Welke invloed heeft je leeftijd op wat en hoeveel je kan eten? Diëtist legt uit: “In elke fase heb je andere eetbehoeften” (15/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een gezond gewicht behoud je onder meer door een oogje te houden op je calorie-inname. Alleen: hoeveel calorieën je lijf nodig heeft, verandert doorheen de jaren. Diëtist Pieter Brughmans legt uit hoe je leeftijd bepaalt wat en hoeveel je daarvan kan eten? Wat doe je best om op gewicht te blijven? En rond welke leeftijden ervaar je de grootste veranderingen? “In deze fase daalt je calorieverbranding enorm.” [naar artikel]


4. Moet je minder eten als je ouder wordt? (13/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een gezond gewicht behoud je onder meer door een oogje te houden op je calorie-inname. Alleen: hoeveel calorieën je lijf nodig heeft, verandert doorheen de jaren. Diëtist Pieter Brughmans legt uit hoe je leeftijd bepaalt wat je kan eten. Wat doe je best om op gewicht te blijven? En rond welke leeftijden ervaar je de grootste veranderingen? “In deze fase daalt je calorieverbranding enorm.” [naar artikel]


5. Restaurant Epiphany's Kitchen in Gent uitgeroepen tot beste plek om veganistisch te eten (18/01/2022 - VRT NWS)

Restaurant Epiphany's Kitchen in Gent uitgeroepen tot beste plek om te dineren door de Belgische Veganismevereniging, die prijzen uitdeelt aan ondernemers die plantaardige voeding promoten. In Gent en Antwerpen vind je de meeste zaken waar je veganistisch kan eten. Bij Epiphany's Kitchen is alles plantaardig. Wie vlees of kaas wil, betaalt een supplement. [naar artikel]


6. 'Koningen van de pop-ups' openen nieuw café-restaurant aan Oude Dokken in Gent: “Stadscentrum is niet ruig genoeg” (29/10/2018 - Het Nieuwsblad)

Ze waren al de koning van de pop-ups en wagen zich nu ook aan een vast café-restaurant. De mannen van KERK openden zaterdagavond Amigo op het Stapelplein aan de Oude Dokken. Eten en drinken doe je er op het gelijkvloers, dansen in de kelder. [naar artikel]


7. De digitale storm rond restaurant Kwiek: ‘Mensen die ons online bashen moeten beseffen dat wij geen multinational zijn’ (05/01/2021 - De Morgen)

Ze wilden reclame maken voor hun nieuwe restaurant. Maar één interview en een forse krantenkop later kwamen Robbe Vandenhoucke en Laura De Meyer midden in een digitale storm terecht. ‘Mensen hebben er geen idee van hoe hard dit binnenkomt.’ [naar artikel]


8. Een sprookje: Kenny De Ketele wint zijn laatste Zesdaagse van Gent aan zijde van Robbe Ghys (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een afscheid om u tegen te zeggen. Kenny De Ketele (36) heeft zijn laatste Zesdaagse van Gent gewonnen. De Oost-Vlaming haalde het samen met Robbe Ghys (24) voor Jasper De Buyst en Roger Kluge. De afsluitende ploegkoers werd ontsierd door een zware val van Mark Cavendish, die afgevoerd werd naar het ziekenhuis. [naar artikel]


9. DE LAATSTE BELG. Robbe Ghys over kletsnatte Gent-Wevelgem: “Bij volgwagen andere ploeg gevraagd of ze m’n energiereep konden openen” (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.” [naar artikel]


10. DE GROTE TEST. Sterrenchef en topfriturist testen 9 airfryers: “Geef deze in een bakje en niemand zal airfryer zeggen” (25/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Zonder twijfel liggen er met de feestdagen wat airfryers onder de kerstboom. Maar welke bakt nu het best? Sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent én tweevoudig beste friturist van Vlaanderen Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, deden de test. “Geef deze frieten in een bakje met wat zout en mayonaise op en niemand zal zeggen airfryer. Dit toestel is top.” [naar artikel]


11. Laura goot haar strijd tegen eetstoornis in boek en documentaire: “Eten kan vreselijk pijnlijk zijn” (11/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Laura Vermeire (27) is van nature sportief en slank, en heeft altijd een voorkeur gehad voor groenten en fruit. Maar van een gewicht dat rond de 50 kilogram schommelde, zakte ze naar een dieptepunt van 35,8 kilogram. Hoe ze langzaam weer uit het dal van een eetstoornis kon klimmen, kan je op 15 november bekijken in de Canvas-documentaire ‘Gekooid’, of lezen in het gelijknamige boek. Hier licht Laura al een tipje van de sluier op. [naar artikel]


12. Fooi geven op restaurant: hoeveel geef je best en wat gebeurt er met het bedrag? (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Over het geven van een fooi en hoeveel die dan wel moet bedragen, lopen de meningen uiteen. In België geldt de fooi als een erkenning van de vlotte... [naar artikel]


13. DE GROTE TEST. Sterrenchef en topfriturist testen 9 airfryers: “Geef deze in een bakje en niemand zal airfryer zeggen. Dit toestel is top” (25/11/2023 - Gazet van Antwerpen)

Zonder twijfel liggen er met de feestdagen wat airfryers onder de kerstboom. Maar welke bakt nu het best? Sterrenchef Maurice de Jaeger van restaurant Sensum in Gent én tweevoudig beste friturist van Vlaanderen Kurt Caen van ’t Brochetje in Izegem, deden de test. “Geef deze frieten in een bakje met wat zout en mayonaise op en niemand zal zeggen airfryer. Dit toestel is top.” [naar artikel]


14. Opvallend: nieuw hotel in Gent heeft geen receptie en geen restaurant (05/08/2019 - Het Nieuwsblad)

Gent krijgt er binnenkort een hotel bij. In de Hoogstraat openen Nehme Darwiche en zijn vrouw Caroline Delbecque, bekend van het Libanese restaurant Beiruti in de Voldersstraat, The Mansion. Opvallend: het hotel heeft geen receptie en geen restaurant. [naar artikel]


15. Laura Tesoro in tranen tijdens politiecontrole ‘Hoe zal ik het zeggen’: “Alsjeblieft, zeg dat dit een grap is” (07/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Laura Tesoro zal zich haar passage in ‘Hoe zal ik het zeggen’ waarschijnlijk nog lang herinneren. Haar vriendin Ellen vindt immers dat Laura te snel rijdt en toen de politie Laura daarop wees, ging het heel snel bergaf. [naar artikel]


16. ‘Mensen hebben geen idee hoe hard dit binnenkomt’: de digitale storm rond restaurant Kwiek (05/01/2021 - De Morgen)

Ze wilden reclame maken voor hun nieuwe restaurant. Maar één interview en een forse krantenkop later kwamen Robbe Vandenhoucke en Laura De Meyer midden in een digitale storm terecht. ‘Mensen hebben er geen idee van hoe hard dit binnenkomt.’ [naar artikel]


17. Chocoladekampioen kiest Gent om eerste winkel te openen (08/02/2017 - Het Nieuwsblad)

Na een succesvolle pop-up tijdens de feestdagen is het volgende week voor echt. De internationaal ­gerenommeerde chocolatier en Belgisch kampioen Marijn Coertjens (34) koos Gent uit om er zijn eigen winkel te openen. “Het blijft ongelooflijk hoeveel smaak je in zeven gram kan stoppen.” [naar artikel]


18. Claudia en Pino van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ openen restaurant in Waterschei cité (12/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Gepassioneerd door de Italiaanse keuken openen Claudia en haar vader Pino Guarraci pal in de cité van Waterschei op 22 januari hun eigen restaurant. Het succesvolle duo mag dan wel net de finale van het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant gemist hebben, culinaire topkwaliteit blijft hun hoogste goed. [naar artikel]


19. Gezond gewicht of niet: vaarwel BMI, hallo BVI? (04/05/2017 - De Redactie)

Wetenschappers denken een betere methode te hebben gevonden om te bepalen of mensen een gezond gewicht hebben: de Body Volume Indicator. Die kijkt niet alleen naar lengte en gewicht, maar ook naar onder meer vetpercentage, leeftijd en lichaamsbeweging. [naar artikel]


20. Laura Tesoro in tranen tijdens politiecontrole voor ‘Hoe zal ik het zeggen’: “Het is echt niet het moment” (05/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

Laura Tesoro zal zich haar passage in ‘Hoe zal ik het zeggen’ waarschijnlijk nog lang herinneren. Haar vriendin Ellen vindt namelijk dat Laura eigenlijk te snel rijdt en toen de politie Laura daarop wees, ging het heel snel bergaf. [naar artikel]


21. Klanten restaurant naar ziekenhuis na eten van ‘spacepaella’ (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een restaurant op het Canarische eiland Lanzarote is door de politie verzegeld nadat vijf personen die er gingen eten in het ziekenhuis belandden.... [naar artikel]


22. Klanten restaurant onder invloed van cannabis naar ziekenhuis na eten van ‘spacepaella’ (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een restaurant op het Canarische eiland Lanzarote is door de politie verzegeld nadat vijf personen die er gingen eten in het ziekenhuis belandden.... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!