LIVE. Antwerp al na twintig minuten met tien, maar ‘Great Old’ krijgt nu wel strafschop na tussenkomst VAR!

06/03/2021 - 21:13
"• Speeldag 30 JPL • Bosuilstadion • Aftrap: 20u45 • Antwerp staat tweede, maar kon al een maand niet meer winnen. Kortrijk is 13de"

1. LIVE ANTWERP-CLUB. ‘Great Old’ gaat na de rust op zoek naar de gelijkmaker (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste van een dubbele confrontatie tussen Antwerp en Club Brugge. De Great Old verdedigt in de Champions’ play-offs zijn leidersplek. Na amper twee minuten bracht Mata de bezoekers al op voorsprong, twintig minuten later verdubbelde Vanaken de score met een rake kopbal. Janssen bracht de thuisploeg tien minuten voor de rust weer in de wedstrijd. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog! [naar artikel]

2. LIVE ANTWERP-CLUB. ‘Great Old’ leeft nog aan de rust na aansluitingstreffer van Janssen (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

3. LIVE. VAR-interventie levert geen strafschop op voor Antwerp, enkele minuten later scoort Charleroi de 0-1 (19/03/2023 - Gazet van Antwerpen)

Racing Genk deelde vrijdagavond de punten met Cercle Brugge dus kan Royal Antwerp FC andermaal wat dichterbij sluipen in het klassement. Maar dan moet de Great Old wel voorbij Charleroi. RAFC is sterk voor eigen publiek, maar de Carolo’s zijn al zes uitwedstrijden op rij ongeslagen. Volg Antwerp - Charleroi hier LIVE! [naar artikel]

4. Antwerp krijgt strafschop na hands van Owusu, Mbokani geeft de bal aan Refaelov (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Na de snelle 0-1-achterstand draaide Antwerp in een kleine tien minuten de scheve situatie tegen AA Gent helemaal om. Eerst scoorde Mbokani de... [naar artikel]

5. “Ook omdat de bal van een eigen speler kwam”: Frank De Bleeckere geeft merkwaardige uitleg voor waarom Antwerp geen strafschop kreeg (20/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Antwerp ging zondag in eigen huis onderuit tegen Charleroi, maar de wedstrijd had er helemaal anders kunnen uitzien als The Great Old vroeg in de wedstrijd een strafschop had gekregen. Charleroi-verdediger Jackson Tchatchoua raakte de bal immers met de arm, maar scheidsrechter Nathan Verboomen zag er ook na tussenkomst van de VAR geen graten in. Frank De Bleeckere gaf namens het Referee Department maandag aan het eens te zijn met de ref en had daar ook een opvallende uitleg voor. [naar artikel]

6. LIVE ANTWERP-CHARLEROI. De Laet gaat in spits spelen, Great Old nog steeds op achterstand tegen tien Carolo’s (19/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuwe kans voor Antwerp om nog wat dichter bij leider Racing Genk te sluipen. Als het wint van Charleroi, komt het op amper vijf punten. Ze hebben echter werk voor de boeg, want Badji zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Antwerp, na 60 minuten tegen tien man na rood voor Marcq, miste op jacht naar de gelijkmaker al enkele kansen. Volg de match hieronder LIVE! [naar artikel]

7. LIVE. Toch géén strafschop voor Antwerp na tussenkomst van de videoref! (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

• Speeldag 4 • Ref: Christof Dierick • Bosuil • Veel wissels bij Antwerp [naar artikel]

8. LIVE. Toch géén strafschop voor Antwerp na tussenkomst van de videoref, rusten bij 1-0 (18/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

9. Antwerp verliest in eigen huis na discutabele strafschop (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft op de derde speeldag in de Proximus League met 0-1 verloren van Lommel United na een discutabele strafschop een kwartier voor tijd. Meteen het eerste verlies van The Great Old. [naar artikel]

10. Antwerp wint oefenduel, Lamkel Zé krijgt rode kaart voor natrappen na amper tien minuten (11/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Toch weer een dikke honderd fans van Antwerp present op de stage in Algorfa voor de oefenwedstrijd tegen een lokale selectie. Zij zagen de Great Old winnen met 0-2, maar Lamkel Zé liet zich opnieuw negatief opmerken. [naar artikel]

11. LIVE ANTWERP-CLUB. 0-2 voor de bezoekers! Vanaken kopt Club Brugge naar een comfortabele voorsprong (14/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De eerste van een dubbele confrontatie tussen Antwerp en Club Brugge. De Great Old verdedigt in de Champions’ play-offs zijn leidersplek. Na amper twee minuten spelen bracht Mata de bezoekers al op voorsprong, twintig minuten later verdubbelde Vanaken de score met een rake kopbal. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog! [naar artikel]

12. LIVE. Antwerp op achterstand: Thorsteinsson zet strafschop om voor OH Leuven (26/02/2023 - Gazet van Antwerpen)

Dankzij de zege van Westerlo tegen Union kan Antwerp op een gedeelde tweede plaats komen. Daarvoor moet de Great Old wel winnen tegen OHL. Pakt rood-wit de drie punten mee uit Leuven? Volg het hier LIVE! [naar artikel]

13. Antwerp pakt punt in topper tegen Charleroi ondanks twee rode kaarten (27/01/2018 - Gazet van Antwerpen)

Na de 2-2 tegen Club Brugge en de 1-1 tegen AA Gent heeft Antwerp opnieuw een gelijkspel geboekt in de derde topper op rij. Op bezoek bij Charleroi werd het 1-1. Obbi Oulare bracht de Great Old diep in de eerste helft op voorsprong, maar de ingevallen Benavente maakte meteen na rust de gelijkmaker. Alexander Corryn kreeg twintig minuten voor tijd een rode kaart omdat hij de doorgebroken Rezaei vloerde, na een dramatische terugspeelbal van Haroun. Tien minuten later pakte ook Sall rood, maar toch hielden de bezoekers stand. [naar artikel]

14. LIVE UNION-ANTWERP. Dramatische start voor Antwerp! Eckert zet al na 2 minuten strafschop om (03/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Union en Antwerp kijken elkaar in de ogen. Krijgen we een spektakelstuk? Volg alle actie op de voet in onderstaande liveblog. [naar artikel]

15. ONS OORDEEL. Dat heet dan een collectieve offday: liefst tien gebuisde spelers bij een onherkenbaar Antwerp (16/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een onherkenbaar Antwerp ging met 3-0 onderuit tegen Standard. Na tien minuten stond de eindscore al op het scorebord, maar ook daarna kon de Great Old nooit een vuist maken. Heel wat spelers zakten door het ijs, dit zijn onze beoordelingen. [naar artikel]

16. LIVE. Van Bommel begint met Ejuke en Kerk in steun van Janssen, Lewandowski dan toch in de basis bij Barcelona (13/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Nul op vijftien: dat is de pijnlijke balans van Antwerp na vijf speeldagen in de Champions League. Woensdag krijgt de Great Old met FC Barcelona hoog bezoek in het Bosuilstadion. Kan Antwerp de Great Old het kampioenenbal met opgeheven hoofd verlaten en wie weet zelfs stunten tegen de Catalanen? Volg het hier LIVE. [naar artikel]

17. Antwerp verliest en blijft met een 5 op 15 achter, Lierse voorlopig leider (09/09/2016 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft vrijdagavond in eigen huis niet kunnen winnen van Lierse. De Great Old verloor met 1-2 en heeft nu slechts vijf punten uit vijf wedstrijden gehaald. Lierse is voorlopig leider in de eerste klasse B met negen punten. Antwerp kwam al na enkele minuten op achterstand na een owngoal van Biset. Al na 24 minuten stond de eindstand op de borden: De Belder zette Lierse op rozen via strafschop waarna Remecle snel de 1-2 binnenkopte. [naar artikel]

18. De Supercup is voor Antwerp: ‘Great Old’ haalt het van KV Mechelen na strafschoppen (23/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Na de landstitel en de beker heeft Antwerp ook de Supercup beet. Het had daarvoor wel penalty’s nodig tegen KV Mechelen, nadat het na 90 minuten 1-1 was gebleven. Dimitri Lavalée miste de beslissende strafschop. [naar artikel]

19. LIVE SERAING-ANTWERP. Breidt ‘Great Old’ dubbele voorsprong na rust uit tegen tienkoppige thuisploeg? (11/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Seraing en Antwerp sluiten op Le Pairay deze zaterdag in de Jupiler Pro League af. Seraing-speler Opare kreeg al na tien minuten een rode kaart, Ekkelenkamp en Janssen zorgden voor 0-2. Volg de wedstrijd in onderstaande liveblog! [naar artikel]

20. Antwerp boekt zuinige zege tegen Zulte Waregem en komt met zes op zes mee aan de leiding (31/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft een zes op zes te pakken. De Great Old won zondagavond verdiend maar zonder veel overschot tegen Zulte Waregem (1-0). Michel-Ange Balikwisha ging in twintig minuten van zero naar hero. [naar artikel]

21. LIVE: Antwerp krijgt geen strafschop na ingreep Marinos (0-0) (27/01/2018 - Het Laatste Nieuws)

Aftrap om 18u Scheidsrechter: Lawrence Visser Stade du Pays Charleroi (2e) en Antwerp (5e) lijken al zeker van PO1 [naar artikel]

22. LIVE. Nainggolan in plaats van Ekkelenkamp: pakt Antwerp tiende zege tegen Kortrijk? (02/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Op speeldag nummer tien gaat Antwerp voor overwinning nummer tien. Op verplaatsing bij KV Kortrijk staat het voor het eerst oog in oog met Didier Lamkel Zé sinds diens vertrek bij de Great Old. Volg de wedstrijd hier LIVE! [naar artikel]

23. LIVE. Pakt Antwerp revanche in Oostenrijk? (26/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Na twee stuntzeges volgde de eerste teleurstelling in de Europa League. De Great Old verloor met 0-1 van LASK, maar vanavond krijgt het een herkansing in Oostenrijk. Zet Antwerp er een grote stap richting Europese overwintering? Volg alles hier LIVE vanaf 18u55! [naar artikel]

24. Antwerp bezorgt rivaal Club flinke kater: Great Old haalt 2-0-achterstand op in slotkwartier (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van een verrassende wending gesproken. De kraker tussen Club en Antwerp leek bij een 2-0-stand gespeeld, totdat de Great Old zijn duivels ontbond. Frey en Janssen stuurden blauw-zwart met een slecht gevoel op vakantie, al scoorde die laatste na een licht gegeven strafschop. [naar artikel]

25. Ons oordeel. Geen echte uitblinkers bij knokploeg Antwerp (17/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

Antwerp leed een erg zure thuisnederlaag tegen Anderlecht. In een match zonder veel kansen leek het af te stevenen op een billijk 0-0 gelijkspel, maar dat was buiten nieuwkomer Bolasie gerekend. Bij Antwerp had Lamkel Zé een strafschop kunnen krijgen. De Kameroener was ook een van de beteren bij de Great Old. Dit is onze spelersbeoordeling. [naar artikel]