Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Minister Verlinden beantwoordt al uw vragen over de paaspauze: “Nu besmettingen de kop indrukken om eind april te kunnen versoepelen”

26/03/2021 - 20:39
"Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was vanavond studiogast bij VTM NIEUWS. Ze kwam er vragen beantwoorden over de nieuwe regels van de paaspauze: de regels voor de winkels, de controles op de kleinere buitenbubbel, controles in de paasvakantie en meer."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Minister Verlinden beantwoordt al uw vragen over de paaspauze: “Nu besmettingen de kop indrukken om eind april te kunnen versoepelen” (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) was vanavond studiogast bij VTM NIEUWS. Ze kwam er vragen beantwoorden over de nieuwe regels van de paaspauze: de regels voor de winkels, de controles op de kleinere buitenbubbel, controles in de paasvakantie en meer. [naar artikel]


2. Einde van de Paaspauze: welke coronamaatregelen versoepelen vanaf maandag? (25/04/2021 - Het Nieuwsblad)

Op maandag 26 april eindigt na vier weken de Paaspauze en volgen opnieuw een aantal versoepelingen. Een overzicht. [naar artikel]


3. Coronablog: aantal bevestigde besmettingen stijgt nog steeds - maatregelen 'paaspauze' officieel van kracht (27/03/2021 - Knack)

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]


4. Coronablog: aantal bevestigde besmettingen stijgt nog steeds - 'paaspauze' met strengere maatregelen gestart (27/03/2021 - Knack)

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]


5. Coronablog: aantal bevestigde besmettingen stijgt nog steeds - 'paaspauze' met strengere maatregelen (27/03/2021 - Knack)

Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis. [naar artikel]


6. Paaspauze heeft amper effect op besmettingen in Limburg (17/04/2021 - Het Belang van Limburg)

De paaspauze heeft nauwelijks effect gehad op de besmettingscijfers in Limburg. Er raakten veel minder kinderen besmet maar bij de zestigplussers is er een opvallende stijging. “Wellicht hebben heel wat grootouders op de kleinkinderen gepast”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs. [naar artikel]


7. Beerschot strikt Thibaud Verlinden, de zoon van ex-doelman Dany Verlinden: “We voelen bij hem veel gretigheid” (10/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Beerschot heeft Thibaud Verlinden (22) aangetrokken. De flankaanvaller ondertekende een contract tot medio 2024 bij de degradant, met een optie voor een extra jaar. [naar artikel]


8. Nieuwe maatregelen versoepelen nog vóór we weten of vorige tot meer besmettingen leidden: gaan we niet te snel? (27/04/2020 - Het Nieuwsblad)

De komende drie maandagen worden de coronamaatregelen telkens weer versoepeld. Is het wel verstandig om dat al tot twee keer te doen, terwijl het langer dan een week duurt vóór we de effecten van de eerdere versoepeling zien? De groep van ­experts die de Nationale Veiligheidsraad bijstaat (GEES), argumenteerde dat er ten vroegste twee weken na de eerste versoepeling een tweede versoepeling mocht komen. Ook Pierre Van Damme, professor epidemiologie (UAntwerpen), zei eerder al dat we de maatregelen best om de twee weken lossen, zodat we het effect kunnen evalueren. [naar artikel]


9. In Europa staat België op plaats zeven qua aantal besmettingen: “Versoepelen is écht nog niet aan de orde” (08/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Spanje kleurt bijna helemaal rood, uit Parijs moeten we wegblijven, net als uit een groot deel van Kroatië. Maar eigenlijk doet België het tegenover de rest van Europa óók niet goed. We staan op plaats zeven van het aantal besmettingen per 100.000 inwoners. “Een paar weken geleden stonden we samen met Spanje zelfs bovenaan”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). “Het beste bewijs dat de maatregelen werken. We mogen ze wat aanpassen, maar zeker niet versoepelen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!