Meester-chocolatier en -patissier Herman Van Dender proeft voor ons tien paaseitjes van melkchocolade met een vulling van praliné. Waar hij naar zoekt, zijn eitjes die hem blij maken. Niet alleen door hun kleurrijke verpakking, maar vooral door hun smaak: een lekkere combinatie van melkchocolade en praliné. [naar artikel]
De winkels liggen er vol van, maar het ene paaseitje is het andere niet. Zowel niet qua smaak als qua prijs. “Veel eitjes smaken naar vet en suiker, níét naar chocolade”, vertelt topchocolatier Dominique Persoone. Hij proeft twaalf eitjes van melkchocolade uit de supermarkt: vijf ervan buist hij genadeloos. Gelukkig vindt hij ook twee eitjes die een 8/10 en 9/10 waard zijn. “Dit lijkt op chocolade met ‘rice krispies’-ontbijtgranen.” [naar artikel]
In de verte hoor je de paasklokken al luiden. Hoog tijd dus om je voorraad paaseitjes in te slaan. Maar welke zijn de beste én welke laat je beter links liggen in de winkel? We schotelden topchocolatier Dominique Persoone 15 zakjes en doosjes met eitjes ‘melk-praliné’ voor. “De lelijkste van allemaal bleken de lekkerste te zijn”, zegt hij. “Andere waren gevuld met lucht of boerenbedrog in plaats van met lekkere praliné van hazelnootjes.” [naar artikel]
Elk jaar liggen de winkels in april overvol met lekkere paaseitjes. De klassieker met melkchocolade kan daarbij niet ontbreken, maar wat zijn de beste paaseitjes? Is de kwaliteit van luxemerken beter dan die van huismerken? Chocolatier Herman Van Dender proeft 20 eitjes van melkchocolade en geeft een oordeel over smaak, prijs en kwaliteit: “Deze eitjes ruiken echt naar niets. Ik zou zelfs durven denken dat ze al heel lang geleden zijn geproduceerd.” [naar artikel]
Elke chocoladeliefhebber weet: aan de smaak van brownies kan je maar moeilijk weerstaan. Maar wat als je geen tijd hebt om zelf verse exemplaren te bakken? Met welke brownies uit de supermarkt ben je dan het best én het goedkoopst af? Herman Van Dender, Patissier-chocolatier van het jaar 2023 in Brussel, smult van acht verschillende voorverpakte brownies uit de supermarkt op zoek naar het antwoord. “Geslaagd, glutenvrij én lekker van smaak.” [naar artikel]
Het begon in een klein fabriekje in Schaarbeek. Vandaag - precies 140 jaar later - verkoopt Côte d’Or elk jaar 47 miljoen stukken chocolade in België. Wat zit er in die repen met de gouden olifant dat wij er zo verlekkerd op zijn? “Met de Mignonettes die Belgen eten, kan je 85% van het land bedekken.” [naar artikel]
Pasen komt eraan, hét ideale excuus om de hele dag het ene paaseitje na het andere naar binnen te spelen. Maar waar vind je nu de lekkerste [naar artikel]
Pasen staat voor de deur. Dit weekend worden weer massaal paaseitjes geraapt in de Vlaamse tuinen. Zoals u weet zijn er paaseitjes in alle soorten en smaken, maar ook prijscategorieën. Welke paaseitjes kunt u nu het best verstoppen voor uw zoon, dochter, neefje of nichtje? Welke eitjes vallen het meest in de smaak en proeven onze lezers het verschil tussen dure en goedkope paaseitjes? [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.