De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

BELUISTER - Nederlandse premier Mark Rutte aan VRT NWS: "Alexander De Croo had mijn broer kunnen zijn"

VRT NWS

16/03/2021 - 10:15

Morgen weet de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte of hij zich mag opmaken voor een verlengd verblijf in Het Torentje, zoals het kantoor van de Nederlandse minister-president wordt genoemd. De peilingen wijzen op winst voor zijn rechts-liberale regeringspartij VVD. Maar de race is nog niet gelopen, zegt Rutte in een interview met VRT NWS. "In Nederland kan er op het laatste moment nog veel verschuiven."


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. BEKIJK - "België en Nederland hebben een mooi verhaal": Premier De Croo ontvangt Nederlandse collega Rutte in Gent (19/04/2022 - VRT NWS)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft zijn Nederlandse collega Mark Rutte ontvangen in Gent. Ze hadden het onder meer over een intensere Europese samenwerking op het vlak van defensie, zeker nu, met de oorlog in Oekraïne. En hoe dat moet, kan Europa volgens hen leren van België en Nederland.
  [naar artikel]
 2. De Croo moet invallen voor Rutte op Europese top (14/12/2021 - De Standaard)
  Premier Alexander De Croo vertegenwoordigt Mark Rutte woensdag en donderdag in Brussel op de top van het Oostelijk Partnerschap en de Europese top. De Nederlandse premier is verhinderd door het debat in de Tweede Kamer over de regeringsvorming. Daardoor zal De Croo optreden als vertengwoordiger van de Benelux.
  [naar artikel]
 3. "Hangt de Nederlandse vlag nou op z’n kop?" Pijnlijke misser bij bezoek van Nederlandse premier in de Wetstraat (25/01/2023 - VRT NWS)
  Foto's van een ondersteboven gehangen Nederlandse vlag in de Wetstraat 16 zijn een eigen leven beginnen te leiden op het internet. De nogal gênante misser werd onbedoeld verspreid na tweets van premier Alexander De Croo (Open VLD) en zijn Nederlandse collega Mark Rutte zelf. De Croo heeft het euvel intussen rechtgezet in een video, maar het is niet de eerste keer dat de Nederlandse vlag bij een bezoek van een Nederlands politicus verkeerd wordt opgehangen.
  [naar artikel]
 4. Wat Alexander De Croo kan leren uit de zege van Mark Rutte (20/03/2021 - De Morgen)
  Of je de Open Vld nu met de VVD dan wel met de links-liberale D66 vergelijkt, voor de ­partij van premier Alexander De Croo tonen de Nederlandse verkiezingen een hoopvol resultaat. Wat kan De Croo van zijn zegevierende ambts- en geestesgenoot in Den Haag leren?
  [naar artikel]
 5. Alexander De Croo en Mark Rutte overleggen over funshoppen over de grens (15/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo heeft dinsdagochtend gebeld met de Nederlandse minister-president Mark Rutte over de coronasituatie. De eerste minister heeft eraan herinnerd dat ‘funshoppen’ in België verboden is, tweet hij. In Nederland zijn de niet-essentiële winkels sinds vandaag gesloten, waardoor de vrees bestaat dat Nederlanders over de grens zullen komen winkelen.
  [naar artikel]
 6. Oeps: Nederlandse vlag hangt omgekeerd bij bezoek Rutte aan premier De Croo (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een werkbezoek gebracht aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Bij de foto’s van dat bezoek valt een pijnlijk foutje op: de vlag van Nederland hangt omgekeerd.
  [naar artikel]
 7. Oeps: Nederlandse vlag hangt omgekeerd bij bezoek Rutte aan premier De Croo (25/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft een werkbezoek gebracht aan het kabinet van premier Alexander De Croo. Bij de foto’s van dat bezoek valt een pijnlijk foutje op: de vlag van Nederland hangt omgekeerd.
  [naar artikel]
 8. Premier Rutte niet te spreken over "smakeloze" tweet van Wilders (08/02/2017 - De Redactie)
  Dat PVV-leider Geert Wilders een nepfoto heeft verspreid waarop zijn D66-collega Alexander Pechtold als terrorist wordt afgebeeld, is volgens premier Mark Rutte "totaal smakeloos". Rutte noemde de actie van Wilders ook "totaal niet normaal".
  [naar artikel]
 9. Nederlandse premier Rutte over overnameplan PostNL: "Gek plan" (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte is "niet meteen enthousiast" over de plannen van bpost om het Nederlandse PostNL over te nemen. "We hebben
  [naar artikel]
 10. Nederlandse premier over rel met Turkije: "Ik ben in de verkeerde film beland" (12/03/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse premier Mark Rutte noemt de hele manier van doen van de Turkse regering de voorbije dagen "totaal bizar". "Ik ben in een verkeerde film beland", zei Rutte vanmorgen in een talkshow op de Nederlandse televisie.
  [naar artikel]
 11. Nederlandse premier Rutte noemt snelheidsverlaging "rotmaatregel" (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft de verlaging van de maximumsnelheid op snelwegen vanmorgen "een rotmaatregel" genoemd, die echter nodig is...
  [naar artikel]
 12. Nederlandse premier Rutte in advertentie: "Doe normaal of ga weg" (23/01/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse premier Mark Rutte roept zijn landgenoten vandaag via een paginagrote advertentie in de kranten op tot een fatsoensoffensief. Hij hekelt de normvervaging en het "hufterige" gedrag in de samenleving en heeft een duidelijke boodschap voor allochtonen die zich niet willen integreren.
  [naar artikel]
 13. Premier Michel: "Zeer onhandige reactie van Nederlandse premier Rutte" (11/11/2017 - VRT NWS)
  De uitspraken van de Nederlandse premier over ons land - Mark Rutte wil "België niet achterna" - tonen vooral aan dat hij "heel slecht geïnformeerd" is. Dat valt te horen op het kabinet van premier Charles Michel. "Dit is een zeer onhandige reactie in een moeilijk debat in Nederland. Maar ook niet verwonderlijk gezien zijn zeer krappe meerderheid."
  [naar artikel]
 14. Leiders België, Nederland en Noordrijn-Westfalen roepen gezamenlijk op om thuis te blijven (17/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische premier Alexander De Croo, zijn Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte en minister-president Armin Laschet van de aangrenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben in een gezamenlijke video hun burgers opgeroepen om de komende weken de grens zo min mogelijk over te steken. "Dit is de enige manier om het virus te verslaan", zegt De Croo.
  [naar artikel]
 15. Nederlandse premier Rutte vergelijkt Europa met "huifkarren uit westerns van John Wayne" (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het is van het grootste belang dat de Europese Unie verenigd blijft, zo pleittte de Nederlandse premier Mark Rutte vandaag in het Europees...
  [naar artikel]
 16. De Croo, Rutte en Laschet lanceren gezamenlijke videoboodschap: ‘Blijf thuis!’ (17/12/2020 - De Standaard)
  Premier Alexander De Croo, de Nederlandse premier Mark Rutte en minister-president Armin Laschet van de aangrenzende Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hebben samen een videoboodschap gelanceerd. In het filmpje roepen ze hun burgers op om met z’n allen thuis te blijven, in eigen land.
  [naar artikel]
 17. Nederlandse premier Rutte "wil België niet achterna" met dividendbelasting (11/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte "wil België niet achterna". Dat heeft hij gezegd op zijn wekelijkse persconferentie, waar hij zijn plan om de...
  [naar artikel]
 18. Rutte over uithaal naar België: "Ik had die opmerking zo niet zo hoeven maken" (15/11/2017 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte erkent dat hij ons land onnodig heeft geschoffeerd. Vorige week had Rutte de beslissing van de Nederlandse regering om de dividendbelasting af te schaffen verdedigd door te verwijzen naar België, dat volgens hem een slecht voorbeeld is. Vandaag gaf de Nederlandse premier toe dat hij misschien wel wat onhandig is geweest.
  [naar artikel]
 19. Nederlandse premier Rutte over snelheidsverlaging: "Dit is een rotmaatregel" (13/11/2019 - VRT NWS)
  Gisteren raakte bekend dat in Nederland de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat naar 100 km per uur. De Nederlandse premier Mark Rutte noemde die beslissing vandaag "een rotmaatregel", maar benadrukte wel het belang ervan. De snelheidsbeperking is een van de stappen die de overheid zet om het teveel aan stikstof in Nederland te verhelpen.
  [naar artikel]
 20. Alexander De Croo: 'Totaal onaanvaardbaar dat mars tegen coronabeleid eindigt in geweld' (22/11/2021 - Knack)
  Zowel de Belgische premier Alexander De Croo (Open VLD) als zijn Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte heeft zwaar uitgehaald naar de relschoppers op de betogingen tegen het coronabeleid van afgelopen weekend.
  [naar artikel]
 21. "Duivels dilemma" en een zucht: wat premier Wilmès kan leren van Nederlandse collega Rutte bij aankondigen exitstrategie (22/04/2020 - VRT NWS)
  "Duivelse dilemma's", een "ongelofelijke worsteling" en... een zucht. De Nederlandse premier Mark Rutte kondigde gisteren op een persconferentie de versoepeling van enkele coronamaatregelen aan, maar heel veel verandert er voorlopig niet. Een soortgelijk verhaal zal premier Sophie Wilmès (MR) wellicht ook vrijdag bij ons moeten brengen, na de Nationale Veiligheid. Een moeilijke boodschap en dus is de manier waarop des te belangrijker, zo weten experts.
  [naar artikel]
 22. Nederlandse premier Rutte: "Als het je hier niet bevalt: ga weg!" (23/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Mensen die het in Nederland niet bevalt moeten weg gaan. Dat stelt de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) in een interview met het AD. "Als het
  [naar artikel]
 23. Nederlandse premier Rutte wiste tot vorige week iedere dag zijn sms'jes: "Maar plaats voor 20 berichten op toestel" (18/05/2022 - VRT NWS)
  Jarenlang heeft de Nederlandse premier Mark Rutte dagelijks zijn sms'jes gewist. Volgens Rutte deed hij dat, omdat zijn toestel onvoldoende geheugen had en maar 20 sms'en kon opslaan. In Nederland is dat een probleem, want door de bijzondere archiefwet is een politicus eigenlijk verplicht zijn correspondentie te laten archiveren.
  [naar artikel]
 24. Nederlandse premier Rutte ontvangen door Trump: "Relatie is beter dan ooit" (02/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Mark Rutte is ontvangen door de Amerikaanse president Donald Trump in het Witte Huis. Het is het eerste bezoek van Rutte aan Trump. "De...
  [naar artikel]
 25. De Croo drukt Rutte op het hart: ‘Nederlandse funshopper niet welkom in België’ (15/12/2020 - De Morgen)
  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vanochtend gebeld met de Nederlandse minister-president Mark Rutte over de coronasituatie. De eerste minister heeft eraan herinnerd dat ‘funshoppen’ in België verboden is, tweet hij. In Nederland zijn de niet-essentiële winkels sinds vandaag gesloten, waardoor de vrees bestaat dat Nederlanders over de grens zullen komen winkelen.
  [naar artikel]
 26. De Croo drukt Rutte op het hart: “Nederlandse funshopper niet welkom in België” (15/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo heeft dinsdagochtend gebeld met de Nederlandse minister-president Mark Rutte over de coronasituatie. De eerste minister heeft eraan herinnerd dat ‘funshoppen’ in België verboden is, tweet hij. In Nederland zijn de niet-essentiële winkels sinds vandaag/dinsdag gesloten, waardoor de vrees bestaat dat Nederlanders over de grens zullen komen winkelen.
  [naar artikel]
 27. Van "niet goed genoeg" tot "erg tevreden": gemengde reacties bij Nederlandse oud-kolonies na excuses van premier Rutte (20/12/2022 - VRT NWS)
  Er zijn gemengde reacties op de excuses die de Nederlandse premier Mark Rutte gisteren in naam van zijn regering aanbood voor het slavernijverleden van zijn land. Sommigen noemen de excuses "een historisch moment", voor anderen zijn ze niet voldoende. Een overzicht.
  [naar artikel]
 28. Nederlandse premier Rutte denkt niet meer onbekommerd over Zwarte Piet (05/06/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte is van gedachten veranderd over Zwarte Piet. Verklaarde hij in 2013 nog onbekommerd dat "Zwarte Piet nu eenmaal zwart" is, inmiddels heeft hij "een grote verandering doorgemaakt".
  [naar artikel]
 29. Rutte (recht uit het hart): "Michel is een van de beste premiers van Europa" (13/12/2018 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte weet wat het is om een minderheidsregering te leiden. Dat deed hij in zijn eerste kabinet (2010-2012), toen hij moest rekenen op de gedoogsteun van de PVV van Geert Wilders. Onze reporter Rob Heirbaut vroeg Rutte of hij tips had voor zijn Belgische collega Charles Michel, die na het vertrek van de N-VA uit de regering in hetzelfde schuitje zit. "Ik ga geen adviezen geven, dat zou arrogant zijn", antwoordde Rutte. De Nederlandse premier had wel woorden van lof voor zijn Belgische collega en noemde Michel "een van de beste premiers, en dat zeg ik recht uit het hart, die Europa op dit moment heeft."
  [naar artikel]
 30. Mark Rutte is met 4.311 dagen recordpremier in Nederland: hoe doet de "man van pils en bitterballen" het? (02/08/2022 - VRT NWS)
  Mark Rutte is sinds vandaag de langstzittende premier van Nederland. Met 4.311 dagen aan het hoofd van de regering bij onze noorderburen neemt hij het stokje over van Ruud Lubbers. Zelf noemt Rutte het "een voetnoot", meteen een van de verklaringen waarom hij het al zo lang uithoudt.
  [naar artikel]
 31. [VIDEO] - "Dag mama, dit is Mark Rutte" (03/03/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse minister-president Mark Rutte (VVD) voert volop campagne voor de parlementsverkiezingen van 15 maart. In Amsterdam ging hij op de foto met een groepje jongens. De moeder van één van hen geloofde niet dat haar zoon echt naast de premier stond. Waarop Rutte tot twee keer toe de telefoon nam om de mama ervan te overtuigen dat hij het echt was. (beelden NOS)
  [naar artikel]
 32. Nederlandse premier Rutte beslist nog niet over aftreden of aanblijven na crisisberaad over "Toeslagenaffaire" (04/01/2021 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft opnieuw crisisberaad gehouden met zijn regering over de zogenoemde "Toeslagenaffaire". Hoge ambtenaren hadden zonder reden de premies voor kinderopvang geschrapt van 26.000 gezinnen. De regering ligt onder vuur, maar beslist nog niet om op te stappen.
  [naar artikel]
 33. Mark Rutte: "Nederland zegt "Ho" tegen het verkeerde soort populisme" (15/03/2017 - De Redactie)
  De VVD van aftredend premier Mark Rutte is veruit de grootste partij van Nederland geworden bij de parlementsverkiezingen, ondanks een verlies van 10 zetels.
  [naar artikel]
 34. Nederlandse premier Rutte had "eerlijk en stevig gesprek" met Trump (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft met de Amerikaanse president Donald Trump een "eerlijk en stevig" gesprek gehad over onder meer het...
  [naar artikel]
 35. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt het boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
  [naar artikel]
 36. Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat” (18/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.
  [naar artikel]
 37. "Caroline!": Nederlandse premier Rutte krijgt black-out in debat en roept in paniek om politiek adviseur (20/03/2019 - VRT NWS)
  "Caroline!", dat riep de Nederlandse premier Mark Rutte gisteravond in paniek tijdens een debat van de publieke nieuwsomroep NOS. Hij kreeg een black-out en had snel de hulp van zijn politiek adviseur nodig. Een opmerkelijke uitspraak was het zeker, want al snel was "Caroline" het gespreksonderwerp op Twitter.
  [naar artikel]
 38. Nederlandse premier Rutte: "Serieuze consequenties" bij inval in Oekraïne, maar steun aan dat land blijft defensief (02/02/2022 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt op zijn beurt Rusland om voor agressie tegen buurland Oekraïne. Dat zal niet zonder "serieuze consequenties" blijven, zei Rutte in Oekraïne. De Nederlandse steun aan dat land blijft wel puur defensief beperkt tot bescherming tegen cyberaanvallen.
  [naar artikel]
 39. Nederlandse premier Rutte wil niet regeren met Geert Wilders (15/01/2017 - De Redactie)
  In Nederland wil de liberale regeringspartij VVD van premier Mark Rutte na de komende verkiezingen geen samenwerking met de rechtspopulistische PVV van Geert Wilders. "Dat gaat niet gebeuren, de kans is niet 0,1, de kan is nul", bevestigde Rutte.
  [naar artikel]
 40. Geert Wilders tegen Nederlandse premier Rutte: "Aftreden en wegwezen" (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Aftreden en wegwezen." Dat is de boodschap van PVV-leider Geert Wilders aan het adres van de Nederlandse premier Mark Rutte, nadat er vanavond
  [naar artikel]
 41. Premier Rutte over wangedrag bij "The voice": "Hoe voorkom je dat het gebeurt, dat is cruciale vraag" (21/01/2022 - VRT NWS)
  Mensen moeten niet wachten met ingrijpen als ze signalen krijgen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, zegt de Nederlandse premier Mark Rutte in een reactie op het wangedrag bij het televisieprogramma "The voice of Holland" tegenover RTL Boulevard. "Als advies van ons allemaal, ga niet wachten tot iemand zegt: "het gaat hier fout", als je ziet dat het al fout gaat."
  [naar artikel]
 42. Rutte: "Verkiezingsoverwinning Wilders zou slecht zijn voor imago Nederland" (13/03/2017 - De Redactie)
  Nederland moet tijdens de verkiezingen woensdag een halt toeroepen aan een "verkeerd soort populisme". Dat heeft de Nederlandse premier Mark Rutte gezegd op een druk bijgewoonde persconferentie voor de internationale pers.
  [naar artikel]
 43. Nederlandse premier Rutte ziet nog 'weinig ruimte' voor versoepelingen (18/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte ziet nog "weinig ruimte" voor versoepelingen na het einde van de huidige lockdown op 2 maart. "Het ziet er niet hoopvol uit", zegt hij vandaag in het parlement. Hij doelt op de oplopende besmettingscijfers, met name van de Britse variant die besmettelijker is dan het al bestaande virus.
  [naar artikel]
 44. Nederlandse premier Mark Rutte over gelekte formatiedocumenten:  "Niet gelogen, maar slecht herinnerd" (01/04/2021 - VRT NWS)
  De Nederlandse formatie - of liever de verkenning voor de formatie - zit eindeloos in het slop. Vorige week donderdag liet verkenner Kajsa Ollongren een stuk van haar notities per ongeluk fotograferen. Daarin ging het over het populaire kamerlid Pieter Omtzigt (CDA), over wie geschreven stond: "functie elders". Een hele week was het gissen wie over Omtzigt gesproken had. Nu blijkt het Mark Rutte zelf te zijn, ondanks een eerdere ontkenning.
  [naar artikel]
 45. Nederlandse premier Rutte is in Oekraïne: "Ik wou zelf zien wat hier gebeurt, dit is onaanvaardbaar" (11/07/2022 - VRT NWS)
  De Nederlandse premier Mark Rutte brengt vandaag een bezoek aan Oekraïne, waar hij onder meer met president Volodimir Zelenski spreekt. Aan het begin van zijn bezoek werd Rutte rondgeleid op enkele plekken nabij de hoofdstad Kiev, waar zwaar is gevochten met de Russen. Het bezoek is in het diepste geheim voorbereid om veiligheidsredenen.
  [naar artikel]
 46. Pechtold heeft premier-ambities: "Ook D66 kan verkiezingen winnen" (09/03/2017 - De Redactie)
  Voor Alexander Pechtold, de leider van de Nederlandse links-liberale partij D66, gaat de strijd om de grootste partij in Nederland te worden niet enkel tussen premier Mark Rutte en uitdager Geert Wilders.
  [naar artikel]
 47. "Nee!": Rutte zet Trump openlijk op zijn plaats (03/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte was gisteren op bezoek bij de Amerikaanse president Donald Trump en hij heeft daar voor commotie gezorgd. De twee...
  [naar artikel]
 48. Rutte waarschuwt: "Deze complexe formatie gaat even duren" (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse premier Mark Rutte waarschuwt dat de vorming van een nieuwe regering nog wel even op zich kan laten wachten. "Het gaat wel even
  [naar artikel]
 49. Nederlandse premier Rutte na crisisoverleg: "Politiek is er nu niet voor iedereen" (29/03/2023 - VRT NWS)
  De Nederlandse regering gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag, "want de politiek is er nu niet voor iedereen". De coalitiepartijen verloren flink bij de Provinciale Statenverkiezingen, nieuwkomer de BoerBurgerBeweging (BBB) boekte een historische overwinning in alle provincies.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy