Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Reeks De Stand van de Sterren (deel 4): De Kristalijn

26/03/2021 - 15:52
"In de vierde aflevering van onze reeks 'De stand van de sterren' trekken we vandaag naar restaurant De Kristalijn in Genk. Sterrenchef Koen Somers viert er normaal gezien dit jaar zijn 10-jarig jubileum. In december kwam het sterrenrestaurant aan hotel Stiemerheide in handen van nieuwe eigenaar Jochen Leën. De Kristalijn koos ervoor om geen afhaalgerechten te serveren omdat dat volgens Somers financieel niet aantrekkelijk was. De chef-kok nam dan maar de tijd om nieuwe menu's te ontwikkelen en is ervan overtuigd dat de Limburgse gastronomie sterker uit de coronacrisis zal komen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Reeks De Stand van de Sterren (deel 4): De Kristalijn (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)

In de vierde aflevering van onze reeks 'De stand van de sterren' trekken we vandaag naar restaurant De Kristalijn in Genk. Sterrenchef Koen Somers viert er normaal gezien dit jaar zijn 10-jarig jubileum. In december kwam het sterrenrestaurant aan hotel Stiemerheide in handen van nieuwe eigenaar Jochen Leën. De Kristalijn koos ervoor om geen afhaalgerechten te serveren omdat dat volgens Somers financieel niet aantrekkelijk was. De chef-kok nam dan maar de tijd om nieuwe menu's te ontwikkelen en is ervan overtuigd dat de Limburgse gastronomie sterker uit de coronacrisis zal komen. [naar artikel]


2. De Kristalijn (09/04/2019 - De Morgen)

Deze keuken staat zonder meer aan de regionale top [naar artikel]


3. Woonzorgcentrum Kristalijn viert 102-jarige Maria in Bilzen (07/11/2022 - Het Belang van Limburg)

In woonzorgcentrum Kristallijn in Grote-Spouwen is een feestje in volle voorbereiding. “Op 12 november wordt Maria 102 jaar jong”, zegt het personeel. “Graag willen we haar verrassen met zoveel mogelijk kaartjes. Een verjaardagskaartje of een tekening zou haar een groot plezier doen.” [naar artikel]


4. Reeks De Stand van de Sterren (deel 3): Magis (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)

"Dit is een aderlating. We zullen straks 365 dagen hard moeten werken om dit allemaal goed te maken." Dat zegt chef-kok Dimitry Lysens van restaurant Magis in Tongeren. Lysens en zijn vrouw Aagje gebruikten de tweede lockdown om Magis in een nieuw kleedje te steken. Dat klanten vanuit Antwerpen naar Tongeren komen voor een afhaalmenu, vinden ze hartverwarmend. Maar het liefst wil het koppel, dat sinds 2009 een Michelinster heeft, die klanten snel terug ontvangen in hun vernieuwde restaurant. Aflevering 3 van onze reeks 'De stand van de sterren' vanuit Magis in Tongeren. [naar artikel]


5. Hoe de ongeslagen reeks van Rode Duivels tegen Oranje tot stand kwam: rode Kluivert, een doelpuntenkermis en de start van het huidig succes (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zorgt Oranje voor de verrassing en wint het straks in het hol van de Belgische leeuw? De voorbije resultaten zijn de Rode Duivels alvast gunstig... [naar artikel]


6. Hoe de ongeslagen reeks van Rode Duivels tegen Oranje tot stand kwam: rode Kluivert, een doelpuntenkermis en de start van het huidige succes (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Zorgt Oranje voor de verrassing en wint het straks in het hol van de Belgische leeuw? De voorbije resultaten zijn de Rode Duivels alvast gunstig... [naar artikel]


7. VIDEO. James Harden houdt straffe reeks in stand ondanks schouderblessure (12/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

James Harden heeft zijn opmerkelijke reeks van wedstrijden met 30 punten of meer opgevoerd naar 30 stuks. De vedette van Houston Rockets scoorde 31... [naar artikel]


8. LIVE (21 uur): Houdt Romelu Lukaku straffe Europa League-reeks in stand tegen Slavia Praag? (26/10/2023 - Sporza)

Blijft de waanzinnige reeks duren? Romelu Lukaku scoorde al in 13 Europa League-matchen op rij en hoopt tegen Slavia Praag die statistiek nog wat straffer te maken. Volg het duel hieronder LIVE. [naar artikel]


9. Michelingids: sterren komen, sterren gaan (14/04/2019 - De Morgen)

Niet alle chef-koks zullen zondag lekker slapen. De volgende ochtend verschijnt de nieuwe Michelingids, en voor sommigen betekent dat een ster meer, voor anderen één minder. 'Ik verwacht niets', zegt Bart De Pooter, net door Gault&Millau uitgeroepen tot chef van het jaar. Dat blijkt de slimste strategie. 'Michelin houdt er niet van dat een chef gaat rondbazuinen dat hij rekent op sterren.' [naar artikel]


10. Eerste sterren ontploften met enorm krachtige jets die zaden leverden voor nieuwe sterren (08/05/2019 - VRT NWS)

Honderden miljoenen jaren na de oerknal ontstonden de eerste sterren als enorm heldere opeenhopingen van de lichte elementen waterstof en helium. In de kernen van die eerste sterren creëerden extreme thermonucleaire reacties de eerste zwaardere elementen, waaronder koolstof, ijzer en zink. De eerste sterren waren een soort gigantische kort levende vuurballen, en wetenschappers namen tot nu toe aan dat ze na korte tijd ontploften zoals supernova's nu, bolvormig, in alle richtingen. Een nieuwe studie heeft nu ontdekt dat die eerste sterren mogelijk ontploft zijn op een krachtigere, asymmetrische manier, en jets uitgestoten hebben die zo hevig waren dat ze naburige sterrenstelsels bezaaid hebben met zwaardere elementen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!