Veel hondenbaasjes weten dat hun favoriete viervoeter wel een ijsje lust. Jammer genoeg kunnen ze er flink ziek van worden. Daarom bedacht Ben & Jerry’s een slimme oplossing: ijs speciaal voor honden. Het merk lanceert ineens twee nieuwe smaken: pompoen met koekjes en pindakaas met pretzels. [naar artikel]
Speculoosfabrikant Lotus heeft zijn ijsjes nu ook voorzien van hoorntjes met speculoossmaak. Een jaar geleden lanceerde Lotus zijn ijssticks en nu krijgen de ijsjes dus ook een passendr hoorntje. [naar artikel]
Bij een ijsje denken we doorgaans aan een lekkernij die ons zorgeloos laat genieten. Zoete waaghalzen kunnen evenwel een stapje verder gaan met ‘De Duivelsadem’. Die wordt gemaakt van de Carolina Reaper, oftewel de heetste peper die er bestaat. Durvers kunnen van ‘het gevaarlijkste ijsje ter wereld’ genieten in Het Aldwych Café, in het Schotse […] [naar artikel]
Australische onderzoekers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. Bij het bekijken van een paar honderd röntgenfoto’s van jongeren ontdekten ze... [naar artikel]
Australische onderzoekers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. Bij het bekijken van een paar honderd röntgenfoto’s van jongeren ontdekten ze... [naar artikel]
Australische onderzoekers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. Bij het bekijken van een paar honderd röntgenfoto’s van jongeren ontdekten ze dat bijna de helft van hen een ‘hoorntje’ bleek te ontwikkelen aan de basis van hun schedel. En de oorzaak zou te vinden zijn bij de nieuwe technologieën die we vandaag gebruiken, zoals smartphones en tablets. [naar artikel]
Een bolletje amandel-oranjebloesem of toch liever een saffraanijsje met rozenwater en pistache? Vergeet Ottolenghi, maak kennis met de Antwerpse Setareh Pourjavan. Wat begon als een experiment tijdens de eerste lockdown, is uitgegroeid tot Milad Ice Cream, het eerste Midden-Oosters ijsatelier van België en nu al een ware hype. [naar artikel]
Er zijn verschillende manieren om te proberen omgaan met de hitte van de komende dagen, maar veruit de plezierigste manier blijft voor veel Belgen toch het eten van een ijsje. Een enquête van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wijst namelijk uit dat meer dan 1 op 3 Belgen (35%) tijdens de zomer minstens één keer per week een ijsje eet. De populairste combinatie is een bolletje vanille met een bolletje chocolade of pistache. [naar artikel]
Een romig bolletje ijs op een hoorntje: het is een combinatie die op een zomerse dag niet meer weg te denken is. Maar waarom krijgen we altijd zo’n krokant hoorntje aangeboden om het ijs mee op te eten? Is het puur voor de smaak of heeft het ook echt een functie? En hoe zit het met het dunne koekje dat we bij ijs in een potje krijgen? Culinair historicus Lizet Kruyff, Staf Janssens van het Ijsboerke, Jochen Neyens van ijszaak De Potter en Mathieu Verdin van Australian Ice leggen uit. [naar artikel]
Twee van de zes passagiers die de vliegramp van maandagavond in Colombia overleefden, hebben verteld wat er precies gebeurde in de laatste [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.