Een wijnmaker in de streek Bordeaux heeft een primeur gelanceerd waarbij wijn is gemengd met een stof uit cannabis. Volgens initiatiefnemer Raphaël De Pablo gaat het om een feestelijke aperitiefwijn die het klassieke effect van alcohol handhaaft, maar waar “een ontspannend en rustgevend effect” aan is toegevoegd. [naar artikel]
Château La Tour Carnet, een van de vele grand cru classé-landgoederen van Bernard Magrez, gaat luchtvaarttechnologie gebruiken om de mogelijke impact van toekomstige opwarming van de aarde op de wijngaarden en wijn van Bordeaux te testen. Het Château gaat bij wijze van een experiment een wijngaard blootstellen aan kunstmatig hogere temperaturen om enkele van de […] [naar artikel]
Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit. Bordeaux heeft het de laatste jaren niet voor de wind. Marktaandelen krimpen en traditionele kopers haken steeds vaker af door de sedert 2000 aan een alarmerend tempo stijgende verkoopprijzen van vooral de pakweg 100 elitecrus. Bovendien is deze appellatiecHoe het Franse wijnlandschap […] The post Bordeaux onder de 2 euro: Bordeaux bashing of bedrijfslogica? appeared first on Business AM. [naar artikel]
Vrijdagmiddag krijgen we in Bordeaux de derde massaspurt van deze Tour. Groenetruidrager Jasper Philipsen kan een loepzuivere hattrick laten optekenen. Gebeurt dit, dan geeft hij de concurrenten in de puntenstrijd zo goed als de genadeslag. Een leuke sprint na een etappe die méér om het lijf heeft dan dinsdag, méér vragen we niet, al lijkt het erop dat het wel een dagje ‘bakken en braden’ wordt met temperaturen die ver boven de dertig graden uitstijgen. [naar artikel]
Chinezen begrijpen er niks van. Hoe kan Jacques Thienpont, dé Jacques Thienpont van Le Pin in Pomerol, zo gewoon gebleven zijn? "Voor hen is Jacques door zijn wijn een god", zegt zijn vrouw Fiona. Maar zelf zien ze dat niet zo. "Een goeie boer vergeet zijn rijkdom, maar onthoudt zijn schulden." [naar artikel]
In de Amerikaanse staat Virginia werd de Firefly Hill wijngaard bestolen van quasi hun volledige druivenoogst. De dieven sloegen de nacht voor de... [naar artikel]
Stone Mountain: een western of een Schotse kasteelruïne? Zoek het niet te ver buiten de provinciegrenzen: het is een gin die werd gemaakt met de koek van de pinot blanc van wijndomein Kitsberg, gelegen op een heuvel met, welja, veel stenen in de ondergrond. [naar artikel]
Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]
Hoe slaag je er als Antwerpse wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen in een absoluut toprestaurant? Patrick Nijs uit Wilrijk heeft een wijnmakerij in het centrum van Antwerpen en enkele kleine wijngaarden bij Aarschot en Kontich. Het Spaanse El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat zijn rode wijn aanbieden, zo raakte vorige week bekend. “Ze proefden eerst een staaltje van het vat van een van onze witte wijnen: ‘Fantástico’. Toen was ik er gerust in.” [naar artikel]
Liefst veertig wijndomeinen telt het glooiende Hageland intussen, en zo groeide de Vlaams-Brabantse streek uit tot hét kloppende hart van de Belgische wijnbouw. Jos Vanlaer (66), die vandaag zeven wijnsoorten op evenveel hectare wijngaarden produceert, is al sinds 1983 gepassioneerd bezig op zijn domein Kluisberg. “Toen ik begon, geloofde niemand hierin”, blikt de prijswinnende wijnmaker terug. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.