De prijs die moet betaald worden, heeft op de perceptie over de kwaliteit van een glas wijn een duidelijke impact. Naarmate de aankoopkost oploopt, blijkt ook de appreciatie van de consument toe te nemen. Dat is de conclusie van een studie van wetenschappers aan de Universität Basel in Zwitserland. Het onderzoek was gebaseerd op een […] The post Een prijsverhoging bezorgt de wijn ook een beter aroma appeared first on Business AM. [naar artikel]
Wie menukaarten van restaurants opentrekt, fronst soms de wenkbrauwen bij het zien van de prijzen van één fles wijn. Bij The Jane (**) in Antwerpen van chef Nick Bril al helemaal: daar staat de ‘Liber Pater’ op de kaart, wijn met een prijskaartje van 35.000 euro per fles, omgerekend een losse 7.000 euro per glas. Is dure wijn per se beter? Waarom kost die zoveel? En wordt dat vaak besteld? Nick Bril, sommelier Trésor Vets en wijnmaker Loïc Pasquet leggen uit. [naar artikel]
Een vleugje citrus, een snuifje chocolade, een afdronk van brioche. Als je wijnrecensies leest, zitten er wel heel veel smaken in één glas. En bovendien smaken waarvan je denkt: “Hout, hoe smaakt dat eigenlijk?” Professionele wijnproevers leggen uit hoe ze daarbij komen. Schol! [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
De proseccohype is totaal uit de hand gelopen. In de regio Veneto, waar de bubbelwijn vandaan komt, zijn de bossen verdwenen en worden alleen nog maar druiven verbouwd. [naar artikel]
Wijn vind je in heel wat smaken en variaties aan kleuren: wit, rood, rosé en zelfs oranje. Onderling kennen ze ook tal van schakeringen. Maar hoe ontstaan die specifieke kleuren precies? En welke rol speelt de kleur van de druif? We vroegen het aan de meermaals bekroonde topsommelier Gianluca Di Taranto. [naar artikel]
12:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of dure wijn ook de beste is. [naar artikel]
Het is een publiek geheim dat de manier waarop we vandaag pilsbier brouwen de smaak van dat klassieke pintje heeft aangetast. Wetenschappers van de KU Leuven hebben nu achterhaald hoe dat precies komt en vooral: hoe ze dat kunnen oplossen. Met dank aan, hou je vast, Japanse saké en... bananensmaak. [naar artikel]
07:00 De videoreeks ‘Klare Wijn, misverstanden opgehelderd’ helpt je de complexe wijnwereld te doorgronden. In deze aflevering vertellen we je of wijn echt beter wordt met de jaren. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.