Door de winterprik in combinatie met het massale telewerken en de afkoelingsweek op school, draait de verwarming bij vele Belgen momenteel overuren. Hoe zorg je ervoor dat je energiefactuur niet torenhoog wordt? Hoeveel graden laat je de temperatuur ‘s nachts het best zakken? En hoe vaak moet je verluchten? Onze woonexpert Björn Cocquyt geeft advies. [naar artikel]
Door de coronacrisis en het massale telewerken, brengen we deze winter meer tijd dan ooit thuis door. De verwarming draait bij vele Belgen dan ook overuren. Hoe zorg je ervoor dat je energiefactuur niet torenhoog wordt? Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt uit hoe je je woning zo goed mogelijk verwarmt. [naar artikel]
Ook tijdens de koudste dagen van het jaar blijven Vlaamse gezinnen fors besparen op elektriciteit en aardgas. Dat tonen data van netbeheerder Fluvius. Tot nu toe besparen huishoudens in Vlaanderen dit jaar gemiddeld -12 procent op elektriciteit en -14 procent op aardgas. “Zelfs in moeilijke omstandigheden houdt de Vlaming vol.” [naar artikel]
Wat is er zaliger dan een frisse duik tijdens deze zomerse temperaturen. Maar om het hele jaar door van je zwembad te genieten, zal je het water... [naar artikel]
Welke methode is het meest geschikt om jouw woning te verwarmen en te voorzien van sanitair warm water? De staat van je woning is bepalend. Is je... [naar artikel]
Tegen 2050 moet Europa (bijna) CO2-neutraal zijn. Dit heeft een grote invloed op de manier waarop we onze woningen in de toekomst zullen verwarmen.... [naar artikel]
“Wat heb ik genoten zondag, daar op de Esplanade van de Citadel van Namen, als analist van Proximus TV en huisanalist van deze krant.” [naar artikel]
Met 24 zonnepanelen en een warmtepomp dreigt de afschaffing van de terugdraaiende teller een financiële ramp te worden voor Truienaar Tom Delsaer. “Ik word gestraft omdat ik ecologisch verwarm.” [naar artikel]
“Een côte à l’os is een nobel stuk vlees, dat verdient respect, daar draag je goed zorg voor dus bak je het perfectâ€, aldus Topslager Hendrik Dierendonck. Maar hoe bereid je zo’n eersteklas côte à l’os op de barbecue? Welke ingrediënten mogen niet ontbreken? Hoelang moet je vlees schroeien? En hoe zorg je ervoor dat je rundsvlees vanbinnen lekker smeuïg blijft? Hendrik Dierendonck verklapt zijn recept, zodat jij voortaan net iets relaxter achter het vuur staat. [naar artikel]
Met de winter voor de deur en energieprijzen die de pan uit swingen, vragen heel wat mensen zich af hoe ze energie kunnen besparen. Check trok op pad met energiescanner Johnny van Stebo vzw. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.