Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité dinsdag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Het voorstel: vanaf 1 of 3 mei enkel de terrassen openen, maar met blijvende steunmaatregelen. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
De inkomsten die horeca-ondernemers binnenkort genereren met hun terras, worden niet meegerekend voor de Vlaamse steun die ze ontvangen. Dat laat minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) weten. Het Vlaams beschermingsmechanisme wordt verlengd voor de maanden mei en juni. [naar artikel]
Vrijdag komt het overlegcomité samen. Cafés en restaurants hopen natuurlijk op wat perspectief. Er is een denkpiste om enkel de terrassen te openen, maar dat is geen goede oplossing, vindt Horeca Vlaanderen. Want dat is niet rendabel. En het weer is hier ook te onvoorspelbaar. [naar artikel]
N-VA heropent het debat rond een vervroegde opening van de horeca. Nationaal voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever en Vlaams minister-president Jan Jambon hielden in de verschillende televisiestudio’s een pleidooi om buitenhoreca, dus de terrassen, al in de paasvakantie te openen in plaats van op 1 mei. Op veel bijval kan N-VA niet rekenen. Ook niet vanuit de horeca zelf. “We zijn de speelbal van het virus geworden. Alleen terrassen openen is niet haalbaar”, zegt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen mag op 1 mei volledig heropenen. Dat betekent: zowel binnen als buiten, zowel cafés als restaurants. Een plan om op 15 april enkel de terrassen te openen, werd in allerijl van tafel geveegd. Maar er komen uiteraard wel maatregelen. [naar artikel]
Moeten de terrassen aan de kust open tijdens de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo zouden ze het alle tien niet eerlijk vinden als de terrassen enkel aan de kust zouden openen. [naar artikel]
Moeten de terrassen aan de kust open aan de kust voor de paasvakantie of toch maar beter niet? Willen de horecazaken wel open doen of is dat gewoonweg niet rendabel? Heel wat vragen die ook tijdens het overleg van burgemeester Bart Tommelein met de horecasector in Oostende niet opgeklaard werden. Wij polsten bij tien horeca-uitbaters of het opportuun zou zijn om de terrassen al vroeger te openen en de meningen zijn verdeeld. Al valt ook de onderlinge solidariteit op. Zo vinden ze het alle 10 niet eerlijk als de terrassen enkel aan de kust zouden openen en ook zaken zonder een terras zouden dan benadeeld worden. [naar artikel]
Als de regering er zou aan denken om in een eerste fase van versoepeling van de coronamaatregelen alleen de terrassen van cafés en restaurants te laten opengaan, dan moeten voor Horeca Vlaanderen de steunmaatregelen wel blijven. “Anders is het niet rendabel.” Toch lijkt terrassen openen praktisch niet meteen haalbaar. [naar artikel]
De horeca heropenen op 1 mei? Mathematisch kan het nog, al lijkt de kans steeds kleiner. Dan maar de terrassen openen, vindt een aantal burgemeesters. ‘Dat is geen versoepeling.’ [naar artikel]
Als het van de meeste horeca-uitbaters afhangt, openen ze helemaal wel of helemaal niet. Een tussenoplossing waarbij enkel de terrassen open zijn, zien ze niet zitten: 55 procent is resoluut tegen. Vier op de tien zien het zitten — op voorwaarde dat de overheid hen financieel steunt. [naar artikel]
Volgens de Stichting tegen Kanker is 61% van de Belgen voorstander van rookvrije terrassen, maar die zullen er volgens de horecasector bij ons niet al te snel komen. De Spaanse stad Barcelona voert wel een verbod in op de sigaret op terrassen, maar die maatregel kan niet op veel steun rekenen van horeca of inwoners. [naar artikel]
21:27 Café- en restaurantuitbaters die hun plannen doorzetten om voor 8 mei toch al hun terrassen te openen, krijgen een flinke waarschuwing vanuit de gerechtelijke hoek. Ze zullen zeker worden vervolgd. [naar artikel]
Het wisselvallige weer is een last aan het been voor de horeca. Voorlopig mogen enkel de terrassen nog maar open, en het slechte weer zorgt voor vervelende situaties. Voor een aantal horecazaken is het niet rendabel om hun zaak op deze manier te openen. Enkele uitbaters, vooral restaurants, kiezen er dan ook voor om hun zaak pas opnieuw te openen op 9 juni, dan mag ook de binnenruimte weer open. [naar artikel]
Horeca Vlaanderen bezorgt het Overlegcomité vandaag een protocol voor de heropening van de cafés en restaurants. Vanaf 1 of 3 mei mogen enkel de terrassen open, maar de steunmaatregelen blijven. Drie weken later wil de horeca volledig heropenen. [naar artikel]
De horeca-uitbaters die aangesloten zijn bij het Collectif Wallonie Horeca zullen hun terrassen dan toch niet heropenen op 1 mei, zoals ze eerder hadden aangekondigd. Dat heeft woordvoerster Valérie Migliore zondag gezegd tijdens "C'est pas tous les jours dimanche" op RTL-TVi. Het Overlegcomité besliste vrijdag dat de terrassen op 8 mei opnieuw open kunnen gaan. [naar artikel]
De kans dat de horeca – zoals eerst aangekondigd – effectief op 1 mei opnieuw zal kunnen openen, lijkt eerder klein. Officieel is dat uitstel nog niet, maar de meeste experts gaan ervan uit dat 1 mei te vroeg komt om cafés en restaurants veilig te kunnen heropenen. Enkel terrassen toelaten, zien de horecazaken dan […] The post Hoe realistisch is de opening van de horeca op 1 mei? appeared first on Business AM. [naar artikel]
De horeca heropenen op 1 mei? Mathematisch kan het nog, al lijkt de kans steeds kleiner. Dan maar de terrassen openen, vindt een aantal burgemeesters. ‘Dat is geen versoepeling.’ [naar artikel]
Gisterenavond zijn honderden horeca-uitbaters in Antwerpen op straat gekomen, ze willen dat ze hun terrassen weer mogen openen vanaf de Paasvakantie. "Zeker nu we zien dat mensen aan de Scheldekaaien verzamelen en daar gezellig samen drinken. Wij kunnen dat veel meer gecontroleerd en coronaproof organiseren." [naar artikel]
Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. Hij herhaalde daarmee zijn oproep van vrijdag. [naar artikel]
20:47 De Britse pubs en restaurants mogen vanaf 12 april hun terrassen heropenen. Dat heeft premier Boris Johnson maandagavond aangekondigd. [naar artikel]
Indien de situatie in de ziekenhuizen niet nog verslechtert, gaan op 8 mei eindelijk de terrassen open. Maar over hoe dat precies in zijn werk zal gaan, bestaat nog onduidelijkheid. Ook bij de horeca zelf. Want met hoeveel man mogen we aan tafel zitten en tot hoe laat zullen de terrassen open zijn? [naar artikel]
Jean-Marie Dedecker, burgemeester van de kustgemeente Middelkerke, begrijpt niet dat de terrassen aan de kust tijdens de paasvakantie niet kunnen openen. “De overheid gebruikt de horeca als zondebok, omdat men zelf niet in staat is de vaccinaties snel en goed te organiseren”, zei hij zondagvoormiddag in De Zevende Dag op één. [naar artikel]
De horeca kan vanaf zaterdag weer de terrassen openen. En dat zal met een nieuwe aanpak gebeuren: uitbaters moeten vragen aan hun klanten om zelf iets te laten weten als ze ziek worden, elke zaak moet een Covid-coördinator hebben en er zouden duidelijke grenzen moeten zijn tussen de tafeltjes. Horeca-uitbaters wachten het definitieve protocol nog af, maar plaatsen al enkele grote vraagtekens. [naar artikel]
Op 8 mei mogen cafés en restaurants hun terrassen weer openen, áls de situatie op de afdelingen intensieve zorgen duurzaam is verbeterd én zeven op de tien 65-plussers in België gevaccineerd zijn met minstens een eerste dosis. Dat heeft het Overlegcomité gisteren beslist na een lange en moeizame vergadering. Horeca-uitbaters reageren met gemengde gevoelens op die beslissing. “Wat als het slecht weer is?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.