Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Knack

Pedagoog Orhan Agirdag: 'Nieuwe eindtermen vormen groot gevaar voor gelijkheid in het onderwijs'

13/04/2021 - 11:56
" Van de overheid verwacht pedagoog Orhan Agirdag niet veel meer na de invoering van de nieuwe eindtermen. De verandering zal van de scholen zelf moeten komen. 'Ik vraag nog maar één ding van de beleidsmakers: bemoeilijk de pogingen van scholen en leerkrachten om intercultureel onderwijs aan te bieden niet langer.'"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Pedagoog Orhan Agirdag: 'Nieuwe eindtermen vormen groot gevaar voor gelijkheid in het onderwijs' (13/04/2021 - Knack)

Van de overheid verwacht pedagoog Orhan Agirdag niet veel meer na de invoering van de nieuwe eindtermen. De verandering zal van de scholen zelf moeten komen. 'Ik vraag nog maar één ding van de beleidsmakers: bemoeilijk de pogingen van scholen en leerkrachten om intercultureel onderwijs aan te bieden niet langer.' [naar artikel]


2. Exit vrijheid, exit gelijkheid, exit kwaliteit: waarom de nieuwe eindtermen ons onderwijs in gevaar brengen (01/04/2021 - VRT NWS)

De nieuwe eindtermen in de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs die het Vlaams Parlement in februari heeft goedgekeurd, brengen de vrijheid, de gelijkheid en de kwaliteit van ons onderwijs in het gedrang. Dat stellen 5 professoren pedagogie in deze opinie. [naar artikel]


3. Orhan Agirdag (31) (10/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Na vernietiging eindtermen tweede en derde graad: Katholiek onderwijs wil nu aangepaste eindtermen voor eerste graad (23/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

De onderwijskoepel Katholiek Onderwijs Vlaanderen gaat gelijkwaardige eindtermen indienen voor de eerste graad secundair onderwijs. Dat staat te lezen in een nieuwsbrief aan scholen. De huidige eindtermen, die al drie jaar in voege zijn, zijn volgens het katholieke net immers te gedetailleerd en sturend. [naar artikel]


5. Na vernietiging eindtermen tweede en derde graad: Katholiek Onderwijs wil aangepaste eindtermen voor eerste graad secundair (23/08/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Pedagoog De Bruyckere over akkoord eindtermen: "Komende maanden worden cruciaal" (27/10/2017 - VRT NWS)

Het is nog te vroeg om te oordelen over de nieuwe eindtermen in het onderwijs, waar de Vlaamse regering gisteren een akkoord over bereikte. Dat zegt Pedro De Bruyckere, pedagoog aan de Arteveldehogeschool, in "De ochtend". "De komende maanden maanden worden cruciaal" [naar artikel]


7. Pedagoog Pedro De Bruyckere over akkoord eindtermen: ‘Dit geeft hoop voor de moeilijke onderwijsdossiers’ (19/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Pedagoog Pedro De Bruyckere over eindtermen: ‘Een akkoord waar eten en drinken in zit voor iedereen’ (19/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Eindtermen tweede en derde graad secundair onderwijs goedgekeurd, Katholiek Onderwijs vergadert donderdag (10/02/2021 - Het Nieuwsblad)

De plenaire zitting van het Vlaams Parlement heeft de eindtermen voor de tweede en derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. “Dit is niet het resultaat van politiek overleg, maar van onderwijsoverleg”, zei minister Ben Weyts woensdag nog eens. De raad van bestuur van het Katholiek Onderwijs vergadert donderdag om 16 uur. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!