Van tevreden tot heel erg blij met richtdatum 1 mei. Er werd hier en daar zelfs een flesje op gekraakt. Maar er heerst toch ook veel ontgoocheling en er zijn vraagtekens, over die nieuwe periode van twee maanden zonder inkomsten. 30 procent van de meer dan 50.000 horecabazen flirt met het faillissement, zes op tien heeft ernstige betalingsproblemen, zo becijferde onderzoeksbureau Graydon. “Met de steunmaatregelen kunnen we net onze huur betalen. Dan snap je het wel zeker?”, vat een ondernemer het samen. Van café en restaurant tot brasserie en nachtzaak: een rondje langs 25 horecazaken, van Aalst tot Willebroek. [naar artikel]
Marktleider AB InBev verhoogt volgende maand de prijs van zijn pilsbier. Ook Alken Maes en Brouwerij Haacht (Primus) gaan de pilsprijs optrekken, [naar artikel]
Op 1 februari verhogen de tarieven bij De Lijn en de NMBS, wordt bier iets duurder en gaat in Antwerpen de Lage-emissiezone in Antwerpen van [naar artikel]
Brouwer AB InBev trekt de prijs van zijn bieren vanaf 1 januari gemiddeld met 3,04 procent op. Dat bevestigt AB InBev nadat De Tijd het nieuws meldde. Voor de horeca-uitbaters komt er 3,12 procent bij en voor de grootdistributie, de winkelketens, 2,83 procent. De prijsverhoging geldt voor het hele assortiment. [naar artikel]
Aan de lange lijst van doemscenario’s door de opwarming van de aarde moeten we nog een nieuw ‘probleem’ toevoegen. Doen we niets, dan wordt bier dubbel zo duur tegen 2100. Dat voorspellen Britse en Amerikaanse wetenschappers. Voor wie al die andere miserie wil doorspoelen, wordt dat dus een kostelijk grapje. Al zien Vlaamse experts oplossingen om aan zo’n stijging te ontsnappen. [naar artikel]
Wie het nieuwe jaar wil inzetten met een bierfestijn, moet er rekening mee houden dat de pintjes duurder zullen zijn. Zowel marktleider AB InBev als concurrent Alken-Maes trekt de prijzen op. AB InBev zegt dat het zijn prijzen voor pilsbier vanaf 1 januari verhoogt met gemiddeld 0,02 euro per glas. Die aanpassing geldt zowel voor […] Het bericht Nieuw op 1 januari – Pintjes worden duurder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Jelle Henneman baat drie cafés uit in Antwerpen en doet een opmerkelijke oproep aan zijn collega's in de horeca. "We moeten bier duurder maken na de coronacrisis want zo kan het niet verder", zegt hij op Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Als de cijfers gunstig blijven evolueren mogen restaurants en cafés op 1 mei opnieuw de deuren openen. Maar dat betekent ook dat de horecabazen nog een periode van twee maanden zonder inkomsten moeten doorkomen, terwijl zes op de tien horecazaken volgens onderzoeksbureau Graydon nu al met ernstige betalingsproblemen kampt. Het Laatste Nieuws sprak met 25 uitbaters van horecazaken, van Aalst tot Willebroek, over hun nakende heropening. ‘Veel collega’s hebben het financieel enorm zwaar. We gaan de komende maanden veel zaken voorgoed zien sluiten.’ [naar artikel]
De kans bestaat dat je pint 10 procent duurder wordt op 8 mei wanneer de terrassen opengaan. "De grote brouwerijen verhogen hun prijzen zelfs in deze coronacrisis, we moeten volgen", zegt horecaondernemer Wim Van der Borght op Radio 2 Antwerpen. "Waarom ben je bereid om veel te betalen in Milaan maar moet het spotgoedkoop zijn in Antwerpen", vraagt hij zich af. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.