Marc Raisière, CEO van Belfius, ligt zwaar onder vuur na uitspraken over het groot aantal faillissementen in de horeca die ongetwijfeld nog zullen volgen. Volgens de topman van de bank zijn er toch te veel horecazaken in ons land. [naar artikel]
De grote baas van Staatsbank Belfius, Marc Raisière, heeft het aan de stok met de PS. Was het een verspreking, of meende hij het echt? Marc Raisière, de CEO van Belfius, ging in Trends-Tendances nogal fel door op de gevolgen van de crisis voor de horeca. “Natuurlijk zullen er faillissementen komen. Maar hebben we niet […] The post CEO Belfius: ‘Faillissementen? Hebben we niet teveel horeca in België appeared first on Business AM. [naar artikel]
Het aantal startende ondernemers in de horeca is in de provincie Antwerpen in vijf jaar tijd met ruim een kwart (27%) gedaald. Ook het aantal faillissementen in de Antwerpse horeca stijgt en ligt hoger dan voor de coronacrisis. [naar artikel]
In oktober waren bijna 19 procent meer faillissementen dan in oktober vorig jaar, zo blijkt uit de jongste cijfers van informatiekantoor Graydon. Ook in september was er al een toename, maar over de eerste tien maanden van dit jaar ligt het aantal faillissementen in België nog altijd 5 procent onder het niveau van 2015. In Vlaanderen is de trend wel gekeerd. [naar artikel]
01:00 Slechts drie sectoren - de horeca, de bouw en de kleinhandel - waren vorig jaar goed voor 54 procent van alle bankroeten in ons land. Hun gewicht in het totaal aantal faillissementen neemt alleen maar... [naar artikel]
De meeste winkels mogen volgens het exitplan in fases pas op 11 mei weer open, cafés en restaurants zelfs ten... The post Horeca: ‘Zonder extra steun dreigt golf aan faillissementen’ appeared first on Business AM. [naar artikel]
De horecasector blijft, net als de voorbije jaren, de sector die voor het meeste faillissementen zorgt. Dat blijkt uit de failissementscijfers van... [naar artikel]
GenkNauwelijks anderhalf jaar na de opening van brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk heeft de raad van bestuur de boeken alweer neergelegd. “De marges in de horeca zijn flinterdun, waardoor verder investeren onverantwoord was”, zucht zaakvoerder Luc Vandeweyer. De faling is de zoveelste in een lange reeks van Limburgse horecazaken die onlangs op de fles gingen. Intussen waarschuwt Horeca Vlaanderen voor een nieuwe golf van faillissementen in de sector. “Er moet dringend iets veranderen of er blijven binnenkort geen cafés en restaurants meer over.” [naar artikel]
Marc Raisière - wiens mandaat aan het hoofd van Belfius vorige week door de federale regering met vier jaar werd verlengd - heeft zich de woede van diezelfde regering op de hals gehaald. In een interview met Trends stelde hij: ‘Natuurlijk zullen er faillissementen komen (...) Maar hadden we niet te veel cafés en restaurants in België?’ [naar artikel]
Vorig jaar zijn in België 10.066 bedrijven failliet gegaan. Bijna een op de vijf faillissementen is terug te vinden in de horeca. Vooral in West-Vlaanderen was er een impact van de witte kassa. [naar artikel]
Het aantal faillissementen is met 6,7 procent gedaald in 2016. Daarmee belandt België voor het eerst onder de grens van de 10.000 faillissementen , blijkt uit cijfers van Roularta Business Information. [naar artikel]
De socialistische vakbond BBTK en het liberale ACLVB stappen volgende week naar de rechtbank om het besparingsplan bij Belfius ongedaan te maken. Een sociaal bloedbad, een juridisch steekspel, financiële zorgen en een politiek wespennest. De zwaargewichten haken een na een af om er de grote baas te worden. [naar artikel]
01:01 Als de handelsrechtbanken straks weer faillissementen mogen uitspreken, rolt een golf van falingen over de horeca. Want zelfs bij een heropening blijft een kwart in de problemen zitten. Dat blijkt uit... [naar artikel]
Het voorbije jaar zijn in België 10.066 bedrijven met een faillissement geconfronteerd. Dat betekent een daling met 5,1 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. Opgemerkt wordt dat het aantal faillissementen het voorbije jaar tot het laagste niveau sinds het begin van dit decennium is teruggevallen. Er wordt wel […] The post Graydon: Faillissementen op laagste peil in zes jaar appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
De politie van Atlanta ligt onder vuur na de moord dinsdag op zes vrouwen van Aziatische afkomst. Woede is er over een uitspraak van de politie dat het ‘echt een hele slechte dag’ was voor de schutter. Burgerrechtenorganisaties zijn boos dat de politie de moorden nog altijd niet beschouwt als racistisch. [naar artikel]
In Duitsland overweegt de dartsbond om alcohol te verbieden tijdens toernooien. Dat zou momenteel gelden voor lokale toernooien, maar meteen werd er gekeken naar de grote jongens van de PDC. Volgens grote baas Matt Porter is er van een alcoholprobleem echter geen sprake aan de wereldtop. Een uitspraak die hem kritiek opleverde. [naar artikel]
De Amerikaanse president Donald Trump heeft geen spijt van zijn 'vuur en woede'-uitspraak tegenover Noord-Korea, twee dagen geleden. Integendeel, [naar artikel]
Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt om vast te houden aan de geplande heropening van de horeca op 1 mei en “geen dag later”. De nationale kappersfederatie is dan weer niet opgezet met de uitspraak van de topman van Horeca Vlaanderen, die had gezegd dat er geen sprake kan zijn van andere versoepelingen als de horeca niet open mag in mei. [naar artikel]
Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]
Tijdens de maand november zijn in België 899 faillissementen uitgesproken. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een rapport van consulent Graydon. In Brussel werd een toename met 15 procent opgetekend en ook in Vlaanderen kende het aantal faillissementen een stijging met 15 procent. In Wallonië was […] The post Oudere bedrijven worden gevoeliger voor faillissementen appeared first on Express [NL]. [naar artikel]
CEO van Horeca Vlaanderen, Matthias De Caluwe, blikt terug op een bewogen jaar. Hij hoopt dat een coronapas voor de horeca in ons land niet nodig zal zijn. Dat zei hij in een interview met De Zondag. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.