De eerste week waarin cafés en restaurants de deuren weer mochten openen, was positief voor drie op de vier horeca-uitbaters. De voornaamste hindernis vinden zij de mondmaskers. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen na de eerste week van de heropening. “Maar er wacht nog een lange strijd om uit de crisis te geraken”, zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
De horeca verkeert in een crisis. Daarom moeten restaurants, brasserieën en cafés die in moeilijkheden verkeren, voortaan minder belastingen betalen. Maar Horeca Vlaanderen wil nog meer loonlastenverlagingen. “Restaurants en drankgelegenheden gaan vier tot vijf keer meer failliet dan andere ondernemingen”, zegt directeur Matthias De Caluwe. [naar artikel]
01:00 Ze zijn er, maar niet met veel: mensen die net in tijden van crisis een zaak beginnen. De lockdown gaf vijf durvers tijd en ruimte om te springen. ‘Op mijn stage was weinig werk. Dus vulde ik de tijd ... [naar artikel]
De horeca is dood, leve de horeca. Terwijl tal van cafés en restaurants de coronasluiting niet overleefden, zagen heel wat ondernemers ook kansen in de crisis. Overal openden deze maand nieuwe zaken de deuren, om een publiek te ontvangen dat hongerig is naar nieuwe smaken en ervaringen. [naar artikel]
Met het ‘Safe Spring’-plan hoopt de horeca op 1 april onder strenge voorwaarden – klanten in kleine groepjes, FFP2-maskers voor obers en CO2-meters in elke zaak – te openen. ‘Wij kunnen een bondgenoot zijn in plaats van een risicopatiënt om de lente veilig door te komen.’ [naar artikel]
De horeca kreunt onder de coronacrisis, maar het leven is aan de durvers. En dus openen Katrien De Bruyn en Carlos Maldonado op het Mechelseplein eetcafé Fitzcarraldo in het imposante voormalige bankgebouw tussen cultuurhuis De Studio en restaurant K.Zeppos. De twee baten op datzelfde plein ook café Korsakov uit. “Maar met Fitzcarraldo mikken we op een heel ander publiek.” [naar artikel]
Dépot, dat is de naam van de nieuwe zaak die ondernemer Chris Bevernage zal openen in de Menenstraat in Ieper. Het wordt een combinatie van een [naar artikel]
De horeca heropenen op 1 mei? Mathematisch kan het nog, al lijkt de kans steeds kleiner. Dan maar de terrassen openen, vindt een aantal burgemeesters. ‘Dat is geen versoepeling.’ [naar artikel]
Zaterdag mochten de horeca-uitbaters hun terrassen openen. Voor veel klanten was het een kans om weer van de vrijheid te proeven. Vier lessen uit de herstart van de horeca. [naar artikel]
De supermarktensector zet zich schrap voor een verwachte stormloop op de winkels door de sluiting van de horeca. Delhaize roept alvast op nu al houdbare producten in te slaan. [naar artikel]
De paasvakantie komt eraan. En we kunnen terug vrij gaan en staan waar we willen. Dus veel mensen willen nog snel op reis gaan. De touroperators spreken van een echte stormloop op lastminutereizen. Vooral de zon is een favoriete bestemming. [naar artikel]
Volgens het Gentse stadsbestuur is het aantal starters met een winkel of horecazaak tijdens en na de lockdown níét teruggelopen. Verrassend. We vonden in het centrum drie heel verschillende zaken die de moed hadden om in het post-coronatijdperk de deuren te openen. Mét een prima start, blijkbaar. [naar artikel]
N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]
Het zit Taike Verdonck (25) absoluut niet mee bij de opstart van haar eerste eigen horecazaak. Door de sluiting van de horeca in maart viel de opening van haar Bar Blom in het water en ook nu kan ze nog niet meefeesten met alle andere horeca-uitbaters. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen komt vlak voor het Overlegcomité van vrijdag met een plan om veilig de deuren te openen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. In het ‘Safe Spring’-plan staan strenge voorwaarden opgesteld die een bezoek aan een restaurant of café veilig zouden maken. Het doel? Openen op 1 april, en niet meer sluiten. [naar artikel]
In Nederland mag de horeca voorlopig de deuren nog niet openen. Dat oordeelt de rechter in een door de Haagse zaak De Posthoorn dinsdagochtend aangespannen kort geding. Meer dan zestig horecaondernemers sloten zich daarbij aan. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen hoopt op 1 maart opnieuw de deuren te kunnen openen. Dat heeft topman Matthias De Caluwe gezegd in een interview met De Morgen. In het begin zal dat wel met heel wat strenge voorwaarden moeten gebeuren. De Caluwe denkt daarbij onder andere aan beperkte gezinsbubbels en extra aandacht voor de luchtkwaliteit. Op 16 […] The post Horeca Vlaanderen wil op 1 maart opnieuw cafés en restaurants openen appeared first on Business AM. [naar artikel]
De supermarktsector zet zich schrap voor een verwachte stormloop op de winkels door de sluiting van de horeca. Delhaize roept alvast op nu al houdbare producten in te slaan. [naar artikel]
Het blijft bewegen op het Zuid: vanavond opent er de nieuwe Bar & Bistro Monroe op de Gentplaats in Antwerpen. Het is al de 25ste zaak die Kasper Stuart en zijn vrouw Danyelle van Thoor openen in het Antwerpse, exact 25 jaar na hun allereerste zaak. En ook opvallend: Bar & Bistro Monroe opent op exact dezelfde plaats als de eerste zaak van Kasper en Danyelle. Een jubileumstuk, en volgens het koppel een teken dat de horeca herademt. [naar artikel]
Van een kapsalon tot een make-upkraam: wie op Tomorrowland een nieuwe look wilt, kan op de festivalweide altijd terecht. Maar voor de echte durvers... [naar artikel]
Een sector in crisis. Dat is de horeca in ons land sinds vandaag officieel. Een verrassing, want alleen de varkensboeren – getroffen door de... [naar artikel]
Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]
In volle crisis een zaak starten, vele ondernemers wagen het er toch op en gaan ervoor. De strenge coronamaatregelen en de terugloop van toeristen in Antwerpen is voor hen eerder een extra uitdaging. Ook Dominique en Tommy bijvoorbeeld stelden hun plannen niet uit. Zij openden het nieuwe restaurant Pont-Neuf op het Eilandje en het gaat verrassend goed. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.