LIVE. OHL en Anderlecht met 0-0 de rust in, bezoekers kwamen al het dichtst bij een doelpunt

10/01/2021 - 19:05
"• Den Dreef (18u15) • Ref: Nathan Verboomen • Anderlecht doet het met Ait El Hadj in het middenveld • Brys rekent eens te meer op drietand Mercier-Sowah-Henry"

1. LIVE. Anderlecht verliest Bornauw, maar leidt bij rust wel dankzij discutabel doelpunt Verschaeren (05/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

• Aftrap 14u30 • Zevende speeldag play-off 1 • Constant Vanden Stockstadion • Anderlecht strijdt om vijfde plaats, Rouches om plek drie [naar artikel]

2. Hazard houdt Anderlecht op 8 punten van Union, maar bibbert tot laatste minuut tegen Eupen (03/03/2024 - Sporza)

Geen doelpuntenfeest, wel een belangrijke driepunter. Anderlecht leek dankzij een vroege treffer van Thorgan Hazard op weg naar een makkelijke zege, maar dat draaide anders uit. Na de openingsgoal kon paars-wit niet meer scoren. De bezoekers kwamen zelfs nog het dichtste bij een doelpunt, maar troffen de lat. Door de overwinning blijft de kloof tussen Anderlecht en leider Union 8 punten. [naar artikel]

3. Anderlecht klopt Zulte Waregem in nagelbijtend spannende match (12/02/2017 - Het Belang van Limburg)

Anderlecht heeft de topper van de 26e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen: Zulte Waregem werd moeizaam verslagen na een spektakelstuk, gekruid met zes doelpunten: 4-2. De bezoekers kwamen al in de tweede minuut op voorsprong maar de thuisploeg zette die situatie nog voor rust recht en leek met de 3-1 meteen na rust op weg naar een makkelijke zege. Maar Essevee kreeg al snel een strafschop, waardoor het toch nog spannend werd. Pas in de slotminuten legde Chipciu de 4-2-eindstand vast. Anderlecht komt zo zelfs voorlopig naast Club Brugge aan de leiding. Zulte Waregem blijft derde. [naar artikel]

4. LIVE: Slechte eerste helft van Anderlecht enkel opgeleukt met afgekeurde parel van Dreyer, 0-0 in de rust (16/03/2024 - Sporza)

Twee compleet verschillende situaties, maar de drie punten zijn voor allebei een must. Anderlecht is in volle titelstrijd en kan tot op 3 punten van Union komen, de bezoekers uit Kortrijk kunnen op de slotspeeldag zowaar nog de rode lantaarn doorgeven. Wie doet een gouden zaak in het Lotto Park? Volg de partij hier live vanaf 20.45 uur. [naar artikel]

5. Anderlecht gaat in Lokeren met zege aan de haal (02/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Anderlecht heeft zijn bekerkater tegen Standard kunnen doorspoelen met een competitieoverwinning op Lokeren. Anderlecht werd beloond voor een sterk eerste halfuur met een doelpunt van Gerkens maar had het na de gelijkmaker op strafschop van Skulason even moeilijk. Een vreemd doelpunt van Onyekuru na rust bezorgde paars-wit uiteindelijk toch de verdiende zege. De Brusselaars zijn klaar voor de eerstvolgende confrontaties met Charleroi en Club Brugge. [naar artikel]

6. LIVE KORTRIJK-ANDERLECHT. 0-1! Op slag van rust krult Dreyer de openingsgoal tegen de touwen (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op slag van rust kwam Anderlecht op voorsprong via winteraanwinst Dreyer. De inzet voor de recordkampioen is niet min: bij winst is paars-wit zeker dat het na deze speeldag in de top acht staat. Volg het hier LIVE! [naar artikel]

7. Anderlecht speelt voor het eerst sinds mensenheugenis geen Europees voetbal (19/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Terechte thuisoverwinning (2-1) voor de Buffalo’s die al snel op voorsprong kwamen dankzij de bedrijvige Kvilitaia. Anderlecht presteerde ondermaats en haalde slechts moeizaam de rust met een 1-0 achterstand. Na de pauze gloorde er even terug hoop voor de bezoekers toen Bolasie de gelijkmaker aantekende maar toen David enkele tellen de 2-1 scoorde, was het onmogelijk gewaande verdict een feit: RSC Anderlecht komt volgend seizoen Europees niet in actie. [naar artikel]

8. Geen doelpunten in strijd om het Waasland (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Een felbevochten Wasico eindigde zoals hij begon: zonder doelpunten. Lokeren en Waasland-Beveren begonnen nochtans voortvarend aan de wedstrijd, met kansen aan beide kanten. Lokeren nam naarmate de wedstrijd vorderde het commando in handen, maar kon Köteles niet kloppen. De bezoekers overleefden de storm, en kwamen tegen de rust ook weer in de wedstrijd. Na de pauze zakte het niveau, enkel een (terecht) afgekeurd doelpunt voor de bezoekers en een opstootje met vier gele kaarten tot gevolg kon de gemoederen nog wat beroeren. [naar artikel]

9. LIVE ANDERLECHT-VILLARREAL. Dominant Anderlecht is op zoek naar de voorsprong (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond ontvangt Anderlecht Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Anderlecht scoorde dankzij een heerlijke knal van Dreyer de gelijkmaker en is op zoek naar hun tweede goal van de avond. Doen ze daar nog een doelpunt bij? Volg de match live op de voet in onze liveblog. [naar artikel]

10. Meer gepalaver dan dat er gevoetbald wordt in Union-Anderlecht: twee keer discussie over mogelijk doelpunt van de bezoekers (24/04/2022 - Het Belang van Limburg)

RSC Anderlecht begon met een valse noot aan de match tegen Union. In een mum van tijd stond het twee goals in het krijt, maar na 26 minuten kwam paars-wit terug in de match. Cullen scoorde de aansluitingstreffer na een knappe actie van Kouamé in de zestien, maar wat volgde was een minutenlang overleg over al dan niet buitenspel voorafgaand aan de goal. Uiteindelijk keurde ref Jonathan Lardot het doelpunt toch goed en slaakte Anderlecht een zucht van opluchting. [naar artikel]

11. LIVE. Anderlecht neemt het initiatief, Antwerp wel het dichtst bij de openingstreffer in het Astridpark (07/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

• Astridpark (18u) • Ref: Jonathan Lardot • Kan Anderlecht eerste punt(en) pakken in play-off 1? • Mbokani kijkt ex-ploeg in de ogen [naar artikel]

12. VIDEO. Opglabbeek en Louwel verzorgen spektakel: 3-3 (03/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Kabouters Opglabbeek - dé titelfavoriet bij uitstek in 3B - kon zaterdagavond in eigen huis geen afstand nemen van Louwel: 3-3. De bezoekers speelden aardig mee en kwamen in de slotfase zelfs nog het dichtst bij de winning goal. [naar artikel]

13. LIVE ANDERLECHT-VILLARREAL. Daar is de 1-1! Dreyer scoort de heerlijke gelijkmaker voor Anderlecht (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanavond ontvangt Anderlecht Villarreal in de achtste finales van de Conference League. Anderlecht scoorde dankzij een heerlijke knal van Dreyer de gelijkmaker. Doen ze daar nog een doelpunt bij? Volg de match live op de voet in onze liveblog. [naar artikel]

14. LIVE STVV-ANDERLECHT. Opschudding na rust! Anderlecht komt op voorsprong, maar moet ook met tien verder na rood Dreyer (13/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht begon teleurstellend aan het seizoen met een nederlaag tegen Union, maar rechtte vorige week de rug tegen Antwerp. Tegen STVV kende Anderlecht een lastige eerste helft, maar klom snel na rust wel op 0-1 via N’Diaye. Volg het vervolg van de match in onze liveblog! [naar artikel]

15. Mak Anderlecht wint het pleit van tien Genkenaars (21/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Anderlecht heeft orde op zaken gesteld op het veld van Racing Genk. Het werd 0-1 na een doelpunt van Sofiane Hanni vlak voor de rust, Genk kon na een rode kaart van Malinovskiy geen vuist meer maken in de tweede helft. Anderlecht sluipt zo dichter bij leider Club Brugge. [naar artikel]

16. KRC Genk verliest met 10 man de topper tegen Anderlecht: 0-1 (21/01/2018 - Het Belang van Limburg)

17. LIVE. Amper kansen voor Inter en Lukaku bij Torino, dat nog het dichtst bij een doelpunt kwam (14/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 27ste speeldag • Stadio Olimpico Grande Torino • Aftrap: 15u • Inter is leider met zes punten voorsprong op Milan [naar artikel]

18. LIVE. GOAL! El Hadj zet Anderlecht op 0-3 met héérlijk doelpunt (05/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

• Jupiler Pro League • Anderlecht kan over KV Oostende springen in de stand • Aftrap: 18u15 • Bosuil [naar artikel]

19. LIVE. Tweede helft van start, neemt Anderlecht na rust nieuwe voorsprong? (28/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

• RSC Anderlecht - KV Oostende • Lotto Park • Debuut Kompany als speler-manager in Jupiler Pro League • Aan de rust stond het 1-1 na goals van Vlap... [naar artikel]

20. Tienkoppig Anderlecht smeert STVV eerste seizoensnederlaag aan, N’Diaye scoorde het enige doelpunt (13/08/2023 - Het Belang van Limburg)

STVV verloor thuis met het kleinste verschil van Anderlecht. De Kanaries vergaten zichzelf te belonen voor rust, N’Diaye strafte af met een kopbaldoelpunt. Anderlecht komt naast Sint-Truiden in de rangschikking met zes punten. [naar artikel]

21. LIVE OHL-ANDERLECHT. Paars-wit ontsnapt aan gelijkmaker: Verbruggen voorkomt met knappe saves doelpunt van Tamari! (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na de Europese stunt in Villarreal volgt voor Anderlecht aan Den Dreef een nieuwe strijd: die om play-off 2. Met OH Leuven treft paars-wit een rechtstreekse concurrent. Anderlecht, dat Verschaeren al vroeg verloor, is alvast goed op weg om een plaats in de top acht te veroveren: het staat op voorsprong na een strafschopdoelpunt van Slimani. Volg het hier LIVE! [naar artikel]

22. LIVEBLOG TOTTENHAM-ARSENAL. 0-3 voor Gunners bij rust, kan Trossard zijn doelpunt meepikken? (28/04/2024 - Het Laatste Nieuws)

Arsenal lijkt zijn schaapjes al op het droge te hebben in de derby. De Gunners kwamen na een kwartier al op voorsprong na een eigen doelpunt van Hojbjerg. Saka en Havertz diepte de voorsprong verder uit. Kan Trossard zijn doelpunt nog meepikken? Volg het op de voet in onze liveblog! [naar artikel]

23. LIVE. Rode kaart Tanghe doet KVO al voor rust de das om, Gassama maakt gelijk! (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

KV Oostende staat bij de rust gelijk op Eupen. Voor beide ploegen is het een levensbelangrijk duel in de degradatiestrijd. Ambrose bracht de bezoekers op voorsprong van de stip, maar Anton Tanghe pakte in de eerste helft al rood. Gassama knalde op slag van rust de 1-1 in de winkelhaak. Volg het hier LIVE! [naar artikel]

24. Efficiënt Anderlecht boekt eerste uitzege op bloedheet Stayen (14/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Refaelov en Silva beslissen partij al voor rust.Een vlotte overwinning op bezoek bij Sint-Truiden. Paars-wit vatte de trip naar Haspengouw met enige argwaan aan maar al bij rust leek de partij beslist. Toen de ingevallen Raman halfweg de tweede helft een derde Brussels doelpunt aantekende, kon de focus bij Anderlecht meteen op de uitwedstrijd van aanstaande donderdag op bezoek bij Young Boys?. [naar artikel]

25. RSC Anderlecht houdt Standard uit bekerfinale bij de vrouwen (15/04/2017 - Het Belang van Limburg)

RSC Anderlecht heeft zich zaterdag voor de finale van de Beker van België vrouwenvoetbal geplaatst. In Tubeke won de competitieleider met 1-0 van Standard. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Red Flame Tine De Caigny scoorde het enige doelpunt van de partij. [naar artikel]