Voor heel veel mensen staat gezond eten gelijk aan weinig eten, wat helemaal niet het geval is volgens Robbe Vandenhoucke (28). Samen met zijn vriendin Laura De Meyer (26) opent hij eind januari een nieuw restaurant in Gent waar je voeding op maat kan krijgen. Jij geeft als klant je geslacht, je gewicht en je lengte door, waarop zij kunnen zeggen hoeveel en wat je moet eten om je doel te behalen: vermageren, bijkomen of hetzelfde blijven. “Ideaal voor een snelle hap, maar dan gezond. We willen het klassieke broodje als lunch vervangen, en zo de juiste voedingswaarden meegeven.” [naar artikel]
In een nieuw Gents restaurant dat eind deze maand opent, bepaalt niet alleen je goesting maar ook je lichaam en bezigheid wat je eet. Zo kun je bij ‘Kwiek’ eerst je lengte, geslacht, gewicht, leeftijd en dagactiviteit geven, om daarna de ‘perfect op maat gemaakte portie’ voorgeschoteld te krijgen. ‘We willen mensen bewuster maken van wat een gezond bord is. En soms is dat meer dan velen denken.’ [naar artikel]
Ze waren al de koning van de pop-ups en wagen zich nu ook aan een vast café-restaurant. De mannen van KERK openden zaterdagavond Amigo op het Stapelplein aan de Oude Dokken. Eten en drinken doe je er op het gelijkvloers, dansen in de kelder. [naar artikel]
Een gezond gewicht behoud je onder meer door een oogje te houden op je calorie-inname. Alleen: hoeveel calorieën je lijf nodig heeft, verandert doorheen de jaren. Diëtist Pieter Brughmans legt uit hoe je leeftijd bepaalt wat en hoeveel je daarvan kan eten? Wat doe je best om op gewicht te blijven? En rond welke leeftijden ervaar je de grootste veranderingen? “In deze fase daalt je calorieverbranding enorm.” [naar artikel]
Gent krijgt er binnenkort een hotel bij. In de Hoogstraat openen Nehme Darwiche en zijn vrouw Caroline Delbecque, bekend van het Libanese restaurant Beiruti in de Voldersstraat, The Mansion. Opvallend: het hotel heeft geen receptie en geen restaurant. [naar artikel]
Een gezond gewicht behoud je onder meer door een oogje te houden op je calorie-inname. Alleen: hoeveel calorieën je lijf nodig heeft, verandert doorheen de jaren. Diëtist Pieter Brughmans legt uit hoe je leeftijd bepaalt wat je kan eten. Wat doe je best om op gewicht te blijven? En rond welke leeftijden ervaar je de grootste veranderingen? “In deze fase daalt je calorieverbranding enorm.” [naar artikel]
Restaurant Epiphany's Kitchen in Gent uitgeroepen tot beste plek om te dineren door de Belgische Veganismevereniging, die prijzen uitdeelt aan ondernemers die plantaardige voeding promoten. In Gent en Antwerpen vind je de meeste zaken waar je veganistisch kan eten. Bij Epiphany's Kitchen is alles plantaardig. Wie vlees of kaas wil, betaalt een supplement. [naar artikel]
VTM is al een tijdje wat zuiniger geworden met eigen fictieseries. Eén per week in het hoogseizoen mag volstaan. Het is ook telkens een dure gok. De mislukking van ‘Cordon 2’ was nogal pijnlijk. Maandag startte een heel andere serie, ‘Amigo’s’, over vijf kompanen die uit de gevangenis komen en een nieuw leven willen beginnen binnen de regels van de wet. Dat doen ze door een restaurant te openen. [naar artikel]
Of je nu zegt hoeveel je exact weegt of niet uitgepraat raakt over een gezonde levensstijl: over gewicht praten is geen goed idee. Dat suggereert een nieuw rapport, gepubliceerd door de American Academy of Pediatrics. [naar artikel]
Ze wilden reclame maken voor hun nieuwe restaurant. Maar één interview en een forse krantenkop later kwamen Robbe Vandenhoucke en Laura De Meyer midden in een digitale storm terecht. ‘Mensen hebben er geen idee van hoe hard dit binnenkomt.’ [naar artikel]
Een afscheid om u tegen te zeggen. Kenny De Ketele (36) heeft zijn laatste Zesdaagse van Gent gewonnen. De Oost-Vlaming haalde het samen met Robbe Ghys (24) voor Jasper De Buyst en Roger Kluge. De afsluitende ploegkoers werd ontsierd door een zware val van Mark Cavendish, die afgevoerd werd naar het ziekenhuis. [naar artikel]
Hans van Wolde van restaurant Beluga in Maastricht wil in 2020 in een boerderij in Reijmerstok een zeer exclusief restaurant openen. [naar artikel]
96ste op iets meer dan elf minuten van winnaar Christophe Laporte. De Laatste Belg van deze week is drievoudig Zesdaagse van Gent-winnaar Robbe Ghys. De 26-jarige renner van Alpecin-Deceuninck combineert de weg met de piste. “Tien dagen geleden zat ik nog in Caïro in 25 graden, dan zorgt Gent-Wevelgem in zo’n omstandigheden natuurlijk voor een kleine schok.” [naar artikel]
Volgende maand wordt in de Genkse Vennestraat restaurant Feast geopend, maar nieuwsgierige foodies kunnen nu al reserveren. “Het kosmopolitische karakter van de locatie overtuigde ons om een gezamenlijke droom na te jagen”, zeggen chef Donaat Barzeele en gastheer Guy Jeunhomme. [naar artikel]
Laura Vermeire (27) is van nature sportief en slank, en heeft altijd een voorkeur gehad voor groenten en fruit. Maar van een gewicht dat rond de 50 kilogram schommelde, zakte ze naar een dieptepunt van 35,8 kilogram. Hoe ze langzaam weer uit het dal van een eetstoornis kon klimmen, kan je op 15 november bekijken in de Canvas-documentaire ‘Gekooid’, of lezen in het gelijknamige boek. Hier licht Laura al een tipje van de sluier op. [naar artikel]
Men zegt wel eens dat grote voeten, oren of een stevige neus een hint kunnen geven over de lengte van iemands jongeheer. Maar is dat wel zo? Waar komen deze beweringen vandaan en kloppen ze ook? En wat bepaalt eigenlijk de lengte van een penis? Dr. Piet Hoebeke, uroloog aan het UZ Gent, geeft ons het wetenschappelijke antwoord op deze vragen. [naar artikel]
Laura Tesoro zal zich haar passage in ‘Hoe zal ik het zeggen’ waarschijnlijk nog lang herinneren. Haar vriendin Ellen vindt immers dat Laura te snel rijdt en toen de politie Laura daarop wees, ging het heel snel bergaf. [naar artikel]
Bijna 8.000 euro voorschot betaald, met de belofte dat de professionele keuken half juli geplaatst zou zijn. Maar Kallaya Khamphu, die in augustus haar Thaise restaurant in het voormalige Klooster aan de Onderwijslaan wilde openen, heeft daar nog altijd niets van gezien. Ze zit met de handen in het haar. [naar artikel]
Ze wilden reclame maken voor hun nieuwe restaurant. Maar één interview en een forse krantenkop later kwamen Robbe Vandenhoucke en Laura De Meyer midden in een digitale storm terecht. ‘Mensen hebben er geen idee van hoe hard dit binnenkomt.’ [naar artikel]
Na een succesvolle pop-up tijdens de feestdagen is het volgende week voor echt. De internationaal gerenommeerde chocolatier en Belgisch kampioen Marijn Coertjens (34) koos Gent uit om er zijn eigen winkel te openen. “Het blijft ongelooflijk hoeveel smaak je in zeven gram kan stoppen.” [naar artikel]
Schrijver Marcel Proust beantwoordde ze ooit in een vriendenboekje, nu geeft De Morgen er een eigenzinnige draai aan. Achtentwintig directe vragen, evenveel openhartige antwoorden. Vandaag: zangeres Laura Tesoro (23). Wie is zij in het diepst van haar gedachten? [naar artikel]
Gepassioneerd door de Italiaanse keuken openen Claudia en haar vader Pino Guarraci pal in de cité van Waterschei op 22 januari hun eigen restaurant. Het succesvolle duo mag dan wel net de finale van het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant gemist hebben, culinaire topkwaliteit blijft hun hoogste goed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.