Viroloog Steven Van Gucht kan niet met zekerheid zeggen of het realistisch is dat restaurants op 1 maart kunnen heropenen. “Voorspellingen zijn moeilijk”, zo zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum. Horeca Vlaanderen drong vorige week bij de regering aan op een heropening op die datum. [naar artikel]
De horeca “moet wederom bloeden” voor falend regeringsbeleid. Dat vindt de Nederlandse vakbond FNV Horeca van de coronamaatregelen die het demissionaire kabinet vrijdag naar verwachting gaat aankondigen. Volgens de vakbond kan de overheid niet meer overbrengen dat er sprake is van urgentie en dat de maatregelen noodzakelijk zijn. “Er is geen maatschappelijk draagvlak meer”, zegt FNV-bestuurder Edwin Vlek. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants. Dat schrijft de krant De Zondag. De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen. "Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Horeca Vlaanderen. [naar artikel]
Het is “haalbaar” om begin juni onder de 500 coronabedden op intensieve zorg te duiken, de absolute voorwaarde voor de volledige heropening van de horeca. Dat zeggen tenminste viroloog Steven Van Gucht en biostatisticus Geert Molenberghs. De ziekenhuiscijfers gaan ook effectief steeds sneller dalen: gisteren alleen al kwamen er 38 Covid-bedden op intensieve vrij. [naar artikel]
Als de Vlaming één les heeft geleerd in deze tweede lockdown, dan is het wel dat wandelen een uitstekende manier is om elkaar nog te ontmoeten. Dat blijkt uit onderzoek van sportsocioloog Jeroen Scheerder, maar ook uit de explosieve groei van gebruikers van de app wandelknooppunten.be. Vier vrienden vertellen hoe ze de charme van het wandelen herontdekten. [naar artikel]
In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws. [naar artikel]
Na de cocktailbar van haar ‘First Dates’-collega Bram Van Geert start nu ook Leena van Loon, de serveerster uit dat Eén-programma, haar eigen zaak. Samen met haar vriend Yves opent ze op 4 juni restaurant Sensi in Kalmthout. “We willen onze klanten op verschillende manieren prikkelen om er een echte totaalbeleving van te maken. Zo kiezen we qua eten voor het sharing-principe van mooie en pure producten. Daarbij serveren we wijnen met een verhaal en lekkere cocktails. En dat allemaal op ons volledig overdekt, houten buitenterras.” [naar artikel]
Vanaf morgen, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
Vanaf vandaag, 9 juni, versoepelen tientallen coronaregels, gaande van de horeca over cultuur en sport tot evenementen. We zetten alles nog eens gedetailleerd op een rij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.