Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 January 2021
04:00 uur

Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump

Express

13/01/2021 - 22:04

Het Huis van Afgevaardigden debatteert over de impeachmentprocedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump. Wall Street heeft de handelsdag ondanks de politieke spanningen lichtjes in het groen afgesloten. In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is om 15 uur Belgische tijd het debat over de impeachmentprocedure tegen Trump begonnen. Er wordt gedebatteerd over de rol die […] The post Wall Street voorzichtig in het groen terwijl er gestemd wordt over impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump (14/01/2021 - Express)
  De tweede impeachment tegen de Amerikaanse president Donald Trump houdt Wall Street niet echt in zijn greep. De belangrijkste Amerikaanse indexen openen lichtjes hoger. In de Verenigde Staten is woensdagavond geschiedenis geschreven. Het Huis van Afgevaardigden heeft namelijk gestemd voor de impeachment van president Donald Trump. Daarmee is hij de eerste Amerikaanse president ooit waartegen […] The post Wall Street opent hoger ondanks tweede impeachment Donald Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Wall Street opent voorzichtig positief (27/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurs begint de week voorzichtig hoger. De sterindex Dow Jones gaat 0,5 in het groen, de bredere S&P500... The post Wall Street opent voorzichtig positief appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 3. Historische tweede impeachment voor Trump: Huis van Afgevaardigden zet licht op groen (14/01/2021 - De Morgen)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft voor een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Trump is zo de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 4. Impeachment van Donald Trump is een feit (19/12/2019 - Knack)
  Het Amerikaanse Huis der Afgevaardigden heeft voor de impeachment van de 45e president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 5. Wall Street voorzichtig naar Beige Book (18/01/2017 - De Tijd)
  17:42 De Amerikaanse beurzen blijven woensdag dicht bij huis. Beleggers zijn voorzichtig net voor Donald Trump aan de macht komt. De oplopende inflatie vergroot de kans op snellere renteverhogingen.
  [naar artikel]
 6. Trump schakelt 'roofkapitalisten' uit Wall Street in (10/04/2019 - De Morgen)
  Wall Street mag Main Street gaan opkalefateren. Met een rijke zakenbankier en een steenrijke durfkapitalist plaatst Donald Trump twee mannen aan het roer van de Amerikaanse economie wier beroepsgroep hij tijdens zijn campagne nog afschilderde als bron van alle kwaad.
  [naar artikel]
 7. Tesla trekt hoger op gunstig gestemd Wall Street (23/11/2020 - Express)
  De vaccinrally blijft duren en doet Wall Street maandag positief starten. De Dow Jones opent 1 procent hoger, de S&P500... The post Tesla trekt hoger op gunstig gestemd Wall Street appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Wall Street voorzichtig vanwege Iran (22/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn gisteren licht lager gesloten. Net als in Europa waren beleggers op Wall Street voorzichtig vanwege de...
  [naar artikel]
 9. Huis van Afgevaardigden keurt historische tweede impeachment voor Trump goed (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Daardoor wordt Trump de eerste president in de geschiedenis van de Verenigde Staten die twee keer zo’n afzettingsprocedure moet ondergaan.
  [naar artikel]
 10. Donald Trump komt net voor stemming over impeachment met nieuwe oproep: “Gebruik GEEN geweld bij nieuwe demonstraties” (13/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag, kort voordat er in het Huis van Afgevaardigden gestemd zal worden over zijn impeachment, opgeroepen tot geweldloosheid bij eventuele nieuwe betogingen naar aanleiding van de inauguratie van Democraat Joe Biden.
  [naar artikel]
 11. Wall Street recupereert van Trump-klappen (07/10/2020 - Express)
  Na de uitglijer van dinsdagavond lijkt Wall Street te herstellen. President Trump belooft via tweet alvast steun voor de zwaar... The post Wall Street recupereert van Trump-klappen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 12. Donald Trump tweede keer geïmpeacht (13/01/2021 - Knack)
  Het Amerikaans Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd.
  [naar artikel]
 13. Wall Street opent op groen maar Netflix duikt in het rood (17/07/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen openen voorzichtig positief op vrijdag, maar streaminggigant Netflix moest de verwachtingen temperen. Een behoorlijk rustige dag op... The post Wall Street opent op groen maar Netflix duikt in het rood appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 14. Wall Street: geen sprookje bij Disney (09/08/2017 - De Tijd)
  16:59 Ook Wall Street gaat in het rood na de zware waarschuwing van Donald Trump aan Noord-Korea, maar de verliezen zijn lang niet zo groot dan in Europa.
  [naar artikel]
 15. 'Wall Street is niet langer een zondebok' (12/04/2019 - De Morgen)
  Jarenlang lag president elect Donald Trump in de clinch met Wall Street. Maar de soep zal niet zo heet worden gegeten als ze wordt opgediend. 'Toen Kennedy president werd, was er veel optimisme op de beurs. Dat zie je nu ook.'
  [naar artikel]
 16. Impeachment Trump – Amerikaanse Senaat pleit Trump vrij van aanklacht machtsmisbruik (05/02/2020 - Metro)
  De Amerikaanse Senaat, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, heeft president Donald Trump woensdag vrijgepleit van machtsmisbruik. De Democraten beschuldigen Trump ook van het belemmeren van het onderzoek naar machtsmisbruik. Daarover wordt later gestemd. bron: Belga Het bericht Impeachment Trump – Amerikaanse Senaat pleit Trump vrij van aanklacht machtsmisbruik verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Trump benoemt Wall Street-advocaat tot hoofd beurswaakhond (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft een topadvocaat van Wall Street vandaag aangeduid als hoofd van de Amerikaanse federale
  [naar artikel]
 18. Wall Street incasseert klappen na uitspraken Trump (06/10/2020 - Express)
  Wall Street schoot optimistisch uit de startblokken, maar Trump zijn weigering om over een stimuluspakket te onderhandelen, gooit roet in... The post Wall Street incasseert klappen na uitspraken Trump appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Is voorzichtigheid geboden op Wall Street? (23/11/2017 - De Tijd)
  09:09 Sinds de verkiezing van Donald Trump als president van de VS rijgt Wall Street de records aan elkaar. Dat de bomen niet tot in de hemel groeien, weet elke doorgewinterde belegger. Vandaar: is de Ameri...
  [naar artikel]
 20. Jamie Dimon, de richtingaanwijzer van Wall Street (12/04/2017 - De Tijd)
  16:03 34 keer stelde de Dow Jones sinds de verkiezing van Donald Trump het record scherper. Er ligt dus flink wat druk op Wall Street-veteraan JPMorgan om met de aftrap van het resultatenseizoen niet onder ...
  [naar artikel]
 21. Beleggers voorzichtig na nieuwe techmalaise op Wall Street (11/09/2020 - Express)
  Nadat de Amerikaanse beurzen donderdagavond collectief in het rood doken, kijken de Europese beleggers de kat uit de boom. Omstreeks... The post Beleggers voorzichtig na nieuwe techmalaise op Wall Street appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Wall Street gaat lichtjes hoger na vergadering Fed (16/12/2020 - Express)
  De Federal Reserve handhaaft het beleid. De beurzen reageren voorzichtig positief op die beslissing en eindigen lichtjes in het groen.... The post Wall Street gaat lichtjes hoger na vergadering Fed appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Wall Street start halve beursdag in het groen (27/11/2020 - Express)
  Op Black Friday sluit Wall Street traditiegetrouw de deuren vroeger. De belangrijkste Amerikaanse beursindexen zijn de halve beursdag positief gestart.... The post Wall Street start halve beursdag in het groen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. Wall Street optimistisch gestemd in aanloop naar verkiezingsdag (02/11/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen herstelden van de klappen van vorige week en beginnen de nieuwe beursweek met lichte winsten. De Dow... The post Wall Street optimistisch gestemd in aanloop naar verkiezingsdag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Verkiezingen Georgia doen Wall Street voorzichtig openen (05/01/2021 - Express)
  Na een half uur handelen gingen de belangrijkste Amerikaanse beursindexen lichtjes hoger. De beleggers volgen met argusogen de stembusgang in... The post Verkiezingen Georgia doen Wall Street voorzichtig openen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 26. Wall Street: het trottoir van Target (21/08/2019 - De Tijd)
  19:28 Terwijl Wall Street hoopt op een extra renteknip, is iemand het vrolijk shoppend Main Street vergeten te zeggen dat er een recessie dreigt.
  [naar artikel]
 27. Wall Street kleurt groen door optimisme over reboot economie (28/04/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen kleurden groen bij de openingsbel van Wall Street, net als de Europese en Aziatische beurzen op dinsdag.... The post Wall Street kleurt groen door optimisme over reboot economie appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 28. Politicoloog Van Aelst over impeachment: “Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbrengen” (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump afgelopen woensdag, hangt Donald Trump een nieuw impeachment boven het hoofd. Peter Van Aelst, onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan UAntwerpen, is ervan overtuigd dat een impeachment geen oplossing zal bieden. Integendeel, volgens hem zullen de Trump-aanhangers zich nog meer verenigen.
  [naar artikel]
 29. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor tweede keer over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Amerikaans president Donald Trump hangt vandaag mogelijk een tweede impeachmentprocedure boven het hoofd. Het Huis van Afgevaardigden debatteert deze namiddag over een aanklacht tegen Trump, die wellicht meteen gestemd wordt. Volg de zitting hier live.
  [naar artikel]
 30. Impeachmentonderzoek tegen Trump: messen reeds geslepen in de Senaat (17/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nog voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gestemd over een “impeachment” van de Republikeinse president Donald Trump slijpen meerderheid en oppositie in de Senaat reeds de messen voor het impeachment-proces dat daar vrijwel zeker zal plaatsvinden.
  [naar artikel]
 31. Wall Street voorzichtig positief van start in afwachting van stimuluspakketten (06/10/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen doen het bij de bel niet slecht. Het blijft afwachten wat Jerome Powell van de Amerikaanse centrale... The post Wall Street voorzichtig positief van start in afwachting van stimuluspakketten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Hoge verwachtingen techreuzen doen Wall Street in het groen openen (29/10/2020 - Express)
  Verschillende techgiganten gaan nabeurs hun kwartaalcijfers bekendmaken. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Wall Street kon bij de opening donderdag... The post Hoge verwachtingen techreuzen doen Wall Street in het groen openen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Huis van Afgevaardigden stemt in met afzetting van president Trump (13/01/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag een impeachment van de Republikeinse president Donald Trump gestemd. Hij is de eerste president uit de Amerikaanse geschiedenis die twee keer een impeachment oploopt.
  [naar artikel]
 34. Wall Street Journal: 'Trump stelt beslissing over importheffingen voor EU uit' (01/05/2018 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump stelt zijn beslissing over het opleggen van importheffingen op staal en aluminium aan de Europese Unie uit tot 1 juni. Dat zegt de krant The Wall Street Journal maandagavond op basis van een regeringsbron.
  [naar artikel]
 35. Amerikaans Congres stemt voor open impeachment-onderzoek Trump (31/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het Amerikaanse Congres maakt het impeachment-onderzoek naar president Donald Trump publiek. Dat heeft het Congres zopas gestemd. De afzettingsprocedure gaat nu een nieuwe fase in: het publiek gaat nu kunnen volgen en oordelen of Trump’s telefoontje met de Oekraïense president machtsmisbruik was of niet.
  [naar artikel]
 36. Wall Street krabbelt niet meer recht na Trumps coronabesmetting (02/10/2020 - Express)
  De coronabesmetting van de Amerikaanse president Donald Trump heeft Wall Street de hele dag in het rood geduwd. De Dow... The post Wall Street krabbelt niet meer recht na Trumps coronabesmetting appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. IBM trekt Wall Street in het groen (08/10/2020 - Express)
  De Amerikaanse beurzen gaan positief van start. IBM zijn hernieuwde focus op clouddiensten, gaat stevig hoger en heeft de rest... The post IBM trekt Wall Street in het groen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Wall Street straft voorzichtig UPS af (27/07/2017 - De Tijd)
  20:44 De grootste pakjesbezorger van de wereld incasseerde zijn scherpste koersdaling op één dag in een half jaar, ondanks oerdegelijke kwartaalcijfers. Wall Street kon zijn aanvankelijke winst niet vasthou...
  [naar artikel]
 39. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 40. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe nu verder (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 41. Eerste dagen in Trumpland: wraak van de schoonzoon, de opmars van de grijze, witte mannen en een vroege kerst voor Wall Street (19/11/2016 - Knack)
  In het drama rond de regeringsvorming van Donald Trump speelt schoonzoon Jared Kushner een cruciale rol. Hij zoekt rehabilitatie, en allicht wraak, nadat zijn vader tot 2 jaar gevangenis werd veroordeeld. In Wall Street daarentegen wordt de champagne ontkurkt.
  [naar artikel]
 42. Hoe groot is de kans dat Trump wordt afgezet? 10 vragen en antwoorden over impeachment (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Met openbare verhoren is de impeachment van Donald Trump is een nieuwe fase ingetreden, met live uitzendingen op de grootste Amerikaanse zenders...
  [naar artikel]
 43. ? Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt over impeachment Donald Trump (13/01/2021 - De Morgen)
  Met een overtuigende meerderheid is vandaag in het Huis van Afgevaardigden voor de impeachmentprocedure tegen president Donald Trump gestemd. De zaak verhuist zo naar de Senaat.
  [naar artikel]
 44. Impeachment Donald Trump: onzekerheid over hoe het nu verder moet (20/12/2019 - Knack)
  Huis-voorzitter Nancy Pelosi stuurt de aangenomen wetsartikelen van de impeachment van Donald Trump niet naar de Senaat, zolang diens voorzitter Mitch McConnell geen duidelijke procesregels opstelt over hoe de impeachment-zaak verder gevoerd zal worden.
  [naar artikel]
 45. Wall Street omlaag door handelsangst (01/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De aandelenbeurzen in New York zijn flink lager gesloten. De beurzen stonden in het groen totdat president Donald Trump verdere importheffingen op...
  [naar artikel]
 46. Wat is "impeachment", en hoe groot is de kans dat Donald Trump echt afgezet wordt? (25/09/2019 - VRT NWS)
  In het ruim 2,5 jaar durende presidentschap van Donald Trump hebben zijn tegenstanders de term impeachment, afzetting, al vaker laten vallen. Toch is het er nooit formeel van gekomen, tot nu. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft aangekondigd dat ze de procedure wil opstarten. Wat is impeachment eigenlijk, wat is het niet? En heeft het in dit geval ook kans op slagen?
  [naar artikel]
 47. Trump stouwt Fed vol met Wall Street-getrouwen (17/04/2018 - De Tijd)
  18:56 Met de voordracht van twee gouverneurs bij de Amerikaanse centrale bank krijgt het team van Trump vorm. De deregulering van Wall Street vormt daarbij de rode draad.
  [naar artikel]
 48. Wall Street opent in het groen in afwachting hoorzitting Janet Yellen (19/01/2021 - Express)
  Janet Yellen, kandidaat-minister van Financiën, zal dinsdag het senaat toespreken in een hoorzitting. Wall Street opent in afwachting daarvan in het groen. Uit gelekte documenten blijkt dat de voormalige voorzitter van de Federal Reserve de beleidsmakers er zal op wijzen dat ze het nieuwe steunpakket dringend moeten goedkeuren. Indien dat niet gebeurt zullen de Verenigde […] The post Wall Street opent in het groen in afwachting hoorzitting Janet Yellen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 49. Wall Street Journal: 'Trump wil Groenland kopen' (16/08/2019 - Knack)
  Donald Trump, die onder meer actief was in de sector van het vastgoed voor hij president van de VS werd, zou volgens The Wall Street Journal zijn oog hebben laten vallen op... Groenland als een mogelijke nieuwe investering. Hij zou al verschillende keren aan adviseurs in het Witte Huis gevraagd hebben of er een mogelijkheid bestaat om dat onderdeel van het Deense territorium, de woonplaats van 56...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.