Georges-Louis Bouchez heeft opnieuw een oproep tot versoepelingen van de coronamaatregelen gedaan. De MR-voorzitter pleit in de Sudpresse-kranten voor een heropening van de restaurants in de lente. “En de lente, die begint op 21 maart”, zegt hij. [naar artikel]
Door de verstrengde coronamaatregelen hebben restaurants veel minder klanten. Dat merkt ook Wim Cloots, de uitbater van het paardensteakrestaurant Horse House in Vilvoorde. Veel klanten annuleren ook hun restaurantbezoek. Wim heeft op een vrijdag gemiddeld 75 klanten, vandaag zijn er dat vier. [naar artikel]
Volgens Gault&Millau is Boury het beste restaurant van België en Luxemburg. Dat werd zonet bekendgemaakt op de 21ste editie van de prestigieuze gids. Het Hof van Cleve van Peter Goossens krijgt voor het eerst in bijna 20 jaar geen score. Ontdek hieronder alle restaurants in jouw buurt en bekijk de topscores van 16 of meer op een kaart. [naar artikel]
19:16 Of Vivaldi er komt lijkt nog van één man af te hangen: MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. In de strijd om de Zestien speelt de Franstalige liberaal het keihard. [naar artikel]
Rond de jaarwisseling willen de Gentse topondernemers Stefaan Vallaeys en Johan Goossens de Oude Vismijn doen herleven. “Misschien gooien we het woord ‘vismijn’ wel overboord om het gebouw een nieuw leven verdiend.” [naar artikel]
Ongeloof bij de horecazaken vorige week: ondanks dat ze in dit coronarampjaar in totaal vijf maanden gesloten zullen zijn, lijkt het erop dat ze vrijwel de volledige pot aan auteursrechten zullen moeten betalen aan Unisono, het inningsplatform van onder meer Sabam. Betalen voor muziek die niet is gedraaid dus. Horeca Vlaanderen raadt cafés en restaurants nu aan om hun abonnement voor volgend jaar alvast tijdelijk op te zeggen. “Dat kan je ten laatste vandaag doen, dus wees er snel bij!” [naar artikel]
Negen op tien Vlamingen zeggen dat ze zich aan de coronaregels zullen houden op oudejaarsavond. Dat blijkt uit een enquête van de Universiteit Antwerpen. We vieren de overgang van oud naar nieuw dus met onze huisgenoten en eventueel met een knuffelcontact. Uit een rondvraag blijkt dat Limburgers massaal afhaalgerechten hebben besteld. De restaurants leggen nu de laatste hand aan de bestellingen. [naar artikel]
Een avondje uit op oudjaar zal er ook dit jaar volledig anders uitzien dan normaal. Vuurwerk en grote massabijeenkomsten zijn opnieuw afgelast. In vergelijking met de vorige jaarovergang is de horeca wel open, maar door het verplichte sluitingsuur vinden vele restaurants het sop de kool niet waard. Ze blijven gesloten. [naar artikel]
Vriendelijk personeel, een aantrekkelijk terras en eten voor weinig geld. Het Hema restaurant trekt al jaren massa’s volk, en toch sluit het begin 2024 de deuren. Een beslissing van hogerop. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.