Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Franse wijnmaker lanceert bordeaux met cannabis

24/02/2021 - 13:00
"Een wijnmaker in de streek Bordeaux heeft een primeur gelanceerd waarbij wijn is gemengd met een stof uit cannabis. Volgens initiatiefnemer Raphaël De Pablo gaat het om een feestelijke aperitiefwijn die het klassieke effect van alcohol handhaaft, maar waar “een ontspannend en rustgevend effect” aan is toegevoegd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Franse wijnmaker lanceert bordeaux met cannabis (24/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een wijnmaker in de streek Bordeaux heeft een primeur gelanceerd waarbij wijn is gemengd met een stof uit cannabis. Volgens initiatiefnemer Raphaël De Pablo gaat het om een feestelijke aperitiefwijn die het klassieke effect van alcohol handhaaft, maar waar “een ontspannend en rustgevend effect” aan is toegevoegd. [naar artikel]


2. Straf experiment in Bordeaux: wijnmaker warmt z’n terroir op om te zien hoe oogst 2050 zal zijn (27/03/2022 - Express)

Château La Tour Carnet, een van de vele grand cru classé-landgoederen van Bernard Magrez, gaat luchtvaarttechnologie gebruiken om de mogelijke impact van toekomstige opwarming van de aarde op de wijngaarden en wijn van Bordeaux te testen. Het Château gaat bij wijze van een experiment een wijngaard blootstellen aan kunstmatig hogere temperaturen om enkele van de […] [naar artikel]


3. Bordeaux onder de 2 euro: Bordeaux bashing of bedrijfslogica? (01/04/2021 - Express)

Wijnexpert Frank Van der Auwera laat z’n, eigengereide, licht schijnen over de wijnactualiteit. Bordeaux heeft het de laatste jaren niet voor de wind. Marktaandelen krimpen en traditionele kopers haken steeds vaker af door de sedert 2000 aan een alarmerend tempo stijgende verkoopprijzen van vooral de pakweg 100 elitecrus. Bovendien is deze appellatiecHoe het Franse wijnlandschap […] The post Bordeaux onder de 2 euro: Bordeaux bashing of bedrijfslogica? appeared first on Business AM. [naar artikel]


4. VOORBESCHOUWING TOUR 2023. RIT 7 (Mont-de-Marsan – Bordeaux): Scoort Jasper Philipsen in Bordeaux een loepzuivere hattrick na een dag bakken en braden in de bloedhete zon? (06/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vrijdagmiddag krijgen we in Bordeaux de derde massaspurt van deze Tour. Groenetruidrager Jasper Philipsen kan een loepzuivere hattrick laten optekenen. Gebeurt dit, dan geeft hij de concurrenten in de puntenstrijd zo goed als de genadeslag. Een leuke sprint na een etappe die méér om het lijf heeft dan dinsdag, méér vragen we niet, al lijkt het erop dat het wel een dagje ‘bakken en braden’ wordt met temperaturen die ver boven de dertig graden uitstijgen. [naar artikel]


5. Wijnmaker Jacques Thienpont: "Meer dan 2.000 euro voor een fles wijn is zinloos" (29/07/2017 - De Morgen)

Chinezen begrijpen er niks van. Hoe kan Jacques Thienpont, dé Jacques Thienpont van Le Pin in Pomerol, zo gewoon gebleven zijn? "Voor hen is Jacques door zijn wijn een god", zegt zijn vrouw Fiona. Maar zelf zien ze dat niet zo. "Een goeie boer vergeet zijn rijkdom, maar onthoudt zijn schulden." [naar artikel]


6. Wijnmaker in zak en as na diefstal van volledige oogst (15/09/2018 - Het Laatste Nieuws)

In de Amerikaanse staat Virginia werd de Firefly Hill wijngaard bestolen van quasi hun volledige druivenoogst. De dieven sloegen de nacht voor de... [naar artikel]


7. Geproefd: wijnmaker stookt Stone Mountain gin als zijsprongetje (29/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Stone Mountain: een western of een Schotse kasteelruïne? Zoek het niet te ver buiten de provinciegrenzen: het is een gin die werd gemaakt met de koek van de pinot blanc van wijndomein Kitsberg, gelegen op een heuvel met, welja, veel stenen in de ondergrond. [naar artikel]


8. Hoe een Antwerpse wijnmaker op de kaart van het beste restaurant ter wereld belandde: “Mijn jongste witte wijn vond hij meteen ‘fantastico’” (05/09/2021 - Het Nieuwsblad)

Hoe slaag je er als Belgische wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen van een toprestaurant in Spanje? Patrick Nijs uit het Antwerpse Wilrijk weet hoe, want zijn rode wijn wordt straks geserveerd in El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. “Ik had mijn twijfels, maar de sommelier vond mijn wijn fantástico.” [naar artikel]


9. Hoe een Antwerpse wijnmaker op de kaart van het beste restaurant ter wereld belandt (05/09/2021 - Gazet van Antwerpen)

Hoe slaag je er als Antwerpse wijnmaker in om je wijn op de kaart te krijgen in een absoluut toprestaurant? Patrick Nijs uit Wilrijk heeft een wijnmakerij in het centrum van Antwerpen en enkele kleine wijngaarden bij Aarschot en Kontich. Het Spaanse El Celler de Can Roca, al een paar keer verkozen tot beste restaurant ter wereld, gaat zijn rode wijn aanbieden, zo raakte vorige week bekend. “Ze proefden eerst een staaltje van het vat van een van onze witte wijnen: ‘Fantástico’. Toen was ik er gerust in.” [naar artikel]


10. Al veertig jaar wijnmaker in het Hageland: het verhaal van Jos Vanlaer van domein Kluisberg (06/09/2021 - Het Laatste Nieuws)

Liefst veertig wijndomeinen telt het glooiende Hageland intussen, en zo groeide de Vlaams-Brabantse streek uit tot hét kloppende hart van de Belgische wijnbouw. Jos Vanlaer (66), die vandaag zeven wijnsoorten op evenveel hectare wijngaarden produceert, is al sinds 1983 gepassioneerd bezig op zijn domein Kluisberg. “Toen ik begon, geloofde niemand hierin”, blikt de prijswinnende wijnmaker terug. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!