Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Vier moedige horeca-durvers openen in volle crisis nieuwe zaak: “Stormloop komt eraan”

25/01/2021 - 18:49
"Je moet het maar doen én durven: in deze donkere en vooral gesloten tijden een nieuw café of restaurant opstarten. En toch bestaan ze: vier durvers over de 'opening’ van hun zaak tijdens de grootste horecacrisis ooit."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Mondmaskers zitten helft van horeca dwars: “Er zal nog een lange strijd gestreden worden om uit de crisis te komen” (16/06/2020 - Het Belang van Limburg)

De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]


2. Minister: “Ik roep de horeca uit tot een sector in crisis” (06/12/2018 - Gazet van Antwerpen)

De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]


3. ‘Zonder crisis was dit bedrijf er misschien niet' (06/06/2020 - De Tijd)

01:00 Ze zijn er, maar niet met veel: mensen die net in tijden van crisis een zaak beginnen. De lockdown gaf vijf durvers tijd en ruimte om te springen. ‘Op mijn stage was weinig werk. Dus vulde ik de tijd ... [naar artikel]


4. ‘Mensen willen nu alleen maar genieten’: deze ondernemers openden in volle coronacrisis een nieuwe horecazaak (05/06/2021 - De Morgen)

De horeca is dood, leve de horeca. Terwijl tal van cafés en restaurants de coronasluiting niet overleefden, zagen heel wat ondernemers ook kansen in de crisis. Overal openden deze maand nieuwe zaken de deuren, om een publiek te ontvangen dat hongerig is naar nieuwe smaken en ervaringen. [naar artikel]


5. ‘Mensen gaan zich niet blijven opsluiten’: zo wil horeca op 1 april deuren weer openen (25/02/2021 - De Morgen)

Met het ‘Safe Spring’-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden – klanten in kleine groepjes, FFP2-maskers voor obers en CO2-meters in elke zaak – te openen. ‘Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen.’ [naar artikel]


6. Eigenaars Korsakov openen nieuw eetcafé: “Je kan panikeren, maar ook vooruitgaan” (24/07/2020 - Gazet van Antwerpen)

De horeca kreunt onder de coronacrisis, maar het leven is aan de durvers. En dus openen Katrien De Bruyn en Carlos Maldonado op het Mechelseplein eetcafé Fitzcarraldo in het imposante voormalige bankgebouw tussen cultuurhuis De Studio en restaurant K.Zeppos. De twee baten op datzelfde plein ook café Korsakov uit. “Maar met Fitzcarraldo mikken we op een heel ander publiek.” [naar artikel]


7. Nieuwe trend in horeca? "Alles is te koop, zelfs de stoel waarop je zit" (16/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Dépot, dat is de naam van de nieuwe zaak die ondernemer Chris Bevernage zal openen in de Menenstraat in Ieper. Het wordt een combinatie van een [naar artikel]


8. Horeca openen op 1 mei? ‘Dat wordt niet evident’ (09/04/2021 - De Morgen)

De horeca heropenen op 1 mei? Mathematisch kan het nog, al lijkt de kans steeds kleiner. Dan maar de terrassen openen, vindt een aantal burgemeesters. ‘Dat is geen versoepeling.’ [naar artikel]


9. Veel blije gezichten, maar hier en daar ook een brandje: vier lessen die we trekken uit de opening van de terrasjes (10/05/2021 - Het Nieuwsblad)

Zaterdag mochten de horeca-uitbaters hun terrassen openen. Voor veel klanten was het een kans om weer van de vrijheid te proeven. Vier lessen uit de herstart van de horeca. [naar artikel]


10. Supermarkten vrezen stormloop tijdens eindejaar (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De supermarktensector zet zich schrap voor een verwachte stormloop op de winkels door de sluiting van de horeca. Delhaize roept alvast op nu al houdbare producten in te slaan. [naar artikel]


11. Stormloop op lastminutereizen voor de paasvakantie (29/03/2022 - Het Belang van Limburg)

De paasvakantie komt eraan. En we kunnen terug vrij gaan en staan waar we willen. Dus veel mensen willen nog snel op reis gaan. De touroperators spreken van een echte stormloop op lastminutereizen. Vooral de zon is een favoriete bestemming. [naar artikel]


12. Deze durvers openden hun nieuwe zaak na corona: “In vierde versnelling gestart, misschien zelfs dankzij virus” (29/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Volgens het Gentse stadsbestuur is het aantal starters met een winkel of horecazaak tijdens en na de lockdown níét teruggelopen. Verrassend. We vonden in het centrum drie heel verschillende zaken die de moed hadden om in het post-coronatijdperk de deuren te openen. Mét een prima start, blijkbaar. [naar artikel]


13. Horeca Antwerpen over voorstel De Wever: “Alleen terrassen openen is niet haalbaar” (15/03/2021 - Gazet van Antwerpen)

N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]


14. Dubbele pech voor Taike (25): haar nieuwe zaak mocht niet openen bij begin van lockdown en ook nu moet ze wachten (09/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Het zit Taike Verdonck (25) absoluut niet mee bij de opstart van haar eerste eigen horecazaak. Door de sluiting van de horeca in maart viel de opening van haar Bar Blom in het water en ook nu kan ze nog niet meefeesten met alle andere horeca-uitbaters. [naar artikel]


15. Horeca stelt plan voor om te heropenen op 1 april (25/02/2021 - Gazet van Antwerpen)

Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]


16. Kort geding haalt niets uit: Nederlandse horeca moet dicht blijven (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)

In Nederland mag de horeca voorlopig de deuren nog niet openen. Dat oordeelt de rechter in een door de Haagse zaak De Posthoorn dinsdagochtend aangespannen kort geding. Meer dan zestig horecaondernemers sloten zich daarbij aan. [naar artikel]


17. Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen (20/01/2021 - Express)

Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]


18. Supermarkten vrezen stormloop tijdens eindejaar: “Haal nu al bepaalde producten in huis” (23/11/2020 - Het Nieuwsblad)

De supermarktsector zet zich schrap voor een verwachte stormloop op de winkels door de sluiting van de horeca. Delhaize roept alvast op nu al houdbare producten in te slaan. [naar artikel]


19. Antwerps horecakoppel opent 25ste (!) zaak in 25 jaar: “Echt een toppunt voor ons” (21/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het blijft bewegen op het Zuid: vanavond opent er de nieuwe Bar & Bistro Monroe op de Gentplaats in Antwerpen. Het is al de 25ste zaak die Kasper Stuart en zijn vrouw Danyelle van Thoor openen in het Antwerpse, exact 25 jaar na hun allereerste zaak. En ook opvallend: Bar & Bistro Monroe opent op exact dezelfde plaats als de eerste zaak van Kasper en Danyelle. Een jubileumstuk, en volgens het koppel een teken dat de horeca herademt. [naar artikel]


20. Deze durvers laten een Tomorrowland-tattoo zetten (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Van een kapsalon tot een make-upkraam: wie op Tomorrowland een nieuwe look wilt, kan op de festivalweide altijd terecht. Maar voor de echte durvers... [naar artikel]


21. Net nu aantal faillissementen afneemt en er restaurants bijkomen: minister Ducarme bombardeert horeca tot ‘sector in crisis’ (05/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]


22. Zo zal horeca openen op 1 mei: met chirurgische mondmaskers én CO2-meters (05/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]


23. Nieuw restaurant opent in volle coronacrisis en is meteen weken volgeboekt (07/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

In volle crisis een zaak starten, vele ondernemers wagen het er toch op en gaan ervoor. De strenge coronamaatregelen en de terugloop van toeristen in Antwerpen is voor hen eerder een extra uitdaging. Ook Dominique en Tommy bijvoorbeeld stelden hun plannen niet uit. Zij openden het nieuwe restaurant Pont-Neuf op het Eilandje en het gaat verrassend goed. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!